Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Sabtu, 24 Oktober 2009

CATATAN KHAS MUSLIMDAIRYZ. COMbirds

birds

birds

birds

birdsSedikit catatan ringkas ntuk buat pembace sekalian. Pertama-tama mungkin ingin dijelaskan sebab kenapa blog ini banyak memuatkan tentang konspirasi,idea-idea pelik tentang fenomena masa depan dan sebgainya. Mungkin terdapat respon seperti dibawah yg agak ragu- ragu dengan apa yg diposkan di laman blog ini. Antara respon yg telah dikenalpasti :

1. bahaya fahaman-fahaman yg obses dgn konspirasi nie,mereka nie terlalu byk berkhayal dan byk tgk movie..

2. ilmu nie ade byk..ade ilmu dari Allah dan ade jgk dari syaitan. ilmu-ilmu teori mcm nie kena berhati-hati pasal takut menyimpang dari Al-quran dan As-sunnah.

3. apsal keluar teori pelik-pelik pasal ISlam,jgn metafsir agama Islam mengikut kepala hotak sendiri. takut jadi macam Aminah wadud.

4. nie spesis yg byk sgt berfikir. tanpa nas dan dalil yg jelas,jgn menjadikan hujah sendiri sesuka hati ntuk mengeluarkan pendapat atau fatwa.

5. blog muslimdairyz nie berbahaye. bleh membuatkan orang menyimpang dari Al-Quran dan As-Sunnah.Artikel die pelik-pelik je. kate pelopor new revolution of Islamic thinking...mane bleh buat hujah tentang islam sesuka kepala lutut je.

6. xyah copy ler artikel kat muslimdairyz nie,byk mengarut je nie. dalil yg dikeluarkan x kena langsung..

------------------------------------------------------------------------------------

kalau nak menjawab,jenuh ler tapi hujah yg dibuat di atas nie ,sebenarnye mereka nie x bace habis segala artikel yg dipos. klau perasan,kebanyakan artikel nie menggunakan dalil .."JIKA X PERCAYA,SILA LIHAT FAKTA DI SEKELILING ANDA".Jadi sebelum ingin menghukum,menilai seseorang atau sesuatu ,sila buat analisa yg adil.Adakah kerana teori yg diberikan tidak 'match' dgn kitab yg anda telah hafal dan hadam maka anda mengatakan hujah tersebut sesat dan mengarut, tidak kena Al-quran dan As-sunnah walhal teori atau hujah yg dikeluarkan tidak sepadan dengan ilmu yg ade dikepala anda sahaja.ISlam is not belong to anybody. manusia tiada yg benar dan betul. mereka(di atas) ini hanya mampu berteori tapi praktikal mereka jaun menyimpang sebenarnya.(bukan bermaksud Islam bleh ditafsir sesuka hati oleh sesiapa je)


Satu lagi perkara penting,saya ingin bersikap untuk menolak sebarang hujah atau perspektif yang berkaitan dengan POLITIK. Kenapa ? saye dah jawab kat' KONSPIRASI TERBESAR TERBONGKAR'..


Saya agak bosan dengan 'kitab-kitab lama yg telah berhabuk'. Isinya telah jauh dgn realiti yg dihadapi oleh kita pada akhir zaman ini. Ustaz yg mengeluarkan slogan TAJDID atau PEMBAHARUAN ,hanyalah berslogan dan hujah yg diberi mengecewakan
dan biasa-biasa je.

Ustaz-ustaz/ulama yg ade memang banyak sangat berhujah dan pandai berkata2. Praktikal mereka amat jauh dari apa yg diungkapkan di mulut. Biler suruh dakwah," xyah susah2 cam zaman nabi dulu,kat blog sudah "

Hukum dakwah sudah berubah serentak dengan keperluan ummat. Hukumnya bukan lagi fardhu kifayah tetapi fardhu ain. Tolonglah jgn bersembang pasal hukum lagi. Ummat nie dah berserabut sgt wahai ustaz.....anda kena lepak dgn geng rempit,sembang dgn mat-mat lepak,gi joging dgn tukang karut kat kedai kopi!! sila URUS TADBIR KEBAIKAN/DAKWAH YG INGIN DIBUAT DGN BAIK. ANGGAPKAN KERJA DAKWAH YG DIBUAT INI UMPAMA BERNIAGA ATAU MENGURUS SEBUAH ORNAGISASI,ANDA AKAN TAHU SAKITNYA BAGINDA BERDAKWAH PADA ZAMAN DAHULU....IN'ALLAH.


SAYA INGIN MENGAMBIL RISIKO UNTUK MENGELUARKAN HUJAH SENDIRI TANPA BERPANDUKAN SESIAPA. (BEDASARKAN ARTIKEL YG DITULIS )APE YG SAYE SAMPAIKAN DI BLOG INI HANYALAH BERDASARKAN PRAKTIKAL DAN REALITI MASYARAKAT SEKELILLING.SAYE MERUPAKAN BEKAS AKTIVIS GERAKAN JADI SAYE AGAK MEMAHAMI ETIKA SERTA PERKEMBANGAN GERAKAN ISLAM SEMASA.GURU SAYA ADALAH MASYARAKAT SERTA PERSEKITARAN. JADI SAYA BUKANLAH BERGURUKAN SYAITAN, HARAP ANDA SEMUA BOLEH TERIMA..penulis
....................................................................................


nota : catatan di atas telah disampaikan kepada saye beberapa hari lepas.jadi kepada sesiapa yg ingin berhubung dengan penulis sila berhubung di emel beliau ...nextcalifah@gmail.com.....JIKA ANDA INGIN TAHU APAKAH ARTIKEL YG TELAH DITULIS OLEH BELIAU,di sini saye menyertakan tajuk artikel tersebut..

1.POHON KRISIS
2.SELAMAT DATANG KE ALAM MANUSIA
3.TEKNOLOGI TARBIYYAH TUHAN
4.SISTM TARBIYYAH MAHA TERHEBAT
5.MISTREI TAQWA TERDEDAH
6.LOGARITMA NILAI
7.FIKRAH VS FITRAH
8.FOTRAH CONSTRUCTION
9.JALAN-JALAN SYAITAN
10.FASTABIQUL KHAIRAT
11.PERMATA BERNAMA WANITA
12.KEBENARAN PASTI DATANG
13.KONSPIRASI TERBESAR TERBONGKAR
14.ONANI : SATU ALTERNATIF PENCEGAHAN
15.KENAPA MESTI ADE MUTABA'AH
16.SURAT YG TIDAK SAMPAI
17.SURAT LAYANG-LAYANG
18.SOLUSI KE ARAH KONFLIK JEMAAH
19.PRINSIP ASAS TARBIYYAH

Followers