Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Isnin, 15 April 2013

UNTUK SAUDARA SEMANUSIA


DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG.

DUA BAHAN KEMPEN

MOHON BANTUAN SEGERA  BAGI SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MEMBANTU. TIADA PAKSAAN DALAM BERAGAMA. 

1. Artikel buat non muslim..

2. Risalah  


Wacana  ini,ditujukan khas buat mereka yang tidak mengetahui,memahami bahkan mengkaji sendiri dengan terperinci berkenaan keyakinan ajaran Islam sebenar.
Buat mereka yang tidak beragama Islam,kami warga Melayu dan Muslim tersangat rendah diri dan dengan penuh tunduk, memohon ampun dan maaf di atas kelemahan kami di dalam mempertonjolkan akhlak dan sikap yang sebenar di mana ia memberi  lambang syiar islam  yang sebenar.


ISLAM ITU PENUH DENGAN CAHAYA DAN KESEDARAN. PENUH PETUNJUK DAN ARAH TUJU KEHIDUPAN SEBENAR.


Tiada keraguan padanya.


Ajaran Islam sebagaimana dibawa baginda nabi Muhammad ,seorang manusia yang digelar sebagai rasul,adalah petunjuk ke arah jalan  hidup yang sebenar. Bagaimana dan kaedahnya bagi seorang manusia itu bernafas,makan,berurusniaga,berpolitik,berhibur,bersukan,berjiran dan berkeluarga.
Islam memiliki cabang yakni ranting yang terpecah kepada beberapa ranting utama. Akidah,ibadah dan akhlak.


Setiap ranting memiliki peraturan,disiplin dan undang-undang tertentu.
Akidah adalah teras utama. Akidah ini bermaksud keyakinan dan kepercayaan yang tidak goyah,tidak rapuh dan tidak berbelah bahagi kepada tuhan yang sebenar,ALLAH AZZA WA JALLA. Akidah ini akan menentukan benar atau pastikah tahap keislaman seseorang.


Ibadah merupakan tatacara ,peribadatan atau juga disebut ritual dalam mempersembahkan amalan seseorang hamba kepada tuhannya. Ibadat ini memiliki kaedah ,kefahaman dan pengamalan yang sangat luas. Disebabkan luasnya cabang ibadat maka  terdapat sekitar 4 fahaman utama dan terbesar di dalam ajaran Islam. Fahaman ini disebut mazhab. Meskipun disebut mazhab namun akidah masih di dalam ruang lingkup yang sama. Begitupun terdapat juga puluhan mazhab yang lain dan masih juga berpegang kepada akidah yang sama. Hanya nama dan perbezaan pengamalan sahaja yang  dilihat tidak sekata. Inilah ruang keterbukaan ajaran islam sebenar. Inilah kebebasan yang ditawarkan di dalam Islam. Kebebasan dengan prinsip. Kebebasan dalam lingkaran undang-undang. Bukan bebas tanpa batas tetapi bebas dengan erti dan makna tersendiri.


Apabila ibadat seseorang itu benar dan betul maka ia pastinya akan membuahkan  akhlak dan sikap yang sempurna. Akhlak justeru komponen penting yang berkait rapat terhadap ibadat dan akidah seseorang. Seandainya akhlak tidak benar maka pastinya berlaku kesilapan dalam pengamalan bagi seseorang individu islam itu sendiri. Akidah ,ibadah dan akhlak adalah tiga komponen yang mesti betul pada posisi dan prinsipnya. Akidah yang benar,ibadat yang benar akan membuahkan akhlak yang sempurna. Akhlak ini melambangkan keperibadian yang tinggi seperti jujur,amanah,bertanggungjawab,hormati  orang lain,berbaik sangka,sabar,tabah,cakal,berani,dedikasi,komited dan bersungguh dalam apa jua amalan kehidupan.  
Ummat islam adalah induk atau tunggal. Sebuah komuniti terbesar yang berada di atas muka bumi. Kami dihubungkan dengan kepercayaan dan keyakinan yang sama. Ini adalah hakikat sebenar. Namun disebabkan faktor dan cabaran global akhirnya kami tumpas. Berlaku kelemahan dan kekurangan dari segi politik,urus tadbir kerajaan,ekonomi,sukan,hiburan,teknologi,alam sekitar,pendidikan  dan pelbagai aspek lain.   
Ummat Islam memiliki hanya satu tuhan. Tuhan ini memiliki utusan dan penyampai perkataan-Nya.kata-kata tuhan ini disebut sebagai firman atau wahyu. Ia disampaikan oleh utusan yang digelar sebagai nabi dan rasul. Setiap perkataan tuhan ini akhirnya dikumpulkan dengan sempurna dan disusun di dalam sebuah kitab yang dinamakan Al-Quran. Setiap nabi dan rasul didatangkan di dalam zaman yang berlainan. Latar masa yang berlainan. Daripada bermula penciptaan alam semesta sehingga  lahirnya manusia pertama yang disebut Adam . di dalam sejarah kedatangan para nabi ,nabi Muhammad yang lahir pada sekitar 1400 yang lepas sahaja memiliki ajaran yang sempurna. Ia memberi maksud pelengkap bagi ajaran-ajaran nabi dan rasul sebelum baginda. Melengkapi ajaran sebelumnya.


Setiap para nabi   hanya menyampaikan dua perkara terpenting iaitu dua kalimah.

SAHAJA AKU BERSAKSI TIADA TUHAN DISEMBAH MELAINKAN ALLAH.
DAN AKU BERSAKSI BAHAWA NABI MUHAMMAD ADALAH PESURUH ALLAH.

Artikel ini hanya bertujuan untuk membersihkan nama dan imej islam dan sekaligus menolak persepsi dan tanggapan  silap dunia moden hari ini terhadap ajaran Islam sebenar.
Islam itu indah dan jangan kerana keburukan  akhlak ummatnya,keindahan itu dinafikan. Akhir kalam maafkan kami di atas kelemahan Ummat Islam hari ini.

Sekian.


DISEDIAKAN OLEH :  CALON BEBAS PARLIMEN TEMERLOH
SATU-SATUNYA ALMAHDI  @ EN. MUHAMMAD  FAKHRUDIN B ABU HANIPAH
THE ONLY MAHDI  muslimdairyz.blogspot.com/p88diraja.blogspot.com


Memohon bantuan bagi dana  pilihan raya  untuk tujuan deposit pilihan raya   sebagaimana diperuntukkan di bawah bidang kuasa Suruhan Jaya Pilihan Raya..seandainya jumlah undi berjaya mengatasi  jumlah undi 1 /8 maka insya’allah wang berkenaan akan dipulangkan semula kepada pengundi dengan persetujuan bersama pengundi atau diberikan kepada pihak badan kebajikan,pusat bantuan,badan amal,ngo,mana –mana pihak sekolah agama atau pihak berautoriti ...

 Untuk SUMBANGAN   boleh dimasukkan ke no akaun tertera.

EN. MUHAMMAD  FAKHRUDIN B ABU HANIPAH.
BANK MUAMALAT..
06020019895728

Followers