Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Sabtu, 2 Oktober 2010

TEKNOLOGI KEJURUTERAAN ROH VI : LIMITED EDITION

Pada suatu hari Ahmad berjalan-jalan di dapur rumahnya. Dia kelihatan sedang mencari sebuah fail yang sangat penting buat dirinya. Namun isi kandungan dalam fail itu tidak pula didedahkan. Ahmad terus berjalan seperti orang gila. Dia bertanyakan kepada abangnya. “Takde “,jawab abangnya selamba. Ditanya kepada kakaknya, dan jawapannya yang didengarnya lebih pedih. “ sape suruh letak merata-rata. Kan dah hilang. Ahmad terasa pitam dan mual. Mungkin tanda-tanda yang menunjukkan dia sedang mengandungkan anak isterinya. Oopss..Ahmad kan lelaki. Kami hanya bercanda dan bermesra santai sahaja. Ahmad sedang kehilangan SUATU BARANG YANG SANGAT PENTING BAGI DIRINYA. SUATU FAIL SULIT YANG SANGAT PENTING. TETAPI PELIK KERANA BEBERAPA HARI KELMARIN,KAMI TELAH BERTEMU DENGAN SUATU FAIL YANG KELIHATAN JANGGAL DAN UNIK. AGAK KUSAM DAN PUDAR WARNANYA. MUNGKIN INILAH FAIL YANG SEDANG DICARI AHMAD ...

RESTRICTED INFORMATION : UNCUT VERSION

TEKNOLOGI KEJURUTERAAN ROH VI : LIMITED EDITION


Keluaran khas sempena bulan Syawal yang mulia ini..

Sangat penting untuk kita mengulangkaji semula kuliah kami berkenaan TEKNOLOGI KEJURUTERAAN ROH, IAITU PERIHAL DIMENSI KE-5.


DIMENSI YANG DINAMAKAN......


KETETAPAN atau UNDANG-UNDANG


Juga digelar di dalam bahasa yang lebih popular..


TAKDIR..

DESTINY...


Kami akan membentangkan beberapa perkara unik berkenaan takdir manusia iaitu KETETAPAN. SUATU PERKARA YANG TIDAK AKAN BERUBAH SELAMA-LAMANYA. SELAGI MANA ALLAH TELAH MENULISKAN BEGITU MAKA BEGITULAH IA. WALAU SEKUAT MANA MANUSIA BERUBAH UNTUK MENGUBAH TAKDIRNYA MAKA IA TETAP BERADA DI DALAM GENGAMAN ALLAH.

INILAH YANG DINAMAKAN KETETAPAN. BUKANLAH NAMANYA KETETAPAN JIKA IA BERUBAH. SESUATU YANG TETAP TIDAK BOLEH BERUBAH. Daripada awal ia begitu maka sehinga akhirlah ia begitu. Jika matahari itu telah ditetapkan panas maka panaslah ia. Jangan nak berangan bahawa ia akan menjadi sejuk.

Ada baiknya jika kita melihat beberapa kalimah ALLAH YANG MUNGKIN AKAN MENGECUTKAN TALI PUSAT PARA PENGUNJUNG SEKALIAN. MAKSUD PERKATAAN KAMI INI JUGA MERUJUK BAHWA KAMI AKAN MENULIS TAKDIR UNTUK ANDA SEMUA. JANGAN RAGU-RAGU. KATAKAN APA SAHAJA APA YANG ANDA MINTA MAKA PASTI AKAN KAMI KABULKAN...(macam ji n la plak)

Sebagaimana yang telah kami katakan bahawa terdapat makhluk yang berjalan di atas takdir mereka sendiri. Mereka inilah digelar sebagai

SPECIAL AGENT 007..


YANG TERPILIH..


Bermula dengan ADAM,NUH,HUD ,SALLEH,LUTH SALLEH DAN SEKALIAN 124,000 NABI . BEGITU JUGA 313 para Rasul.

Untuk melihat keunikan mereka ini,sila kaji dari awal kelahiran mereka sehinggalah pada detik kematian mereka,mereka sentiasa dikelilingi dengan keajaiban dan keunikan. KELAHIRAN YANG MEMBAHAGIAKAN DAN KEMATIAN YANG SANGAT MENDUKACITAKAN.

APA YANG SERONOKNYA BERCERITA TENTANG KEHIDUPAN MEREKA YANG TERPILIH INI..

Mungkin sedikit masukan atau kata kunci yang akan memungkinkan KEMUNCULAN MUHAMMAD KE-II DALAM MASA TERDEKAT IN’ALLAH.

Kami hanya mampu menyampaikan apa yang kami yakini dan percayai berdasarkan kertas kajian kami sendiri. Anda mahu terima dan tolak maka selayaknya kami hanya berserah. Kami tidak berkuasa untukmemaksa anda menerima kajian ini.


Kata kunci pertama :

ORANG YANG BERJALAN DI DIMENSI TAKDIR INI....KEHILANGAN DERIA PERASAAN ATAU KEBERGANTUNGAN KEPADA DUNIA SEHINGGALAH MEREKA INI DIKATAKAN SEBAGAI TIDAK KENAL AKAN DIRI SENDIRI.LUPA ATAU TIADA PENGENALAN IDENTITI YANG SAH..Meskipun mereka mempunyai kod komuniti,identiti kad,kad pelajar,sijil kelahiran,kad keahlian my TV3 sekalipun,mereka tetap merasakan KAMI TIADA APA-APA DI DUNIA INI. DUNIA BUKAN DICIPTAKAN UNTUK KAMI. Dalam konteks yang lain juga,jika mereka beribu dan berbapa,beranak seratus orang sekalipun,PADA MEREKA IA TIADA APA-APA. TIADA NILAI. MEREKA HANYA BERGERAK DI ATAS TAKDIR MEREKA SENDIRI. HIDUP MEREKA HANYA BERJALAN DAN BERJALAN. SAMPAI DAN SAMPAIKAN WALAUPUN SATU AYAT SAHAJA. HAL INI BUKAN BERMAKSUD MEREKA INI TIDAK PEDULI AKAN APA-APA TETAPI BEERTI DUNIA INI TIDAK LAGI BERNILAI APA-APA BUAT MEREKA. JIKA MEREKA DIKURNIAKAN SERATUS ORANG ISTERI SEKALIPUN,IA TIDAK BEERTI DAN TIADA NILAI. MEREKA HANYA MENJALANKAN TUGAS. TUGAS MEREKA UNTUK MELAKSANAKAN KEADILAN .KEADILAN YANG DILAKSANAKAN TERHADAP ISTERI-ISTERI MEREKA TETAP SEBANDING DAN SAKSAMA. BAHKAN JIKA DITANYAKAN KEPADA ISTERI-ISTERI MEREKA MAKA PASTILAH MEREKA SANGAT BAHAGIA BAHKAN PARA ISTERI INI TIDAK PERNAH MERASAKAN BAHAWA MEREKA INI SEDANG BERKONGSI DENGAN SEORANG LELAKI. SEORANG LELAKI YANG MEMPUNYAI KEKUATAN UNTUK MEMBAHAGIAKAN SERATUS ORANG ISTERI. SUBHANALLAH. BAGAIMANA BOLEH WUJUD KEADAAN SEPERTI ITU.???

PEMBAYANG ...


IBARAT ROBOT. Mereka ini seperti robot yang telah diprogramkan oleh ALLAH S.W.T. Jangan anda membayangkan robot ciptaan Allah ini sama dengan robot buatan manusia. Jangan melihat dalam perspektif sebagaimana manusia biasa melihat.


TELAH ADA SURI TELADAN ATAU CARA HIDUP YANG SEMPURNA PADA DIRI S.A.W. surah Al Ahzab ayat 21.

INILAH ATURAN PROGRAM YANG KAMI MAKSUDKAN. DAN PASTINYA DALAM SETIAP ROBOT-ROBOT INI PASTINYA ADA PROTOTAIP YANG TERBAIK. CIPTAAN TERBAIK. NAMANYA :


MUHAMMAD.


AGEN 001 MUHAMMAD


NABI MUHAMMAD.


BAGI INSAN-INSAN INI, MEREKA SANGAT MENCERMATI SITUASI-SITUASI DI SEKELILING DALAM KEADAAN YANG SANGAT UNIK. MEREKA MERASAI PERASAAN SETIAP BENDA YANG ADA DI SEKELILING. MEMBIARKAN ROH MEREKA YANG BERINTERAKSI. BUKAN JASAD.

Kebanyakan daripada mereka ini mencari-cari ERTI SIAPA DIRI INI PADA AWAL PERJALANAN EPISOD KISAH HIDUP MEREKA. MENEROKA DUNIA DEMI MENCARI JAWAPAN SIAPA DIRI MEREKA YANG SEBENAR. WALAU SETELAH BERJALAN-JALAN DAN MENEMPUH PELBAGAI CABARAN NAMUN HAKIKATNYA IA TIDAK MENJAWAB PERSOALAN YANG TERBELENGGU DI FIKIRAN.

SEHINGGALAH DATANG PERAKUAN DARI TUHAN SEMESTA ALAM MAKA BARULAH MEREKA TERSEDAR. MEREKA MULA MERASAI SEGALA-GALANYA. TETAPI MEREKA TAHU KENAPA MEREKA PERLU TAHU,KENAL,FAHAM DAN MERASAI SEGALA-GALANYA. SEMUANYA ADALAH DEMI SEBUAH TAKDIR. AKU MESTI TAHU ,FAHAM,KENAL DAN MERASAI SEGALA-GALANYA KERANA ALLAH YANG MELETAKKAN SEGALA-GALANYA DI ATAS BAHU AKU.

AKU DICIPTAKAN DI ATAS SEGALA-GALANYA.

Mereka sentiasa tahu dan faham tentang TAKDIR MEREKA.DAN DI SINILAH MEREKA TELAH TERNAMPAK BAHAWA , JAUH DI LEMBARAN LAUH MAHFUZ TIADA SEORANG PUN YANG TELAH DITETAPKAN UNTUK BERADA DI NERAKA HATTA ARIEL SHARON SEKALIPUN. Pelik kerana nama Bush dan Alister Cowley juga turut berada di dalam syurga. Ajaib dan aneh. KENAPA BEGINI.

MENGAPA MEREKA MENENTANG TUHAN SEDANGKAN ALLAH TELAH MENJANJIKAN SYURGA UNTUK MEREKA. HAIRAN SEKALI LAGI!!!!!

MEREKA TERSILAP PERCATURAN. MEMILIH DAN BERUBAH DEMI SYAITAN. DEMI RAYUAN DAN GANJARAN YANG DIBERIKAN. GANJARAN DUNIA SEMENTARA. JAWATAN SEBAGAI AHLI PARLIMEN,ADUN,JKKK,PRESIDEN,JENERAL,WANITA,HARTA ,KEDUDUKAN,PANGKAT,KEKUASAAN,KEMEGAHAN,KEAGUNGAN..

Apa yang telah berlaku sebenarnya.................

BERLAKU SALAH FAHAM TERHADAP KONSEP TAKDIR. KESALAFAHAMAN TERHADAP PERATURAN SECARA YANG AMAT SERIUS. KESALAHFAHAMAN YANG KRITIKAL. KAMI TIADA LAGI BAHASA YANG BOLEH DIINTERPRESTASIKAN BAGI MENONJOLKAN BETAPA PARAHNYA KESALAHAN DALAM KITA METAFSIRKAN TAKDIR SETIAP MANUSIA ITU SENDIRI. TAKDIR ALLAH SENTIASA YANG TERBAIK UNTUK KITA...

INI KATA KUNCI KE-2.

TAKDIR ALLAH SENTIASA YANG TERBAIK UNTUK KITA

SEGALA PILIHAN YANG TERBAIK UNTUK KITA ADALAH TAKDIR ALLAH UNTUK KITA

PERUBAHAN YANG TERBAIK UNTUK KITA ADALAH TAKDIR ALLAH UNTUK KITA.

Jika kita memilih untuk menjadi pencuri maka semestinya TAKDIR KITA ADALAH KITA DITAKDIRKAN UNTUK MENJADI PENCURI TERBAIK DI DUNIA.

Jika anda pemimpin maka, maka andalah pemimpin terhebat dan tergagah di seantero alam.

Jika ini tanggapan anda semua maka BERSAKSILAH ANDALAH MANUSIA YANG PALING BENGAP SEKALI DI ATAS MUKA BUMI INI!!!!!!!

DENGAN INI KAMI MENGANUGERAHKAN SEBUAH TROFI BERUPA KITAB AMALAN YANG PALING BURUK DAN KERTAS KERTAS TISU SEBAGAI DUIT DAN TIKET PERCUMA KE NERAKA....

Bukan itu maksudnya..

APA YANG TERBAIK UNTUK KITA PASTILAH MEMBAHAGIAKAN DAN MENDAMAIKAN. IA SENTIASA MENYERONOKKAN DAN MEMUASKAN.

INI KATA KUNCI KE-3.


Pernah anda mendengar kalimah yang mengatakan HIDUP INI ADALAH PERJALANAN SPIRITUAL????.

PERJALANAN SPIRITUAL.

PERJALANAN SPIRITUAL.

Bermaksud nilai sesuatu itu mestilah bergantung kepada nilaian spiritual.

KEGEMBIRAAN ,KEBAHAGIAN ,KESERONOKAN,KEDAMAIAN SPIRITUAL.

BUKAN KEGEMBIRAAN ,KEBAHAGIAAN,KESEORONOKAN,KEDAMAIAN FIZIKAL.

Manusia yang tersedar SPIRITUALNYA PASTI SEDAR BAHAWA KEDAMAIAN DAN KEBAHAGIAAN BUKANLAH PADA BERAPA PENDAPATAN ANDA SEBULAN,BERAPA BILANGAN KERETA MILIK ANDA,BERAPA BESAR JAWATAN ANDA,BERAPA HARTA WARISAN ANDA DAN SEBAGAINYA.

TETAPI MEMIKIRKAN KENAPA AKU DICIPTA ,KENAPA AKU BEGINI,KENAPA AKU MESTI SENTIASA .....

MEREKA SENTIASA BERTANYAKAN DAN MENCARI,MENEROKAI,MENJELAJAH DUNIA INI.

NAMUN TERDAPAT PERBEZAAN YANG PALING BESAR, YANG SANGAT MENAKJUBKAN..

MAKHLUK SPIRITUAL AKAN BERTANYAKAN

APA YANG SEDANG AKU BUAT........

APA YANG AKAN AKU BUAT ....

APA YANG AKU TELAH BUAT....

MAKHLUK FIZIKAL PULA BERTANYAKAN

APA YANG SEDANG AKU DAPAT....

APA YANG TELAH AKU DAPAT..

APA YANG AKAN AKU DAPAT...

TAKDIR JUGA MENJAWAB SUATU PERSOALAN YANG PALING MISTERI IAITU BILA MASA DEPAN ITU MUNCUL.....

BILA IA AKAN BANGKIT ??


Seperti mana kami telah bertegas,


MASA DEPAN TIDAK PERNAH WUJUD.


YANG WUJUD HANYALAH ANDA .


ANDALAH YANG AKAN MENENTUKAN BILA MASA DEPAN ITU MUNCUL

BAGAIMANA IA MUNCUL ???


SIAPAKAH YANG AKAN MEMUNCULKAN IA ??


JIKA ANDA MAMPU MEMAHAMI AKAN SETIAP PERSOALAN YANG KAMI LONTARKAN INI MAKA


ANDALAH ORANG ITU !!!ORANG YANG DITUNGGU-TUNGGU ITU .............

ORANG YANG MEMILIKI ROH 313 PARA RASUL DAN 124 000 PARA NABI

MEMBALAS SEMULA KEJAHATAN YANG TELAH DICETUSKAN OLEH AZAZIL(IBLIS ) DI ATAS PENGARAHANNYA BERSAMA HAMBA DIDIKANNYA IAITU DAJJAL ,BERGERAK BERSAMA UNIT-UNIT TINDAKAN RAHSIA IAITU YAKJUJ DAN MAKJUJ, JUGA MENOKTAHKAN SUMPAH KERAMAT AZAZIL (IBLIS) UNTUK MENYESATKAN SELURUH MANUSIA........................

JANGAN PULA MEMBANDING MUHAMMAD KE-II INI LEBIH BAIK DARIPADA MANA-MANA NABI DAN RASUL..

TIDAK PERLU MEMBANDING-BANDINGKAN YANG TERBAIK DENGAN YANG TERBAIK,YANG BENAR DAN YANG BENAR...

DIA TETAP MUHAMMAD,NABI MUHAMMAD PULA TETAPLAH NABI MUHAMMAD..TIADA PERUBAHAN..

NAMUN JIKA MUHAMMAD YANG KE-II INI ADALAH ROH YANG SAMA DENGAN MUHAMMAD PERTAMA MAKA KAMI TIADA KEPASTIAN TENTANG ITU.

DIA HANYA MENJALANKAN TUGASNYA SAHAJA....HANYA MENJALANKAN TUGAS.....ROGER THAT

Followers