Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Sabtu, 9 Oktober 2010

TEKNOLOGI KEJURUTERAAN ROH VIIKEBANGKITAN SPIRITUAL


Gejala akhir zaman yang sedang marak berlangsung. Gejala ini sebenarnya sedang merunsingkan pihak-pihak hidden hand...(.x pasti LAGI) Sebelum itu kita akan perhatikan beberapa dulu gejala-gejala kebangkitan . kami tidak meletakkan gejala kebangkitan kepada bilangan berapa ramai orang yang sedang masuk Islam setiap tahun kerana

AGAMA ISLAM INI TELAH DIRACUN DAN DIROSAKKAN SEBENARNYA. DIHANCURLULUHKAN OLEH UMATNYA MASA KINI. TERMASUKLAH KITA YANG SEDANG BERADA DI HADAPAN KOMPUTER.

Perbezaan dimensi yang kami ketengahkan sebelum ini bermaksud perbezaan daripada apa yang kita TAHU,KENAL,FAHAM DAN RASA. 4 elemen inilah yang akan membawa kepada terbentuknya kepada suatu yang dikatakan sebagaimana oleh M.O,MISTISFILES ORGANISATION,SISTEM OPERASI.

TENTANG PERCAYA.

DUNIA TERBENTUK DENGAN APA YANG KITA PERCAYA.

KITA BERTINDAK DENGAN APA YANG KITA PERCAYA.
PERCAYAKAN DUIT AKAN MEMBAWA KESENANGAN, MAKA KITA AKAN MENGEJARKAN DUIT. MASUK SKIM CEPAT KAYA,SKIM CEPAT MISKIN,SKIM HAMPIR-HAMPIR KAYA,MLM,MENJUAL PRODUK ONE DROP PERFUME, ATAU APA JUA KEADAAN YANG TERLIBAT.
Kelompok yang percayakan POLITIK AKAN BERKEMPEN UNTUK MENGUNDI,MERAIH UNDI,MENJERIT MACAM HISTERIA,BERTEMPIK TAK TENTU HALA . memaki hamun calon lain dan sebagainya. Menipu semasa pilihanraya tidak terkecuali. TIDAK KIRA APA JUA IDEALOGI YANG DISAMPAIKAN MELALUI POLITIK TERMASUK MENEGAKKAN AL-QURAN DAN AS-SUNNAH.TIDAK PERLU NAK MEMPERTIKAIKAN APA YANG KAMI SAMPAIKAN INI KERANA JIKA ANDA BERTANYAKAN KEPADA TOK GURU SEKALIPUN ,MEREKA JUGA TIDAK MAMPU UNTUK MEMPASTIKAN POLITIK ADALAH JALAN TERBAIK DALAM MENEGAKKAN ISLAM. TINDAKAN MEREKA MENYERTAI POLITIK HANYALAH BERLANDASKAN QIAS SAHAJA. BUKAN DARIPADA FAKTA PERLAKUAN YANG BENAR. MEREKA TIDAK JUJUR DENGAN DIRI MEREKA SENDIRI.


MENEGAKKAN HUKUM ALLAH DENGAN MENYAKITI MANUSIA. HUKUM APA YANG MENYAKITI MANUSIA. MEMAKI HAMUN,DENGKI ,FITNAH,BERMUSUH SESAMA KELUARGA,BERCERAI HANYA KERANA BAIT YANG YANG FASAD.

BAIT YANG DILAKSANAKAN DI DALAM PAS ADALAH HARAM. BAIT HANYA RELEVAN DAN RASIONAL TERHADAP NABI MUHAMMAD S.A.W. SAN PARA NABI SAHAJA. BAIT SELAIN ITU ADALAH FASAD,FAHSYA’ DAN BIDAAH. MEROSAKKAN. ADAKAH ADA NABI BARU DI DALAM PAS ??

MENISBATKAN SESUATU PERKARA ,SITUASI DALAM KEADAAN YANG JELAS. HUKUMNYA HARAM KERANA SESUATU YANG BELUM PUTUS SECARA MUTLAK ,YANG MEMBAWA KEPADA KERAGUAN, HANYA MENJURUS KEPADA BERLAKUNYA FITNAH.

APA YANG KAMI KATAKAN INI,TIDAK PERLU DIRUJUK KEPADA MANA –MANA KITAB ATAU USTAZ ATAU TUK GURU. CARI DAN FAHAMI MELALUI DIRI ANDA SENDIRI. JIKA ANDA JUMPA JAWAPAN ITU MAKA ANDA AKAN TAHU SEBAB MENGAPA 1.4 JUTA PENGUNDI YANG LAYAK MENGUNDI MASIH BELUM BERDAFTAR.

Sekian selingan daripada kami.

Kami akan memperjelaskan KEBANGKITAN SPIRITUAL YANG LEBIH MERUNSINGKAN PIHAK THH. MERUNSINGKAN ATAU IANYA DIRANCANG ?? kebangkitan manusia dalam MENCARI JAWAPAN TERHADAP ERTI SEBUAH KEHIDUPAN. ERTI APAKAH ITU KEHIDUPAN. MENCARI ERTI TUJUAN HIDUP. MENGAPA HIDUP MESTI ADA TUJUAN. MENCARI SIAPAKAH SEBENAR MAKHLUK YANG BERNAMA MANUSIA.

APABILA TAHAP KEUPAYAAN FIZIKAL TELAH MENCAPAI KE TAHAP OPTIMUM MAKA SECARA TIDAK LANGSUNG KESEDARAN SPIRITUAL MULA BANGKIT.KESEDARAN SPIRITUAL.KEBANGKITAN 1.

U.S / EROPAH

Kami hanya menterjemah melalui fenomena-fenomena filem U.S yang sarat dengan mesej kebebasan.

I-ROBOT.


Filem lakonan will smith dan bridget maynohan. Filem yang agak bersih tanpa adegan seks dan aksi cium. kami tak pasti jika filem yang kami tonton ini telah diptong terlebih dahulu. Bagi kami ,filem ini lulus untuk tontonan masyarakat yang mahu mencari erti sebenar KEBEBASAN.

Kami terkesan DENGAN IMPAK KAREKTER YANG DILAKSANAKAN OLEH KAREKTER ROBOT ,SONNY. SI WATAK UTAMA.


SEBUAH ROBOT YANG MAHU MENCARI ALASAN DAN SEBAB MENGAPA AKU DICIPTAKAN. KITA MESTI DICIPTAKAN DENGAN SATU SEBAB. BETUL TAK DR CALVIN.?? tanya Sonny kepada Dr Calvin. Dr lanning selaku pecipta Sonny seakan cuba menyentak kita semua dengan persoalan...

MENGAPA APABILA ROBOT HIDUP DI DALAM GELAP,MEREKA AKAN MENCARI CAHAYA ?

MENGAPA APABILA MEREKA BERADA DI DALAM KESEMPITAN,MEREKA AKAN BERDIRI BERSAMA-SAMA DENGAN YANG LAIN.??

BAGAIMANAKAH BOLEH DITERANGKAN MELALUI SITUASI INI ?

Idea yang cuba diterangkan melalui filem ini adalah BERKENAAN ERTI ROH. ROH YANG TELAH DIMASUKKAN KE DALAM SONNY,WATAK ROBOT. ROH YANG MEMAKSANYA UNTUK MENCARI SEBAB DIA DICIPTAKAN. ROH ITU JUGALAH YANG MEMAKSA DIRINYA UNTUK MENENTANG UNDANG-UNDANG.

KEBANGKITAN ROH BERMULA DENGAN

MENCARI..

SEBAB


TUJUANALASANPENCIPTAAN DIRINYA...


Inilah ibrah yang boleh diambil melalui cerita ini..Sebelum mencari erti sebenar penciptaannya,kita perlu tahu BAGAIMANA SITUASI MENCARI ITU BOLEH DICIPTAKAN. TANPA MENCARI,ROH TIDAK AKAN SEDAR. ADAKAH ANDA FIKIR UNTUK MENYERAHKAN ROH MANUSIA ITU SEMUDAH MENCURI MEMPELAM DI BELAKANG RUMAH JIRAN ANDA DENGAN MEMBALING SELIPAR. TIDAK. IANYA RUMIT KERANA SETELAH KAMI LAKUKAN BEBERAPA PENELETIAN BARULAH KAMI FAHAM DAN TAHU BAGAIMANA AZAZIL MAHU MENCURI ROH MANUSIA DARIPADA ALLAH..MENGAPA KAMI KATAKAN AZAZIL MAHU MERAMPAS ATAU MENCURI ROH MANUSIA ...

Kami akan kupas tajuk ini dalam artikel yang tidak kurang hebatnya berbanding TEORI KEJURUTERAAN ROH.


THE FALSE KING ..RAJA YANG SALAH :

Berpura-pura menjadi Raja

MENGAMBIL ALIH TAKHTA TUHAN

MEMECAH DIMENSI TERTINGGI...KEBENARAN....

MEMESONGKAN KEBENARAN

OPERASI 1 : MENERANGI KEGELAPAN KEPADA CAHAYA

OPERASI 2 : MENJADIKAN CAHAYA KEPADA KEGELAPAN

KESESATAN YANG MENCURIGAKAN

MEMPORAK PERANDAKAN MANUSIA –AKAL/MINDA/PANCAINDDERA

KEBENARAN HANYA WUJUD BAGI MEREKA YANG MAMPU MENCAPAINYA..

Pada akhir babak cerita ini pula dilampirkan pula kisah mengapa sonny membunuh dr Lanning. Penciptanya sendiri. Sonny tidak membunuh dr lanning atas kehendaknya sendiri tetapi dia telah diikat dengan IKRAR ,JANJI DAN SUMPAH TERHADAP DR LANNING. JANJI UNTUK MEMBUNUH DR LANNING. SUMPAH UNTUK MEMBUNUH DR LANNING. IKRAR,JANJI DAN SUMPAH INILAH TELAH MEMAKSANYA UNTUK DIA MEMBUNUH DR LANNING. TUJUANNYA UNTUK MEMBUNUH. DENGAN IKRAR,JANJI DAN SUMPAH INILAH YANG MEMAKSANYA MENCARI TUJUAN PENCIPTAANNYA.


sebelum kami memberi kata knci ke-2 ini,kami ingin bertanya kepada anda semua,

APAKAH PERKARA YANG PALING BERAT ??????????????

YANG MENYEBABKAN MANUSIA SENTIASA TERIKAT DENGANNYA SELAMA-LAMANYA???

YANG MEMAKSA MANUSIA UNTUK MENCARI JAWAPAN DI SEBALIK TUJUAN KEHIDUPANNYA ????....Kata kunci ke-2
1.

2.

3.

Titik spiritual tertinggi adalah dengan mencapai TAHAP KESEDARAN MINDA TERBESAR. The Ultimate super concious mind. The freedom of soul in another words.

KEBANGKITAN 2

MASYARAKAT JEPUN

Fenomena anime dan drama Jepun yang dipertontonkan kepada umum memaksa kita untuk belajar kembali APA ITU MANUSIA.

ONE LITER TEARS

Drama yang penuh dengan titisan air mata. Sangat menghibakan bagi hati yang mudah tersentuh. Kisah keluarga yang terpaksa menerima hakikat bahawa salah seorang ahlinya yang terpaksa menanggung penyakit yang tidak boleh diubati. Penyakit yang membunuh pesakitnya secara perlahan-lahan.

Drama ini juga mendedahkan pentang perihal ILUSI ATAU PENIPUAN YANG DINAMAKAN MASA. TENTANG KEWUJUDANNYA DAN TEORINYA.

Manusia hanyalah hidupan yang penuh dengan harapan. Sentiasa mengharapkan kehidupan menjadi semakin baik. Berharap HARI ESOK PASTI DATANG. MASIH ADA HARI ESOK.PASTINYA.

Pada awal kisah drama ini,menceritakan tentang watak utama ,heroin yang diserang gejala-gejala penyakit spinocerebella degeneration disease.

Selepas beberapa babak,si ibu dan ayahnya cuba untuk menyembunyikan penyakit daripada pengetahuan anaknya. HARAPAN SI AYAH DAN IBU ADALAH,APABILA SI ANAK TIDAK DIBERITAHU TENTANG KEADAAN SEBENAR DIRINYA,SI ANAK BOLEH MENJALANI KEHIDUPAN DENGAN PENUH KEGEMBIRAAN DAN KEBAHAGIAAN SEPERTIMANA RAKAN-RAKAN YANG LAIN. TETAPI SETELAH DINASIHATI DOKTOR,BARULAH MEREKA TERPAKSA MENYAMPAIKAN JUGA PERIHAL PENYAKIT KEPADA ANAKNYA. BERMULA DARI SITU,PERJALANAN DRAMA INI MENJADI SANGAT TRAGIK DAN MENGESANKAN. AIR MATA SENTIASA MENGALIR DI PIPI AYAH ,IBU DAN ANAKNYA. WALAUPUN MEREKA CUBA MENYEMBUNYIKAN AIR MATA ITU NAMUN IA TETAP JUGA MENGALIR.

Dalam meniti sisa-sisa kehidupan si penghidap penyakit,seluruh ahli keluarganya terus berusaha menjalani hidupnya dengan penuh daya dan usaha,komitmen,semangat,kepercayaan pada diri dan kehormatan serta kasih-sayang. BEGINILAH SEPATUTNYA KEHIDUPAN KITA SEHARIAN. BUKAN DENGAN MENGHARAPKAN MASA DEPAN YANG ENTAH BILA DATANGNYA DAN IANYA PENUH DENGAN ANGAN-ANGAN SERTA IMAGINASI. APA YANG KITA LAKSANAKAN PADA HARI INI AKAN MENAMPAKKAN HASILNYA PADA KEMUDIAN HARI. HARI ESOK TAKKAN MUNCUL TANPA HARI INI. TANPA SEMALAM,HARI INI TETAP JUGA TIADA. KESINAMBUNGAN SIMBIOSIS INI AKAN BERLANGSUNG SELAMA-LAMANYA. MASA HANYALAH PROSES PERJALANAN HIDUP YANG DILALUI MANUSIA. IA BUKANLAH ENTITI TERASING YANG BERADA DI DIMENSI KE-4 ATAU SEBAGAINYA. TANDA SERU!!!

Bukankah sumpah ALLAH YANG MENGATAKAN DEMI MASA.SESUNGGUHNYA MANUSIA ITU DALAM KERUGIAN. RUGI KERANA GAGAL MEMPERJALANKAN PROSES KEHIDUPANNYA DENGAN BAIK DAN PENUH MANFAAT. PENUH PENGHARGAAN DI ATAS KURINIAAN TUHAN TERHADAP PELUANG KEPADANYA UNTUK MEPERJALANKAN HIDUPNYA DENGAN PENUH KESEDARAN , MUJAHADAH DAN KESUNGGUHAN.

Cukup sekadar ini kerana isi selanjutnya akan disambung dalam artikel kemudian, akan datang,in’a...


.

THE FALSE KING..RAJA KEPALSUAN


SI HARAPAN YANG PALSU

Followers