Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Sabtu, 16 Oktober 2010

the FALSE MESSIAH : RAJA YANG PALSU
The SECRET DOCTRINE VERSI IBLIS @ AZAZIL


THEORITICAL OF AZAZIL ‘S THINKING..

MEMECAH SKALA PEMIKIRAN AZAZIL..

APA YANG BERADA DI BENAK FIKIRANNYA SEKARANG.......

RAJA YANG SALAH ........THE FALSE MESSIAH ....

SI HARAPAN YANG PALSU

SESATReview last chapter :

THE FALSE KING ..RAJA YANG SALAH :

Berpura-pura menjadi Raja

MENGAMBIL ALIH TAKHTA TUHAN

MEMECAH DIMENSI TERTINGGI...KEBENARAN....

MEMESONGKAN KEBENARAN

OPERASI 1 : MENERANGI KEGELAPAN KEPADA CAHAYA

OPERASI 2 : MENJADIKAN CAHAYA KEPADA KEGELAPAN

KESESATAN YANG MENCURIGAKAN

MEMPORAK PERANDAKAN MANUSIA –AKAL/MINDA/PANCAINDDERA

KEBENARAN HANYA WUJUD BAGI MEREKA YANG MAMPU MENCAPAINYA..

IntroPERJALANAN HIDUP MANUSIA TELAH MENCIPTA MASA. MASA WUJUD APABILA ADANYA PROSES-PROSES YANG BERLAKU DI DALAM SUATU KITARAN. KITARAN INI PULA DATANG DARIPADA KEWUJUDAN-KEWUJUDAN ENTITI SEPERTI MANUSIA ATAU APA JUA BENDA.

Iblis berkata: "Ya Tuhanku, oleh sebab Engkau telah memutuskan bahwa aku sesat pasti aku akan menjadikan mereka memandang baik (perbuatan maksiat) di muka bumi, dan pasti aku akan menyesatkan mereka semuanya,

Kami akan mentakrifkan istilah yang digunakan di dalam Ayat di atas. Sepertimana kita tahu bahawa Azazil telah pun mengetahui,merasai,mengenali dan memahami erti dimensi TERBESAR IAITU KEBENARAN. KEBENARAN TIDAK MAMPU DISEMBUNYIKAN,DIPINGGGIRKAN, DITUTUP ATAU DIABAIKAN. TIDAK BOLEH SEKALI-KALI. TETAPI IA BOLEH DIKELIRUKAN,DISALAHTAFSIRKAN,DISALAHFAHAM DAN DIMANIPULASIKAN. INI PEMIKIRAN IBLIS..

Katakan terdapat 2 buah rumah. Kedudukan kedua-duanya lebih kurang sama dari segi jaraknya. Bentuknya berbeza. Dan alamatnya pasti juga berbeza. Bagaimana jika anda mahu membeli rumah? yang mana salah satunya pasti menjadi KEINGINAN ANDA. RUMAH INILAH HARAPAN YANG SELAMA INI ANDA IDAM-IDAMKAN. DAN PASTINYA IA BEGITU. HARAPAN MANUSIA SEMEMANGNYA MAHU ,BERHARAP DAN INGINKAN KEBENARAN.

Terdapat pula rumah kedua iaitu B. Bentuknya sudah pasti tidak berubah tetapi apakah konteks yang membolehkan anda MENUKAR KEDUDUKAN RUMAH A dan B tanpa mengubah isi rumah dan bentuk kedua-dua rumah berkenaan. Rumah kedua ini pula dibina untuk menjadi HARAPAN YANG LAIN SEANDAINYA RUMAH A GAGAL DIBELI. SILA NAMAKAN SUATU ‘ENTITI’ YANG MEMBOLEHKAN RUMAH A MENJADI B DAN RUMAH B MENJADI A. WALAUPUN BENTUK DAN SIFATNYA TIDAK BERUBAH namun disebabkan ‘entiti ‘ inilah WUJUDNYA KEADAAN PERTUKARAN DAN PERALIHAN RUMAH INI. Apakah ‘entiti’ itu ?

Disebabkan entiti inilah teori SESAT DIBANGUNKAN DENGAN MELALUI 3 KAEDAH

  1. SESAT DALAM KEGELAPAN

-OPERASI 1 : MENJADIKAN KEGELAPAN KEPADA CAHAYA

Dalam artikel mistisfiles, berdasarkan teori KONSPIRASI,PENYEMBAH SYAITAN BERADA DI KELOMPOK YANG PALING TINGGI. MEREKA INILAH YANG MENDAPAT ILMU-ILMU SESAT UNTUK DI AJARKAN KEPADA MANUSIA . KELOMPOK INI SANGAT MENGAGUNG DAN MENYEMBAH AZAZIL sebagai tuhan mereka.

Tidak memeranjatkan apabila kelompok ini menjadikan simbol API SEBAGAI TANDA KEBESARAN. NERAKA ITU ADALAH TAKDIR BUAT MEREKA. NERAKA ADALAH LAMBANG KEHEBATAN DAN KEKUASAAN.

HELLBOY..
GHOST RIDER..

SPAWN..


Dan segala hero-hero yang diangkat dari neraka sebagai LAMBANG ATAU MOTO TUJUAN MEREKA.

MEREKA AKAN KEKAL SELAMANYA BERSAMA AZAZIL. MEREKA TIDAK AKAN SEKALI-KALI MENINGGALKAN ARAHAN AZAZIL.

Kelompok ini terpecah kepada 2. Satu lagi kumpulan digelar ...ATHEISME

Sub operasi : INGAT DIRI LUPA TUHAN@ PRETEND TO BE GOD @ SIFAT KEAKUAN MELAMPAU

Golongan ke-2 ini merangkumi kumpulan yang memiliki kekuasaan. Mereka sombong,bongkak,angkuh,takbur,.NILAI KEPERCAYAAN MEREKA SANGAT TINGGI. TERLALU PERCAYA DAN YAKIN PADA DIRI SENDIRI. SEGALA-GALANYA BERGANTUNG PADA DIRI SENDIRI. DIRI MEREKA PENENTU SEGALA-GALANYA. Kadangkala mereka merasakan diri mereka adalah tuhan. JIN AKAN BEKERJA BAGI MEMASTIKAN MEREKA INI KEKAL SEBAGAI TUHAN CIPTAAN SELAMA-LAMANYA...
  1. SESAT DALAM CAHAYA

-OPERASI 2 : MENJADIKAN CAHAYA KEPADA KEGELAPAN
MODUS OPERANDI : INGAT TUHAN LUPA DIRI

Kelompok agamawan yang ekslusif,yang hidup di dalam dunia ciptaan mereka tersendiri. Segala-galanya perlu dirujuk kepada ALLAH. JIKA BERLAKU KESALAHAN,IA DARIPADA TUHAN. Mereka gagal dalam mencari kekuatan dan kelemahan diri sendiri. Tenggelam,HANYUT DAN SESAT dalam mencari ERTI DIRI SENDIRI. SENTIASA MEMERLUKAN BANTUAN DAN PANDUAN ORANG LAIN. MEREKA TIDAK MAMPU MENENTUKAN JALAN PILIHAN MEREKA SENDIRI. MEREKA HANYA MENGIKUT RENTAK DAN KEADAAN SEKELILING. MENJADIKAN PERKATAAN –PERKATAAN PARA ULAMA SEBAGAI SANJUNGAN. KITAB-KITAB HADITH HANYA DIJADIKAN HUJAH. TIDAK SEBAGAI PEDOMAN DI SEPANJANG PERJALANAN KEHIDUPAN. BATANG TUBUH ULAMA ITU SEPERTI SANGAT MAKSUM. TIADA KESILAPAN BAGI MEREKA INI. MEREKA MENYEMBAH ULAMA LEBIH DARIPADA NABI SENDIRI. PELIK. JANGAN LIHAT SENARIO YANG KAMI GAMBARKAN INI HANYA MELIBATKAN SITUASI PONDOK-PONDOK AGAMA ISLAM SAHAJA. KELOMPOK KRISTIAN DAN YAHUDI TURUT TERKAIT SAMA DENGAN MODUS OPERANDI INI. Mereka sesat disebabkan sentiasa terikut-ikut rentak yang wujud. Jika dikatakan BULAN ITU PETAK NESCAYA MEREKA PASTI AKAN PERCAYA. NILAI KEPERCAYAAN MEREKA SANGAT RENDAH. JIKA DIKATAKAN AYAH PIN ITU TUHAN TETAP JUGA MEREKA PERCAYA. Mereka hilang motif bagi mengetahui tujuan di sebalik penciptaan mereka. Mereka tahu dan kenal perihal berkenaan ayat Az-Zariyat –yang MENGATAKAN BAHWA JIN DAN MANUSIA ITU DICIPTAKAN UNTUK TUNDUK DAN MENGABDIKAN DIRI PADA ALLAH...TETAPI MALANGNYA KERANA MEREKA GAGAL UNTUK MEMAHAMI DAN MERASAI AYAT TERSEBUT. Walaupun mereka boleh menterjemahkan kitab Al-quran dalam pelbagai bahasa sekalipun namun mereka TETAP SEPERTI TIDAK MEMILIKI NILAI DIRI SENDIRI. TUHAN SEPERTI BERHALA.HANYA BERADA DI MEKAH,MASJID, TOK GURU,USTAZ,TUDUNG LABUH,KITAB,HADITH,SEJADAH,TASBIH,AIR YASSIN,LAMBANG BULAN,WARNA HIJAU,JUBAH,SEKOLAH AGAMA,UIVERSITI AGAMA,KUBUR DAN SEKADAR ITU SAHAJA. ALLAH TIDAK WUJUD DALAM PERCAYA,YAKIN,BERGANTUNG,BERTIMBANG RASA,JUJUR.AMANAH,FAHAM-MEMAHAMI,MARUAH,KEHORMATAN,SABAR,TABAH,KESATUAN,BERKORBAN,JIHAD(KESUNGGUHAN/KOMITMEN),BERFIKIR,MENILAI,MENTAFSIR,MENTERJEMAH,MENJELAJAH,MENEROKAI APATAH LAGI PADA DIRI SENDIRI. Dalam keadaan ini syaitan jin mudah MENGARAHKAN MEREKA UNTUK MELAKUKAN APA JUA YANG PATUT. MEREKA MUDAH DIRASUK,DISERANG ATAU DIBISIKKAN SESUATU. mereka tahu apa itu KEBENARAN TETAPI NILAI KEBENARAN ITU TIDAK PERNAH TINGGI DAN HEBAT DI SISI MEREKA. ADAKALANYA KEBENARAN DAN KEBATHILAN ITU TERPESONG DAN TERSALAH TAFSIR. KELOMPOK YANG TERMASUK DALAM KATEGORI INI BOLEH DIGELAR SEBAGAI PENYEMBAH TUHAN ,PELUPA DIRI...

MAAF .PADA SISI ALLAH ...JIKA MANUSIA GAGAL MENILAI DIRI MEREKA SEBAGAI CIPTAAN YANG TERBAIK,MAKA MEREKA ITU TETAP TIDAK BERNILAI DI SISI ALLAH. LIHAT SAHAJA PARA NABI DAN ULAMA-ULAMA YANG SILAM. BAGAIMANA MEREKA MEMPERJALANKAN KEHIDUPAN MEREKA. DUNIA MEREKA SANGAT LUAS. LIHAT SAHAJA IMAM NAWAWI,IMAM HAMBALI,IMAM SYAFIE’,BERAPA BANYAK KITAB YANG MEREKA KARANG. KITAB YANG TELAH MEREKA TULIS. MENJADI BUKTI BETAPA JAUHNYA PERJALANAN HIDUP YANG MEREKA LALUI. JANGAN PULA ANDA MENGATAKAN KAMI MENYURUH ANDA SUPAYA MENULIS KITAB SEBERAPA BANYAK YANG BOLEH. TIDAK. ITU BUKANLAH SARANAN KAMI. KAMI MINTA SUPAYA ANDA AMATI,CERMATI ,TELITI DAN RASAILAH PERJALANAN KEHIDUPAN MEREKA. LIHAT SAHAJA BAGAIMANA MEREKA MENJALANI HIDUP MEREKA. SEBAB ITULAH KAMI MEMINTA SUPAYA BERJALANLAH SEPERTI IMAM MALIK,IMAM ABU HANIFAH,IMAM GHAZALI. MENJADI IMAM SAYUTHI KE-II,MENJADI IMAM FAKHRURRAZI KE-II...ATAU YANG LEBIH BAIK..MUHAMMAD KE-II.....
  1. SESAT DI PERTENGAHAN KEGELAPAN DAN CAHAYA.

-MENGUBAH PERJALANAN YANG PANJANG MENJADI PENDEK DAN MEMENDEKKAN PERJALANAN YANG SEPATUTNYA....

TEORI 3 : LUPA DIRI LUPA TUHAN

Hanya tahu berjalan dan berjalan. Mereka tidak tahu dan tidak nampak penghujung jalan yang mereka lalui. Nilai kepercayaan mereka agak hebat. Kelompok ini selalunya termasuk dalam kelompok yang mencari dan mengkaji. Mereka sentiasa peka dengan keadaan sekeliling. Pada kelompok ini KEBENARAN DAN KEBAHILAN ITU TIDAK PASTI. MEREKA SENTIASA MENGKAJI DAN MENGKAJI SEHINGGALAH ADAKALANYA MEREKA TIDAK TAHU APA YANG MEREKA KAJI SEBENARNYA. JIN AKAN MEMAKSA MEREKA INI BEKERJA DAN BERJALAN. TIDAK PERLU MENCARI ERTI KEHIDUPAN .KEHIDUPAN INI TIADA NILAI.HIDUP DAN MATI ITU SAMA SAHAJA..

CONTOH GOLONGAN YANG HIDUP DI DALAM KELOMPOK INI ADALAH...

Kumpulan yang terkenal dengan lagu In The End,Crawling,Somewhere I belong . dan album terbaru THE THOUSAND SUN.LINKIN PARK.KELOMPOK INI SANGAT BERNILAI JIKA MEREKA BERJAYA DISENTUH DENGAN HIDAYAH ALLAH S.W.T. cuba anda teliti dan kaji lirik yang mereka sampaikan. Walaupun lambang kumpulan mereka sangat jelas menggunakan simbol piramid namun ada baiknya jika kita melihat kelompok ini selaku para da’ie yang sentiasa mendoakan agar manusia-manusia seperti ini akan dihujani hidayah ALLAH S.W.T.IN ‘ALLAH MUDAH-MUDAHAN.

Begitu juga dengan masyarakat Jepun,Korea dan kebanyakan masyarakat di EROPAH. MEREKA BERJAYA MERASAI ISLAM DENGAN BAIK.WALAUPUN MEREKA TIDAK TAHU,TIDAK KENAL DAN TIDAK FAHAM AKAN ISLAM .LIHAT SAHAJA PEMBANGUNAN DAN SOSIALITIK MASYARAKAT DI SANA. KESEDARAN SIVIK,HUBUNGAN KEMASYARAKATAN SANGAT BAIK DAN HARMONI. MEREKA MEMEGANG DAN MEMPERJALANKAN FIRMAN ALLAH S.W.T dengan sangat baik. Hampir sempurna. Sebab itulah ISLAM dapat diterima dengan dan berkembang saban tahun. Oh ya,ayat apa yang kami maksudkan..

Di dalam Surah Al-Hujrat, ayat 13....

Hai manusia, sesungguhnya Kami menciptakan kamu dari seorang laki-laki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa-bangsa dan bersuku-suku supaya kamu saling kenal mengenal. Sesungguhnya orang yang paling mulia di antara kamu di sisi Allah ialah orang yang paling bertakwa di antara kamu. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal.
KALIMAH LITA A ‘RAFU ITU BERMAKSUD SALING KENAL-MENGENALI,HORMAT-MERNGHORMATI,MEMAHAMI SATU SAMA LAIN DAN MERASAI KEPERITAN SERTA KESEMPITAN ORANG LAIN...Kembali kepada persoalan asal,

ELEMEN YANG TELAH DIUBAH UNTUK MEMBINA DAN MELAKSANAKAN TEORI SESAT.....

Kami namakan entiti ATAU elemen ini sebagai..

....


Sebelum itu dengarkan ayat di dalam surah At-Taubah ini. Ayat 42..


Kalau yang kamu serukan kepada mereka itu keuntungan yang mudah diperoleh dan perjalanan yang tidak berapa jauh, pastilah mereka mengikutimu, tetapi tempat yang dituju itu amat jauh terasa oleh mereka. Mereka akan bersumpah dengan (nama) Allah: "Jika kami sanggup tentulah kami berangkat bersama-samamu" Mereka membinasakan diri mereka sendiri dan Allah mengetahui bahwa sesungguhnya mereka benar-benar orang-orang yang berdusta.


JALAN
ENTITI INI DINAMAKAN SEBAGAI ‘JALAN’.


ini bukan sebarangan Jalan

bukan Jalan haji Taib

bukan juga jalan lebuh Raya PLUS

bukan juga Jalan Kg. Raja

bukan Jalan CHOW KIT

bukan Jalan P.RAmlee..

MENYESATKAN MANUSIA DENGAN MEMANIPULASIKAN KEBENARAN KEPADA KEBATHILAN,PALSU,SALAH DAN MENJADIKAN KEBATHILAN ITU SESUATU YANG PASTI,NYATA DAN TEPAT.

MENYESATKAN MANUSIA
Sinonimnya perkataan ‘sesat’ sentiasa melibatkan perjalanan. Perjalanan pula diterbitkan dengan perlakuan dan perbuatan yang wujud di dalam suatu ruang. BAHASA MUDAHNYA. TINDAKAN MANUSIA. WHEN YOU CONTROL THE JOURNEY,YOU WILL CONTROL THE GOAL.
ISTILAH SESAT ini akan dipecahkan kepada beberapa kaedah bahasa antaranya :HILANG

LUPA

KELIRU

RAGU-RAGU

GUNDAH-GULANA

Umum mengetahui apabila seseorang itu kehilangan sesuatu ,dia pasti akan mencari. Berbalik kepada artikel sebelum ini iaitu TERDAPAT IKATAN YANG MEMAKSA DAN MENYEBABKAN MANUSIA TERPAKSA MENCARI..IKATAN YANG SANGAT KETAT SEHINGGAKAN JIKA MANUSIA GAGAL MLEPASKAN DARINYA MAKA MEREKA AKAN BERPUTUS ASA,TAKUT ,LEMAH,BIMBANG,RISAU,GUNDAH,KACAU,KELIRU,BENGANG DAN ADAKALANYA MARAH....

Kami telah pun menyampaikan kata kunci tersebut sebenarnya. Ia telah pun berada di sana.

IKRAR

JANJI

Atau dalam bahasa yang paling berat...

“SUMPAH”Disebabkan SUMPAH inilah yang memaksa manusia PERLU MENCARI. BERJALAN,MENEROKAI,MENGKAJI,MENJELAJAH,MENTELAAH,MEMPELAJARI ALAM...


KEBENARAN PASTINYA BERADA DI PENGHUJUNG DI SETIAP PENCARIAN INI.

KEBATHILAN JUGA BERADA DI PENGHUJUNG DI SETIAP PENCARIAN.

TEMPAT,LOKASI DAN INTI BAGI KEBATHILAN ,KEBENARAN SEAKAN SAMA TETAPI BERGANTUNG KEPADA PERJALANAN YANG DILALUI OLEH SESEORANG.

Setelah mengetahui bagaimana langkah dan kaedah mereka dalam menyesatkan manusia maka dengan ini terciptalah slogan...

THE TRUTH IS ONLY EXIST FOR THOSE WHO CAN CLING TO IT..

KEBENARAN HANYA WUJUD BAGI MEREKA YANG MAMPU MENCAPAINYA..

Kebenaran itu adakalanya seperti tidak pernah ada..ianya samar-samar dan tidak pasti.

Kembali kepada ikatan yang akan memaksa dan mengikat manusia selama-lamanya. Selamanya-lamanya. Ikatan inilah yang MAHU DIBELI OLEH AZAZIL. IKATAN SUMPAH . IKATAN JANJI.KELOMPOK ELITE TELAH PUN MENJUAL SUMPAH MEREKA KEPADA AZAZIL @ LUCIFER. HARGA YANG DIBELI OLEH AZAZIL SANGAT TINGGI. AZAZIL SANGGUP MELAKUKAN APA JUA YANG DISURUH OLEH MEREKA AGAR MEMASTIKAN ANJING-ANJING PELIHARAAN INI TERUS BERBAKTI KEPADANYA. SUMPAH INILAH YANG MENYEBABKAN MEREKA TIDAK MAMPU UNTUK KEMBALI KEPADA ALLAH MESKIPUN ADAKALANYA ALLAH TELAH MENUNJUKKAN KEKUASAAN KEPADA MEREKA. MEREKA TETAP TEGUH DAN TAAT SETIA DI ATAS SUMPAH MEREKA TERHADAP AZAZIL.

Sebelum kita menjelajah bagaimana perubahan dan manipulasi kepada ‘JALAN MENCARI’ INI MAKA kita perlu mengetahui mengenai 2 partikel besar yang MEMBENTUK TENAGA @ MENJANA TENAGA BAGI MENENTUKAN APA YANG DICARI MANUSIA ITU..

PARTIKEL RAJA

  1. ROH RAJA

THE SPIRIT KING..

Raja akan mencari HAMBA

PARTIKEL KE-2

ROH HAMBA..

THE SOUL SLAVES..

HAMBA PULA AKAN MENCARI RAJAKaedah menyesatkan manusia perlu disesuaikan mengikut partikel ini. JIN melalui arahan Azazil pastinya AKAN MENYESATKAN ROH SANG RAJA DENGAN MENJADIKAN DIRINYA SEBAGAI PENASIHAT. ROH RAJA ini akan dibangkitkan dengan meletakkan mereka sebagai ..

THE CHOSEN....

GOLONGAN ELITE....

Berdasarkan teori konspirasi. Meletakkan mereka sebagai RAJA ATAU PEMERINTAH. MEREKA DIANGKAT SEBAGAI TUAN KEPADA JIN. AZAZIL AKAN MEMERINTAHKAN JIN-JIN BERPANGKAT TINGGI UNTUK MENGIKUT ARAHAN DARIPADA ROH RAJA INI. MEREKA INI JUGA DIPILIH SEBAGAI DAJJAL. JASAD –JASAD YANG DIGUNAKAN SEBAGAI PENGANTARA DALAM MELAKSANAKAN ARAHAN AZAZIL KEPADA MANUSIA. FIZIKAL MANUSIA TIDAK DICIPTAKAN BERTAHAN DALAM BENTUK YANG LAMA. IA AKAN SEGERA TAMAT DALAM TEMPOH YANG CEPAT. KEADAAN INI DIPENGARUHI OLEH DIMENSI TEMPAT TINGGAL MANUSIA YANG TERBINA DARIPADA SIFAT ...

FANA’

SEMENTARA

OLEH ITU JASAD-JASAD INI AKAN DIGUNA PAKAI SECARA BERSILIH GANTI. DAJJAL TIDAK MEMUNCULKAN DIRINYA SEBAGAI RAJA SEHINGGA PADA MASA YANG TELAH DITETAPKAN UNTUKNYA. BERDASARKAN PERANCANGAN YANG TELAH DISUSUN DAN DI ATUR BAGI MENYAMBUT KEHADIRANNYA SEBAGAI RAJA MANUSIA...Di dalam proses mencari ,pastinya manusia akan mula BERHARAP. MELETAKKAN HARAPAN PADA APA YANG MEREKA INGIN KEJAR ATAU CARI selama ini. Demi harapan ini,mereka tidak sekali-sekali kenal akan putus asa. MEREKA TERUS SAHAJA BERHARAP.MENANTIKAN DETIK DI MANA AKHIR PENCARIAN MEREKA AKAN SEGERA DITEMUI. PADA DETIK INILAH YANG DIJADIKAN SASARAN DAJJAL UNTUK MELETAKKAN DIRINYA SEBAGAI HARAPAN. DIALAH YANG AKAN MENJADI TITIK KEMUNCAK BAGI HARAPAN MANUSIA. AKHIR PENCARIAN SEBUAH PERJALANAN MANUSIA SELAMA INI .

AKULAH YANG KAMU CARI SELAMA INI WAHAI MANUSIA....

SEGALA KEBELENGGUAN,KEGUSARAN ,KEGELISAHAN,KETAKUTAN,KEKECEWAAN KAMU SELAMA INI AKAN AKU TEBUS SEMULA DENGAN KEHIDUPAN YANG LEBIH BAIK. MASA DEPAN YANG LEBIH TERRJAMIN. SERULAH AKU. HIDUPLAH DI BAWAH CAHAYA AKU . KAMU BOLEH LAKUKAN APA SAHAJA YANG KAMU INGIN DAN CITA-CITAKAN WAHAI MANUSIA. KAMU BOLEH SOLAT,MENGAJI ,MEMAKAI JUBAH ATAU APA SAHAJA .ASAL SAHAJA KAMU PERCAYA DENGAN APA YANG AKU PERSEMBAHKAN UNTUK KAMU.

KE MARILAH MANUSIA. KE MARILAH KE DAKAPANKU. KE MARILAH KE PANGKUAN RAJA YANG SELAMA INI KAMU PANGGIL DAN SERU DEMI MENAMATKAN SEGALA PENDERITAAN YANG BERADA DI ATAS MUKA BUMI INI.. AKU JAMIN NYAWA KAMU DENGAN NYAWA AKU SENDIRI. AKULAH RAJA KAMU SEMUA....

JIKA KAMU TIDAK PERCAYA..

BUKTIKAN AKU DI MANA ALLAH TUHAN YANG KAMU SEMBAHKAN ITU,

TUHAN YANG KAMU SERU DI DALAM SOLAT..

TUHAN YANG KAMU RINDU SEMASA KAMU DI TANAH MASJIDIL HARAM..

BUKTIKAN PADA AKU..

BUKTIKAN AKU WAHAI MANUSIA..

NAH..SEMEMANGNYA ALLAH TIDAK ADA BAHKAN TIDAK WUJUD BUKAN..

IKUTILAH AKU WAHAI MANUSIA.....

......

KHUTBAH DAJJAL MENJELANG HARI KEMUNCULANNYA KELAK..

KHUTBAH DARI THE FALSE MESSIAH..

RAJA SI HARAPAN YANG PALSU....

JIKA INILAH KHUTBAH DAJJAL AL-MASIH,adakah anda fikir anda mampu melepaskan diri dari KEPOMPONG PENJARA YANG TELAH DIA SENDIRI PERSIAPKAN SELAMA RIBUAN TAHUN ..

Khutbah yang pastinya menggamit bulu kaki kita semua..

Sangat menggerunkan hati bahkan keimanan kita semua.Untuk menambah lagi perisa BETAPA DIALAH SANG PENYELAMAT ITU,DIPANCARKAN PULA KHUTBAH ITU KE LANGIT DENGAN BANTUAN BLUE BEAM PROJECTOR ..projektor yang menjadikan partikel udara sebagai skrin layar bagi mempersembahkan imej..


Konsep pemaparan blue beam imej ini hampir serupa dengan konsep HD VISUAL..


APA YANG KAMI SAMPAIKAN INI ADALAH PERINGATAN KERAS BUAT MANUSIA...

KHAS BUAT MANUSIA AKHIR ZAMAN INI..


.....

NAH, wahai sekalian manusia !!!!!

Kami telah pun memberitahu anda sedikit rahsia daripada Azazil itu sendiri. AZAZIL SANGAT TAKUTKAH ALLAH. DIA BIMBANG AKAN KEKUASAAN ALLAH AZZA WAJALLA. JAUH DI LUBUK HATINYA DIA (jika dia berHATI),dia sangat risau tatkala nama ALLAH ITU BERKUMANDANG DI LANGIT. DIA TAHU ,KENAL DAN BAHKAN DIA SENDIRI PERNAH MERASAI KEBERADAAN ALLAH S.W.T. DIA PERNAH MELETAKKAN DIRINYA SEBAGAI ANTARA HAMBA YANG TERBAIK.IMAM BAGI SEKALIAN MALAIKAT.

TETAPI KITA SENDIRI BERPURA-PURA MENGATAKAN MEMPERJUANGKAN AGAMA ALLAH. MENDABIK DADA SEBAGAI PENGIBAR PANJI KEBANGKITAN KONONNYA. LAYAKKAH KITA WAHAI SEKALIAN MANUSIA. KAMI TIDAK BERMAKSUD MERENDAHKAN SEMANGAT KALIAN TETAPI KRISISI AKHIR ZAMAN INI SANGAT KOMPLEKS DAN RUMIT WALAU PADA SATU SISI YANG LAIN,IANYA SANGAT MUDAH. ..

PERNAH KALIAN SEMUA INGAT BAHAWA KALIAN PERNAH BERSUMPAH..

SUMPAH KERAMAT YANG TERAMAT BERAT.

SUMPAH INI TELAH KALIAN LAFAZKAN DI LAUH MAHFUZ LAGI...

PADA SAAT KALIAN DICIPTAKAN ...

SEBELUM KALIAN SEMUA DIMASUKKAN KE DALAM RAHIM IBU-IBU KALIAN..

SUMPAH KALIAN...


ENGKAULAH TUHAN KAMI YA ALLAH..
ENGKAULAH SEMBAHAN KAMI YA ALLAH..SENGKAU TUJUAN KAMI YA ALLAH

ENGKAULAH MATLAMAT HIDUP KAMI YA ALLAH....

..surah al A’raf.Akhir kalam..

RASAILAH KEBERADAAN ALLAH DI DALAM SETIAP PERINTAH YANG TELAH DITETAPKAN KE ATAS KITA. IN’ALLAH KITA AKAN TERPILIH DI BARISAN HADAPAN PEJUANG KEBANGKITAN. SEKALI LAGI KEBANGKITAN AKHIR ZAMAN INI ADALAH KEBANGKITAN SPIRITUAL. KEBANGKITAN PEJUANG-PEJUANG UNIVERSAL. TIADA MUSUH BAGI MEREKA HANYA MELAINKAN ..


(UMNO,PAS ,PKR,PARTI POLITIK-semuanya hanya permainan boneka semata. MUSUH YANG TIDAK BERNILAI UNTUK DIANGGAP MUSUH. MEREKA INI AKAN DIPERMAINKAN OLEH KELOMPOK ILUMINATI SELAMA MEREKA BERMAIN DI DALAM PENTAS YANG DINAMAKAN...

Oppss..

Ada baik kita menukar bahasa..bukan PENTAS TETAPI

PENJARA...

PENJARA YANG DINAMAKAN ...

POLITIK...)

SYAITAN

(DAJJAL + AZAZIL + KONCO-KONCONYA SAHAJA-ILUMINATI,ZIONISME,FREEMASON )

BAGI MEREKA SELAGI KELOMPOK YANG MENENTANG MEREKA ITU KELOMPOK MANUSIA YANG TIDAK FAHAM,TIDAK KENAL ,TIDAK TAHU DAN TIDAK MERASAI ISLAM,MEREKA INI BUKANLAH MUSUH SEBALIKNYA MAD’U-MAD’U DAKWAH YANG PERLU DITARBIYYAH DENGAN ROH ISLAM.

Dalam situasi ini,bagi menentukan sama ada seseorang itu musuh atau tidak ,SANGAT SUKAR DAN RUMIT.BAHKAN KADANG KALA ORANG YANG DISANGKA BAKAL PEMIMPIN MASA DEPAN ITU PENYELAMAT,RUPA-RUPANYA HAMBA KEPADA DAJJAL SEMATA.

Beerti untuk memastikan sama ada mereka itu musuh atau tidak ,bukan dengan MENILAI HUBUNGAN MEREKA TERHADAP U.S,pendirian mereka atau sebaliknya TETAPI DENGAN KESATUAN UMMAH KITA ,BARULAH KELOMPOK INI AKAN MULA KEPANASAN DAN AKHIRNYA AKAN MEMUNCUKAN DIRI..

Kami menolak sekerasnya berkenaan idea yang mengatakan bahawa Anwar Ibrahim sebagai agen iluminati atau Freemason. Sebagaimana teori kami iaitu bila mana seseorang itu mula melangkah ke dalam PENJARA,ADAKAH DIA BOLEH MELAKUKAN SEWENANG-WENANGNYA. TIDAK BAHKAN KADANG-KALA DIA SENDIRI TIDAK MENYEDARI YANG DIA SEDANG BERADA DI DALAM PENJARA. BEGITU JUGA DENGAN TOKOH-TOKOH POLITIK YANG ADA TERMASUK TOK GURU DAN PERDANA MENTERI SEKALIPUN..

Sekali kagi kami tegaskan ..

KRISIS AKHIR ZAMAN INI AMAT SUKAR UNTUK DINILAI DENGAN PANDANGN SECARA KASAR...

Sebelum kami menutup artikel kami kali ini, kita lihat secara sekilas pandang tentang apa yang kami bincangkan di sini.AZAZIL TELAH MEMANIPULASI ‘JALAN’ YANG PERLU DITEMPUH DALAM MEMASTIKAN AKHIR PERJALANAN MANUSIA SEMESTINYA SESUATU YANG MEMUASKAN DAN MENDAMAIKAN. SESUATU YANG DIGELAR SEBAGAI KEBENARAN DAN HARAPAN. DAN TERBUKTI BAHAWA PERJALANAN HIDUP YANG KITA LALUI HARI INI ADALAH JALAN YANG TELAH DITETAPKAN AZAZIL UNTUK KITA SEMUA.

JIKA AZAZIL MEMPUNYAI JALAN YANG TERSENDIRI UNTUK MENYESATKAN MANUSIA MAKA PASTILAH ALLAH JUGA PUNYAI JALANNYA YANG TERSENDIRI. JALAN INILAH YANG DILALUI OLEH SEKALIAN PARA NABI ,RASUL,DAN ULAMA TERDAHULU..

JALAN INILAH YANG DILALUI OLEH MEREKA DENGAN PENUH KETABAHAN ,KESABARAN,KEPERITAN,KELETIHAN,KESAKITAN

JALAN INI JUGAlah YANG DILALUI OLEH MEREKA DENGAN PENUH KEYAKINAN DAN KEPERCAYAAN PADA DIRI SENDIRI,KEBERANIAN,SEMANGAT,KEBANGGAAN,KECINTAAN, DAN MATLAMAT YANG TUNTAS..

APAKAH JALAN INI YANG KAMI MAKSUDKAN ...
JALAN YANG TERBENTANG LUAS DAN DAMAI,JALAN YANG AMAN DAN SEJAHTERA...

JALAN INILAH YANG DINAMAKAN ...


ISLAM..

Bagi memahami istilah dan maksud Islam yang lebih terperinci,,

Kami menyarankan agar para pengunjung merujuk kitab atau buku yang bertajuk AL-ISLAM..

Karangan sayid Hawa..antara kader Imam As-Syahid Hassan Al-banna..

Sangat bagus penerangan beliau...semoga Rohnya dicucuri rahmat selamanya in’Allah..

Kami akan sambung lagi artikel minggu hadapan yang membawa kita mengembara ke

NALURI TERSIRAT YANG TERSEMBUNYI, JAUH DI BENAK HATI AZAZIL..

Artikel bertajuk ..

RELATIVITI HUBUNGAN MANUSIA DAN ALLAH..

Mitos,angan2 ,teori saintifik atau FANTASIA BULAN MADU..

Sekian ....

Followers