Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Ahad, 8 Mei 2011

the DREAm UNIted : IMPIan yang 1

CESPRO

CENTRE SQUAD PROJECT

ULANGSIAR BEBERAPA ARTIKEL PENTING…AMBIL IBRAH SEMATA-MATA..

PROJEK TERBESAR YANG KAMI LAKARKAN SETAKAT INI.SELEPAS DARIPADA ISE 2012…

MEMBENTUK KERAJAAN BAYANGAN..

THE HIDDEN GOVERNMENT.,

-MEMBAWA PENYELARASAN DALAM STRUKTUR SOSIAL MASYARAKAT SECARA KESELURUHAN. DALAM KONTEKS SISTEM SOSIAL,EKONOMI,KETENTERAAN,PENDIDIKAN DAN SEKTOR-SEKTOR KRITIKAL..

-MEMPERBETULKAN SEMULA DEFINISI-DEFINISI NILAI DALAM SISTEM KEHIDUPAN MANUSIA SECARA KESELURUHAN TERUTAMA BERKAITAN KEBEBASAN ,KEADILAN,KESAKSAMAAN,PERUNDANGAN ,SISTEM BERNEGARA DAN HAK ASASI INDIVIDU.

-MEMPERBAIKI DAN MENAIKTARAF SISTEM NILAI DAN SISTEM FIKIR DALAM MASYARAKAT

-MENYUSUN SUSUN LAPIS MASYARAKAT BERPANDUKAN KAEDAH-KAEDAH IMAN DAN INTELEKTUALITI.

BADAN-BADAN TERLIBAT..

GERAKAN ISLAM YANG AKTIF DAN NEUTRAL(TIADA KECENDERUNGAN PADA MANA-MANA PARTI ATAU PIHAK)

NGO ISLAM ATAU PIHAK BEBAS YANG TIDAK BERKEPENTINGAN,TOKOH-TOKOH BEBAS YANG BERPENGARUH SERTA MEMILIKI NILAI PEMIKIRAN KELAS TINGGI.

JABATAN AGAMA YANG BERMINAT..

SEBELUM INI KAMI TELAH MEMBENTANGKAN BEBERAPA RATUS PROJEK DAN KALI INI ADALAH PROJEK TERBARU..DAN MAAF KAMI TERLUPA BERKENAAN PROJEK TERBESAR INI..

PROJEK INI LEBIH KEPADA GABUNGAN IDEA DAN PEMIKIRAN SECARA KOLEKTIF DAN SISTEMATIK BAGI MENJAYAKAN IDEA KESATUAN SEJAGAT..BAGI MEMBINA EMPAYAR ISLAM YANG BERKEMAMPUAN UNTUK MENGGUGAT AMBISI NEW WORLD ORDER..

SEBELUM ITU,PERISTIWA KEMATIAN OSAMA YANG MENCETUSKAN KEGONCARAN DUNIA SECARA KESELURUHAN..TIDAK SEPENUHNYA TETAPI IA LEBIH HANYA SEKADAR MENAIKKAN SAHAM POLITIK OBAMA SEMATA-MATA..POLIS DUNIA..

BERKENAAN DENGAN IDEA PENYATUAN UMNO DAN PAS YANG MASIH LAGI DIULANG SIAR BEBERAPA KALI..IA IDEA KAKI NASIONALISME..KAMI MINTA ANDA SEMUA NILAI SECARA EMPIRIKAL DAN NARRATIF YANG SEPATUTNYA. PENYATUAN BANGSA INI ADALAH IDEA KHURAFAT DAN TAHYUL..IDEA INI BERCANGGAHAN DENGAN SEMANGAT DAKWAH NABI MUHAMMAD DAN TARBIYYAH YANG DILAKSANAKAN BAGINDASERTA SEKALIAN NABI TERDAHULU…FAHAMI BETUL-BETUL BERKAITAN MAKSUD DAN ERTI DAKWAH DAN TARBIYYAH SEBELUM BERCAKAP TENTANG TARBIYYAH DAN DAKWAH. PENILAIAN INI SAMALAH DENGAN IDEA KHAWARIJ ..BEBELAN ULAMA UMNO SEDUNIA..MAAF…

JIKA DITELITI SITUASI DI IRAN,ANDA AKAN MELIHAT SISTEM BERORIENTASIKAN AUTORITI PRESIDEN YANG DIPANTAU OLEH SISTEM ULAMA IRAN YANG DIGELAR SEBAGAI AYATULLAH..MEREKA BERGERAK DI ATAS SEMANGAT DEMOKRASI TERPEMIMPIN DI BAWAH KUASA ULAMA IRAN.KUASA PRESIDEN ADALAH TERBATAS DI BAWAH TELUNJUK ULAMA..KONSEP PEMERINTAHAN YANG DIJALANKAN DI SANA LEBIH BERKONSEPKAN SISTEM KHALIFAH YANG TERBATAS BIDANG KUASANYA..BEERTI KUASA PEMERINTAHAN BERASASKAN SEORANG PIMPINAN TERTINGGI DENGAN KAWALAN DAN PANTAUAN DARIPADA DEWAN ULAMA IRAN…SISTEMNYA AGAK BAIK NAMUN PERLU BANYAK LAGI PEMBAIKAN..KELOMPOK SUNNI YANG SUKA MEMBIKIN KECOH ,YANG MENENTANG SISTEM PEMERINTAHAN DI IRAN LAYAK DIGELAR KHAWARIJ KERANA MENENTANG SISTEM SECARA TERGESA-GESA TANPA PEMIKIRAN YANG TERANCANG DAN PERGERAKAN YANG BIJAKSANA..

MENENTANG SISTEM TANPA PERANCANGAN YANG KHUSUS DAN SPESIFIK ADALAH BOFOOH,BUDUSIHHH DAN MENGONGGG…JALUM…(MENCARUT DALAM BAHASA PLANET MARIKH.... …:)

PENGHUJAHAN INI JUGA KAMI DASARKAN KEPADA PERJUANGAN TERAWANG-AWANG PIHAK HIZBUT TAHRIR YANG SELAMANYA MENJERIT TERBITNYA KHALIFAH TETAPI DI MANA DASAR,OBJEKTIF DAN MISI PEMBENTUKAN NEGARA KHILAFAH BERKENAAN..KAMI PERLUKAN ‘MASTER BLUE PRINT’ BAGI AGENDA BERKENAAN..DAKWAH DAN TARBIYYAH BAGINDA BUKAN RETORIK DAN ANGAN-ANGAN PUTERI IMPIAN..IA PERANCANGAN YANG SANGAT TERPERINCI DAN KHUSUS..FOKUS,KONSTRUKTIF,MEMBINA,EFFEKTIF,TERATUR DAN SANGAT TERTIB…BUKAN DENGAN MUDAH MAHU BERSATU DENGAN KELOMPOK-KELOMPOK GENG KAPAK…NABI JUGA DITEGUR KERANA PENILAIAN NEGATIF BAGINDA DALAM PENOLAKAN PEMILIHAN ABDULLAH IBNU MAKTUM SEBAGAI TENTERA PERANG .ADA DISYARAHKAN DI DALAM KITAB SIRAH JIKA TIDAK SILAP KAMI..

ANDA SEMUA SUDAH SEDIA MAKLUM BAGAIMANA SISTEM DIBENTUK BERASASKAN MINDA YANG DIKAWAL DAN AKHIRNYA MENCIPTA MATRIK-MATRIK PEMIKIRAN YANG SANGAT SUKAR UNTUK DINILAI SECARA RELATIF DAN SUBJEKTIF.

KAMI CUBA PECAHKAN SERBA SEDIKIT MATRIK YANG BERLAKU DI RUANG ATAU MEDIUM PEMIKIRAN MANUSIA HARI INI IAITU MEDIUM KETIDAK PEDULIAN YANG LUARBIASA..

“MASSIVE IGNORANCE..KETIDAKPEDULIAN YANG SANGAT MENAKUTKAN..”

BAGAIMANA SIKAP MEMENTINGKAN DIRI SEHINGGAKAN SANGGUP MENJAHANAMKAN HARTA NEGARA DAN JUGA TERMASUK MEROSAKKAN TAMADUN BAHASA MELAYU YANG WUJUD LEGASINYA SEHINGGA HARI INI..

SEBAGAIMANA DALAM SATU TULISAN DR RIDHUAN TEE BARU-BARU INI,BELIAU MENGATAKAN DAP DAN MCA TIDAKLAH BERPENGARUH BESAR DALAM MENENTUKAN HALA TUJU BANGSA CINA DI MALAYSIATETAPI ..PERSATUAN DONG JIONG ZHAO YANG LEBIH BESAR DAN BERKEPENTINGAN..MEREKA INI TERDIRI DARIPADA KALANGAN YANG DISEBUT SANGAT MENJAGA KETULENAN DAN KEASLIAN BANGSA CINA ITU SENDIRI…BUKAN ULTRA KIASU NAMUN ATAS SEMANGAT PATRIOTIME BAHASA DAN BANGSA..BANGSA CINA TERPELIHARA DARI SEGI PEGANGAN DOMINAN MEREKA TERHADAP EKONOMI MALAYSIA DAN TRADISI INI KEKAL SEHINGGA HARI INI. UNTUK ITU,SILA SEMAK SIAPAKAH TOKOH YANG BERPENGARUH YANG BERDIRI DI SEBALIK PERSATUAN BERKENAAN..KENYATAAN INI HANYA LEBIH BERSIFAT AJAKAN UNTUK MENGKAJI DAN MENELITI..BUKAN RASISME..

BANGSA CINA TERUS MENERUS KONSISTEN DALAM URUSAN –URUSAN YANG MELIBATKAN KEPENTINGAN BAHASA DAN BANGSA MEREKA..KERANA SECARA UMUMNYA MEREKA MEMILIKI SELF PRIDE TERHADAP BANGSA YANG SANGAT UTUH DAN TEGUH..MEREKA SUDAH TERSEDIA TERKENAL DENGAN NORMA BANGSA YANG SANGAT DISIPLIN ,BIJAK DAN TINGGI KOMITMEN. FAKTOR INI JUGA DIDORONG OLEH PENGARUH LUAR BIASA EKONOMI CHINA SEBAGAI KUASA POLITIK ANTARABANGSA DAN SEBAGAI SALAH SEBUAH BANGSA TERBESAR DI DUNIA HARI INI.PENGUASA ATAU PIMPINAN DARI KALANGAN MEREKA ADALAH SANGAT BERPENGARUH DALAM MENENTUKAN HALA TUJU MASYARAKAT CINA SELURUHNYA..PENILAIAN INI DIBUAT BERDASARKAN TINDAK TANDUK KOMUNITI –KOMUNITI PENIAGA CINA YANG ADA DI SEKITAR KAMI DAN BUKAN DARIPADA TOKOH-TOKOH CINA MALAYSIA YANG SEDIA ADA..FAKTOR BESAR YANG KAMI FIKIR MEMBAWA KEPADA FENOMENA INI ADALAH DISEBABKAN KESEDARAN YANG TINGGI TERHADAP KEPEDULIAN MEREKA MELALUI SITUASI MEREKA SEBAGAI BANGSA YANG DATANG SECARA YANG TIDAK DIUNDANG. BANGSA YANG DIPELAWA UNTUK DUDUK MEMBINA MALAYSIA….SEMANGAT KEKITAAN TERHADAP BANGSA MEREKA SENDIRI..KONSEP DAN SKOP YANG KAMI CUBA TELITIKAN ADALAH BERKAITLANGSUNG DENGAN FENOMENA SEBAGAIMANA APABILA KITA SEMUA MERANTAU DI NEGARA ORANG..TIMBUL SEMANGAT ATAU NALURI UNTUK MENCARI DAN HIDUP BERSAMA KELOMPOK YANG MEMILIKI IDENTITI SAMA SEPERTI KITA ..KONSEP ITU JUGA BERLAKU KEPADA BANGSA CINA…IA SEMULA JADI..ATAU FITRAH..BUKAN ULTRAKIASU..

TOKOH DAN PENGUSAHA MELAYU YANG SEDIA ADA..KAMI BERANI KATA ..MEREKA BERDIRI MELALUI BELAS IHSAN DAN SIMPATI KERAJAAN ..BUKAN DARIPADA SIKAP MEREKA YANG SEMEMANGNYA TEGUH,BERDIRI DENGAN SEMANGAT TINGGI DAN DISIPLIN. MASYARAKAT MELAYU YANG MANJA DAN MALAS..

DISEBABKAN SIKAP YANG MALAS-MALAS ITU TELAH MENYEBABKAN LAHIRNYA PERASAAN MEMENTINGKAN DIRI,SIKAP TIDAK PEDULI AKAN KESUSAHAN ORANG DI SEKELILING,TIADA BELAS IHSAN DAN SIMPATI,EGOISTIK,TIDAK PRODUKTIF,TAMAK,KEDEKUT TAHI HIDUNG MASIN,SELALU DAN HOBINYA MEMBODEK KERAJAAN DAN PIHAK PENGUASA,GEMAR MENCARI KEJAYAAN SECARA JALAN SINGKAT,MALAS BERUSAHA,DATANG KERJA LEWAT,SUKA MENCURI MASA LEBIH DENGAN BERSEMBANG DAN MELAYAN FACEBOOK,MENGURAT RAKAN SEKERJA ,KELUARGA TUNGGANG –LANGGANG,BIJAK MEMUTUSKAN SILATURRAHIM,BENCI PERSAINGAN SECARA SIHAT,SUKAKAN KEJAYAAN DAN ANUGERAH KECEMERLANGAN BAGI USAHA YANG TIDAK SEBERAPA,TIDAK BERMINAT MEMILIKI ANAK KERANA BIMBANG ANAK AKAN MEMBOLOT SEGALA HARTA KEKAYAAN MEREKA KELAK……

SEBAGAI CONTOH..

BERAPA BILANGAN ANAK DATO’ NAJIB.. ANAK TAN SRI MUHYIDDIN..BERAPA ORANG????

JAWAB SENDIRI..

SEBAGAI AKHIR..

TAHNIAH KEPADA IDEA DINSMAN..IDEA UNTUK MEMBAWA LEGASI KEPIMPINAN TOK GURU KE PERSADA DUNIA..JANGAN HANGAT-HANGAT TAHI AYAM SEMATA…BUAT ELOK-ELOK..

MASUKAN BAGI HARAKAH ..SILA UBAH IMEJ ANDA SUPAYA LEBIH MUDA..TUKAR KUALITI KERTAS SEDIA ADA DENGAN KUALITI YANG LEBIH BAIK..ROMBAK CARA BAGAIMANA MAKLUMAT DAN BERITA DIINTEPRESTASIKAN..

TUKAR IMEJ SUPAYA LEBIH MODEN,PROGRESIF DAN INTELEK..JANGAN JADI PENCACAI POLITIK..MASYARAKAT SEMAKIN MATANG DAN BIJAK MENILAI..KEPUTUSAN DI TANGAN ANDA…TERIMA KASIH…

SEKIAN…

JAZAKALLAH…


artikel berkenaan gerakan seantero dunia


kaitan konpirasi dan politik..


projek-projek yang lepas..


perihal diri dan misteri..


masalah seks bebas..


pendirian dan hala TUJU MUSLIMDAIRYZ.COM..

Followers