Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Sabtu, 25 September 2010

TEKNOLOGI KEJURUTERAAN ROH V : THE INVINSIBLEThe FINAL Getsuga Tenshou...
Teknologi KEJURUTERAAN ROH masuk ke fasa terakhir.......

TEKNOLOGI KEJURUTERAAN ROH V ...

DIMENSI TERLARANG ,,HANYA YANG LAYAK SAHAJA AKAN BERADA DI SINI..BUKAN SEBARANGAN MAKHLUK ATAU APA JUA BOLEH BERADA DI SINI.....

DIMENSI INI DIKENALI SEBAGAI ...

JIKA DIMENSI KE TUJUH ITU BERSIFAT TIDAK TERHINGGA ATAU INFINITI MAKA SEHARUHSNYA DIMENSI ITULAH YANG TERTINGGI NAMUN DIMENSI YANG TERBESAR ,YANG TIDAK DIKETAHUI KEWUJUDAN SEHINGGALAH HANYA YANG LAYAK AKAN BERADA DI SINI..

SEMESTINYA KAMI TERPAKSA SAMPAIKAN BAHAWA ,KEBERADAAN ANDA DI DALAM DIMENSI INI AMAT MERBAHAYA..SEANDAINYA ANDA MAMPU MENGUASAI DIMENSI INI MAKA ANDA AKAN DIANGKAT SEBAGAI ..

TUHAN

DIMENSI INI TIDAK NYATA DAN ADA,,

IA HANYA LAYAK DIGELAR SEBAGAI WUJUD.

SESUATU YANG MENGGAMBARKAN IA SEBAGAI TITIK TERAKHIR BAGI PENGIRAAN YANG BERBENTUK INFINITI IAITU DIMENSI KE 7..

DIMENSI INI ADALAH DIMENSI TERLARANG..IA AMAT BERBAHAYA JIKA IA DIKENALI,DIKETAHUI,DIFAHAMI DAN DIRASAI.

DIMENSI INI PERLU DI TUTUP SEPENUHNYA

TETAPI MALANGNYA IA TIDAK BOLEH DITUTUP KERANA KEHEBATANNYA ADALAH YANG TERTINGGI. IA ADALAH TITIK KEPADA KUASA INFINITI.

SANGAT MERBAHAYA JIKA ANDA MENJENGUK KE DIMENSI INI KERANA HANYA SATU SAHAJA YANG AKAN BERADA DI DIMENSI INI. DIMENSI TERTINGGI,TERAGUNG,TERHEBAT,TERBESAR DAN TERATAS..

DIMENSI KEMUNCAK ........
DI ATAS ..........

SEGALA-GALANYA...
INILAH NAMA DIMENSI INI..

KEBENARAN.

KEBENARAN HANYA AKAN DICAPAI OLEH “ YANG TERPILIH “

DIMENSI INI BUKAN DIMENSI KE -8 KERANA TUJUH DIMENSI ADALAH DIMENSI CIPTAAN. SEPERTI ADA TUJUH TINGKAT ANAK TANGGA YANG BERADA DI DALAM SEBUAH KOTAK. KOTAK ITULAH YANG DIMAKSUDKAN DIMENSI KEBENARAN.

NAMA YANG SANGAT MERBAHAYA JIKA KEDAPATAN MAKHLUK YANG MAHU MENGGUNAKAN ATAU MENGAMBIL SEDIKIT KUASA YANG ADA DI DIMENSI INI KERANA TATKALA ANDA MAHU MENGAMBIL KUASA YANG ADA DI DIMENSI INI MAKA ANDA AKAN DIANGGAP SEBAGAI PALSU, ATAU DALAM BAHASA LAIN.

BATHIL

Menggunakan nama samaran sebagai YANG BENAR ADALAH SANGAT BODOH DAN TERGESA-GESA. ANDA TIDAK BOLEH MENGGUNAKAN NAMA ANDA SEBAGAI PIHAK YANG BENAR KERANA HANYA YANG MENDAPAT PERAKUAN DARIPADA YANG MAHA BENAR SAHAJA LAYAK UNTUK MEMEGANG TARAF ATAU KELAYAKAN SEBAGAI..

`THE CHOSEN ONE’.

Perakuan DARI YANG MAHA BENAR ADALAH JALAN HIDUPNYA. ADAKAH KITA PERASAN BAHWA MUKJIZAT YANG ADA PADA PARA NABI SEMUANYA ADALAH SAMA. JALAN HIDUP MEREKA. PERJALANAN YANG PENUH RANJAU DAN DURI,HALANGAN,CABARAN,UJIAN DAN YANG PALING BERNILAI ADALAH PERJALANAN MEREKA SENTIASA BERBEZA DENGAN DENGAN MANUSIA YANG HIDUP DI ZAMANNYA.

Contoh lihat sahaja kisah nabi Musa a.s. Baginda dibiarkan pada saat semua bayi lelaki dibunuh. Bagaimana mungkin setiap anak lelaki yang dilahirkan akan dibunuh namun tiba-tiba sahaja baginda sahaja yang tidak termasuk dalam kelompok kebanyakan yang akan dibunuh. Unik dan sangat ajaib. Perjalanan kehidupan yang penuh dengan pelik dan hairan. PERJALANAN KEHIDUPAN SPIRITUAL INILAH YANG MEMBAWA MEREKA BERBEZA DENGAN semua MANUSIA DI SEKELILINGNYA. MEREKA BERJALAN DENGAN ROH MEREKA SENDIRI.MEREKA BERJALAN DENGAN ROH MEREKA YANG MELETAKKAN ALLAH SEBAGAI SEMBAHAN,PUJAAN DAN TUJUAN HIDUP SELAMA-LAMANYA. SETIAP DETIK DAN SAAT.

ADAKAH ANDA SEMUA BERJALAN DENGAN ROH ANDA SENDIRI?

Sangat malang jika anda menggunakan nama sebagai penyelamat,pemegang panji hitam,peneraju masa depan tetapi APA KELAYAKAN ANDA ? APA BUKTI ANDA BAHAWA ANDA ADALAH YANG DITUNGGU-TUNGGU ITU? APA MUKJIZAT YANG ANDA BAWA ? ADAKAH MEMBAWA SYARIAT BAHARU YANG AKAN MENGGANTIKAN SYARIAT YANG DIBAWA NABI MUHAMMAD S.A.W.? ADAKAH ANDA PERCAYA DIRI ANDA SEBAGAI PENYELAMAT ITU ? ADAKAH ANDA MEMILIKI SEBUAH PERCAYA YANG AKAN MEMBAWA DIRI ANDA SEBAGAI PENYELAMAT BUAT SELURUH MANUSIA ? PERCAYA PADA DIRI SENDIRI YANG MEMBAWA ANDA SETARAF DENGAN SEKALIAN MANUSIA-MANUSIA YANG HEBAT.

Kembali menjenguk ke tirai DIMENSI KEBENARAN.

APABILA ANDA BERADA DI SINI,ANDA SEMAKIN TAHU,SEDAR,FAHAM ,KENAL DAN MERASAI BAHWA ALLAH SEMEMANGNYA SANGAT HAMPIR DENGAN DIRI ANDA SENDIRI BAHKAN LEBIH HAMPIR DARI URAT LEHER ANDA SENDIRI. SAAT ANDA TIBA MELANGKAH KE DIMENSI INI , ANDA AKAN MULA TERBAYANGKAN KALIMAH BAHAWA ALLAH ADALAH SEBAHAGIAN DARI MANUSIA,ALLAH ADALAH ROH MANUSIA. WALAUPUN KALIMAH INI BERBENTUK SANGAT PENUH DENGAN NILAI KESUFIAN DAN TARIQAT MAKA ANDA AKAN FAHAM BAHAWA TERDAPAT SATU ILMU YANG SANGAT DILARANG BAHKAN SANGAT MERBAHAYA JIKA DISALAHERTIKAN..

ILMU TARIQAT ATAU ILMU KESUFIAN..

ILMU TARIQAT HANYALAH ILMU PEMBAWAAN DIRI SESEORANG UNTUK MENDEKATI ALLAH RABBUL JALIL. ILMU TARIQAT DILARANG UNTUK DISEBARKAN DAN DIDEDAHKAN KEPADA UMUM.IA BUKAN UNTUK DISEMBANG DI KEDAI KOPI ATAU DIJADIKAN ALASAN UNTUK ANDA MENDAKWA DIRI ANDA ADALAH IMAM MAHDI..

IA HANYALAH KURNIAAN DARI ALLAH UNTUK ORANG-ORANG YANG BERUSAHA UNTUK MENEMUI-NYA. IA ADALAH ILMU SECARA TERUS DIPERTURUNKAN ALLAH KEPADA ORANG-ORANG YANG TERPILIH. SANGAT BERAT DAN SUKAR UNTUK MENDALAMI ILMU TARIQAT INI. SELAGI SESUATU TARIQAT ITU TIDAK MERUBAH SYARIAT ,HAKIKAT,MAKRIFAT DAN AKIDAH MAKA IANYA BENAR. ILMU TARIQAT BUKAN BAHAN YANG BOLEH DIJADIKAN ASBAB DAKWAH. MENYERU MASYARAKAT UNTUK MENYERTAI TARIQAT SEKIAN,....SEKIAN..

Apa yang akan berlaku seandainya anda tahu,kenal,faham dan merasai DIMENSI TERBESAR INI.

PERUT ANDA SEMAKIN KECUT ,SEMAKIN KULIT ANDA MENJADI KENDUR,UBAN MULAI TUMBUH DAN MELIPUTI SELURUH PELUSUK KEPALA ANDA,SEMAKIN ANDA BIMBANG SEJAUH MANA IBADAT ANDA AKAN DTERIMA. ADAKAH ANDA TELAH MENGIKUTI SEGALA ARAHAN DAN PERINTAHNYA ? SEMAKIN ANDA MERASAI

YA ALLAH LEMAHNYA AKU..

SEMAKIN ANDA MELIHAT KEBENARAN,SEMAKIN ANDA TAHU,KENAL,FAHAM,SEDAR DAN MERASAI BETAPA KEBENARAN TIDAK BOLEH DISEMBUNYIKAN..JIKA ANDA RAGU –RAGU UNTUK MENYAMPAIKAN SESUATU PERKARA MAKA KETAHUILAH BAHAWA PERKARA ITU BUKAN LAGI SUATU KEBENARAN TATKALA IAI DISELAPUTI DENGAN KERAGUAN. UNTUK MENYAMPAIKAN SEBUAH KEBENARAN HENDAKLAH ANDA TAHU,KENAL,FAHAM BAHKAN MERASAI BETAPA IA ADALAH SEBUAH KEBENARAN KERANA ....

KEBENARAN ITU DARI TUHANMU !!!

ALLAH TIDAK PERNAH MENIPU DAN TIDAK PERNAH MENZALIMI. KAMI AKAN SAMPAIKAN BERITA TERBAIK DARI TUHAN SEMESTA ALAM IAITU TAKDIR SEMUA .MANUSIA TELAH DITETAPKAN UNTUK BERADA DI SYURGA SELAMA-LAMANYA. DI DALAM DIMENSI NIKMAT YANG TIDAK TERHINGGA. SEMAKIN SEDAP,SEMAKIN NIKMAT DAN SEMAKIN BAHAGIA. SETIAP YANG TERBAIK ADALAH TAKDIR ATAU KETETAPAN BUAT MANUSIA. ITU ADALAH JANJI ALLAH BUAT MANUSIA SELURUHNYA.!! TETAPI KENAPA MESTI ADA JUGA MANUSIA DI NERAKA,

KERANA MEREKALAH YANG TELAH MENCATIT NAMA MEREKA DI NERAKA...MEREKA SENDIRI MEMILIH UNTUK BERADA DI NERAKA..PERCAYA BAHAWA MEREKA DI TAKDIRKAN UNTUK BERADA DI NERAKA..

DAN JALAN KE SYURGA JUGA TELAH JELAS. SALING FAHAM DAN MEMAHAMI,MENGENALI,MENGETAHUI SATU SAMA LAIN,MERASAI PERASAAN ORANG DI SEKELILING KITA. BERJALANLAH DENGAN PERCAYA SEPENUHNYA PADA DIRI SENDIRI SEBAGAI HAMBA YANG MAHA BENAR. BERJALAN DENGAN YAKIN,DAN KENAL AKAN KEHEBATAN DIRI SENDIRI, ZAMAN INI ADALAH ZAMAN YANG TERBUKA. TERBUKA UNTUK MENJADI SESAT DAN TERBUKA UNTUK MENJADI HEBAT. ZAMAN INI TIDAK MENUNTUT KITA SEMUA UNTUK MENJADI PENGIKUT KERANA KITA SEMUA SEDANG BERDEPAN DENGAN CABARAN SECARA INDIVIDU. FITNAH DAJJAL INI BERBENTUK FITNAH SECARA BERSEORANGAN. FOKUSNYA KEPADA SETIAP DIRI KITA. KITA SEMUA SANGAT BERUNTUNG KERANA KITA BERPELUANG UNTUK MENJADI MANUSIA YANG HEBAT TATKALA `ERTI SEBUAH PERCAYA’ ITU DATANG KE DALAM DIRI KITA. APABILA DATANGNYA PERCAYA KE DALAM DIRI KITA,BARULAH KITA SEDAR BAHAWA KITA TIDAK LAGI BOLEH MENJADI PENGIKUT IMAM MALIK , PENGIKUT NIK AZIZ,PENGIKUT YUSUF QARADAWI,PENGIKUT IMAM HOSSEIN,PENGIKUT SEKALIAN PARA ULAMA.

TETAPI ANDA PERLU BELAJAR BAGAIMANA UNTUK MENJADI IMAM MALIK KE-II,SAIDINA UMAR KE-II,SAIDINA ABU BAKAR KE-II,KHALID AL WALID KE-II ,HASSAN AL BANNA KE-II ATAU YANG LEBIH HEBAT...

MUHAMMAD KE-II..

BELAJARLAH BAGAIMANA BAGINDA S.A.W. BERFIKIR DAN MERASAI. BAGINDA MERASAI PERASAAN MANUSIA DI SEKELILINGNYA SEHINGGA MENITIS AIR MATA BAGINDA HATTA PADA DERUAN NAFAS BAGINDA YANG TERAKHIR, KALIMAH “UMMATI,UMMATI ,UMMATI” TERUS BERGETAR DI BIBIR BAGINDA S.A.W. .....

Sebagai penutup maka kami bawakan sedikit lagi buah tangan untuk anda semua..

THE POWER OF CHANGE..

SETELAH MENGETAHUI SEBUAH KEBENARAN,

APA YANG PERLU KITA BUAT? BAGAIMANA MAHU BERBUAT ? JIKA INGIN BERUBAH ,BAGAIMANA MAHU BERUBAH ?

BERUBAH DENGAN SEBENAR-BENAR PERUBAHAN YANG BENAR....

PERUBAHAN DARIPADA JAHIL KEPADA BERILMU

BERUBAH DARI LEMAH KEPADA GAGAH

BERUBAH DARI LUPA TUHAN

KEMBALI KEPADA TUHAN

Hebatnya berubah inilah yang telah mengubah saidina Umar,saidina Abu Abu Bakar,saidina Ali, Malik b. Anas (Imam Malik),Nuqman b. Tsabit (Imam Abu Hanipah),Muhammad b. Muhammad (Imam Syafi’e),Ahmad b. Hambal (Imam Hambali) dan ulama lainnya untuk mengubah diri mereka. Lihatlah perubahan yang mereka telah lakukan. Perubahan mereka bukan diri mereka SAHAJA tetapi mengubah masyarakat bahkan dunia di sekeliling mereka.

PERUBAHAN MEREKA ADALAH PERUBAHAN OPTIMUM..

BUKAN BERUBAH SECARA KECIL-KECIL

TETAPI PERUBAHAN YANG DRASTIK DAN SIGNIFIKAN.

PERUBAHAN DILUAR JANGKAAN.

PERUBAHAN DARIPADA BIASA MENJADI LUAR BIASA..

Semoga berubah dan berjalan di dalam hidup dengan penuh KEKUASAAN TERHADAP DIRI KITA YANG BERPAKSIKAN KEPADA SEBUAH KEBENARAN. MANUSIA ATAU TIADA MAKHLUK YANG MAMPU BERDIRI DI ATAS KEBENARAN. JANGANLAH SENTIASA MENDABIK DADA DAN EGO MENGATAKAN BETAPA ANDA SEORANG YANG BENAR KERANA PADA SAAT ANDA MELETAKKAN DIRI ANDA SEBAGAI YANG SEBENAR,,TERGANTUNG SATU MUSIBAH YANG SANGAT BESAR BAHKAN MENGGERUNKAN DI ATAS KEPALA DIRI ANDA..BILA-BILA MASA SAHAJA IA BOLEH TERTIMPA DIRI ANDA SENDIRI.

FAHAMI,KENALI DAN KETAHUL DAN RASAILAH BETAPA KALIMAH ALLAH ADALAH SANGAT BERAT DAN SUKAR UNTUK DIPERJALANKAN. TEROKAI DAN KAJILAH DENGAN SEGALA KELEBIHAN YANG TELAH DILETAKKAN KEPADA SETIAP DIRI KITA. TIDAK PERLU MEMBANDINGKAN SIAPA YANG LEBIH HEBAR ATAU SIAPA YANG LEBIH BAIK BAGI MENCARI KEBENARAN KERANA ...

KEBENARAN ITU DARI TUHANMU !!!

AYUH MANUSIA,BERUBAHLAH

BERDIRILAH DI ATAS KAKI KALIAN

BERJALAN DENGAN DIRI SENDIRI

KENALI,FAHAMI, DAN RASAILAH DIRI SENDIRI,

IKUT KATA TUHAN,CARILAH DIA DI DALAM HATI KALIAN

TUHAN SENTIASA MEMANGGIL KAMU............

MANA HAMBAKU?

MANA HAMBAKU?

MANA HAMBAKU?

AKU MAHU MENGURNIAKAN BERMACAM-MACAM KESENANGAN KEPADAMU

KEMBALILAH KEPADAKU............

p/s : kami memohon ampun kerana berlaku banyak kesalahan dalam penggunaan terma dan perkataan juga struktur ayat. Kami hanya menyampaikan bahan ini mengikut segala PERKARA YANG KAMI YAKINI DAN PERCAYAI BETAPA IANYA ADALAH SEBUAH KEBENARAN YANG MESTI DISAMPAIKAN,BUKAN UNTUK DISEMBUNYIKAN.....KAMI HANYA MAMPU MENGATAKAN BAHAWA APA YANG TERTULIS INI ADALAH HANYA PETUNJUK DAN SEBUAH KEFAHAMAN YANG DIBERIKAN OLEH ALLAH AZZA WA JALLA. IANYA ADALAH HIDAYAH DAN KEFAQEHAN UNTUK MEREKA YANG DIKEHENDAKINYA. SEMOGA KITA SEMUA TERPILIH UNUTUK MENYELAMATKAN UMMAT INI...BARAKALLAH WA SALAMUALAIKUM.....SEMOGA BARAKAH ALLAH DAN KESEJAHTERAAN-NYA BERSAMA DENGAN KITA.

Followers