Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Sabtu, 7 Ogos 2010

BANTUAN ALLAH

BANTUAN ALLAH

Pernah x anda semua merasakan PUTUS ASA SETELAH MELAKUKAN SEGALA-GALANYA UNTUK MENJAYAKAN SESUATU URUSAN.
Ibaratkan kita berada di padang pasir,keseorangan di tengah-tengah panas yang menghangatkan dan memeritkan anggota tubuh seluruhnya. Di saat tekak anda kehausan yang amat sangat,anda mula memikirkan di manakah akan diperolehi air untuk diri anda sendiri ?
Lantas berjalan dan berjalanlah anda sehingga dijumpai lopak-lopak air atau perigi air padang pasir. Ketika langkah anda kian lemah dan lesu,anda mula memikirkan “ Aku mula kehabisan nyawa. Kemudian kaki dan tangan anda mula kebas kerana kehilangan tenaga secara beransur-ansur. Pada masa anda mula merasakan nyawa anda berada di tenggorok ,ANDA MULA MERASAKAN PUTUS ASA KERANA TIADA LAGI RAHMAT TUHAN BERSAMA ANDA. NAH DI SINILAH BANTUAN ALLAH AKAN HADIR…..


HIS MERCIFUL HOPE COMES TO SAVE YOU.


Apa yang ingin disampaikan di sini adalah BANTUAN ALLAH ADALAH SANGAT MAHAL. UNTUK MENCAPAINYA ANDA PERLULAH BERPUTUS ASA DENGANNYA MAKA BARULAH DIA AKAN DATANG KEPADA HAMBA-NYA.
SALAH JIKA ANDA MEMBACA PENAFSIRAN TANGGAPAN KAMI.
Ianya berkaitan langsung dengan USAHA KITA SEPENUHNYA. DI SAAT KITA TELAH MENGHABISKAN SEGALA DAYA,USAHA,TENAGA,IDEA,KUASA,PENGARUH,KEKUATAN DAN SEGALA-GALANYA YANG ADA PADA KITA MAKA BARULAH ALLAH AKAN DATANG MENGHULURKAN TANGAN-NYA. SANGAT SUKAR BUKAN.
SYARAT UNTUK MENDAPATKAN BANTUAN-NYA,IKUT SAHAJA ARAHAN DIA. DAN ANDA PASTI DIBANTUNYA. Of course tengok kat dalam AL-Quran dan fahami hadith Nabi S.a.w.

Kami ingin memberikan contoh.
Jika anda ingin menambat hati seseorang maka carilah jalan yang sepatutnya iaitu pihak pengantara yang boleh dipercayai. Jika tidak diperolehi sila guna kaedah yang paling beradab iaitu melalui SURAT. PADA ZAMAN IT SEKARANG ANDA PERLULAH MENGGUNAKAN KAEDAH YANG TERBAIK UNTUK MENULIS SURAT . IA MESTILAH MENGGUNAKAN STANDARD ARIAL 12,LINE SPACING 1.5,PARAGARAPH DAN MESTILAH TIDAK KURANG DARIPADA 3000 PATAH PERKATAAN. JIKA KURANG DARIPADA MAKA BERKEMUNGKINAN SURAT ANDA AKAN DIBAKAR OLEH SI PENERIMA. SILA PRINT OUT DAN BURN SEKALI CD BAGI SOFTCOPY DATA SURAT TERSEBUT SEBAGAI REKOD. PASTIKAN SURAT TERSEBUT MESTILAH KEMAS,CANTIK DAN MENARIK PERHATIAN PIHAK YANG MENERIMANYA. ANDA PERLULAH NYATAKAN OBJEKTIF SURAT TERSEBUT SECARA TERANG LAGI BERSULUH. TIDAK PERLU MELUAHKAN PERASAAN TETAPI SAMPAIKAN PERASAAN. ISTILAH MELUAH TIDAK SESUAI KERANA IANYA HANYA MELIBATKAN PERASAAN SEMATA TETAPI SAMPAIKAN PERASAAN ANDA DAN DILAMPIRKAN SEKALI BERSAMA IDEA-IDEA ANDA TENTANG BENTUK KELURAGA IDAMAN BERSAMA PASANGAN IDAMAN JANTUNG ANDA. KEMUDIAN BERSERAHLAH KEPADA DIA.
SALAH. PASTIKAN SURAT ANDA DIALAMATKAN KEPADA IBU BAPA WANITA IDAMAN ANDA KERANA UNTUK MENIKAHI SEORANG PEREMPUAN,MAYAT YANG PERLU ANDA LANGKAH TERLEBIH DAHULU ADALAH MAYAT KEDUA IBU BAPA MEREKA. JIKA TIADA MAKA SAMPAIKAN SURAT BERKENAAN KEPADA WALINYA YANG SAH..SEBETULNYA JIKA DAH SUKA SAMA SUKA,BERTEMU MUKA SAHAJA DEMI MENGELAKKAN KEKELIRUAN…
Jika tiada mendapat respon (mungkin salah alamat atau surat anda terjatuh kat dalam parit) maka anda perlu teruskan usaha anda sehinggalah TIADA LAGI KATA-KATA YANG BOLEH DIUCAPKAN. SEGALA IDEA TELAH DILUAHKAN DAN PERASAAN ANDA KEPADANYA TELAH DICERITAKAN KEPADA SELURUH AHLI KELURGANYA MAKA DI SINILAH ANDA PERLU MELETAKKAN BANTUAN ALLAH SEBAGAI PENENTU SAMA ADA USAHA ANDA ITU BERBALOI ATAU TIDAK.
CONTOH YANG LAIN…….
Jika anda tontoni siri anime GUNDAM SEED ,pada saat kapal ARCHANGEL TELAH DISERANG BERTUBI-TUBI SEHINGGALAH PADA SAAT SATU UNIT TEMPUR SEDANG MENGHALAKAN SENAPANG UNTUK MENGHANCURKAN DEK KAPAL BERKENAAN,BAHAGIAN KOMANDER DAN SELURUH ANAK KAPAL BERADA MAKA KETIKA ITU TIADA LAGI HARAPAN UNTUK MEREKA SANDARKAN,PUTUS ASA SUDAH TETAPI TIBA-TIBA……………………..
MUNCUL MSX10A FREEDOM ,SEBUAH UNIT MOBILE SUIT GUNDAM YANG PALING BARU,MUNCUL DAN MENYELAMATKAN MEREKA MAKA
DI SINILAH GAMBARAN LAIN UNTUK MENUNJUKKAN BAGAIMANA BANTUAN ALLAH ITU MUNCUL.
SILA PERHATIKAN LIRIK LAGU UNIC

JALANKU PULANG

“Dan cinta-MU BAGAI AIR DI GURUN SAHARA BUAT KU MELEPASKAN DAHAGA…”


SEDIKIT LAGI GAMBARAN BAGAIMANA UNTUK MENAFSIRKAN BANTUAN ALLAH……
SEKADAR BERKONGSI SEKIAN…..SALAM…

Followers