Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Ahad, 25 Oktober 2009

SEBUAH BANGUNAN IDAMAN


Apabila anda ingin mendirikan sebuah bangunan,anda perlu menyediakan tapak,asas,peralatan pelan reka bentuk,pengukuran dan sebagainya.

Prosesnya mestilah mengikut pelan dan proses yg sepatutnya. Atau dalam erti kata lain,lapisan demi lapisan demi lapisan dan seterusnya. Susun aturnya perlulah cantik,kemas dan tersusun. semuanya perlu sistematik dan terancang. Anda boleh bagaimana sukarnya proses di dalam membangunkan sesebuah struktur terutama yang melibatkan kos berbilion-bilion seperti BUrj Dubai,KLCC, KL Tower,Taipei 101 dsb.Semestinya di dalam membangunkan srtruktur tersebut,pelannya telah tersedia dan segala proses pembinaan mestillah mengikut pelan perancangan tersebut.

APA YG HENDAK DISAMPAIKAN DI SINI SEBENARNYA???
Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berperang di jalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti SUATU BANGUNAN yang tersusun kokoh.” As-Saff ayat 4.


Satu soalan hendak ditanyakan kepada semua ummat Islam. Anda mahu Jemaah atau Ummat? Yang mane pilihan iman?

UMMAT!! Betul 100%Anda layak menerima hadiah berupa tiket penerbangan ke Dubai dan sebuah bilik percume di Burj Dubai al-Arab.(sama ade stor/tandas/bilik tangki atau sebagainya. Untuk kepastian sila tanya penganjur)OUR GOAL IS UMMAT….
MISI KITA ADALAH MEMBINA UMMAT.

Jika anda perhatikan gerakan Islam yang bergerak sendiri-sendiri ini hanyalah berfantasi semata-mata(bergerak dalam hujah dan mengabaikan realiti). Mereka tidak nampak bagaimana kesatuan sekalian Jemaah akan membina Ummat yang sangat cemerlang.Lihat rajah berikut.(maaf sebab kabur)

(saye pernah dapat gambar rajah ini I di dalam satu pengisian daripada seorang professional, Dr.)

Rajah tersebut membicarakan tentang fasa-fasa dakwah yang berlaku di zaman rasulullah S.A.W. tetapi saye telah mengubahnya sedikit agar kelihatan relevan dengan realiti semasa.Fasa awal dakwah berlaku ketika zaman As-Syahid Hassan Al-Banna. Di sini Islam ditentang secara terang-terangan sehinggalah datang ‘ketetapan Allah yang paling menyakitkan’ iaiatu hancurnya Khilafatul Islamiah…. HANCUR DAKWAH,HANCUR KHILAFAH…..MENGEJUTKAN BUKAN! KUASA UMMAT ISLAM ADALAH DAKWAH BUKAN KUASA POLITIK,DEMOKRASI,HAK PENTADBIRAN ATAU APA JUA…Kita sekarang berada di fasa dakwah kritikal iaitu terlalu banyak gerakan yang bergerak sehingga kita tidak tahu yang mane yang PALING BENAR DI ANTARA YANG BENAR Berbeza di atas landasan MENGHORMATI PRINSIP DI ANTARA SATU SAMA LAIN. HUJAH INI BOLEH DIKOYAKKAN DAN DICAMPAK KE DALAM TONG SAMPAH.. Walaupun ade hujah yang dikemukan oleh Yusuf Qaradawi.5 perkara yang perlu dijauhi oleh gerakan iaitu :


1 jgn prasangkan

2. Hormati gerakan selain gerakan dari kita

3. toleransi

4.....

5....

(lebih kurang dan ade juga diulas di dalam MENUJU JAMA’ATUL MUSLIMIN OLEH Hussain bin Muhammad bin Ali Jabir MA)
Tetapi fakta yang berlaku tidaklah seperti yang dihujahkan dan teori yg dikemukakan...


Di kebanyakan kampus di Malaysia dan ade juga berlaku di Indonesia,perlawanan sesama Jemaah berlaku dan terus berlaku. Jika x percaya ,saya ingin menanyakan soalan kepada pendokong gerakan Islam di Universiti Yang paling kaya dengan minyak,universiti bahagian Borneo,universiti di bahagian selatan Thai..berapa kali berlaku pertembungan hujah,fitnah dan prasangka di antara anda semua?? (saye jugak bekas gerakan,jadi saye tahu serba sedikiit tentang anda semua)


Saye telah memberikan sedikit cadangan dan idea di artikel SOLUSI KE ARAH KONFLIK JEMAAH’..
Justeru di dalam membina Ummat,peranan anda semua ibarat batu-batu yang saling melengkapi di antara satu sama lain. Saling menyokong,menampung,mengukuhkan di antara kalian.REALITI BAGAIMANA ?


Masih bergerak sendiri-sendiri dan terus menjadi ancaman antara satu sama lain. Jika Dr said Ramadhan Al-Bhuti telah menyuarakan hal ini pada sekitar 90-an, di dalam bukunya Rahsia Sukses Dakwah Rasulullah S.A.W.,(di bahagian kulit muka belakang)maka kita ,golongan yang telah berada beberapa tahun kemudiannya ,pastinya menjadikan hal ini sebagai objektif atau salah satu matlamat utama kita. Lapangan PERBEZAAN INILAH YANG DIKATAKAN POLITIK..(sila rujuk KONSPIRASI TERBESAR TERBONGKAR). Dakwah kita telah matang tetapi ianya kembali mundur gara-gara sikap gerakan yang masih lagi bergerak nafsi-nafsi. Jika kesatuan jemaah diletakkan seperti mengeluarkan resolusi bersama-sama, menyertai demonstrasi beramai-ramai,bersatu di atas meja sambil minum petang dan memakan karipap ,maka KESATUAN ITU ADALAH KARUT DAN ILUSI SEMATA-MATA. Hakikatnya anda hanyalah gerakan yang memikirkan kepentingan produk ‘masing-masing.’

Keadaan semasa pada ketika ini adalah, BANGUNAN YANG TIADA RUPA,TANPA ASAS,(batu-batanya hilang,konkrit belum siap,tiang masih bertaburan dan paling TERUK TAPAK LOKASI BANGUNANNYA MASIH BELUM DIKENALPASTI walaupun pelan reka bentuknya sangat mengagumkan-(seperti yg terkandung di dalam Al-Quran))BERSABAR DALAM MEMBINA UMMAT ATAU JEMAAH ADA ASASNYA ,TETAPI DALAM KONTEKS APABILA ASASNYA TELAH WUJUD,TIANG SUDAH DIPASAK,KONKRITNYA TELAH DIBANCUH DAN PEMBINAANNYA DI DALAM PROSES MAKA,KESABARAN PADA KETIKA ITU SANGAT DITUNTUT. TETAPI PADA KEADAAN INI ,KESABARAN ADALAH PENIPUAN SYAITAN… ANDA SEMUA DIPERMAINKAN.SILA TELITI GERAK KERJA ANDA DAN IN’A ,ALLAH AKAN MEMBERIKAN JALAN BUAT HAMBA-HAMBA-NYA YANG TERPILIH….(PERINGATAN BUAT INSAN YANG MENGAKU BERIMAN)

Followers