Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Khamis, 9 Jun 2011

ULTRAPOL EX-7777

SUPER ULTRA POLITIK...

MEMBINA IMPIAN DAN KE ARAH KUASA NEUTRAL POLITIK TERKUAT..

KEBERKESANAN STRUKTUR MILLENIA ORGANISASI

SUDUT PANDANG KAMRUL BAHARIN DAN DR JOHN MEDINA

KEBERKESANAN ORGANISASI PIAWAIAN TERBAIK

SISTEM PEMERINTAHAN RASULULLAH S.A.W..

MENGHANTAR HUJAH BALAS BUAT SAUDARA RIDHUAN TEE

PENJELASAN BERKENAAN SISTEM PEMERINTAHAN DI MALAYSIA

MEMBOIKOT METRO DAN JUGA MASTIKA..

SKOP PROSES PEMBELAJARAN TERBAIK

Beberapa hari lepas, kami telah menonton satu siri temu bual antara saudara Kamarul Baharin dan Juga DR John Medina. Dr Medina merupakan pakar atau specialist dalam bidang Otak. Pakar Otak negara Uncle Sam. Beberapa isi kandungan penerangan beliau yang pada kami cukup mengagumkan dan menarik perhatian. Hujah beliau semestinya berpandukan kepada kajian beliau sendiri selama beberapa puluh tahun. Perkara penting yang sempat dijelaskan beliau, berkenaan mitos dalam ensiklopedia otak manusia perihal perwatakan manusia otak kiri dan manusia otak kanan. Tiada istilah untuk itu. Sebagaimana hujah yang biasa digunapakai oleh kebanyakan masyarakat adalah orang yang menggunakan otak kanan lebih pintar matematik manakala orang yang menggunakan otak kiri lebih mahir dalam bidang sastera dan falsafah. Hujah ini lemah,dhoif atau israiliyyat.

Menerusi pembentangan yang sempat disampaikan oleh beliau sendiri ,dalam masa yang singkat itu adalah bagaimana kolaborasi sistem dan jaringan neuron yang terdapat dalam otak manusia. Otak manusia terkandung kepada beberapa siri bahagian penting iaitu sebagai contoh bahagian eksekutif. Bahagian yang menjalankan setiap isyarat (impuls) diterima .Setiap deria yang terdapat pada manusia seperti deria rasa,deria bau ,deria pendengaran,deria penglihatan dan juga deria sentuhan akan diubah ke dalam bentuk impuls apabila berlaku perbuatan atau tindakan. Impuls akan sampai ke otak untuk ditafsirkan. Setiap tafsiran akan dihantar kepada bahagian-bahagian badan yang patut untuk bertindak. Bahagian tafsiran isyarat berkenaan akan dilaksanakan oleh bahagian eksekutif.

SEKADAR CONTOH PENERANGAN DARI PROF MUSLIMDAIRYZ YANG BARU MEMPELAJARI MODEL OTAK DARI DR. JOHN MEDINA. WALAUBAGAIMANAPUN PENERANGAN BELIAU BANYAK BERKAIT LANGSUNG DENGAN MODEL PEMBANGUNAN DAN PENDIDIKAN BAGI MANUSIA MASA DEPAN. TERDAPAT BEBERAPA ASPEK PENTING YANG SEMPAT DISENTUH OLEH BELIAU DALAM KONSEP PEMBELAJARAN YANG WAJAR,PATUT DAN HARUS DITERAPKAN KEPADA KANAK-KANAK. BELIAU SANGAT MENEKANKAN BETAPA PENTINGNYA BAHAWA BAGI SATU SESI PEMBELAJARAN,SEHARUSNYA HANYA TERDAPAT 5-6 ORANG PELAJAR DAN SEORANG GURU. MODEL ASAS PEMBELAJARAN YANG IDEAL. KESAN ATAU IMPAKNYA AGAR MAKLUMAT YANG DISAMPAIKAN,BOLEH DIPASTIKAN DAPAT DITERIMA OLEH SETIAP ANAK-ANAK ,DALAM BENTUK SEBAGAIMANA MAKLUMAT ITU PATUT DAN SEHARUSNYA DITERIMA. PERLU DIINGAT,SATU MAKLUMAT YANG DISAMPAIKAN KEPADA 5 ORANG PELAJAR,AKAN TERDAPAT 5 CARA MAKLUMAT ITU DITERIMA. INI KONSEP ASAS. JADINYA ,PERLU DAN MESTI WUJUD SITUASI ULANG ,SEMAK DAN KAJI AGAR MAKLUMAT YANG DISAMPAIKAN,DITERIMA OLEH PELAJAR DENGAN CARA YANG SEPATUTNYA. BEGITU JUGA SEANDAINYA,TERDAPAT SATU MAKLUMAT YANG DISAMPAIKAN KEPADA 1000 ORANG MAKA AKAN TERDAPAT 1000 CARA MAKLUMAT ITU DITERIMA. DI SEBABKAN ITULAH SEHARUSNYA DAN SEPATUTNYA BAGI DALAM SETIAP SESI PEMBELAJARAN,BAHAN-BAHAN SEPERTI BUKU,PENSEL,BUKU RUJUKAN,PEMADAM ATAU ALAT BANTU MENGAJAR,DIWAJIBKAN SENANTIASA WUJUD.

SEBENARNYA BANYAK LAGI INGIN DISAMPAIKAN TETAPI UNTUK PENERANGAN LEBIH LANJUT,SILA DAPATKAN BUKU BERKENAAN. TULISAN DR JOHN MEDINA. BRAIN RULES. PERATURAN AKAL. MAAF MUNGKIN PENERANGAN AGAK KURANG TEPAT DAN CARA PERSEMBAHAN YANG KURANG MEYAKINKAN KERANA KAMI BUKAN BERDIRI DI ATAS REPUTASI SEBAGAI PAKAR OTAK. JANGAN MEMINTA SEORANG PELUMBA BASIKAL UNTUK MEMANDU KERETA FORMULA 1. DIBIMBANGI IA HANYA MENINGKATKAN LAGI STATISTIK KEMALANGAN JALAN RAYA.

PERKARA YANG PALING MENARIK DALAM TEMUBUAL TERSEBUT ADALAH MENGENAI STRUKTUR ORGANISASI KOMUNIKASI YANG PALING BERKESAN.

TERDAPAT 2 JENIS ORGANISASI YANG DISENTUH IAITU

JENIS HIERARKI..

ORGANISASI JENIS PALING POPULAR. IA MERUPAKAN SISTEM ATURAN KOMUNIKASI YANG DILIHAT PALING MUDAH DAN SENANG UNTUK DILAKSANAKAN. SISTEM INI MENGGUNAKAN ADAPTASI SEPENUHNYA MELALUI PANGKAT ,KUASA,JAWATAN DAN PENGARUH. ARAHAN PIHAK YANG DI ATAS ADALAH BERSIFAT ABSOLUTE. MUTLAK. ARAHAN SEHALA. ARAHAN BERAT. SEBAGAIMANA ANDA DI ARAHKAN MAKA BEGITULAH ANDA SEPATUTNYA BERBUAT. JIKA ARAHAN ‘A’ MAKA ANDA MESTI MELAKSANAKAN ‘A’. TIDAK ADA PILIHAN ‘B’ ATAU ‘C’. KESAN BAIK BAGI KOMUNIKASI JENIS INI ADALAH ARAHAN CEPAT DILAKSANAKAN. IMPAKNYA MUDAH UNTUK DINILAI. NAMUN TERDAPAT KONTRADIKSI YANG CUKUP BESAR IAITU IA MERUPAKAN SISTEM ARAHAN YANG BERSIFAT TIPIKAL, MENEKAN,MEMAKSA,MEMBUNTUKAN,MEMBANTUTKAN DAN MEMATIKAN PILIHAN. INDIVIDU YANG DIARAHKAN AKAN MENJADI STATIK DAN SKEPTIK. LURUS BENDUL. TIDAK PRODUKTIF DAN PROAKTIF. SISTEM HIERARKI INI TERBUKTI MEMBERI KESAN BURUK JANGKA PANJANG BAGI MANA-MANA KOMUNITI,PERTUBUHAN,PERSATUAN ATAU KELAB TERHADAP ANGGOTA,AHLI ATAU PESERTA.

JENIS ORGANISASI MENDATAR..

ISTILAH YANG DIGUNAPAKAI OLEH DR JOHN MEDINA ADALAH FLAT ORGANIZE. ORGANISASI RATA ATAU MENDATAR. ARAHAN BUKAN LAGI DARI PIHAK ATAS TETAPI DARI SEBELAH IAITU KIRI, KANAN,DEPAN ATAU BELAKANG. KOMUNIKASI JENIS INI ADALAH JENIS SUKAR ,PANJANG DAN AGAK RUMIT. ARAHAN ATAU KOMUNIKASI JENIS DUA HALA. MEMERLUKAN FEEDBACK ATAU RESPONS. MAKLUM BALAS. BUKAN BERSIFAT MUTLAK TETAPI LEBIH TERARAH KEPADA JENIS RINGAN DAN FLEKSIBEL. KESAN BURUK BAGI KOMUNIKASI INI ADALAH IANYA MELETIHKAN KERANA BERSIFAT BERULANG,BOSAN,MEMENINGKAN DAN MENJEMUKAN. ARAHAN JENIS INI SUKAR UNTUK DIIKUTI KERANA KERAP BERUBAH MENGIKUT SITUASI DAN KEADAAN. KESAN BAIK BAGI KOMUNIKASI ORGANISASI MENDATAR INI IALAH IANYA BERSIFAT TERBUKA,RELAKS DAN SANTAI. RINGAN DAN TIDAK TERIKAT DENGAN SESUATU SITUASI. IA MEMBANTU KE ARAH PRODUKTIVITI DAN PROAKTIVITI. MEMBERI KEBEBASAN DAN RUANG YANG CUKUP LUAS TERHADAP PEMIKIRAN,PEMAHAMAN DAN PENGETAHUAN.

APLIKASI ORGANISASI HIERARKI

SISTEM FIRAUN

SISTEM KAPITALIS,SOSIALIS

SISTEM ORDE BARU DUNIA

SISTEM POLITIK

APLIKASI ORGANISASI MENDATAR

SISTEM PEMERINTAHAN PARA NABI DAN RASUL

KAMI INGIN MEMBERI ALASAN DAN PENJELASAN SEBAGAI CONTOH,

CUBA TEKA BAGAIMANA BAGINDA NABI MENGARAHKAN PARA SAHABAT APABILA BAGINDA MEMINTA DAN MENGARAHKAN SESEORANG SAHABAT UNTUK MELAKUKAN SESUATU. BAGINDA AKAN MENGGUNAPAKAI FRASA ‘WAHAI SAHABAT ’. WAHAI ABU BAKAR,WAHAI UMAR. WAHAI SAAD. INI CONTOH YANG MUDAH.

JANGAN TERPERANGKAP. ARAHAN MENERUSI JIBRIL KEPADA NABI ADALAH BERSIFAT MUTLAK. ERTINYA WAHYU. IANYA KETAT. IA JENIS HIERARKI. TIDAK BOLEH DIPERSOALKAN. ASLI DAN TERPELIHARA. DAN APABILA DISAMPAIKAN KEPADA SAHABAT,SIFAT ASLI DAN TERPELIHARA ATAS WAHYU INI TIDAK BERUBAH SAMA SEKALI. SITUASI INI HANYA TERIKAT KEPADA WAHYU SEMATA-MATA. NAMUN JIKA TERDAPAT ARAHAN YANG BUKAN WAHYU MAKA IA TIDAK LAGI ASLI DAN TERPELIHARA. IA TERMASUK KEPADA KONTEKS KOMUNIKASI BIASA DAN SANTAI . PERLU DIFAHAMKAN ,KOMUNIKASI DARIPADA NABI TERDAPAT DALAM BEBERAPA BENTUK IAITU WAHYU,HADITH DARI NABI SENDIRI DAN JUGA HADITH YANG DISEBUT QUDSI. HADITH QUDSI. WAHYU DAN FIRMAN ADALAH DALAM BENTUK POSISI YANG SAMA. SAMA ERTI DAN MAKNA. MAAF UNTUK TAJUK INI TIDAK PERLU DIPERPANJANGKAN. CUKUPLAH DENGAN PENJELASAN MENERUSI KITAB-KITAB DISIPLIN ILMU TAFSIR YANG SEDIA ADA. KAMI BUKAN PAKAR DALAM BIDANG INI. SEKADAR PERKONGSIAN MENURUT PENGETAHUAN YANG KAMI MILIKI. BUKAN MENDUGA-DUGA ATAU BERMAIN TEKA-TEKA. KONSEP INI LUAS DAN SANGAT KOMPLEKS. SILA KAJI SENDIRI DENGAN GURU-GURU MURSYID YANG DIIKTIRAF.

SISTEM KEKELUARGAAN

HANG,ENTE,MU,KAWE,AWOK,ENGKO,DEMO

SISTEM KOMUNIKASI MASYARAKAT AWAM

-FB,TWIT,LAMAN WEB SOSIAL

SEBAGAI RANSANGAN,KAMI MENCADANGKAN AGAR MANA-MANA ORGANISASI TIDAK LAGI MENGGUNAKAN SISTEM HIERARKI. SISTEM FLAT LEBIH BAIK. KAMI MOHON DIKECILKAN SAIZ KAKITANGAN JABATAN KERAJAAN KERANA KERAJAAN MENJADI SEMAKIN TIDAK PRODUKTIF DAN BERSELERAK APABILA SAIZ JABATAN ITU TERLALU LUAS DAN BESAR. MENYUKARKAN GERAK KERJA. KESANNYA ,BUDAYA KERJA BERMUSIM AKAN MENJADI KELAZIMAN DAN LAGI SEHINGGALAH IA MEMBAWA KEPADA RUTIN DAN KEBIASAAN UNTUK MELAKUKAN KERJA DI SAAT-SAAT AKHIR. BUDAYA KERJA YANG SANGAT MERUGIKAN NEGARA. LEBIH TERUK LAGI SUMBER KEWANGAN DIBAZIRKAN ATAS SKOP KERJA YANG TIDAK WAJAR DAN PATUT. SENARIO INI LEBIH TEPAT JIKA DISANDARKAN KEPADA SKOP DAN BIDANG TUGAS MENTERI YANG SECARA LAZIMNYA HANYA BERJALAN DAN GEMAR MENGUMPUL HARTA. SUDAHLAH MASUK KERJA LEWAT. HANYA PANDAI MENGKRITIK DAN MENGOMEN.

KAMI MINTA GAJI DAN ELAUAN PARA MENTERI DIKAJI SEPENUHNYA. SETIAP PANGKAT MEREKA DITELITI. GAJI MEREKA AKAN DINILAI KEPADA REKOD PERKHIDMATAN. BERAPA JAM MEREKA BEKERJA. KEHADIRAN KE PROGRAM DAN MAJLIS BUKAN LAGI ATAS KAPASITI MENTERI TETAPI ATAS KAPASITI PERIBADI. LANGKAH IDEAL KE ARAH PENJIMATAN OPTIMUM DAN MAKSIMUM DUIT NEGARA. JIKA ADA LAWATAN MENTERI,TIDAK PERLU PERBELANJAAN SECARA MEWAH,CUKUP SEKADAR AIR KOSONG DAN CEKODOK PISANG. TIADA LAGI KARPET MERAH. BENTANGKAN SAHAJA SURAT KHABAR LAMA. MEREKA BUKAN RAJA. MEREKA HANYA MANUSIA YANG LUPA DIRI. ORANG YANG LUPA DIRI MESTI DIINGATKAN KEPADA SIAPA MEREKA AKAN KEMBALI KELAK. 7 KAKI KE BAWAH TANAH DAN 11 KALI PANJANG. UKURAN STANDARD JIKA TIDAK SILAP KAMI. SAMA SAHAJA SAMA MENTERI PAKATAN ATAU BARISAN. KEDUA-DUANYA AKAN MATI KELAK.

PETIKAN BERKENAAN TAFSIRAN NEGARA ISLAM..UNGKAPAN MUSLIMDAIRYZ.BLOGSPOT.COM,JUGA SEDIKIT IDEA YANG DIULANGTAYANG....

DISEBABKAN PERKAITAN DAN KENYATAAN DI ATAS..SEHUBUNGAN DENGAN INI..KAMI MUSLIMDAIRYZ MENOLAK DAN MENENTANG SEPENUHNYA IDEA NEGARA ISLAM..SEBAHAGIANNYA DITULIS DI DALAM FIQH DAULAH..DR YUSUF QARADAWI...

ISTILAH NEGARA JIKA DIPADANKAN DENGAN SITUASI IA MEMBAWA PERSEMPADANAN,TABIR,DINDING,HIJAB, ATAU GARIS SEMPADAN..

ERTINYA IA MEMBAWA KEPADA TAKRIFAN YANG MEMBEZA,MEMISAHKAN DAN MENJARAKKAN ANTARA SATU BAHAGIAN DENGAN BAHAGIAN YANG LAIN..BAHASA YANG MUDAH..MENCIPTA JURANG YANG NYATA...SAMA ADA EKONOMI,SOSIAL,PENDIDIKAN,SOSIO-BUDAYA,CORAK PEMIKIRAN,IDEALISME,FALSAFAH DSB...

IDEA NEGARA INI TERHASIL MELALUI DEKLARASI PERANCIS SEKITAR 1887..NEGARA BERASASKAN BANGSA..IDEA YANG MENYEBABKAN TURKI UTHAMANIYYAH DIJATUHKAN OLEH ORANG TURKI SENDIRI..

SEBAB ITU KAMI BERPEGANG BAHAWA ISLAM ITU ‘KAFFAH’ IAITU SESUATU YANG SIFATNYA SEUMPAMA CAHAYA ATAU GAS YANG MEMENUHI SESUATU RUANG...IANYA MEMBAWA ISTILAH YANG TIDAK MEMBEZA-MEMBEZA BERDASARKAN SIFAT-SIFATNYA IAITU AL-KAFFAH....(SELURUH DAN LENGKAP SECARA AZALI,HAK DAN SIFAT).......

NAMUN KAMI MASIH BERIJTIHAD PAKATAN RAKYAT ADALAH KELOMPOK YANG LAYAK UNTUK DIBERI AMANAH UNTUK MENJAGA NEGARA INI YANG DIJANGKAKAN AKAN BERDEPAN DENGAN KRISIS EKONOMI GLOBAL MENJELANG SUKU TAHUN KE-4..DALAM BULAN OKTOBER DAN NOVEMBER..AKIBAT DARIPADA RUSUHAN DAN REVOLUSI YANG SEDANG BERLANGSUNG DI KEBANYAKAN NEGARA ARAB...

JADI BETULLAH HIPOTESIS BLOG MISTISFILES...

OPERASI ‘PANIK’ BARU SAHAJA DIMULAKAN...GERAKAN MEMBEBASKAN RANTAI DAJJAL SEDANG BERLANGSUNG..PEMINDAHAN TAKHTA KE JURUSALEM SEDANG AKTIF...

..

JADI MUSUH KAMI YANG NYATA SUDAH MULA HIDUP..

TAKPE ...

KAMI AKAN BERMAIN PERMAINAN POKER DI SINI...

KAMI AKAN MENGGUNAKAN DAUN 2 –sat untuk menolak hujah-hujah tentera kalian....

DALAM KRISIS MUTAKHIR INI,JIKA KITA BERJAYA MEMBASUH DAN FORMAT SEMULA DUNIA HARI INI,MAKA ANDA AKAN BERTEMU ..HANYA SATU VIRUS SAHAJA YANG PALING MERBAHAYA YANG PERLU DITANGANI DENGAN DARAH....

VIRUS AL- QUDS..

MASJIDIL AQSA..HANYA VIRUS INI SAHAJA PERLU DAN MESTI MELIBATKAN PEPERANGAN FIZIKAL...PEPERANGAN SELAIN DARIPADA ITU,ADALAH LEBIH KEPADA MELIBATKAN PEPERANGAN PSIKOLOGI,SAMA ADA ISU SYIAH,ISU EKSTRMIS AGAMA,GLOBAL WARMING DAN SEBAGAINYA ..

KAMI MINTA JIKA MAHU BERCAKAP TENTANG EKONOMI MALAYSIA MASA KINI,INDIVIDU YANG AFDHAL ADALAH DATO’ SERI ANWAR IBRAHIM..

TERINGAT KAMI KEPADA DEBAT PERDANA ANTARA BELIAU DAN MENTERI PENERANGAN KERAJAAN MALAYSIA..JIKA HANYA DEBAT INI DINILAI MAKA MEMANG LAYAKLAH KAMI SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA BERASA MALU KERANA MEMILIKI KERAJAAN YANG DIPIMPIN DAN DIURUS TADBIR OLEH INDIVIDU YANG TIDAK CEKAP,TIDAK TELUS,KURANG CERDIK DAN TIDAK BERPENGALAMAN..TENGOK SAHAJA KEBANYAKAN KABINET MALAYSIA DIPIMPIN OLEH KELOMPOK ELIT BANGSAWAN YANG SEMEMANGNYA TELAH DIASUH DAN DIDIDIK DALAM SUASANA YANG MEWAH, POPULAR..LIHAT SAHAJA DATO HISHAMUDIN DAN DATO NAJIB TUN RAZAK..MEREKA INI HANYA KELOMPOK YANG MEMBACA TEKS DAN MENDENGAR IDEA ORANG LAIN..BUKAN SEPERTIMANA LAYAKNYA SESEORANG YANG BERGELAR PEMIMPIN..MEREKA YANG GILA MEMBACA,MENULIS ,MEREKA YANG TANGANNYA TIDAK LEKANG DENGAN PENA DAN KERTAS, DAN PENDAPAT MEREKA KERAP DIPANDANG OLEH MASYARAKAT DARI DALAM MAHUPUN LUAR NEGARA MAHUPUN DARI PELBAGAI LATAR BELAKANG PENDIDIKAN DAN PEMIKIRAN.....

SEKIAN..

SEDIKIT CADANGAN BERKENAAN MASALAH KADAR JENAYAH YANG AGAK TINGGI DEWASA INI..

KAMI MOHON SUPAYA PIHAK POLIS ADAKAN POS-POS BERGERAK...

KEDUDUKANNYA DIJARAKKAN DALAM SEKITAR 500 M..DILENGKAPI DENGAN POLIS BERSENJATA,KERETA PERONDA DAN JUGA MOTOR KUDA PUTIH, DAN JUGA KAMERA PEMANTAUAN...SILA BERTUGAS DENGAN KONSISTEN,CERMAT,TELITI,SANGAT FOKUS SEPANJANG MASA ..

PERBANYAKAN AKTIVITI RISIKAN DAN PENYAMARAN DI DALAM KELAB-KELAB MALAM,DISKO DAN SEGALA PUSAT JUDI..KEBANYAKN KEGIATAN KETUA-KETUA GENGSTER AKAN BERURUSAN DI SINI...UNTUK MAKLUMAN..IA REALITI BUKAN SEKADAR BAHAN YANG DITONTON DALAM FILEM SEMATA..

KERJA-KERJA MENYAMAN KENDERAAN SILA DISERAHKAN SEPENUHNYA KEPADA PIHAK JABATAN PENGANGKUT-AN JALAN..

ELAKKAN KERJA BERTINDIH..

KEUTAMAAN ANDA ADALAH MENJAGA DAN MENCEGAH SEGALA AKTIVITI JENAYAH..AKTIVITI YANG CENDERUNG DAN BERISIKO UNTUK MEWUJUDKAN JENAYAH...CTH LUMBA HARAM,

TIDAK CUKUP DENGAN RONDAAN YANG DIBUAT KERANA ADAKALANYA PIHAK PENJENAYAH ‘SEAKAN-AKAN’ TAHU DAN SEDAR AKAN PERGERAKAN SETIAP RONDAAN YANG DILAKUKAN PIHAK POLIS..

JADI DIMINTA SIASAT BAGAIMANA ‘AKSES’ INI BOLEH BERLAKU....

JIKA BILANGAN ANGGOTA KURANG CUKUP DAN KURANG BERPENGALAMAN..

MASUKKAN SAHAJA POLIS BANTUAN DAN JIKA PERLU BANTUAN DARIPADA UNIT TENTERA,BOLEH DITELITI ..KAMI FIKIR AGAK JUGA PERKARA INI DITELITI..

JIKA ADA MASA –MASA YANG TERLUANG,KAMI AMAT MENGGALAKKAN SUPAYA PIHAK POLIS AGAR BERDAKWAH KEPADA ORANG RAMAI SUPAYA BERSAMA-SAMA MENJAGA KETENTERAMAN MASYARAKAT SEKELILING..

BERDAKWAH INI TIDAK SEMESTINYA BERKOPIAH,MEMEGANG TASBIH DAN MEMAKAI JUBAH,TETAPI LEBIH KEPADA MENGAJAR MASYARAKAT SEKITAR BERKENAAN TINDAKAN-TINDAKAN YANG PERLU DAN MESTI DIAMBIL SEGERA SEKIRANYA BERLAKU KEJADIAN-KEJADIAN YANG TIDAK DIINGINI..

KAMI MINTA SILA SEMAK SEGALA JENIS KENDERAAN MEWAH,KENDERAAN YANG DIUBAHSUAI, YANG GEMAR MEMANDU LAJU DAN SECARA TIDAK SEDAR TELAH MENCIPTA RISIKO YANG TINGGI TERHADAP BERLAKUNYA KEMALANGAN..

ITU SAHAJA...

HUJAH BALAS BUAT SAUDARA RIDHUANT TEE

KAMI MASIH LAGI KURANG MEMAHAMI SIKAP DAN PENDIRIAN SAUDARA. APAKAH SAUDARA INI KALANGAN YANG PESIMISTIK DAN SKEPTIK. TIDAK MAMPU DAN TAKUT MENERIMA PERUBAHAN SIKAP POLITIK YANG WUJUD ANTARA PAS,DAP DAN PAKATAN. BAGAIMANA SAUDARA MASIH LAGI BERPEGANG KEPADA HUJAH KARPAL SINGH BEBERAPA BELAS TAHUN LEPAS YANG MENGATAKAN ,”LANGKAH MAYAT AKU DULU JIKA MAHU MENEGAKKAN NEGARA ISLAM.” OVER MY DEAD BODY ,IF U WANT ISLAMIC COUNTRY”. DALAM MASA SEKARANG,UNTUK MELANGKAH DAN MELINTASI KEPALA SAUDARA KARPAL JUGA TIDAK BERMASALAH KERANA FIZIKALNYA YANG BOLEH DIKATAKAN HAMPIR ROSAK 30%. LUMPUH DI SEBELAH BADAN. KAMI FIKIR DAN YAKIN,EGONYA BEBERAPA TAHUN LEPAS MULA RUNTUH DAN JATUH SECARA MENDADAK AKIBAT DARIPADA KEADAAN FIZIKAL BELIAU SENDIRI. ANDA PATUT FIKIR DAN MELETAKKAN KERANGKA ATAU ASAS MASA DEPAN BAGAIMANA YANG PATUT DIBENTUK OLEH RAKYAT MALAYSIA SELURUHNYA DALAM PRU 13. PARADIGMA ITU JUGA DILETAKKAN KEPADA PERBANDINGAN DASAR,KERJASAMA POLITIK DAN REPUTASI SEMASA KERAJAAN PAKATAN RAKYAT MAHUPUN KERAJAAN BARISAN. ALLAH MAHA ADIL. DENGAN BEBERAPA BILANGAN KERAJAAN PAKATAN DAN KERAJAAN BARISAN MAKA ANDA SENDIRI BOLEH MENILAI DENGAN MATA KEPALA SAUDARA SENDIRI MENERUSI REKOD PELABURAN ,PENDAPATAN KASAR SETIAP NEGERI,PROGRAM KEBAJIKAN SETIAP KERAJAAN. DATA BOLEH DISEMAK MENERUSI LAPORAN JABATAN AUDIT NEGARA,LAPORAN KEMENTERIAN INDUSTRI DAN KEMENTERIAN KEWANGAN. JANGAN TERGOPOH GAPAH DAN TERGESA-GESA. SILA SEMAK JUGA BERAPA PERUNTUKAN YANG DISALURKAN TERHADAP KERAJAAN PAKATAN OLEH KERAJAAN PERSEKUTUAN DAN NILAI SEJAUH MANA PRESTASI DAN REPUTASI PELABURAN KERAJAAN BERKENAAN TERMASUK AKTIVITI-AKTIVITI EKONOMI,SEBANDING DAN SETARA DENGAN PERUNTUKAN YANG DIBEKALKAN.

KAMI MEMPERKENALKAN MODEL POLITIK BARU MALAYSIA DALAM PRU 13. MASA KINI. TEMPO PERMAINAN POLITIK YANG MULA REDA DAN TENANG. KEDUA-DUA PAKATAN SEDANG BERHATI –HATI DALAM SETIAP TINDAKAN SAMA ADA KETUA KERAJAAN ATAUPUN KETUA PAKATAN. KAMI HULURKAN SIMPATI TERLEBIH DAHULU BUAT DATO’ SERI ANWAR IBRAHIM,TENAGA BELIAU BANYAK DIHABISKAN DENGAN BERULANG ALIK KE MAHKAMAH. SANGAT BERSIMPATI. SEPATUTNYA TENAGA BELIAU DISALURKAN KEPADA AKAL UNTUK MEMBERIKAN LEBIH BANYAK IDEA DAN PEMIKIRAN KE ARAH PEMBENTUKAN MASYARAKAT MADANI, IDEA YANG PERNAH DILONTARKAN OLEH BELIAU SENDIRI SEMASA BERJAWATAN MENTERI KEWANGAN ,SEKITAR 1990-1994 JIKA TIDAK SILAP. PADA MASA ITU JUGA,DR MAHATHIR MENYAINGI IDEA BELIAU DENGAN ISLAMISASI NEGARA. LEBIH KURANG IDEANYA.

KAMI MINTA KEPADA SAUDARA ,OLEH KERANA SAUDARA ADALAH AHLI AKADEMIK DAN JUGA TOKOH YANG AGAK BERPENGARUH DI KALANGAN MASYARAKAT KEBANYAKAN,MAKA SILA BERHATI-HATI DALAM MENETAPKAN PENDIRIAN DAN SIKAP POLITIK. HENDAK MENEGAKKAN EGO DAN SOMBONG BUKANLAH BERDASARKAN PLATFORM DI MANA SAUDARA BERDIRI SEKARANG. ANDA MEMILIKI MUNGKIN RIBUAN PELAJAR DI UNIVERSITI PERTAHANAN NASIONAL. SETIAP PERKATAAN AKAN DIPANTAU DAN DIJADIKAN ASAS PEMIKIRAN BAGI SETIAP PELAJAR ANDA. MUNGKIN SEDIKIT SEBANYAK,HUJAH ANDA AKAN MEMBERI PENGARUH YANG SANGAT LUAR BIASA TERHADAP MEREKA . PADA KAMI WAJAR UNTUK SAUDARA MEMPERKEMASKAN AGENDA YANG PERNAH SAUDARA PANJANGKAN DALAM MAJALAH AL-ISLAM BEBERAPA BULAN LEPAS BERKENAAN PELAKSAANAN KPI – KEY PERFORMANCE INDEKS,TERHADAP GERAK KERJA DAN SISTEM DAKWAH BAGI GERAKAN ISLAM. FOKUSKAN KEPADA ISU INI. ISU POLITIK MASIH LAGI SUKAR BUAT SAUDARA BARANGKALI. MOHON PERHATIAN.

POLITIK ADALAH SIKAP DAN PENDIRIAN MANUSIA YANG SENANTIASA BERUBAH MENGIKUT ZAMAN DAN SITUASI. KARPAL SINGH JUGA BOLEH BERUBAH. PERCAYALAH KAMI. KAMI BUKAN BERLEMBUT TAPI MEMIKIRKAN SITUASI YANG LEBIH MENGUNTUNGKAN DAN LEBIH MANFAAT PADA BEBERAPA MASA MENDATANG.

SENANG KATA,KAMI MAHU MEMBINA PENTAS UNTUK IMAM MAHDI,MEMPERMUDAHKAN DIA ,SELAKU MUHAMMAD B. ABDULLAH KE-II UNTUK MENERAJUI MALAYSIA PADA MASA DEPAN KELAK. BERDIRI DI POSISI NEUTRAL DAN BERKETRAMPILAN POLITIK YANG TEGUH BAGI MENYAINGI KUASA ELIT POLITIKUS US,ISRAEL,RUSSIA,CHINA,SINGAPURA SERTA BEBERAPA NEGARA. KAMI AKAN TERUS MEMANTAU SENARIO ANTARABANGSA ,SEHINGGALAH DAJJAL MULA TERLEPAS. DAJJAL AKAN TIBA PADA MASA YANG SALAH. SEPATUTNYA DIA DATANG ,DALAM KEADAAN SELURUH DUNIA MENGALU-ALUKAN KEDATANGANNYA. NAMUN IA TIDAK MENGIKUT JANGKAAN. KERANA SELURUH DUNIA MENGENEPIKAN DAJJAL DAN MENAFIKAN SEGALA IDEA YANG DIBAWANYA.

LANGKAH SAMPINGAN UNTUK MENAFIKAN TIPU DAYA FITNAH DAJJAL ADALAH,SILA PELAJARI SISTEM TEKNOLOGI YANG DIPAKAI OLEH KESELURUHAN MEDIUM-MEDIUM ELEKTRONIK ,YANG TERSEDIA DI PASARAN SEMASA. SEKURANG-KURANGNYA ANDA TAHU DAN FAHAM BAGAIMANA SETIAP ALAT-ALAT KOMUNIKASI ITU BERFUNGSI. PELAJARI SISTEM OPERASI ALAT-ALAT BERKENAAN. PELAJARI SISTEM OPERASI WINDOWS,LINUX,APPLE ATAU APA JUA. JANGAN SEKADAR BERBANGGA DAN SYOK SENDIRI. TIDAK PANDAI MEMBAIKI KEROSAKAN SISTEM BERKENAAN,BUKANLAH MASALAH UTAMA,YANG PENTING PENGETAHUAN SERTA PEMAHAMAN,TENTANG BAGAIMANA SISTEM ITU BERGERAK DAN TERLAKSANA,SEKURANG-KURANGNYA BERADA DI DALAM KOTAK PEMIKIRAN ANDA SEMUA.

KAMI MEMBAYANGKAN JIKA ANDA SEMUA DITAWARKAN DENGAN KEMEWAHAN SEPERTI HOTEL BURJ DUBAI,WANG YANG MELIMPAH RUAH,KENDERAAN-KENDERAAN YANG SANGAT MENGKAGUMKAN SEPERTI FERRARI,LAMBORGHINI,MERCEDES,FORD,HYUNDAI,MOTOR BERKUASA TINGGI..KEKAYAAN DENGAN KADAR CEPAT DAN SEGERA. MENJADI KAYA SEKELIP MATA. TANPA PERLU BERSUSAH PAYAH. HIDUP TANPA PERLU BERSUSAH PAYAH. TIADA LAGI PENAT LELAH DAN PENDERITAAN. SEGALA-GALANYA BERADA DI DEPAN MATA ANDA SENDIRI....

KAMI TIDAK PASTI APA YANG BERLAKU KEMUDIAN....

TETAPI SYARATNYA,JIKA KAMU TIDAK MENGAKUINYA MAKA KAMI AKAN BUNUH ENGKAU..

TERIMA DAN ENGKAU SELAMAT SELAMA-LAMANYA...

TERIMA SYARAT INI..

MENJADI HAMBA AKU....

IKUTI AKU....

JIKA INI TAWARAN INI MAKA TIDAK PELIKLAH MENGAPA DIKATAKAN WANITA ADALAH PENGIKUT DAJJAL YANG PALING RAMAI.

KHAS BUAT SAUDARA HISHAMUDIN RAIS..

TERIMA KASIH DI ATAS SYARAHAN DAN PEMBENTANGAN SAUDARA. NAMUN KAMI TETAP DENGAN PENDIRIAN DAN CARA KAMI MEMAHAMI ISU YANG DISAMPAIKAN. PERJUANGAN PARA NABI ADALAH DALAM MENYAMPAIKAN WAHYU DAN FIRMAN ALLAH SEPANJANG HAYAT MEREKA. TUGAS YANG MESTI DITANGGUNG DAN DILAKSANAKAN WALAU APA JUA CARA SEKALIPUN. PERJUANGAN MEREKA BUKAN MATLAMAT PERIBADI ATAU ATAS MENCARI PENGIKUT . MEREKA BERGERAK SECARA TETAP DI ATAS JALAN YANG TELAH DITETAPKAN ALLAH SENDIRI KE ATAS MEREKA SELURUHNYA. MEREKA TIADA RUANG KEBEBASAN UNTUK MEMILIH. TIADA RUANG UNTUK BERSENANG LENANG DAN SAMBIL MENGATAKAN..

AKHIRNYA TUGAS KAMI TELAH SELESAI DI ATAS MUKA BUMI..

SELAGI MEREKA ITU BERNYAWA,SELAGI ITULAH MEREKA AKAN TERUS MELANGKAH. HANYA FRASA SELESAINYA TUGASAN KENABIAN ITU, WUJUD KETIKA MANA ZAMAN NABI MUHAMAD S.A.W. YANG MANA TURUNNYA WAHYU SURAH AL-MAIDAH,AYAT 3...potongan ayat...

Pada hari ini telah Kusempurnakan untuk kamu agamamu, dan telah Ku-cukupkan kepadamu nikmat-Ku, dan telah Ku-ridai Islam itu jadi agama bagimu. Maka barang siapa terpaksa karena kelaparan tanpa sengaja berbuat dosa, sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.

KAMI FIKIR PATUT JUGA SAUDARA BERSAMA-SAMA DINSMAN DAN SAUDARA RAHMAN SHAARI,KOLUMNIS SINAR HARIAN,LUTFI OTHMAN,SAYUTHI OMAR-DAN PENULIS VETERAN YANG SEANGKATAN DENGAN SAUDARA. MENILAI SEJAUH MANA PERJUANGAN ANDA SEMUA DAN MELIHAT DUNIA PADA SATU SUDUT DI LUAR PARTI ITU SENDIRI. BERDIRI DI ATAS PENTAS PERIBADI.BUKAN LAGI ATAS PENGARUH KEPARTIAN. BERSAMA-SAMA MENILAI SEJAUH MANA ANDA MAMPU MEMBAWA IDEA YANG DIBENTANGKAN SAUDARA ,PRAKTIKAL,RELEVAN,LOGIK DALAM KONTEKS REAL POLITIK DI MALAYSIA. JIKA TIDAK PUN,BERSAMA-SAMA MEMIKIRKAN BAGAIMANA SAUDARA MAMPU MELAHIRKAN LEBIH RAMAI PEMIKIR-PEMIKIR YANG MEMILIKI TAHAP KEILMUAN DAN TARAF PEMIKIRAN SEPERTI SAUDARA. SEKIAN UNTUK BERTUKAR-TUKAR PANDANGAN.

ULANGAN BERKENAAN HUJAH SISTEM PEMERINTAHAN DI MALAYSIA.

BERKAITAN LANGSUNG DENGAN AMANAH INI,KAMI TERTARIK UNTUK MENSYARAHKAN SEMULA APA YANG DIKATAKAN THE SEPARATION OF POWER..DOCTRINE OF FUNCTION DIVITION..

TEORI PENGASINGAN KUASA

PENGASINGAN BIDANG TUGAS.

TEORI INI DIANJALKAN SEMULA KAITAN LANGSUNG KEPADA SALAH SATU KISAH SIRAH YANG PALING POPULAR DAN BERSIFAT POPULIS..

KISAH UMAR ABD. AZIZ DAN ANAKNYA..KAMI TIDAK PERLU MENGHURAIKAN CERITANYA BAGAIMANA KERANA KEBANYAKAN PEMBACA SEDIA MAKLUM DENGAN TEORI KISAH INI..

DALAM SISTEM DEMOKRASI..KUASA TERJATUH SEPENUHNYA KEPADA RAKYAT..RAKYAT AKAN MENILAI DAN MEMBUAT PERTIMBANGAN BERDASARKAN KADAR INFORMASI YANG DITERIMA OLEH MEREKA..SEGALA BENTUK MAKLUMAT INI AKAN DICERNA DAN DISAMPAIKAN DALAM BENTUK YANG PALING MUDAH DITERIMA..PASTINYA MEDIA ELEKTRONIK DAN MASSA...SEKTOR MEDIA ACAPKALI MENJADI FAKTOR BESAR DALAM SESEBUAH PARTI YANG BERTINDAK LANGSUNG DI DALAM SESEBUAH SISTEM DEMOKRASI UNTUK MENJALANKAN FUNGSI TUGAS MEREKA..UNTUK BERKEMPEN DAN MENGELUARKAN SEBARANG MANIFESTO..SEPERTI BIASA DALAM KONTEKS DEMOKRASI ,OLEH KERANA MALAYSIA SALAH SEBUAH NEGARA YANG MENGAMALKAN SISTEM INI MAKA ADALAH WAJAR UNTUK MENILAI SAMA ADA WUJUD KETELUSAN DAN KEADILAN DALAM INDEKS DEMOKRASI DI MALAYSIA...

UNTUK MENILAI DAN MEMBUAT PENILAIAN INI,KITA MESTI DAN PERLU MELIHAT KEPADA BADAN DAN PERTUBUHAN YANG DIPERTANGGUNGJAWABKAN UNTUK MELAKSANAKAN TUGAS-TUGAS SELAKU PENGGERAK KEPADA SISTEM DEMOKRASI..SIAPAKAH PIHAK TERSEBUT...

SURUHANJAYA PILIHAN RAYA...SPR...

BADAN INI TELAH DITUBUHKAN DI ATAS INISIATIF DALAM MELETAKKAN MALAYSIA SEBAGAI SALAH SEBUAH NEGARA YANG MENGAMALKAN DEMOKRASI ,SEBAGAIMANA NEGARA-NEGARA LAIN YANG JUGA MENGAMALKAN SISTEM INI..SILA FAHAM BIDANG TUGAS DAN PERANAN PIHAK SPR...

MEREKA INI ADALAH BADAN YANG DIBAYAR GAJI DENGAN MENGGUNAKAN DUIT NEGARA BAGI MEMASTIKAN SISTEM PILIHAN RAYA DI MALAYSIA DILAKSANAKAN DENGAN TELUS,ADIL DAN SAKSAMA..JIKA SAHAJA MEREKA INI GAGAL MELAKSANAKAN TUGAS INI,MAKA BEERTI MEREKA TELAH MEROSAKKAN AMANAH YANG DISANDARKAN PADA MEREKA....

ZALIM DALAM ERTI KATA YANG MUDAH..

ZALIM INI HANYA AKAN DICAMPAKKAN KE NERAKA SECARA PASTINYA....

AMANAH UNTUK MEMASTIKAN PILIHAN RAYA DILAKSANAKAN DENGAN TELUS DAN SEIMBANG...

DEMOKRASI MALAYSIA TELAH BERADA DI ZON SISTEM DWI SYSTEM PARTY..2 PARTI YANG DOMINAN..BUKAN MULTY SYSTEM PARTY..PARTY-PARTY YANG BERPECAH DENGAN DASAR DAN KEPENTINGAN YANG PELBAGAI ..TETAPI SISTEM 2 PARTI YANG MEMBAWA KEPADA CABARAN BUAT BARISAN BAGI KEDUA-DUA PIHAK UNTUK LEBIH AGRESIF,OFFENSIF DAN PROGRESIF DALAM MERANGKA PELAN TINDAKAN DAN STRATEGI PILIHAN RAYA...

PAKATAN MEMERLUKAN PAKAR STRATEGI PILIHAN RAYA YANG KRITIKAL DAN ANALITIKAL....BIJAK MEMBAHAGI KERUSI BERDASARKAN TAHAP PENERIMAAN PENDUDUK SETEMPAT TERHADAP PAKATAN RAKYAT..BUKAN LAGI BERDASARKAN KOMPOSISI KAUM....

POLITIK KAUM IS SUCH AN OLD FASSION STYLE..

INI POLITIK GAYA LAMA...

LAPUK..

PELIK DENGAN KERAJAAN BARISAN..MELETAKKAN DASAR 1 MALAYSIA TETAPI MASIH LAGI BERTAPAK DI DALAM VAKUM PARTI PERKAUMAN YANG SEMPIT DAN SESAK....ANEH DAN PELIK...

KETUANAN MELAYU..HAK MELAYU TERHAKIS....KUASA SURVIVIAL POLITIK MELAYU AKAN PUDAR...

INI BUKAN ISU..IA HANYA RETORIK SEMATA..ISU MELAYU HANYA NAIK SELEPAS UMNO TUMBANG...

MELAYU TUMBANG DISEBABKAN MELAYU DAN KATANYA MELAYU MENGKHIANATI MELAYU DAN MELAYU ITU SEMAKIN BERPECAH...CERITERA PERPECAHAN MELAYU INI ISU YANG NAIF..IA TIDAK PERLU DILAYAN..JIKA BETUL UMNO BETUL-BETUL IKHLAS MAHU MENDAULATKAN MELAYU...

KEMBALIKAN KUASA RAJA-RAJA YANG TELAH DIHADKAN UNTUK SEKIAN LAMA..

RAJA-RAJA HANYA SEBAGAI HIASAN DALAM DEMOKRASI RAJA BERPERLEMBAGAAN..

BEERTI KERAJAAN HANYA INSTITUSI YANG BERGERAK DI BAWAH KUASA RAJA..

BUKAN KUASA EKSKUTIF MENDAHULUI KUASA RAJA..AKIBATNYA RAJA HANYA MENJADI PEMERHATI..MEREKA TIDAK LAYAK BERSUARA DALAM SISTEM DEMOKRASI BERPARLIMEN HARI INI..

LEBIH TERUK LAGI MEREKA INI DIJADIKAN KUDA TUNGGANGAN BAGI MENDAPATKAN PERMIT DAN PANGKAT-PANGKAT SECARA SEGERA MELALUI ANUGERAH-ANUGERAH PENGISYTIHARAN BAGI KELOMPOK YANG BERKEPENTINGAN...

BAGI MENGALIH PERHATIAN RAJA-RAJA,MEREKA INI DIBAWA MELANCONG DAN DIJADIKAN MODEL,DIBAWA MENYERTAI PERTANDINGAN APA NTAH...(SEKADAR CONTOH)...

DALAM SISTEM PEMERINTAHAN RAJA BERPERLEMBAGAAN,

PEMERINTAH ADALAH RAJA..

KERAJAAN HANYALAH PIHAK PELAKSANA DALAM SISTEM PEMERINTAHAN...SEHARUSNYA ARAHAN YANG TERTINGGI DATANGNYA DARIPADA RAJA..

RAJA ADALAH BENTENG TERAKHIR SENDAINYA BERLAKU KEKACAUAN ATAU KETEGANGAN DALAM KALANGAN RAKYAT MALAYSIA SELURUHNYA..

HUJAH ULAMA KEBANYAKAN DAN MAHSYUR BERKENAAN KETAATAN PADA PEMERINTAH ADALAH BERDASARKAN ORIENTASI..KEBANYAKAN MEREKA DATANG DARI ZAMAN DINASTI OTHMAN,ABBASIYYAH DAN UMAIYAH..SISTEM PEMERINTAHAN PADA KETIKA ITU YANG BERTERASKAN DARIPADA SISTEM DINASTI ATAU JUGA SISTEM MONARKI,SISTEM PEMERINTAHAN PEWARISAN KELUARGA,SISTEM AUTOKRATIK..SISTEM KHALIFAH BERKUASA MUTLAK..KETIKA ITU DOKTRIN PENGASINGAN KUASA TIDAK BERLAKU..

HUJAH KAMI.....

UNTUK KAUM YANG MASIH LAGI TIDAK MEMAHAMI BAHASA DAN BANGSA,ETIKA,BIDANG KUASA BERPARLIMEN,SENARAI KUASA NEGERI,KUASA PARLIMEN,KUASA RAJA-RAJA,JUDISIARI,LEGISLATIF,BADAN EKSKUTIF...........

KAMI UCAPKAN SIMPATI BUAT RAJA-RAJA MELAYU..SEMOGA ANDA BANGKIT DAN MENUNTUT HAK ANDA KEMBALI......

HAK SEBAGAI KETUA TERTINGGI BAGI INSTITUSI KETENTERAAN DAN POLIS,SEGALA SURUHANJAYA,KUASA PERUNDANGAN SERTA SEGALA BADAN-BADAN BERKANUN YANG LAIN...

JIKA KERAJAAN TIDAK MAHU MEWUJUDKAN DEMOKRASI MAKA ADALAH WAJAR DAN BAGUS IAITU..BUBARKAN SAHAJA SURUHANJAYA PILIHAN RAYA..

BIARKAN KAKITANGAN SPR MENOREH GETAH DAN MENGUSAHAKAN LADANG KELAPA SAWIT YANG MANA HARGANYA KINI SEDANG MENINGKAT PESAT...

JIKA TIDAK, DUIT RAKYAT AKAN MEMBAZIR DAN TIDAK BERMANFAAT SEMATA......

Bermain secara baik.....dan KITA AKAN LIHAT MEREKA AKAN TUMBANG DENGAN GENTLEMAN..

MASALAH SOSIAL DI MALAYSIA,KAMI MOHON KEPADA PIHAK MEDIA SECARA SELURUHNYA,SETIAP MASALAH ATAU KES GEJALA SOSIAL SILA DIPADAMKAN ATAU DIBOIKOT. SEBAGAI CONTOH DALAM AKHBAR METRO BARU-BARU ,KES SUMBANG DI PARKIR KERETA KOTA BHARU. MINTA DIHAPUSKAN BERITA-BERITA YANG SEDEMIKIAN. SEPATUTNYA TINDAKAN YANG PATUT DAN MESTI DILAKUKAN OLEH WARTAWAN YANG MELAKUKAN LIPUTAN GEJALA BERKENAAN ADALAH ,MEMBUAT LAPORAN KEPADA PEJABAT AGAMA DAN PIHAK BERKUASA TEMPATAN. JIKA MAHU MENDAPATKAN PERHATIAN LEBIH,LAPORKAN TERUS KEPADA TUAN GURU NIK AZIZ..BANDAR RAYA ISLAM BELIAU TELAH DICEMARI DENGAN PERBUATAN YANG SANGAT BODOH DAN TERLAKNAT BAHKAN MENINGKATKAN RISIKO ,TERTIMPANYA BALA ALLAH KE SELURUH MALAYSIA. SEKALI LAGI DIINGAT,BALA ALLAH TIDAK MENGIRA KETURUNAN,PANGKAT,DARJAT,SULTAN,ANAK-ANAK ATAU KAKITANGAN PEJABAT AGAMA. SEKALI LAGI KAMI MEMBERI AMARAN. TIADA KEPERLUAN,TIADA ALASAN MENDESAK UNTUK MENJAJA BERITA YANG MEMALUKAN ITU DI KHALAYAK RAMAI. BUKANKAH HAL INI TELAH DIPERJELASKAN DR. ASRI.

METRO DAN MASTIKA. JIKA PERLAKUAN SEBEGINI DITERUSKAN,KAMI AKAN MENGGESA ARAHAN BOIKOT SERTA MERTA DILAKSANAKAN KE ATAS AKHBAR ANDA. UST ZAHARUDDIN. NET,SILA KELUARAN SEGALA ARTIKEL ANDA DI AKHBAR METRO. ANDA BOLEH SUMBAT DI SINAR HARIAN. TUJUAN KAMI MEMBELI METRO PADA AHAD ,HANYA MAHU MEMBACA TULISAN SAUDARA. KAMI SANGAT MENGAGUMI SAUDARA..SANGAT KAGUM..MENGAGUMI TULISAN SAUDARA KERANA IA SANGAT BIJAK DAN BERNAS. SANGAT BAGUS.SANGAT HEBAT.SANGAT DAN TERLAMPAU...MEMANG SUPER BRILLIANT...

SALAH..

SALAH..

SALAH..

SALAH....

SALAH..

SALAH....

KAMI MEMANTAU ,MENELITI DAN MENGKAJI IDEA YANG ANDA SAMPAIKAN. JIKA TIADA KEPERLUAN UNTUK ITU,KAMI FIKIR AKHBAR METRO PATUT DIJADIKAN ALAS KAKI SEMATA-MATA..

KAMI MEMBERI AMARAN DAN PENEGASAN KEPADA MEREKA YANG TERLIBAT. MENYEBAR AIB DAN PERLAKUAN MAKSIAT HANYALAH AKAN MENGGALAKKAN DAN MEMPERKEMBANGKAN INDUSTRI MAKSIAT. SUDAH LAH ARTIS MALAYSIA YANG TIDAK BERMARUAH,KIAN GALAK MENJUAL MARUAH,DITAMBAH DENGAN BERITA YANG SEDEMIKAN RUPA. ADAKAH ANDA SEMUA ,ORANG-ORANG YANG LUPA DOSA DAN PAHALA. JANGAN SEKADAR MENCARI PUBLISITI MURAHAN DI DUNIA. BANYAK LAGI INFORMASI ALTERNATIF YANG BOLEH DIGANTIKAN.

BUAT SELURUH KONSULTAN-KONSULTAN..KAMI FIKIR DAN PERCAYA,TELAH SAMPAI MASANYA UNTUK MENGELUARKAN PRODUK-PRODUK FENOMENA SEPERTI BAJU,BATCH,STICKER,EKSESORI PAKAIAN ISLAMIK ATAU POSTER-POSTER YANG BERSIFAT MERANCAKKAN BUDAYA ADAB DAN SOPAN,TIDAK KIRA SAMA ADA POSTER JOM SOLAT JEMAAH,GALAKKAN NIKAH,JAUHI SEKS BEBAS,PERGI MAMPUS ROKOK,JANGAN DEKATI AKU,AIR SYAITAN-DADAH DAN ARAK,TERIMA KASIH KERANA MENUTUPI AURAT ANDA,LABUHKAN TUDUNG ANDA,JAUHI PAKAIAN YANG MENAMPAKKAN AURAT.

BERKENAAN POSTER-POSTER ISLAMIK ,KAMI FIKIR,KEPADA BLOGGER DAN PENULIS BERPENGARUH SEPERTI DR ASRI,DR RIDHUAN TEE,UST ZAHARUDDIN.NET,UST SAIFULISLAM,ISKANDARFATEH.COM,MISTISFILES,SANGTAWAL,BLOG ULAMA MUDA UMNO,ILUVISLAM.COM,HARAKAHDAILY.NET,SUARAKEADILAN.COM ATAU SESIAPA JUA,ANDA BOLEH TERLIBAT SECARA AKTIF BAGI MENGISI MASA LAPANG DENGAN MENGHIDUPKAN PROGRAM INI. IA BOLEH DIBUKA KEPADA PENGKOMEN,PENGUTUK , ORANG TERKUTUK DAN PENGKRITIK DI BLOG ANDA SEMUA.

UNTUK RANCANGAN USTAZAH PILIHAN,PLATFORM YANG BAGUS UNTUK MENCARI ISTERI. SALAH....SALAH...SALAH...SALAH...

KAMI FIKIR SILA PATUHI GARIS PANDUAN ADAB MENUTUP AURAT YANG SEPATUTNYA. TIDAK DIGALAKKAN PESERTA MEMAKAI PAKAIAN YANG WARNANYA TERLALU CERAH DAN GELAP.BAGI MENGELAKKAN RUPA FIZIKAL MEREKA MENJADI TERLALU TERDEDAH,JELAS DAN KETARA. LAKSANAKAN UJIAN AKADEMIK DAN PENGETUAN AM,ISU POLITIK,ISU AGAMA,ISU KEMANUSIAAN DI SELURUH DUNIA,KEMAHIRAN-KEMAHIRAN ASAS SEPERTI MEMASAK,MENJAHIT,MELIPAT BAJU,MENGGOSOK PAKAIAN,MENGHIDANG MAKANAN,MENGHIAS BILIK DAN RUANG TAMU. SANGAT BAIK SEANDAINYA PROGRAM ITU DIBUAT SECARA TERTUTUP,KHAS BUAT MUSLIMAH SAHAJA. NAMUN OLEH KERANA IA DISAMPAIKAN KEPADA PENONTON SECARA TERBUKA,MAKA IA SECARA TIDAK LANGSUNG SEKURANG-KURANGNYA BOLEH MENCIPTA SEDIKIT GANGGUAN PENGARUH TERHADAP INDUSTRI MAKSIAT MALAYSIA. MUDAH-MUDAHANNYA BEGITU.

UNTUK PEMBONGKAR KONSPIRASI,ABATASA DAN MISTIS..

KAMI POHON SILA BENTANGKAN SATU PELAN KONKRIT KE ARAH MENJATUHKAN DAN MENJAHANAMKAN KOSPIRASI. JANGAN SEKADAR BONGKAR DAN BONGKAR. MESTI ADA TINDAKAN BALAS. SILA BERDIRI DAN BERSIKAP REALISTIK.

BANGUNLAH SAHABAT..DUNIA SEDANG BERUBAH..JADIKAN DIRI ANDA SEBAGAI SALAH SATU AGEN PERUBAHAN ITU...

KAMI TERPAKSA MENJADIKAN PLATFORM KERJAYA PROFESIONAL SEBAGAI LANDASAN UTAMA UNTUK MENGHENTAK KONSPIRASI. DI PERINGKAT MASYARAKAT AWAM,KELIHATAN MASIH LAGI KABUR DAN TIDAK SIGNIFIKAN. TIDAK HOLISTIK. MASIH LAGI ADA BEBERAPA BULAN SEBELUM BULAN 11,IAITU DIJANGKAN BERLAKUNYA PERMULAAN SITUASI LUAR BIASA...

RAMAI DAN KEBANYAKAN ORANG AWAM,TIDAK MEMPERAKUI KONSPIRASI-PERANCANGAN DUNIA GELAP..UNDERWORLD AGENDA..TERMASUKLAH PARTI POLITIK DAN GERAKAN ISLAM SELURUHNYA. MEREKA MERASAKAN DUNIA MULA STABIL..BELUM LAGI..TERDAPAT BANYAK LAGI URUSAN YANG MESTI DIBERESKAN. SELAGI DAJJAL TIDAK MUNCUL,SELAGI ITULAH KRISIS DUNIA TERUS BERKONFLIK.

SEKIAN...

HANYA MENYAMPAIKAN SEMATA-MATA..

PEMBERI PERINGATAN....

SALAM......

HANYA KEPADA ENGKAU KAMI SEMBAH DAN KERANA ENGKAU KAMI HIDUP..KERANA ENGKAU JUGA KAMI MATI..SEMOGA TERIMA AMAL KAMI..TUHAN YANG MAHA BERKUASA ATAS SETIAP SESUATU.....

SEGALA PUJI BUAT ENGKAU..SEGALA IMBALAN HANYA DARI ENGKAU...

KAMI BERDIRI DI ATAS MENCARI REDHA ENGKAU SEMATA-MATA.TIADA MATLAMAT..HANYA MAHU MENJADI SEHEBAT-HEBAT HAMBA DI MATA ENGKAU..

BIAR HINA DI MATA MANUSIA YANG TIDAK MENGERTI APA-APA

JANGAN HINA DI MATA ENGKAU YANG MAHA MULIA...

BERSERAH SELURUHNYA HIDUP KAMI UNTUK ENGKAU..

Followers