Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Jumaat, 31 Disember 2010

WELCOME 2011 : THE NEW ERA

Bismillahirrahminirrahim…..dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Salam satu ummat..satu Malaysia

JANJI DIMUNGKIRI KEMBALI..KAMI AKAN MENULIS JIKA ADA PERKARA-PERKARA PENTING YANG PERLU DISEBARKAN….HARAP MAKLUM..Kemenangan 4-2 ke atas Indonesia telah mengembalikan Malaysia di landasan kebangkitan baru…sinar matahari yang kian bercahaya dan bergemerlapan..Semenjak keberadaan muslimdairyz. blogspot.com edisi baru,kami ada membuat tinjauan..blogwalking..banyak blogger-blogger yang berpengaruh telah berubah secara x langsung..yang paling ketara adalah blog..ERE#^3$#%#%...blog ini adalah blog pertama yang kami lawati. Blog yang menceritakan perihal kebangkitan pada MASA DEPAN..KEHEBATAN DAN KEGAGAHAN PADA MASA DEPAN..inilah blog yang sebenarnya turut mengubah diri kami secara tanpa kami sedari..

Antara blog-blog lain –BLOG yang menceritakan perihal perkara-perkara mistis atau perkara yang tersembunyi dan disembunyikan daripada pengetahuan umum ..seingat kami blog ini adalah antara blog terawal yang menghuraikan PERIHAL KONSPIRASI AKHIR ZAMAN. X SILAP LEBIH KURANG 3 TAHUN YANG LEPAS..artikel pertama ditulis..kemudian barulah disusuli dengan blog yang menghuraikan video The Arrival.Tulisan kali ini sengaja dibuat lebih santai dan ringan.kami ingin MELAKSANAKAN DAN MENGGERAKKAN idea-idea yang sepatutnya dilaksanakan sepanjang tahun ini..Actually kami ada idea nak menulis NOVEL PERIHAL KONPIRASI IBLIS @ AZAZIL ..BAGAIMANA MEREKA MULA MERENCANAKAN KEJAHATAN YANG BERLANGSUNG SEMENJAK BERMULA DARI ZAMAN NABI ADAM A.S SEHINGGALAH ZAMAN NABI MUHAMMAD. TERMASUK JUGAK KONSPIRASI PUAK-PUAK CELAKA VERSI KE-2 IAITU MANIPULASI TENTANG SEJARAH DAN DATA BERKENAAN SALAH SATU BANGSA TERBESAR DI DUNIA ..BANGSA YANG DIKATAKAN OLEH SALAH SEORANG BLOGGER…BANGSA YANG TERLEPAS DARI KEHANCURAN DAN KEMUSNAHAN DI SEBALIK TAMADUN-TAMADUN YANG TELAH DIRANAPKAN ALLAH AZZA WA JALLA ..BANGSA YANG DISIMPAN OLEH ALLAH S.W.T.. BERSEMPENA DENGAN KEBANGKITAN KALI KE-2. DAN NAMPAKNYA ALTER TERAHSIA BANGSA INI MULA BERSINAR DAN MULA BERTAPAK SECARA BERDIKIT-DIKIT ..INI NILAIAN KAMI SEMATA..DAN TERNYATA KEBANGKITAN INI TELAH DIPELOPORI OLEH SALAH SEORANG BLOGGER YANG NAMANYA CIK PUAN…JIKA KAMI TIDAK TAHU YANG CIK PUAN INI ADA KELEBIHAN ATAU IZZAH UNTUK MEMBACER KOD-KOD SEJARAH TINGGALAN LAMPAU, MAKA KAMI JUGAK TIDAK TAHU AKAN ISTIMEWANYA BANGSA MELAYU..ANTARA BANGSA ASAS ,TERAWAL DAN ANTARA YANG TERBESAR.Kami ingin memberikan sedikit panduan buat penggerak gerakan dakwah di IPT. Hal ini kami ingin panjangkan demi memastikan kebangkitan MESTINYA BERMULA DARIPADA KELOMPOK MUDA..KELOMPOK YANG BERMULA DI USIA 20 –AN SEHINGGA AWAL 30-AN. USIA INI ADALAH USIA EMAS DALAM GRAF TUMBESARAN MANUSIA..JANGAN SANDARKAN KEPADA USIA YANG PALING HEBAT ADALAH 40,USIA NABI MUHAMMAD S.A.W MULA DIANGKAT MENJADI RASUL..ATAU SEBAHAGIAN KATA-KATA GLAMOUR DALAM AKHBAR INGGERIS,THE AGE BEGIN AT 40. JIKA ANDA SEMUA PERHATI PERJALANAN PARA IMAM MUKTABAR,PADA USIA 20-30,MEREKA GIAT MENEROKAI ILMU-ILMU BARU..PADA USIA 40 DAN KE ATAS,MEREKA MULA MENULIS DAN MENGEMBANGKAN IDEA HASIL DARIPADA- PENEROKAAN DAN PENJELAJAHAN MEREKA…KAMI YAKIN DAN PERCAYA BEGITU..JADI USIA 20-30 ADALAH USIA YANG IDEAL UNTUK MENGEMBANG,MENEROKAI,MENJELAJAH DAN MEMPERHATIKAN ALAM SECARA HALUS DAN TELITI..PADA USIA INI,KEUPAYAAN DAN KEBOLEHAN PEMIKIRAN BERADA PADA TAHAP YANG SANGAT OPTIMUM DAN EFFEKTIF.JADI SANGAT RUGI BILAMANA ANDA HANYA MENJADI PENGIKUT DAN PENDENGAR KATA WALHAL ANDA SEMUA MEMPUNYAI KEUPAYAAN UNTUK MENJADI PEMBUAT KEPUTUSAN..


KAMI ADA MEMBACA ISU BERKAITAN BUKU MUJAHID RAWA DITOLAK OLEH DEWAN ULAMA PAS KEDAH..SEPERTI BIASA PENDAPAT KELOMPOK TUA BIASANYA AKAN BERTENTANGAN IDEA DENGAN KAUM MUDA..CERITA ZAMAN DR. BURHANUDDIN AL-HELMI N THE GANG BERTEMBUNG DENGAN KELOMPOK ULAMA TUA,YANG MANA KELOMPOK DR BURHANUDDIN AL-HELMI ADALAH DARI KALANGAN PEMIKIR YANG MENGAMBIL PELAJARAN DARIPADA GERAKAN SYEIKH MUHAMMAD ABDUH DAN JAMALUDDIN AL-AFGHANI..MASIH INGAT ZAMAN ISLAH SEKITAR AWAL 1890-AN,jika tidak silap revolusi Iran juga bertitik tolak daripada gerakan islah kedua-dua mereka ini,yang jugak diangkat sebahagian ulama sebagai mujadid....maaf kalau tersalah..PERBEZAAN PENDAPAT ANTARA KAUM MUDA DAN KAUM TUA INI BOLEH MENJADI PARAH SEHINGGALAH PADA PERPECAHAN DI PERINGKAT AKAR UMBI,DALAM SESUATU ORGANISASI. PERBEZAAN INI AKIBAT DARIPADA CORAK PEMIKIRAN,LANDSKAP DAN DEMOGRAGI BUDAYA KEDUA-DUA KELOMPOK. KAUM TUA SELALUMYA TEGAS DI SEBABKAN ALASAN MEREKA LEBIH TAHU DAN ARIF DALAM SESUATU ILMU MANAKALA KAUM MUDA PULA MENGGESA KEPADA PERUBAHAN..KEDUA-DUANYA BETUL TETAPI ADA SATU PIHAK LAGI YANG LEBIH BETUL ,IAITU MEREKA YANG BERUSAHA UNTUK MEREDAKAN KETEGANGAN DAN MENJADI ORANG TENGAH BAGI KEDUA-DUA PIHAK..DALAM ISU PERTEMBUNGAN ANTARA KEDUA-DUA PIHAK ,BAGI MEMBAWA KEMANFAATAN YANG LEBIH BESAR DAN RASIONAL ,IDEA MENASIONALKAN PAS, ADA RELEVANSI YANG BOLEH DITERIMA..PADA KAMI,ASAS PENDEKATAN INI LEBIH KEPADA KONTEKS DAKWAH DAN TARBIYYAH..JIKA IJTIHAD POLITIK DIAMBIL KIRA PADA SATU SISI SAHAJA MAKA,PAS AKAN KEKAL JUMUD DAN MUNDUR…PADA KAMI KEDUDUKAN ULAMA LEBIH SESUAI DAN FLEKSIBLE DISANDARKAN KEPADA KEPADA KELOMPOK PROFESIONAL DAN ELIT..KAMI TIDAK MENGAMBIL PENDEKATAN UNTUK MENOLAK ULAMA PAS SEDIA ADA,ATAU DEWAN ULAMA TETAPI LEBIH KEPADA MENYESUAIKAN DENGAN KEADAAN DAN PERSEKITARAN..PADA KAMI ,SEORANG ULAMA MESTILAH SEORANG YANG BIJAK DAN KRITIS ,KREATIF,INOVATIF SERTA INTELEKTUAL…BUKAN DISANDARKAN KEPADA BERAPA BANYAK BUKU YANG DITULIS, BERAPA USIANYA DAN SEPANJANG MANA JANGGUTNYA..ITU BUKAN KRITERIA YANG BAIK BAGI SEORANG ULAMA..ULAMA ADALAH PEWARIS ANBIA,JADI JIKA PERHATI SEMULA PADA ZAMAN KENABIAN,KITA AMBIL SAHAJA NABI YANG PALING BAIK UNTUK DIJADIKAN MODEL ATAU CONTOH..NABI TERHEBAT SEPANJANG ZAMAN..


NABI MUHAMMAD S.A.W

BAGINDA MERUPAKAN SEORANG ANAK YANG JUJUR,SEORANG SUAMI YANG ROMANTIK,BAPA YANG PRIHATIN,MURABBI YANG HEBAT,DAIE YANG PROAKTIF DAN INOVATIF, PEMIMPIN YANG BIJAK, KRITIS DAN KREATIF,SAHABAT YANG SANGAT MEMAHAMI,SANGAT MEMULIAKAN ORANG YANG TIDAK SEPERCAYA DAN SATU KEYAKINAN DENGAN BAGINDA,PEMIMPIN YANG FLEKSIBLE,SANGAT TAJAM DARI SEGI PEMERHATIANNYA DAN JANGAN LUPA ANTARA JENERAL PERANG YANG PALING BERJAYA SAMA ADA DARI PENDEKATAN DIPLOMASI DAN PEPERANGAN FIZIKAL (TAKTIKAL)…JADI BOLEH NAMPAK BAGAIMANA KRITERIA NABI MUHAMMAD S.A.W….UNTUK MENGATAKAN ULAMA YANG DIKATAKAN WARISATUL ANBIA JUGA SEMESTINYA MEMILIKI SPESIFIKASI YANG SERUPA DENGAN BAGINDA ITU SENDIRI ATAU SEKURANG-KURANGNYA MEMILIKI 85 % CIRI YANG TELAH KAMI SEBUTKAN..JADI BAGI MEREKA YANG MAHU MENDABIK DADA SEBAGAI ULAMA…..CERMIN-CERMINKAN DIRI ANDA SEBELUM ANDA MAHU MENONGKAT LANGIT DAN MENDABIK DADA ,MAHU MENGIKTIRAF DIRI ANDA SEBAGAI ULAMA TERUNGGUL ABAD INI..IBDAP BINAFSI..SEDARLAH DIRI WAHAI MANUSIA…

Panduan untuk gerakan islam di ipt..Kami minta SILA TUBUHKAN MAJLIS SYURA ANDA SENDIRI..TINGGALKAN DULU SYURA ATASAN DARI SETIAP GERAKAN MASING-MASING..


FOKUSKAN KEPADA MASALAH -MASALAH SOSIAL YANG SANGAT KETARA DAN PARAH ,YANG BERLAKU SEMASA..BUATLAH KEMPEN APE SEKALIPUN,NIKAH AWAL,JAUHI ZINA,KEMPEN IBU MUDA ATAU APA JUA,,PASTIKAN IANYA DIBUAT SECARA TERANCANG DAN TERSUSUN..


KEMUDIAN TUMPU KEPADA PEMBENTUKAN PERSONALITI DAN KARISMATIK KEPIMPINAN..

PROJEK SYABAB AL-HADID..KAMI ADA DRAFKAN PROJEK INI TAPI X TAU NAK MULA KAT MANA PASAL KAMI DAH XDE KAT IPT LAGI …...


SENANG SAHAJA MODUL UNTUK PROJEK INI..


MELALUI KAEDAH MEMPERKASAKAN USRAH..ADA SEBAHAGIAN GERAKAN MENGGUNAKAN NAMA USRAH, HALAQAT,HALAQAH, STUDY GROUP N APE LAGI NTAH ..TAPI KONSEP ASASNYA ADALAH KUMPULAN KECIL.BIASANYA AHLI SETIAP KUMPULAN LEBIH KURANG 6-12 ORANG.. PALING IDEAL ADALAH 7 ORANG..JIKA TERLALU RAMAI AKAN ADA MASALAH KAKI TIDUR..

BIASANYA AKTIVITI KUMPULAN KECIL INI AKAN BERJALAN SELAMA 4-5 JAM..INI ANGGARAN MASA YANG PALING EFFEKTIF BAGI MEREKA YANG MULA BERJINAK DENGAN GERAKAN..BAGI YANG DAH SENIOR ..LAGI LAMA LAGI BAGUS..DALAM KUMPULAN KECIL,KEBIASAANYA AGENDA YANG PALING BAIK ADALAH TADABBUR AL-QURAN(WAJIB),TAFSIR AYAT (WAJIB),HURAIAN HADITH,PENGISIAN (BAHAN-BAHAN DAKWAH,TARBIYYAH ATAU KONPIRASI BOLEH JUGAK),MUTABAAH(SEMAKAN IBADAH SETIAP AHLI)..PASTIKAN USRAH INI BERJALAN SEMAKSIMUMNYA ADALAH SEMINGGU SEKALI ATAU 4 KALI SEBULAN..


CAUTION :

USRAH /HALAQAH MUSLIMIN DAN MUSLIMAT ADALAH BERASINGAN ..DALILNYA SURAH AN-NUR AYAT 30-31..NOKTAH……………TINGGALKAN DULU PENDAPAT ULAMA…

RASIONAL AKTIVITI USRAH INI ADALAH…

ANDA PERNAH BERTEMU DENGAN UST HASRIZAL,DR.ASRI,DS ANWAR IBRAHIM,KEBANYAKAN PEMIMPIN PKR DAN PAS….

KEBANYAKAN DARIPADA MEREKA-MEREKA INI ADALAH KALANGAN YANG SANGAT AKTIF DALAM AKTIVITI USRAH SEMASA USIA MUDA MEREKA…..KENAPA..

…… X PERCAYA ??????

JIKA X PERCAYA ,ANDA TANYAKAN KEPADA MEREKA-MEREKA INI..

ANWAR IBRAHIM ADALAH BEKAS ANAK USRAH ALMARHUM UST. FADZIL NOOR.BEKAS PRESIDEN PAS..SEMASA BELIAU DALAM ANGKATAN ABIM..PERCAYA X ??

JADI ANDA SEMUA DAH NAMPAK RELEVANNYA USRAH DALAM GERAKAN..SEBAB INILAH …IKHWANUL MUSLIMIN SANGAT MENITIK BERATKAN USRAH..KEPENTINGANNYA DAN KEWAJIPANNYA..TETAPI IA MESTILAH FLEKSIBLE DAN TIDAK TERLALU TERPERAP..ISU-ISU YANG DIKUPAS DI DALAM USRAH ATAU HALAQAH MESTILAH ISU-ISU YANG BARU DAN SEGAR..JANGAN MEMBAWA ISU YANG BERULANG.BUAT ANALISA SECARA KRITIKAL TIDAK KIRA BERKAITAN ISU SUKAN,HIBURAN,POLITIK ANTARABANGSA,EKONOMI ATAU APA JUA…YANG PENTING ADANYA PERBINCANGAN SECARA SIHAT DAN DISKUSI ILMIAH…USRAH YANG EFFEKTIF JUGA MENGAJAR ANDA UNTUK BERSIKAP TENANG,BERLAPANG DADA DAN TERBUKA DENGAN KEPELBAGAIAN DALAM BERIDEA….

X PERCAYA ??

KAMI MINTA MAAF BUAT AHLI GERAKAN KAMI ,JIKA ADA YANG TERBACA BLOG KAMI. KAEDAH YANG DITERANGKAN INI TELAH DIKLASIFIKASIKAN SEBAGAI SULIT..JADI IANYA BERDOSA JIKA DI DEDAHKAN..JADI BIARLAH KAMI SAHAJA YANG MENANGGUNG DOSA DEMI KEBAIKAN BUAT MEREKA YANG MAHU KEBAIKAN DARIPADA APA YANG KAMI SAMPAIKAN INI…..


ANDA BOLEH BERMULA DENGAN KAEDAH YANG KAMI TERANGKAN INI …


KAMI ADA BANYAK LAGI KERTAS KERJA YANG NAK DI BENTUK DAN DISUSUN TAPI BILA TERFIKIR SEMULA..TAKKAN NAK BUAT SORANG-SORANG KOT…

MEMANG X MAMPU RASANYER…

KAMI CUMER MEMBERIKAN IDEA INI JIKA ADA YANG BERMINAT UNTUK MELAKSANAKAN ATAU YANG TELAHPUN BERMULA..

PROJEK YANG TERDEKAT SEBENARNYA NAK LAKSANAKAN PROJEK MASWA..PROJEK MASJID TAQWA…PEMBINAAN SEMULA INSTITUSI MASJID,ADAKAN KEMPEN SOLAT JEMAAH,ADAKAN KELAS PEMANTAPAN SAHSIAH UNTUK BUDAK-BUDAK KECIK,KEMPEN GALAKKAN PERNIKAHAN SECARA BERAMAI-UNTUK JIMATKAN KOS …


SATU LAGI ..BILA KAHWIN RAMAI-RAMAI....BERCERAI BERAMAI-RAMAI…AHAKS….

BAGUS JUGAK IDEA NIE…

LEPAS TU…

KEMUDIAN SI SUAMI LARI TINGGALKAN SI ISTERI TERKAPAI-KAPAI SEORANG DIRI DENGAN ANAK-ANAK …

BILA MASUK MAHKAMAH ..KENA TUNGGU SAMPAI 10 TAHUN BARU KES SELESAI..BERAT SUNGGUH DOSA YANG DITANGGUNG OLEH JABATAN AGAMA DAN INSTITUSI MAHKAMAH SYARIAH….

SIAPLAH ANDA NANTI DI AKHIRAT KELAK..KAMI BERLEPAS DIRI..

KAMI BERIKAN SEDIKIT LAGI IDEA UNTUK JABATAN AGAMA..

IDEA KAMI UNTUK MEMBANTU SEMATA….

UNTUK PASANGAN YANG MAHU BERKAHWIN..BERI ARAHAN KHUSUS SUPAYA MEREKA INI MENGHANTAR KERTAS KERJA ATAU DRAF PERKAHWINAN BAGI SETIAP PASANGAN …X PERLU LAGI ADAKAN KURSUS PERKAHWINAN..TUJUANNYA SUPAYA DRAF PERKAHWINAN ITU AKAN DIJADIKAN RUJUKAN ATAU PROSES CHECK N BALANCE JIKA ADA MASALAH SEMASA PERKAHWINAN BERLANGSUNG..SKOP ATAU KONSEPNYA LEBIH KURANG SAMA SEBAGAIMANA KITA MAHU MELAKSANAKAN PERANCANGAN URUS NIAGA (BISNES PLAN.)

· MESTI ADA OBJEKTIF..

· ABSTRAK PERKAHWINAN..

· TUJUAN..

· TANGGUNGJAWAB PASANGAN.

· PERANCANGAN KELUARGA DARI SEGI MILIKAN ANAK MAHUPUN PERANCANGAN EKONOMI KELUARAGA…

· BIODATA DAN CIRI PASANGAN MASING-MASING SERTA SEBAB MENGAPA PASANGAN ITU DIPILIH…

· PERANCANGAN KELUARGA JANGKA PANJANG DAN JANGKA PENDEK

· N APE SAHAJA PERKARA YANG DIFIKIRKAN PERLU

ITU SAHAJA…

TUJUAN LAIN YANG TERBESAR ADALAH..

BELAJAR UNTUK MELAKSANAKAN SESUATU IBADAH DENGAN SERIUS DAN KONSISTEN…

JANGAN FIKIR KAHWIN HANYA NAK BERSERONOK DI DALAM KELAMBU SEMATA…

DAN SARANAN YANG LAIN..SILA PERMUDAHKAN PROSEDUR UNTUK MELAKSANAKAN IBADAH..

SANGAT RAMAI PASANGAN YANG MAHU BERNIKAH TAPI TERPAKSA BERTANGGUH KERANA URUSAN BIROKRASI JABATAN AGAMA YANG PELIK DAN NTAH APE-APE….

STATISTIK DARIPADA JABATAN AGAMA..BERDASARKAN SATU ANALISA YANG DIBUAT..SETIAP SATU JAM,AKAN ADA 3 PASANGAN YANG AKAN BERCERAI..GEMPAK X BUMI MALAYSIA YANG BARU SAHAJA DIGEMPARKAN DENGAN KEJUARAAN PIALA AFF SUZUKI 2010..

SEDIKIT HAL MASUKAN…

Pagi tadi terdengar bicara daripada Ust Zaharuddin.net..beliau berbicara tentang isu perbankan Islam..tentang riba yang berjalan dalam mana-mana perbankan…hujah beliau memang bernas…tahniah

TETAPI..

KITA MESTI BERBALIK KEPADA ASAS DALAM KERANGKA PEMIKIRAN ISLAM..SISITEM RIBA..

SISTEM RIBA ADALAH ASAS DALAM MANA-MANA URUSNIAGA PERBANKAN DUNIA. DALAM SEKTOR INI ,ADANYA BEBERAPA SEGMEN YANG TIDAK LARI SISTEM RIBA..RIBA INI DIPANGGIL APA YER…

ADA REGULATION DALAM KIRAAN KAEDAH PINJAMAN BAGI SATU-SATU TRANSAKSI..REGULATION INILAH MENCENGKAM SISTEM BANK DUNIA..

X PERCAYA ATAU TIDAK ..NILAI MATA WANG KERTAS YANG DIGUNAKAN HARI INI ADALAH BERASASKAN RIBA DAN IA TIDAK BERNILAI MELAINKAN SANGAT RAPUH DAN TERDEDAH KEPADA PERMAINAN SPEKULATOR MATA WANG..

DOLAR KERTAS,RINGGIT MALAYSIA ATAU APA JUA.. RINGGIT MALAYSIA MERUPAKAN ANTARA NILAI MATA WANG YANG PALING KUAT..SEBAB APA YER..

SEBAB RINGGIT MALAYSIA MENCAGARKAN SIMPANAN EMAS YANG ADA ..ASET DALAM BANK NEGARA..SEBAB ITULAH RINGGIT MALAYSIA ANTARA YANG KUAT DAN TEGUH..

TETAPI SEKALI LAGI ..

MASALAH SISTEM RIBA YANG MEMBELENGGU KITA HARI INI..

MEWAJIBKAN KITA KEMBALI BERPANDUKAN KEPADA NILAI MATA WANG YANG KONSISTEN DAN KUAT IAITU SISTEM DINAR..WAJIB BAGI KITA MENYOKONG SISTEM NILAI MATA WANG INI..DALAM HAL SISTEM RIBA..KITA WAJIB MENCARI ALTERNATIF BAGI MENGELAKKAN DIRI KITA DARIPADA TERUS BERGANTUNG KEPADA SISTEM PERBANKAN DUNIA KAPITALISME YANG SEMESTINYA DIPELOPORI PUAK-PUAK SETAN..KAEDAH YANG PALING BAIK UNTUK MENYESATKAN ANAK ADAM ADALAH DENGAN MEROSAKKAN KEYAKINAN ,KEPERCAYAAN MEREKA KEPADA ALLAH,PERINTAH ALLAH,KITAB AL-QURAN DAN SUNNAH NABI MUHAMMAD S.A.W…ROSAKKAN AKIDAH MEREKA SECARA BERANSUR-ANSUR DAN PERLAHAN-LAHAN SEHINGGALAH MEREKA INI DIJAMIN BERADA BERSAMA ANGGOTA KAFIR DAN MUNAFIKIN..KETAHUILAH BAHAWA SYAITAN TELAH BERPUTUS ASA DALAM MENYESATKAN KAMU DALAM URUSAN-URUSAN YANG BESAR TAPI TIDAK DALAM URUSAN YANG KECIL…

BERHATI-HATI KETIKA MELAKSANAKAN DAN MEMPERJALANKAN LARANGAN ALLAH..

PERCAYA ATAU TIDAK ..

KITA SEMUA HARI INI..

SEDANG HIDUP,BERJALAN DAN BERNAFAS DI DALAM CENGKAMAN ATAU SISTEM LARANGAN ALLAH..DI DALAM LAPANGAN YANG SEMEMANGNYA TELAH DILAKNAT OLEH ALLAH…JADI SOLUSINYA ADALAH KITA WAJIB DAN MESTI KEMBALI ..MENCARI ALTERNATIF..BERTINDAK SEAGRESIF DAN SEOPTIMIS MUNGKIN BAGI MENGGERAKKAN DUNIA SECARA KONSISTEN UNTUK MENINGGALKAN SISTEM LARANGAN..SISTEM KEHANCURAN DAN PUNAH RANAH…SISTEM CINTAKAN DUNIA DAN TAKUTKAN MATI..


INILAH NATIJAH ATAU AKIBAT DARIPADA SISTEM LARANGAN INI,PENYAKIT YANG SEDANG MEMBARAH HARI INI..


DAN PASTINYA SISTEM INI SEDANG DIPELIHARA DAN DIJAGA OLEH PUAK-PUAK SETAN-ZIONIS,ILUMINATI DAN FREEMASON…..


BUKAN HANYA SISTEM RIBA SAHAJA (EKONOMI),TERMASUK SISTEM SOSIAL,PENDIDIKAN,BUDAYA,PEMIKIRAN, SISTEM BERAGAMA …


SELAMAT DAN SEMOGA TERUS KUAT..

SALAM DARI TUHAN SEMESTA ALAM…

ASSALAMUALAIKUM….

Followers