Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Ahad, 29 Julai 2012

MEMTALITI ANAK MUDA BARU

SALAM DAN SEMOGA DIBERKATI ...dapatkan video di link ini..maaf kerana masalah internet perlahan..http://youtu.be/lzIdnjePk0k

SATU VIDEO MENARIK BERKENAAN REALITI MAJORITI GOLONGAN ANAK  MUDA. GAYA PEMIKIRAN DAN BUDAYA. BAGUS UNTUK DIANALISA DAN DIJADIKAN SUBJEK  MEMPERKEMASKAN MANHAJ DAN BENTUK TARBIYYAH YANG SESUAI.

MEREKA MEWAKILI SEBILANGAN BESAR KELOMPOK ANAK MUDA YANG BERADA DI LUAR SANA. RATA-RATA MEREKA INI ADALAH PELAJAR IPT,PELAJAR SEKOLAH DAN MARJIN KELOMPOK INI MEWAKILI SEKITAR  10 -13 JUTA DARIPADA KESELURUHAN MASYARAKAT ANAK MUDA MALAYSIA.

UNTUK MENDAPATKAN KUALITI VISUAL DAN AUDIO YANG LEBIH BAIK,ANDA DIMINTA CONVERTKAN SEMULA VIDEO INI KEPADA FORMAT MPEG. Kami terpaksa kecilkan saiz untuk disesuaikan dengan jaringan internet setempat yang sangat perlahan. Harap maklum.

TERDAPAT BEBERAPA PERKATAAN YANG TIDAK SESUAI UNTUK DITAYANGKAN UNTUK ANAK-ANAK BERUMUR 16 TAHUN KE BAWAH. TETAPI PERKATAAN  INI JUG A TIDAK SESUAI DENGAN SETIAP  GOLONGAN SEBETULNYA.

MAAF KEPADA PEMBUAT VIDEO KERANA  TIADA PERMINTAAN SECARA RASMI UNTUK MENAYANGKAN VIDEO INI DI BLOG KAMI TELAH DIBUAT. MAAF KERANA TERDAPAT IMEJ WANITA YANG TIDAK SESUAI DITAYANGKAN. DIHARAPKAN MENJAGA MATA SEBAIKNYA. SILA HAYATI SETIAP BABAK DENGAN MENDALAM. CERMATI DAN LAKUKAN ANALISA SEBAIK MUNGKIN. IANYA SANGAT BERGUNA.

SEKADAR KESIMPULAN SENDIRI…

KAMI OPTIMIS DENGAN ADANYA ANAK-ANAK MUDA YANG SEMACAM INI,MASA DEPAN MALAYSIA MASIH ADA. DENGAN DIPERBETULKAN SEDIKIT JALAN HIDUP  MEREKA,KEMBALIKAN MEREKA KEPADA AGAMA DAN BUDAYA HIDUP  ISLAMIK,DIDOKONG  DENGAN MODEL PEMIKIRAN  BARU,INSYA’ALLAH,WE ARE WAITING FOR THE NEW  FORM OF THE NEW  MALAYSIAN’S  RENAISSANCE..

HAPUSKAN POLITIK LAPUK. GANTI DENGAN POLITIK BARU….BERSAMA MENCIPTA SEJARAH BARU MALAYSIA.
SEKIAN DAN SALAM..

Followers