Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Ahad, 9 September 2012

ULTIMATE PLAN : TROJAN VIRUS

PECAHKAN MEREKA..AKHIRAT PEMBEZA PENGIKUT NABI DAN HAMBA DUNIA
PECAHKAN DARIPADA SEBESAR-BESAR HINGGA  KE SEKECIL-KECIL..

I just do’nt  want to be alone..
Aku tidak mahu bersendirian..

KUASA INGATAN KEKAL..

KUASA INGATAN SEMENTARA...

TIADA HAK MILIK SECARA SEMENTARA ATAU MUTLAK TERHADAP SEGALA  BENTUK ILMU DAN PENGETAHUAN. SEGALA DARINYA BERMULA DAN KEPADANYA IA KEMBALI. MAHA SUCI ALLAH YANG TIADA AWAL DAN AKHIR MELAINKAN HANYA DIA.

Apa itu hak ?

Hak manusia untuk makan,minum,bersantai,minum bola,makan piring astro,memanah dan segala bentuk  perlakuan amalan harian biasa bagi manusia yang normal. Setakat tafsiran lemah. Ia bukan interprestasi. Lebih kepada pemerhatian rawak. Jika dibentuk melalui intreprestasi maka agak sulit kerana  TIADA DEFINISI ATAU MAKNA KHUSUS YANG BOLEH DISANDARKAN KEPADA MAKSUD HAK.
JADI APABILA TIADA DEFINISI TUNGGAL MAKA SECARA MUTLAK IA BERGANTUNG KEPADA PEMBERI DEFINSI TENTANG MAKNA HAK ITU SEPENUHNYA.


MAKSUD MUDAH  UNTUK FAHAM

Definisi akan diberikan oleh mereka yang arif di dalam suatu bidang. Ahli falak akan memberi definisi tentang kosmologi. Ahli kimia akan mendefinisikan bidang kimia dan seterusnya. Deifinisi dan takrif hanya boleh diberikan kepada mereka yang memiliki  PENGETAHUAN ASAL  SESUATU BIDANG. MEREKA YANG TAHU TENTANG ASAL DAN KEASLIAN SESUATU CABANG PENGETAHUAN.


ASAL ILMU  DAN ASAS KEILMUAN

Bercakap tentang ilmu dan kami tidak menyandarkan kepada ilmu yang ditafsirkan golongan ILMUWAN ATAU ASATIZAH. Ilmu sesuatu yang memberi  makna kepada sesuatu. Mata hanya diketahui pada asalnya  adalah AIN. Yakni merujuk kepada perkataan arab . Kenapa bahasa arab menjadi penanda ukur? Sila terima fakta ini. Ia bukan arahan tetapi kemestian. Wajib bahkan sama wajibnya dengan mendirikan solat fardhu zohor 4 rakaat pada masa yang ditetapkan. BAHASA SYURGA. IA BAHASA ASLI. BAHASA ASAL.   BAHASA MERUJUK KEPADA MESEJ ATAU GELOMBANG UNTUK DUA PIHAK  DI DALAM SATU-SATU ALAM BERHUBUNG. BUNGA ADA BAHASANYA. BERUK ADA BAHASANYA. CIKGU ADA BAHASANYA. YAHUDI ADA BAHASANYA. PARSI JUGA ADA BAHASANYA. BERMAKNA SETIAP ALAM MEMPUNYAI MAKHLUK MEMPUNYAI BAHASA YANG TERSENDIRI HATTA MAKHLUK DI PLANET MARIKH JUGA ADA.
BAHASA ASLI AKAN MEMBERI MAKNA ASAL SUATU CABANG ILMU..
ASLI TIDAK MERUJUK KEPADA TULEN DAN  AUTHENTIFICATION..
ATAU MENDAPAT PENGESAHAN SESUATU PIHAK BERWAJIB.
ASLI MERUJUK TEMPAT LAHIR ATAU BERKEMBANGNYA SELURUH ZARAH ATAU SEL.
SINONIOM DENGAN PERKATAAN INI.

IBU.

KONSEP KEIBUAN. DALAM ISLAM. SETIAP MUSLIM DATANG DARIPADA IBU YANG SAMA DAN BAPA YANG SAMA. ADAM DAN HAWA. NOKTAH DAN SELESAI. TIADA DEFINISI ORANG ITU DAN ORANG INI. PEOPLE TO PEOPLE ATAU PEOPLE’S POWER.
Maksud yang ingin diperjelaskan di sini adalah bahawa bahasa yang benar akan menentukan keaslian sesuatu ilmu. Jika ilmu itu benar maka bahasa yang digunakan juga pastinya benar. Benar bukan betul. IANYA TENTANG RANGKAIAN. Bukan dualisme. Pemecahan. bahasa induk. Bahasa ibunda. Bahasa ibu sendiri. Anak pasti akan memahami bahasa ibunya sendiri. Adakala unik apabila sang anak tetap boleh mengenali ibunya meskipun ibu itu berdarah india dan anak itu sendiri dilahirkan di tanah caucasia. Dek kerana wujud genetic ibu dalam diri   anak maka gelombang pencetus kepada kenalnya anak kepada ibu sendiri menyebabkan  si anak tetap mampu berbicara dengan ibunya meski tanpa bahasa yang sama. Gelombang perasaan sudah berubah menjadi bahasa penghubung kepada anak dan ibu.

BERMAKNA BAHASA BUKAN  PADA HURUF DAN PERKATAAN.

BAHASA BERKAITAN IKATAN ANTARA MAKHLUK. KETERIKATAN. INTERCONNECTION.
MAKA DENGAN ITU PENTING UNTUK MENGETAHUI,MENGENALI DAN MEMAHAMI BAHASA YANG ADA DI SEKITAR. Kami tertarik dengan satu kata-kata menarik daripada pengarah HAWLET PACKETT,HP,tanpa  syak dan prejudis eropah patut berterima kasih kepada satu tamadun aman satu masa dahulu ,di mana ia telah menjadi penyebabkan kepada berjayanya tamadun barat pada hari ini. 

Dan tamadun ini telah berlangsung sehingga 800 tahun lamanya. Dan ia tidak bukan adalah  tamadun islam.  
Faham menurut katanya,kehebatan eropah pada hari ini adalah kerana kekuatan sumber  melalui pengkajian yang teliti dan cermat terhadap pengembangan bahkan perkembangan tamadun islam yang silam. Ilmu teknologi,fizik,matematik,algebra,algorithma,kimia,astrologi dll.

PERSOALAN BESAR YANG PATUT DITIMBANG DAN DITERIMA.

MENGAPA EROPAH TIDAK PERNAH MENGIKTIRAF DUNIA ISLAM TIDAK KIRA DALAM BIDANG KEPIMPINAN,EKONOMI, PENDIDIKAN  ATAU APA JUA TETAPI DALAM MASA SAMA ,HAMPIR SEGALA CABANG ILMU YANG DIKUASAI MEREKA HARI INI ADALAH BERTITIK TOLAK DARIPADA ZAMAN KEGEMILANGAN DINASTI KERAJAAN ANDALUSIA,BAGHDAD,TURKI MAHUPUN DAMSYIK.

KENAPA ??

DI SINILAH BERMULANYA..SEBAB ATAU PUNCA BAGI SEGALA PUNCA..
KEBENCIAN ,KEMARAHAN,DENDAM,SAKIT HATI ATAU   EMOSI YANG MELUAP-LUAP.
SYAITAN AKAN MENYESATKAN MANUSIA DALAM 3 CARA..

MENYEBARKAN KEBENCIAN.

IA PERINGKAT PERENCANAAN PALING MUDAH UNTUK DITANGANI. SEKADAR MENIPISKAN DAN MENGURUSKAN KEBENCIAN. BUKAN MEMBALAS BENCI DENGAN BENCI. ISLAM TIDAK MENGAJAR UMAT MESKIPUN JIKA MEREKA BENCI PADA KITA MAKA TIDAK SEWAJARNYA KITA BENCI KEMBALI KEPADA MEREKA. ISLAM MENGAJARKAN SABAR DAN HIKMAH. REDAKAN KONFLIK DAN TANGANI STRESS DENGAN SINAR EDISI ISNIN. WALAU APA JUA MEREKA BUAT. REDAKAN DENGAN APA JUA CARA SEKALIPUN. JANGAN MEMBALAS PUKULAN YANG SAMA DENGAN APA YANG MEREKA PERBUAT.

MENIMBULKAN PERMUSUHAN DAN PEPERANGAN .

PECAHBELAHKAN MANUSIA DAN PUTUSKAN SILATURRAHIM. APABILA DUA MANUSIA TERPUTUS HUBUNGAN,TERGANGGU KOMUNIKASI MAKA KEBENCIAN  MUDAH MERESAPI. AKIBATNYA,EMOSI MELUAP DAN FIKIRAN YANG NAKAL MULA MENGGANGGU. LAHIR TINDAKAN LUAR KAWAL YANG SUKAR DITANGANI. KEMUDIAN BERIKAN SENJATA DAN BIARKAN MEREKA SALING BERBUNUHAN.

BETAPA ZUHUDNYA ORANG ISLAM DALAM BERPERANG.

ISLAM TIDAK MENGAJARKAN UMATNYA MEMBELANJAKAN SEDEMIKIAN WANG UNTUK MENDANAI PROGRAM KETENTERAAN DAN PERISIKAN. PADA ZAMAN SAHABAT JIKA DIBANDINGKAN PERSENJATAAN MUSLIM DAN KAFIRIN,SENJATA PARA SAHABAT JAUH LEBIH KEBELAKANG DARI SUDUT TEKNOLOGI,KEMAHIRAN DAN SENI. JANGAN BANDING ZAMAN AL FATEH DENGAN ZAMAN SAHABAT.

LUPA PADA ALLAH...

Melupakan manusia pada PENCIPTANYA. Ciri atau sifat orang yang mengabdikan diri pada ALLAH yang membezakan  dimensi perhambaan.
Jika  betul sifat dan cirinya maka BENAR PASTI JALAN HIDUPNYA. MAKA BENAR HALA TUJU DAN MASA DEPANNYA.  Dalam dimensi perhambaan hanya ada dua sembahan . iaitu tiada sembahan selain allah dan tuhan selain daripadanya .
Kalimah lai ilaha illallah adalah paksi kepada segala persaksian. Hanya allah yang disembah dan tiada tuhan selainnya. Keterangan dalam konteks akidah. Kepercayaan dan keyakinan dalam erti mencari erti kehidupan. Jika selari dengan makna dan  objektif akidah maka insya’allah hidup anda akan diberkati sepanjang masa.
PENGABDI ALLAH ADALAH  PENGEJAR AKHIRAT. BERLARI MENUJU ALAM YANG KEKAL ABADI. PERCAYA PADA AKHIRAT ADALAH PEMECAH MANUSIA KEPADA DUA KUMPULAN. HANYA DUA IAITU..MEREKA INGAT AKHIRAT SEPANJANG MASA. DAN MEREKA LUPAKAN DUNIA.

HAMBA ALLAH..TUHAN YANG BENAR..

HAMBA HAWA NAFSU .TUHAN YANG DISANGKA TUHAN.

SYAITAN SEBAGAI PENDAMPING. IBLIS TIDAK MENYURUH GOLONGAN KAFIR MENGANGKAT DIA MENJADI TUHAN TETAPI KAFIRIN YANG MENYANGKA DIRI IBLIS SEBAGAI  TUHAN. SYAITAN HANYA MENYURUH MANUSIA  MENGIKUTI HAWA NAFSU. BUKAN DIRINYA. MEREKA LUPAKAN AKHIRAT DAN INGATKAN DUNIA. MEREKA MENYANGKA DUNIA SERBA SEMPURNA DAN KEKAL ABADI TETAPI JELAS DUNIA HANYA SEUMPAMA KAIN CEBISAN BURUK YANG HANYA MENANTI UNTUK DILEMPAR KE DALAM NERAKA JAHANNAM.

KONKLUSI. AKHIRAT ADALAH TITIK TOLAK PEMBAHAGI MANUSIA KEPADA DUA KUMPULAN.

SATU MENYEMBAH ALLAH YANG ESA.

SATU MENYEMBAH  HAWA NAFSU.

TIADA JALAN TENGAH ATAU BERIMAN DI TEPI ,ATAU PINGGIRAN...
ISLAM ADALAH KELUARGA ..

Ia bukan tentang orang itu dan orang ini. Islam tentang saudara ini dan  saudara itu. Pernah satu kisah,seorang imam mengislam  seorang muallaf di kota cosmopolitan ,new York,apabila si muallaf selesai menyebutkan kalimah syahadah..
Imam itu menyebut, selamat datang ke keluarga terbesar. Selamat datang.

BAGAIMANA SIRAH MENGAJARKAN KEKUATAN UMAT ISLAM.
KAFIR DAN MUNAFIK BERLARI KEGOPOHAN APABILA MELIHAT TENTERA UMAT ISLAM BERGILIRAN MINUM DARIPADA SATU GELAS YANG SAMA. MAKAN DARIPADA MAKANAN TANPA ADA YANG TIDAK CUKUP.  

PERNAH DALAM SATU KISAH PEPERANGAN. CONTOH ITSAR. SIFAT SALING BERKORBAN UNTUK SAHABATNYA. DALAM SATU PEPERANGAN,TERDAPAT 3 SAHABAT YANG TERBARING DAN CEDERA PARAH. MASING-MASING  MEMINTA AIR. Air hanya tinggal satu bekas simpanan. Kerana sifat belas apabila air dihulurkan kepada sahabat pertama,sahabat ini  berkata,”engkau beri kepada sahabat yang berada di sebelah,dia lebih memerlukan air. Setelah air dihulurkan kepada sahabat kedua,maka sahabat ini berkata. “ Tidak. sahabat di sebelah ini lebih teruk daripada aku”. Engkau berilah kepadanya. Tanpa sempat dihulurkan air, sahabat ketiga akhirnya terkesan kerana simpati sahabat lainnya. Akhirnya  dalam rasa simpati dan kerana kagumnya dek  pengorbanan sahabat tadi ,beliau  meninggal syahid. Begitu sahabat kedua-dua tadi. Mereka bertiga mati dalam semangat pengorbanan demi persahabatan yang  hebat di jalan ALLAH.  Berkorban demi persahabatan di sisi islam. SEBAB ITU ISLAM MEMANGGIL PENGANUTNYA SEBAGAI SAUDARA. KITA SEMUA SEPERTI ADIK DAN ABANG, TIADA PEMISAH ANTARANYA. KITA DARIPADA IBU YANG SAMA. BAHASA DAN WARNA KULIT YANG HANYA MENJADI PEMBEZA. PEMIKIRAN DAN AKAL LOGIK BOLEH JADI BERTEMBUNG. ADAKALA KITA BERSELISIH. ITU NORMAL. TETAPI TUDUH-MENUDUH DAN MEMAKI HAMUN. INI BENAR-BENAR BUKAN BUDAYA. KITA MUSLIM. KITA ADA IDEA DAN LEGASI KITA TERSENDIRI. KITA YANG MESTI MEMBINYA. Bukan meruntuhkannya.


PELUANG TERBUKA LUAS.

KOMPONEN HIDUP INI SUDAH MULA TERURAI. SATU DEMI SATU.

SOSIAL.

MAKLUM KECELARUAN  IDENTITI INI MAKIN SERIUS. ATHEISME,PLURALISME DAN LIBERALISME MEROSAKKAN JATI DITI BANGSA KITA SECARA DRASTIK. BAHKAN SELURUH BANGSA SEBENARNYA.KITA TIDAK TAHU DAN TIDAK KENAL LAGI SIAPA DIRI KITA DAN DI MANA ASAL KITA.

EKONOMI.

 KEJATUHAN DAN MERUDUMNYA SISTEM  KAPITALIS. IA SEDANG MENGGELUNSUR MENJUNAM . IA MESTI DIAMBIL KESEMPATAN MELALUI TEKAD POLITIK YANG KUAT. KOMPONEN BANK SYARIAH TELAH TERSEDIA BERSAMA INFRASTRUKTUR YANG WUJUD SEMASA. MAKA IA MESTI DIOOPTIMASIKAN SEPENUHNYA. DAN TEKAD SEBUAH KERAJAAN BERDAULAT,ADIL,TEGAS,BERANI,AMANAH DAN BERSIH MESTI  MENJADI TULANG BELAKANG DI SEBALIKNYA.

PENDIDIKAN.

TIADA LAGI MODEL PENDIDIKAN PALING KOMPREHENSIF EVEN DI HARVARD DAN CAMBRIDGE. ATAS KERTAS  DAN REKOD MUNGKIN MEREKA JAUH LEBIH ATAS DARIPADA KITA. NAMUN AKIBAT HILANG SENSE OF EDUCATION’S SOUL, MENYEBABKAN UNIVERSITI INI SEAKAN RUMAH USANG YANG DIPENUHI MANGSA-MANGSA KEADAAN . MANGSA YANG TERTIPU OLEH RANKING DAN STATUS. MAKA PELUANG INI MESTI  DIAMBIL SEPENUH DAN DIMANFAATKAN SEBAIK MUNGKIN.

PADA AKHIRNYA MEMODELKAN  SEBUAH NEGARA YANG BEBAS,BERDAULAT,BERIDENTITI,BERINTEGRITI MEMILIKI MORAL YANG BERSIH MESTI DIBENTUK DAN DIJADIKAN ASPIRASI OLEH SELURUH RAKYAT MALAYSIA YANG CERDAS AKALNYA,TENANG JIWANYA,STABIL FIZIKAL DAN ROHANINYA.

JANJI DITEPATI

BERSAMA SEJIWA,SEBANGSA,SENEGARA.

KEDUA-DUA MOTO MEMILIKI NILAI MORAL ,SEMANGAT DAN  JATI DIRI YANG TEGUH. DAULATKANNYA BERSAMA ISLAM SEBAGAI PANDUAN DAN PERLEMBAGAAN DALAM USAHA MENGANGKAT  DAN MEMAKSIMA  PERUBAHAN.

BERUBAH UNTUK TAQWA..BERUBAH  UNTUK MARDHATILLAH..SELAMAT 

MENYAMBUT MERDEKA..

MERDEKA DARIPADA HAWA NAFSU, KEMUNAFIKAN DAN SYIRIK.

DAN LAHIR PULA MALAYSIA YANG BENAR-BENAR MALAYSIA.

A TRUE MALAYSIA...

AN ORIGINAL MALAYSIA..

SALAM DAN JAZAKALLAH..
  


Followers