Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Ahad, 1 Mei 2011

MODERNIZATION of BLIND

SEKADAR CERITERA BUTA..

BERJALAN DALAM GELAP..

THE DARKNESSS CAGE

GHOYYIM..(ORANG 2 YANG DITERNAK )

MAYAT HIDUP..

ORANG-ORANG YANG BUTA HATI.AKAL.TELINGA…

MINDA YANG TIDAK SEDAR..

BUTA- ORANG YANG SENGAJA DALAM SEDAR,TAHU DAN FAHAM NAMUN MENGINGKARI,MENGABAIKAN,TIDAK MEMPEDULIKAN ,MEMULAUKAN,MEMINGGIRKAN,TIDAK MENGENDAHKAN NASIHAT,TEGURAN,ILMU YANG DISAMPAIKAN ..

MELARIKAN DIRI DARIPADA KEBENARAN DEMI MENGEJAR KEBATHILAN DAN KESESATAN (PENGARUH,KEPENTINGAN ATAS TUJUAN BURUK,BERSIFAT TUJUAN TERTENTU ATAU KEPENTINGAN PERIBADI)

MEREKA MENCARI KEPENTINGAN ,PENGARUH,KUASA,POPULARITI,PUBLISITI,KUASA,PANGKAT,JAWATAN,DARJAH KEBESARAN,HADIAH,DUIT,ANUGERAH SRIKANDI,ANUGERAH BINTANG POPULAR,ANUGERAH PEKERJA TERBAIK N SO ON…

TAFSIRAN MENGENAI SIAPA GOLONGAN YANG BUTA…DIHARAP DITERIMA DENGAN BAIK DAN TERBUKA

MANUSIA-MANUSIA YANG INGKAR..

GOLONGAN YANG SESAT..

KETIDAKPEDULIAN YANG MENAKJUBKAN..

SEMANGAT MEMENTINGKAN DIRI YANG MELAMPAUI BATAS…

TUGAS PARA POLIS PERONDA…KERAPKAN RONDAAN DI KAWASAN RISIKO TINGGI JENAYAH SEPERTI BANK,PUSAT TUMPUAN UMUM ,PUSAT BELI BELAH..

JANGAN ANDA PULA TUMPANG SEPERIUK..

PERCAKAPAN ORANG YANG KURANG CERDIK ..

UCAPAN DATUK MASHITAH DI DEWAN NEGARA..

PENCERAIAN ADALAH PERKARA BIASA..

WALHAL LEBIH KURANG BERPULUH RIBU YANG BERCERAI-BERAI..

MANA BOLEH MACAM TU MAKCIK..BERPULUH RIBU YANG BERCERAI..KALAU 5 / 6 BAGI NISBAH 400 PASANGAN PADA KAMI IA NORMAL..TETAPI KALAU NISBAHNYA 4 DARIPADA 10 MAKA BANYAK YANG SILAPNYA ..

LETAK JAWATANLAH MAK CIK KALAU PERKARA SEBEGINI KECIL PUN X BOLEH FAHAM..

SEDIKIT ISU SUMPAH..SUMPAH BERSUMPAH INI ADALAH KES LAMA..IA TIDAK BERNILAI UNTUK DIAMBIL PEDULI…

BERSUMPAH LAKNAT..

KALAU SEMUA PERKARA BOLEH DISELESAIKAN DENGAN SUMPAH LAKNAT..

KAMI PUN MAHU BERSUMPAH JUGA UNTUK MEMINTA JAWATAN SEBAGAI CEO SYARIKAT SCORPENE SDN.BHD.

SUMPAH SAYA X BUAT TAM…

BERSUMPAH SAHAJA DAN ANDA AKAN BEBAS..

SENANG,CEPAT,RINGKAS DAN PADAT..

MANTOP..

TAK PAYAH MASUK MAHKAMAH..

NAK BAYAR SAMAN KENDERAAN PUN MAIN SUMPAH SAHAJA..

NAK BELI KERETA LAMBHORGHINI PUN MAIN SUMPAH SAHAJA..X PAYAH GUNA DUIT..

BETUL X ????

URUS NIAGA PUN GUNA SUMPAH SAHAJA KAN..?????

MAHU TINGGAL DI NEGARA SUMPAH-SUMPAH..

MALAYSIALAH TEMPATNYA…

BERBAIK DENGAN ISTILAH SUMPAH..IA SANGAT MERBAHAYA…

HARAM BERSUMPAH DI ATAS PERKARA-PERKARA YANG TIDAK JELAS DAN BERSIFAT TERBUKA,ASBAB PERUNDANGAN..TERUTAMA MELIBATKAN MARUAH DAN HARGA DIRI DAN SEBAGAINYA..

MENDEFINISIKAN SEMULA MAKSUD KHALWAT..

BERDUA-DUAAN ,BERKELOMPOK LELAKI DAN PEREMPUAN DALAM KENDERAAN DAN JUGA MOTOSIKAL TANPA IKATAN YANG SAH SAMA ADA PADA WAKTU MALAM,PETANG,SEBELUM SUBUH,HAMPIR SUBUH ,DALAM KEADAAN PAKAIAN YANG MERAGUKAN , YANG TIDAK SAH DI SISI SYARAK DAN ETIKA PEMAKAIAN , JUGA BOLEH DILETAKKAN SEKALI DI BAWAH AKTA YANG SEDIA ADA CUMA PERLU TAMBAH BAIK PADA TAFSIRAN SAHAJA..

JIKA PERGI ATAS URUSAN SYARIKAT PASTIKAN ADA PENGESAHAN YANG SAH DARIPADA PIHAK TERBABIT…

JIKA BAGUS MAKA KADAR HUKUMAN BOLEH DISABITKAN PADA 2 JENIS KESALAHAN IAITU BERKHALWAT DAN JUGA BERKELAKUAN TIDAK SOPAN DALAM MASA YANG SAMA..

BOLEH MENINGKATKAN PENDAPATAN MAHKAMAH SECARA TIDAK LANGSUNG ..2 KALI GANDA ...AHAKS..JIKA FAHAM..

WALAUPUN KAMI JUGA TIDAK FAHAM SKOP DAN BENTUK BIDANG UNDANG-UNDANG APA YANG DITULIS..

CONTOH PERCAKAPAN ORANG YANG PINTAR DI ZAMAN MILLENIUM TARBIYYAH INI..

“To do the maximum with the talent you have and with your potential, to be consistent at the top. That is success,” insisted the manager.

“It is that you can turn up every day and be as good as you can. If you manage to do that in your job, [then] hats off to you - but if there is somebody better than you one day, you have to accept it.

“That is exactly like us in the competition - if at the end of the season Manchester United are better than us we have to say congratulations. What is important from now until the end of the season is we give absolutely everything to beat them. That is, for me, success.”

SAHIBUS-SAMAHAH AL FADHIL AL-USTAZ ARSENE WENGER...JURULATIH ARSENAL...PASUKAN ENGLISH PREMIER LEAGUE..

KEJAYAAAN ADALAH PERJALANAN ..BUKAN MATLAMAT..BUKAN HAK..BUKAN TAKDIR..

KITA TIDAK BOLEH MEMUTUSKAN DI MANA KITA BERADA...

WE ARE STAND AT WHERE WE ARE...

SURAH AL-LUQMAN..AYAT 34

Sesungguhnya Allah, hanya pada sisi-Nya sajalah pengetahuan tentang Hari Kiamat; dan Dia-lah Yang menurunkan hujan, dan mengetahui apa yang ada dalam rahim. Dan tiada seorang pun yang dapat mengetahui (dengan pasti) apa yang akan diusahakannya besok. Dan tiada seorang pun yang dapat mengetahui di bumi mana dia akan mati. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal.

PERINGATAN YANG LAIN..

UNTUK ORANG YANG MENGIKUT KATA ORANG LAIN.SUKA MEMOTONG HUJAH ULAMA DAN MENCARI KEPENTINGAN DAN POPULARITI BUAT DIRI MEREKA..DEMI MENAIKKAN NAMA BLOG DAN JUGA BISNES KAMBING,BUKU, PUBLISITI ,BANK ,BAJU ATAU APA JUA HARTA BENDE DUNIA ...

MEREKA YANG TAKSUB DAN BERTAKLID DENGAN HUJAH SEMBORONO..

TERUTAMA BERKAITAN PEMERINTAHAN..

ORANG YANG TIDAK FAHAM BAHASA DEMOKRASI DAN SISTEM POLITIK..

HADIAH DARI ALLAH ..DITULIS OLEH PARA SAHABAT DAN DIHANTAR MENERUSI JIBRIL ALAIHISSALAM KEPADA RASULULLAH S.A.W..SEBAGAI NABI TERBAIK SEPANJANG ZAMAN..

AMBIL IBRAH WAHAI ORANG YANG PUNYA MATA..PUNYA TELINGA..PUNYAI HATI..

WAHAI-WAHAI ORANG-ORANG YANG BUTA ..

SURAH LUQMAN AYAT 20-33..

Tidakkah kamu perhatikan sesungguhnya Allah telah menundukkan untuk (kepentingan) mu apa yang di langit dan apa yang di bumi dan menyempurnakan untukmu nikmat-Nya lahir dan batin. Dan di antara manusia ada yang membantah tentang (keesaan) Allah tanpa ilmu pengetahuan atau petunjuk dan tanpa Kitab yang memberi penerangan.

Dan apabila dikatakan kepada mereka: "Ikutilah apa yang diturunkan Allah". Mereka menjawab: "(Tidak), tapi kami (hanya) mengikuti apa yang kami dapati bapak-bapak (RAKAN-RAKAN KAMI,TOK-TOK GURU,USTAZ KAMI,ADIK2 KAMI,GENG-GENG KAMI,TEMAN SEKULIAH KAMI,RAKAN SEPEJABAT KAMI-ORANG2 YANG HAMPIR DAN BERPENGARUH , BERKEPENTINGAN TERHADAP MEREKA SENDIRI) kami mengerjakannya". Dan apakah mereka (akan mengikuti bapak-bapak mereka) walaupun setan itu menyeru mereka ke dalam siksa api yang menyala-nyala (neraka)?

Dan barang siapa yang menyerahkan dirinya kepada Allah, sedang dia orang yang berbuat kebaikan, maka sesungguhnya ia telah berpegang kepada buhul tali yang kokoh. Dan hanya kepada Allah-lah kesudahan segala urusan.

Dan barang siapa kafir maka kekafirannya itu janganlah menyedihkanmu. Hanya kepada Kami-lah mereka kembali, lalu Kami beritakan kepada mereka apa yang telah mereka kerjakan. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui segala isi hati.

Kami biarkan mereka bersenang-senang sebentar, kemudian Kami paksa mereka (masuk) ke dalam siksa yang keras.

Dan sesungguhnya jika kamu tanyakan kepada mereka: "Siapakah yang menciptakan langit dan bumi?" Tentu mereka akan menjawab: "Allah". Katakanlah: "Segala puji bagi Allah"; tetapi kebanyakan mereka tidak mengetahui.

Kepunyaan Allah-lah apa yang di langit dan yang di bumi. Sesungguhnya Allah Dia-lah Yang Maha Kaya lagi Maha Terpuji.

Dan seandainya pohon-pohon di bumi menjadi pena dan laut (menjadi tinta), ditambahkan kepadanya tujuh laut (lagi) sesudah (kering) nya, niscaya tidak akan habis-habisnya (dituliskan) kalimat Allah. Sesungguhnya Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana.

Tidaklah Allah menciptakan dan membangkitkan kamu (dari dalam kubur) itu melainkan hanyalah seperti (menciptakan dan membangkitkan) satu jiwa saja. Sesungguhnya Allah Maha Mendengar lagi Maha Melihat.

Tidakkah kamu memperhatikan, bahwa sesungguhnya Allah memasukkan malam ke dalam siang dan memasukkan siang ke dalam malam dan Dia tundukkan matahari dan bulan masing-masing berjalan sampai kepada waktu yang ditentukan, dan sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan.

Demikianlah, karena sesungguhnya Allah, Dia-lah yang hak dan sesungguhnya apa saja yang mereka seru selain dari Allah itulah yang batil; dan sesungguhnya Allah, Dialah Yang Maha Tinggi lagi Maha Besar.

Tidakkah kamu memperhatikan bahwa sesungguhnya kapal itu berlayar di laut dengan nikmat Allah, supaya diperlihatkan-Nya kepadamu sebagian dari tanda-tanda (kekuasaan) -Nya. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi semua orang yang sangat sabar lagi banyak bersyukur.

Dan apabila mereka dilamun ombak yang besar seperti gunung, mereka menyeru Allah dengan memurnikan ketaatan kepada-Nya maka tatkala Allah menyelamatkan mereka sampai di daratan, lalu sebagian mereka tetap menempuh jalan yang lurus. Dan tidak ada yang mengingkari ayat-ayat Kami selain orang-orang yang tidak setia lagi ingkar.

Hai manusia, bertakwalah kepada Tuhanmu dan takutilah suatu hari yang (pada hari itu) seorang bapak tidak dapat menolong anaknya dan seorang anak tidak dapat (pula) menolong bapaknya sedikit pun. Sesungguhnya janji Allah adalah benar, maka janganlah sekali-kali kehidupan dunia memperdayakan kamu, dan jangan (pula) penipu (setan) memperdayakan kamu dalam (menaati) Allah.

AGENDA KAMI MEMBANTU KEMPEN PAKATAN HANYA ATAS ASBAB YANG SANGAT BESAR..

MEMBAWA KAMI KEPADA PUNCA KEPADA PUNCA MASALAH..

PUNCA-KEPADA PUNCA KEPADA PUNCA KEPADA PUNCA KEPADA PUNCA KEPADA PUNCA KEPADA PUNCA PUNCA KEPADA KEPADA

ATAU DALAM BAHASA

MATEMATIK MODEN

(x)PUNCA 10000 . (y)KEPADA 10000 . (z)MASALAH 100000000000000

PENYELESAIAN MASALAH (XYZ)

SIAPA PUNYA ANGKARA MASALAH YANG ADA DI ATAS MUKA BUMI HARI INI..

MARI KITA LIHAT SAMA-SAMA YER..

BELAJAR BALIK SEMULA VIDEO THE ARRIVAL DAN JIKA ADA MANE-MANE PIHAK YANG BERANI TIDAK BERTEMPAT ATAU BERANI MENCARI NAHAS..

SILALAH PAPARKAN VIDEO THE ARRIVAL DI STESEN TV..

PASTI TIDAK AKAN ADA YANG BERANI…

KAMI JAMIN 1000000000

TAKUT PESIMISTIK,RISAU,KHUATIR,BIMBANG,RAGU-RAGU,GUNDAH GULANA,

DENGAN PERUBAHAN..

ADAKAH TERLALU LAMA HIDUP SELESA SEHINGGA HATI MENJADI KERAS DAN MULA PUDAR HASRAT UNTUK BERJUANG….

HIDUP DI ZON YANG SENANG DAN TENANG..KEAMANAN YANG MENIPU…

DALAM MASA SAMA MENGABAIKAN DAN TIDAK MEMPEDULIKAN ORANG LAIN…

KAMI AGAK TERKESIMA DENGAN BERITA BARU-BARU INI DI MANA TERDAPAT KEMALANGAN YANG BERLAKU SEHINGGA MENYEBABKAN KECEDERAAN DAN KEMALANGAN NAMUN YANG MENYEDIHKAN MANGSA MASIH LAGI TIDAK DIBANTU OLEH ORANG DI SEKELILINGNYA..

DALAM KES PERGADUHAN DAN BEBERAPA PERTENGKARAN YANG AGAK TEGANG SEBENARNYA..

MELIHATKAN KEADAAN INI MAKA MASIH TERLALU AWAL UNTUK MENGATAKAN MISI TELAH BERMULA..

MAAF…BELUM LAGI ..

KAMI SAMBUNG ..TAKUT DENGAN PERUBAHAN..

LANTAS MENCIPTA SERIBU SATU ALASAN..

SETAKAT YANG KAMI TAHU

MANUSIA HANYA TAKUTKAN

HANTU MAK LIMAH SAHAJA

DAN JUGA HANTU MAT LAMPIR..

TIDAKLAH ..

MANUSIA TAKUT APA YANG TIDAK DIKETAHUI OLEHNYA..

THEY JUST AFRAID FOR WHAT THEY DIDN’T KNOW…

BETUL X DR ASRI,UST ZAHARUDDIN.NET,UST SAIFULISLAM.COM, DR RIDHUAN TEE,EDITOR HARAKAH, ORANG-ORANG YANG TERKEMUKA….

MENGAKULAH..

KAMI TIDAK BEGITU

STRUKTUR PAS BARU N MALAYSIA BARU..

JUJUR KAMI MEMBERITAHU..

KAMI PERNAH MENGIDAM MAHUKAN PERDEBATAN DENGAN TG HAJI HADI.

X PUAS HATI PUNYA PASAL DENGAN PARTI BERKENAAAN …BUKAN DENGAN BELIAU..

KAMI HORMATI BELIAU…

ADA BEBERAPA PERKARA PENTING YANG SECARA SINIKALNYA INGIN KAMI MEMBERITAHU..

PAS TIDAK KUAT DALAM PAKATAN..

DALAM RENCAH DEMOGRAFI POLITIK MALAYSIA,PAS TIDAK RELEVAN..SEBAGAIMANA UMNO TIDAK RELEVAN MAKA PAS JUGA BEGITU..MAAF..KAMI OPTIMIS DAN POSITIF..SILA BUBARKAN PAS..TUMPUKAN KEPADA USAHA PENGUKUHAN UNDI PKR DAN DAP..SEMUA AHLI PAS BOLEH MEMILIH SAMA ADA MASUK PKR ATAU MANA-MANA PARTI YANG ADA..

JANGAN MAROOOH…

NANTI ANAKDA JUAL….

TAU…

PAS LEBIH RELEVAN DALAM KONTEKS INDONESIA..RUMPUN MELAYU YANG MAJORITI TETAPI DI SINI..RUMPUN MELAYUNYA HAMPIR MINORITI…

TOKOH SEDIA ADA PAS BOLEH DIMANFAATKAN SEPERTI TOK GURU HAJI HADI DAN TG NIK AZIZ DAN LAIN-LAINNYA..

TOKOH-TOKOH MUDA BOLEH DISERAPKAN KE DALAM PKR..

KAMI MINTA PIHAK PAKATAN RAKYAT SILA SEGERAKAN PENDAFTARAN SATU PARTI ATAS NAMA PAKATAN RAKYAT..

IA SECARA IMPAKNYA BOLEH MEMBERI MAKNA BESAR DALAM KIRAAN UNDI DAN JUGA FAKTOR DAYA PENARIK CALON …

SEBELUM AKHIR ..SEDIKIT KRITIKAN KERAS BUAT PROGRAM IMAM MUDA..

DIMINTA JANGAN LANGSUNG BERGANTUNG KEPADA SKRIP..CIPTA SUASANA YANG LEBIH SANTAI DAN SELESA..JANGAN TERLALU KAKU..CIPTA SUASANA SEUMPAMA PROGRAM REALITI TV YANG LAIN..

…KESELURUHANNYA PADA KAMI ..

SANGAT MEMALUKAN DARI SEGI KREATIVITI DAN PERSEMBAHAN..JADI KESEMUA KREW PROGRAM..BERMULA DARIPADA MUDIR SEHINGGALAH KEPADA MURABBINYA DAN PESERTANYA SANGAT KAKU DAN SKIMA..ANDA SEMUA SEPERTI ROBOT ASIMO BUATAN JEPUN…JATUH SAHAM PROGRAM BERKENAAN….

SILA BAWA IDEA UNTUK PENYELESAIAN MASALAH YANG LEBIH KONKRIT..JEMPUT PANEL PENYELIDIKAN SOSIAL..BELAJAR PELBAGAI KONTEKS MASALAH DALAM PELBAGAI TRANSISI KEPERLUAN PSIKOLOGI….TO GO FOR A VERY GOOD COMMUNICATION..

BANYAK AKTIVITI LAIN YANG BOLEH DIBENTUK SELAIN DARIPADA PERKARA YANG SAMA …

KAMI MINTA PANEL KHAS DIBENTUK IAITU PAKAR DARI SEGI PEMBENTUKAN KAREKTER DIBAWA PADA SETIAP EPISOD..BENTUKKAN SEMULA KESEMUA KREW PROGRAM BERKENAAN TERMASUKLAH MUDIRNYA SEKALI….

FAHAM !!!!!!!

KAMI MENGINFAKKAN IDEA DAN ILMU KAMI SEPENUHNYA DI BLOG INI JIKA ADA SESIAPA YANG MENCARI KEBENARAN ..KAMI TIDAK BERMINAT DENGAN HARTA BENDA DUNIA,PUBLISITI MURAHAN,MENCIPTA KELOMPOK KAMI SEMATA DENGAN MENJADIKAN IA BLOG PRIVASI SERTA BISNES KARUT …

FIZIKAL KAMI ADALAH PRIVASI TETAPI VIRTUAL KAMI ADALAH MUTLAK UNTUK MANUSIA SELURUHNYA..

SENGAJA KAMI MAHU MENCARI SASARAN KAMI SENDIRI..KAMI MENCABAR MEREKA SECARA TERUS..DENGAN MENUTUP SEMUA RUANG KOMEN DAN SHOUT BOX..TEKNIK KHAS PSIKOLOGI MENGUNCI MULUT PESERTA..

DALAM KONTEKS LAIN..IA LEBIH KEPADA FAKTOR KESELAMATAN..

YANG PASTI ..

KEHEBATAN DAJJAL DAN SEKUTUNYA ADALAH DENGAN PENGUASAAN PENGETAHUAN SECARA MUTLAK DAN TUNTAS ....

HAMPIR KESEMUA CABANG ILMU ..

NAMUN…

MEREKA TIDAK MEMEGANG CAHAYA DAN KEBENARAN….

DENGAN LAFAZ SEKALI LAGI..KAMI BERSAKSIKAN BAHAWA KAMI MENGINFAKKAN SEGALA –GALA-GALA-GALANYA ILMU YANG KAMI SAMPAIKAN INI DENGAN RELA HATI…KESEMUA ILMU YANG KAMI MILIKI ..KAMI TIDAK BERMINAT KE ATAS SESUATU YANG MANA MILIK ALLAH SECARA MUTLAK,BAHKAN JUGA KE ATAS SEGALA-GALANYA ..DENGAN INI JUGA ..KAMI INFAKKAN JUGA BLOG MUSLIMDAIRYZ ATAS SEBAB UNTUK MENCIPTA KEBANGKITAN SEMATA..

TULISAN KALI INI SANGAT SEMPOI SAHAJA..MAAF..KETERLALUAN SIBUK.

SEPANJANG KAMI MENULIS SEBENARNYA..

…SALAM……..

JAZAKALLAH..DARI PEMILIK LANGIT TERTINGGI..

Followers