Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Sabtu, 21 Mei 2011

NEXT FOR COMING

THE SECRET FINAL

KONSULTAN DAN PERUNDING ANTARABANGSA...

PEREKA DAN SYARIKAT PERSENJATAAN DUNIA..

BANK –BANK ANTARABANGSA..

PENGENDALI TENAGA DUNIA (GAS,PETROL,ARANG BATU,NUKLEAR)

MAHKAMAH ANTARABANGSA.

FUNGSI DAN BIDANG TUGAS MAHKAMAH TELAH TERSASAR JAUH...MENANGKAP ORANG YANG TIDAK BERSALAH DAN MEMENANGKAN PIHAK PENJENAYAH..MAHKAMAH HANYA PENENTU BAGI MEREKA YANG BETUL ATAU TIDAK, BERDASARKAN FAKTA DAN BUKTI YANG BOLEH DIREKA CIPTA. BEGITU JUGA BAGI DEFINISI SALAH DAN TIDAK BERSALAH MASIH DISANDARKAN KEPADA HAD KAPASITI PERUNDANGAN SERTA TAFSIRAN YANG MASIH LAGI CACA MERBA,KUASA HAKIM YANG TIDAK MENENTU ,ADAKALA BERGANTUNG KEPADA PENGARUH POLITIK PIHAK BERKUASA SEPERTI US,BRITAIN,RUSSIA,ISRAEL KE ATAS INTENATIONAL JUSTICE COURT (ICJ ) THE HAGUE BELANDA..

PEMILIK MEDIA ANTARABANGSA..MEMANIPULASI BERITA DUNIA SEWENANG-WENANGNYA MENGIKUT APA YANG DITETAPKAN OLEH PIHAK-PIHAK BERKEPENTINGAN..

FIRMA PERUNDANGAN ANTARABANGSA

SYARIKAT PEMBEKAL UBATAN-UBATAN

SYARIKAT MAKANAN ANTARABANGSA SEPERI MCD,KFC,PIZZA HUT..

SILA DAPATKAN HUBUNG KAIT DI ANTARA SETIAP ENTITI-ENTITI YANG DISENARAIKAN DI ATAS...

SIAPAKAH TOKOH-TOKOH SEMASA YANG BERADA DI SEBALIK ENTITI BERIKUT DAN KAJI SEJAUH MANA TOKOH ITU BERPERANAN DALAM MENENTUKAN HALA TUJU DASAR DIPLOMATIK SETIAP NEGARA DI DUNIA..

KEMUDIAN KITA BERSAMA-SAMA AKAN MEMECAHKAN SARANG DAJJAL LAKNATULLAH...

PUNCA BAGI SEGALA MASALAH DUNIA

KEMUDIAN BARULAH BOLEH BERARAK KE BAITUL MAQDIS..UTK PERANG TERBESAR...

ANALISA KETERLIBATAN IRAN DALAM KONSPIRASI..

DALAM PENGLIBATAN IRAN DENGAN KONSPIRASI ..MAAF KAMI MASIH LAGI SANGSI..TERLALU SANGSI..MAKLUMAT YANG DISANDARKAN KEBANYAKANNYA DIPEROLEHI SEMASA DINASTI SHAHREZA PAHLEVI..NAMUN TIDAK PULA MENOLAK SEANDAINYA IRAN ADALAH HERO CIPTAAN DAJJAL UNTUK MENIPU UMMAT ISLAM YANG SEBENAR-BENAR-BENAR ISLAM..KA MI MASIH PESIMISTIK DENGAN HUJAH RAMAI KALANGAN YANG MEMBENTANGKAN TEORI KETERLIBATAN IRAN DENGAN KONPIRASI YANG SUDAH PASTINYA MELIBATKAN US DAN ISRAEL..JIKA DIKATAKAN PADA MASAKINI ISRAEL TIDAK MENYERANG IRAN ATAS SEBAB-SEBAB TEKNIKAL .SEPERTI MASALAH UNDI MAJORITI PARLIMEN ATAU JUGA MASALAH PERSEDIAAN PERSENJATAAN YANG BELUM LENGKAP.PADA KAMI JIKA DIKAJI PADA KONTEKS DIPLOMATIK,KEADAAN DI IRAN TIDAK MEMBENARKAN BERLAKUNYA SERANGAN ISRAEL KE ATAS IRAN..SITUASI DI IRAN PADA MASA KINI MENYEBABKAN LEBIH MENGUNTUNGKAN PIHAK UMMAT ISLAM SEBENARNYA. JIKA DIAMBIL SIKAP SEBAGAI CONTOH SEKIRANYA IRAN DISERANG..ADAKAH PIHAK SUNNI MAHU SEWENANG-WENANG DUDUK BERSEKONGKONG DENGAN PIHAK ISRAEL DAN MENGHANCURKAN SYIAH DARI SEBELAH DALAM NEGARA..SANGGUPKAH SUNNI BERSATU DENGAN ISRAEL SEMATA-MATA KEPENTINGAN SEMPIT KERANA FAKTOR IDEALOGI DAN FALSAFAH YANG TIDAK MENENTU..DALAM SITUASI SEMASA, SEKIRANYA PIHAK SYIAH PULA ADALAH DIDAPATI BERSEKONGKOL DENGAN ISRAEL DAN MEMBUKA MEDAN PEPERANGAN SELUAS-LUASNYA DI KAWASAN MAJORITI SUNNI SEMATA-MATA BAGI MENDAPATKAN KUASA MUTLAK ISRAEL MAKA,SUDAH PASTINYA IA AKAN MENCIPTA POLEMIK YANG LEBIH MENGELIRUKAN BAGI MASYARAKAT ANTARABANGSA..JIKA AGENDA DAJJAL ADALAH UNTUK MENAIKKAN IMEJ HERO CIPTAAN TERHADAP SYIAH MAKA AGENDA ITU TELAH BERJAYA SEPENUHNYA..APA KEUNTUNGAN PULA DI PIHAK DAJJAL SEKIRANYA IRAN YANG BERIMEJ ISLAM ITU BERJAYA DIKETENGAHKAN..(SEKADAR PEMIKIRAN NAKAL)

NAMUN BEGITU KAMI OPTIMIS,MASIH PUNYAI RUANG YANG AGAK LUAS DAN TERBUKA SEKIRANYA IRAN DILETAKKAN BERSAMA-SAMA DALAM SAF UMMAT ISLAM BAGI MEMASTIKAN KEKUATAN KITA SEIMBANG DENGAN KEKUATAN DAJJAL DAN SEKUTUNYA..

MAKSUD RIAK..

MENYERLAHKAN KELEBIHAN SENDIRI SEMATA-MATA DENGAN NIAT UNTUK MERENDAH-RENDAHKAN ORANG LAIN DI SEKELILING ATAS SEBAB MAHU MENAIKKAN NAMA,MENCIPTA PUBLISITI,MENCARI PENGARUH,MENAIKKAN HITS BLOG,MENCARI PENYOKONG,MENAMBAH UNDI,MENCARI HARTA BENDA DUNIA SEMATA-MATA ,MENUNJUK-NUNJUK BAHAWASANYA HANYA DIALAH MANUSIA YANG PALING BIJAK DALAM SEKALIAN ORANG-ORANG YANG BIJAK,BERNIAT MENCARI PUJIAN DAN SANJUNGAN..

TAKJUB DAN UJUB

MERASA KAGUM,TAKJUB DENGAN AMALAN SENDIRI SEOLAH DIRINYA YANG PALING BERJASA DALAM SEKALIAN ORANG-ORANG YANG TELAH BERJASA, MERASA AMALANNYA CUKUP HEBAT SEHINGGA MENGALAHKAN PARA SAHABAT DAN SEKALIAN NABI..GEMAR MEMPERLEKEHKAN PERANAN ORANG-ORANG SOLEH TERDAHULU MAHUPUN ORANG-ORANG BAIK DI SEKITARNYA..SEBAGAI CONTOH DR.ASRI ZAINAL ABIDIN..BELIAU BUKANLAH SANGAT BAIK ATAU BAIK SESANGAT TETAPI BOLEH DIKATAKAN BAIK-BAIK SAHAJA..KAMI BOLEH ANUGERAHKAN BELIAU ANUGERAH BINTANG 3 SEKERAT DISEBABKAN PEMIKIRAN BELIAU,ULAMA MUDA UMNO ,2 BINTANG SUKU SEKERAT,BLOGGER PENA MINANG ½ BINTANG BERKARAT..

TAKABBUR..

BONGKAK,SOMBONG DAN ANGKUH DALAM SETIAP LINGKUNGAN KEHIDUPAN..ANGKUH DENGAN ILMU ,HARTA,USIA ,PENGALAMAN HIDUP,KEPAKARAN,KEBIJAKAN,PENGETAHUAN,PANGKAT,JAWATAN,KEPENTINGAN ,PENGARUH,SEGALA KELEBIHAN YANG ADA PADA DIRI....

PEMBETULAN RESTROSPEKTIF NIAT..

NIAT MANUSIA AKAN BERUBAH PADA SETIAP DETIK DAN SAAT ..DALAM SATU KIRAAN MENERUSI EKSPERIMAN KAJIAN MASA..ATURAN MASA YANG PALING TEPAT BAGI KAEDAH KIRAAN ADALAH

1 SAAT BERSAMAAN DENGAN 9896657999822299991199 DETIK MENERUSI PERGERAKAN STRUKTUR ATOM CESIUM,ATOM YANG PALING PANJANG JANGKA HAYAT DI SEPANJANG USIA BUMI..

MAAF KAMI TERLUPA ANGKA YANG TEPAT TAPI LEBIH KURANG LAH...

BEERTI NIAT MANUSIA BOLEH BERUBAH DENGAN KADAR DAN TOLERAN YANG SAMA DENGAN KADAR MASA YANG BERJALAN..BILA-BILA MASA SAHAJA RIAK,TAKJUB,UJUB DAN TAKABBUR BOLEH HINGGAP DI SETIAP AMALAN –AMALAN YANG TELAH ANDA LAKSANAKAN..

KEPADA TOK GURU NIK AZIZ,SEANDAINYA AMALAN-AMALAN ANDA TIDAK DIKIRA WALAU SEDIKITPUN DI SISI ALLAH KERANA TERLALU BANYAK PERASAAN-PERASAAAN SEMACAM INI,BAGAIMANA SIKAP ANDA ..TIDAKKAH SAUDARA JUGA MAHU MELIHAT ORANG LAIN JUGA BERADA DI SYURGA..APAKAH ANDA MEMINTA ORANG LAIN MEMINTA NASIHAT ANDA KERANA TINGGI ILMU ANDA –BOLEH JADI SIKAP ITU SIKAP TAKABBUR..SIAPAKAH PENASIHAT ANDA SELAMA INI.ADAKAH ORANG YANG MAHU MEMPERGUNAKAN SAUDARA ATAU SYAITAN...

KAMI HANYA BERTANYAKAN KEPADA SAUDARA..

SEKADAR PERTANYAAN...

HANYA PERTANYAAN...

CIRI-CIRI UTAMA ORANG YANG DIJAMIN SYURGA..

Dan sebahagian besar manusia tidak akan beriman, walaupun kamu sangat menginginkannya.

Surah yusuf ayat 103..

AYAT INI KHAS DITUJUKAN KEPADA NABI MUHAMMAD DAN SEKALIAN NABI YANG LAIN. AH,BUKANKAH NABI INI GOLONGAN YANG TERJAMIN DAN PASTI SYURGA UNTUK MEREKA.MESKIPUN MEREKA BERMAKSIAT PADA ALLAH..KERANA PANGKAT GOLONGAN NABI ADALAH STATUS QUO YANG TELAH DITETAPKAN SYURGA DAN DIHARAMKAN API NERAKA KEPADA MEREKA.

MEREKA BERKEHENDAK,BERMATLAMAT,CENDERUNG,SUKA HATI,BERCITA-CITA,BERHARAP SETIAP ORANG DI SEKELILING MEREKA BERADA DI SYURGA ALLAH..BUKAN SYURGA DUNIA...NERAKA CIPTAAN DAJJAL..

OH..SILA PELAJARI BAGAIMANA BENTUK SYURGA DUNIA DAN BAGAIMANA NERAKA BOLEH DIJADIKAN SYURGA DAN SYURGA MENJADI NERAKA DUNIA..

KESELESAAN,KESENANGAN,KESERONOKAN,KEGEMBIRAAN ,KEPUASAN HATI,KETIDAK PEDULIAN YANG KETERLALUAN SERTA MELAMPAUI BATAS ATAU MENGGILA –GILA BOLEH MENJAMIN SESEORANG ITU BERADA DI SYURGA DAJJAL DAN ..

SETIAP YANG BERADA DI SYURGA DAJJAL ADALAH PASTI PENGHUNI NERAKA ALLAH AZZA WA JALLA..

PERINGATAN KHAS....

JANGAN TAKBUR DENGAN KELEBIHAN DIRI....SEKALI-KALI JANGAN. WAHAI SAHABAT..PESANAN KAMI KHAS BUAT ANDA...

ATAU ADAKAH ANDA BERSIFAT PUAS HATI DENGAN SETIAP KENYATAAN YANG DISANDARKAN PADA SAUDARA,BERHATI-HATI DALAM KALANGAN YANG ANDA BERADA DI DALAMNYA ...SYAITAN MAHU MEMBAWA SERAMAI-RAMAI PENGIKUTNYA KE NERAKA...

BERHATI-HATILAH..

JUGA PESANAN BUAT SAHABAT-SAHABAT YANG LAIN,DSAI ,TG HAJI HADI ,SEKALIAN ULAMA YANG ADA,PIMPINAN PAKATAN...

Dan raja berkata: "Bawalah Yusuf kepadaku, agar aku memilih dia sebagai orang yang rapat kepadaku". Maka tatkala raja telah bercakap-cakap dengan dia, dia berkata: "Sesungguhnya kamu (mulai) hari ini menjadi seorang yang berkedudukan tinggi lagi dipercaya pada sisi kami".

Surah yusuf ayat 54..

ATAS SEBAB – SEBAB TEKNIKAL ,KAMI FIKIR ,YAKIN,SEDAR,PERCAYA,FAHAM DAN TAHU BAHAWA DUNIA YANG DILIHAT OLEH KALIAN SEMUA ADALAH BERBEDA DENGAN APA YANG DILIHAT KAMI..

PADA KAMI DAJJAL MASIH PILIHAN UTAMA KAMI UNTUK DITENTANG DAN DIHAPUSKAN.PADA KALIAN,MUNGKIN UMNO ADALAH DAJJAL YANG UTAMA DAN MESTI DINYAHKAN DARI MUKA BUMI INI. MAAF ,PADA KAMI UMNO HANYALAH SEUMPAMA KANAK-KANAK RIANG YANG HANYA MEMINTA SIMPATI UNTUK MEMBERIKAN GULA-GULA KEPADA MEREKA . MEREKA TIDAK BERNILALI PADA KAMI . DAJJAL AKAN BERDIRI BERSAMA-SAMA DENGAN KALANGAN YANG PASTINYA BERKAREKTER YANG SANGAT HEBAT DAN MENGAGUMKAN BAGI ORANG YANG MEMANDANG MEREKA. TIPU DAYA MEREKA SANGAT DAHSYAT BAHKAN TIDAK MAMPU DITAKRIFKAN DENGAN AKAL YANG LOGIK BAHKAN NAMUN DENGAN HANYA AKIDAH YANG SAHIH SAHAJA AKAN MAMPU,BIJAKSANA DAN TENANG DAPAT MENANGKIS FITNAH DAJJAL. IA BUKANLAH ANGAN-ANGAN DAN CAKAP-CAKAP KOSONG SEMATA. KAMI LEBIH BERMINAT UNTUK MENGHAPUSKAN DAJJAL DAN KONCO-KONCONYA.UMNO DAN BUDAK- BUDAK TADIKA INI,KAMI SERAHKAN TUGAS INI SEPENUHNYA BUAT ANDA..

MASAKAN KAMI AKAN MENEGUR DAN MENASIHATI SAUDARA JIKA KAMI KURANG ILMU DAN PENGETAHUAN BERBANDING SAUDARA DAN KALIAN SEMUA..

SUDAH PASTINYA KAMI BEBERAPA TINGKATAN LEBIH BAIK DARIPADA KALIAN SEMUA..

PASTI DAN BENAR..

KAMI MEMERLUKAN SATU BATALLION PEMUDA-PEMUDA KAHFI,10 KALI GANDA KALANGAN TENTERA BADAR,12 000 UNIT KOMANDO PARA NABI DAN PAHLAWAN-PAHLAWAN ISLAM SEPERTI SALAHUDDIN AL-AYYUBI,MUHAMMAD AL-FATEH,ISKANDAR DZULKARNAIN DAN RAMAI LAGI TOKOH-TOKOH YANG TEBILANG UNTUK KEMBALI TAMPIL.ALHAMDULILLAH,KEADAAN SEMASA,KAMI MULA MELIHATKAN KALANGAN YANG KAMI IMPIKAN INI SUDAH MULA BANGKIT DAN BERJALAN SEPERTI CAHAYA.MEREKA ADALAH CAHAYA YANG MENERANGI.BUKAN LILIN YANG MEMBAKAR DIRINYA SENDIRI. BUKAN PANDA YANG MEMBUNCITKAN PERUTNYA SEMATA. SEMOGA KALANGAN INI AKAN BERTAMBAH SELEPAS INI. BERSIAP SEDIALAH WAHAI ORANG-ORANG YANG BERIMAN. BAHAYA,RISIKO DAN MUSIBAH ITU BOLEH TERTIMPA PADA BILA-BILA MASA SAHAJA. ORANG BERIMAN ITU SENANTIASA BERSIAP SEDIA,BERSIAP SIAGA DENGAN KELENGKAPAN DAN PERISAI.BUKAN PERISAI FISKAL DAN KEMUDAHAN JASAD YANG UTAMA NAMUN,KEKUATAN MENTAL DAN ROHANI JAUH LEBIH UTAMA..PERTINGKATKAN AMALAN-AMALAN ROHANI..MOGA ALLAH AKAN PERMUDAHKAN...

JIKA DIIZINKAN ALLAH,SEANDAINYA PAKATAN RAKYAT BERJAYA MEMENANGI PRU KE-13,KAMI MEMINTA SELURUH GERAKAN ISLAM SAMA ADA DI KAMPUS MAHUPUN DI MANA INSTITUSI ,SILA DIBUBAR DENGAN SEBERAPA SEGERA. TIDAK LAGI BERGERAK SECARA SUBVERSIF..SILA MULA GERAKAN SECARA BERINTERGRASI DAN HOLISTIK..GERAK SECARA BERSAMA-SAMA DALAM SATU SAF..BUAT MASA SEKARANG PUN,ANDA BOLEH MELAKSANAKAN GERAKAN SECARA BERSAMA SAMA ADA DALAM KONTEKS GERAK KERJA BERSAMA,BENGKEL-BENGKEL KEMAHIRAN BERSAMA,KONVENSYEN GERAKAN ISLAM SEDUNIA ATAU APA JUA..

SEDIKIT PERINGATAN DAN PESANAN TAJAM BUAT KALANGAN YANG SUKA DAN GILA MENYIMPAN WANG DEMI DAN UNTUK TUJUAN YANG TIDAK MASUK AKAL,TIDAK MUNASABAH,TIDAK BERMANFAAAT, TIDAK MENGUNTUNGKAN KAUM KELUARGANYA MAHUPUN MASYARAKAT DAN HANYA BERMINAT ATAS SEBAB SUKA –SUKA SEPERTI MEMODIFIED KENDERAAN,MEMPERLUAS DAN MENAMBAH RUANG KEDIAMAN,MENAMBAH AKSESORI, GEMAR MELANCONG KE LUAR NEGARA ATAS ALASAN MAKAN ANGIN DAN BUKAN UNTUK MENUNTUT ILMU,MENAMBAH PERHIASAN DAN ALATAN PERSENDIRIAN WALAUPUN TIADA KEPERLUAN MENDESAK,... TERMASUK JUGA BAGI MEREKA YANG GEMAR MENYIMPAN HARTA DEMI IBADAT HAJI YANG TELAHPUN DITUNAIKAN DAN HANYA SEKADAR UNTUK MELAKSANAKAN IBADAT UMRAH MAKA..

NOTA : HUKUM BAGI IBADAH HAJI ADALAH WAJIB YANG BERKEMAMPUAN DAN IA HANYA DIJALANKAN SEKALI SAHAJA DALAM SEUMUR HIDUP..WAJIB HANYA SEKALI SAHAJA..

HAJI KALI KEDUA BOLEH JATUH HARUS SEMATA-MATA.TIADA SUNAT UNTUK KALI KE-2..

INGAT.. NABI MUHAMMAD S.AW. YANG DIJAMIN SYURGA ITUPUN HANYA PERGI MENUNAIKAN HAJI SEKALI SEUMUR HIDUP BAGINDA..SILA INGAT BEBAIK..BAGINDA BUKAN PERGI MENYUCIKAN DOSA BAGINDA TETAPI ATAS ASBAB SYARIAT SEMATA-MATA..UNTUK MEMULIAKAN SYIAR ISLAM SENDIRI...

SEKALI SAHAJA...

UMRAH ..DIHUKUM SEBAGAI HARUS SEMATA ..TIADA SUNAT BAGI IBADAH UMRAH...TERUTAMA BAGI GOLONGAN YANG MENGADA-NGADA MAHU BERULANG-ULANG KALI MENGHABISKAN DUITNYA UNTUK PERGI MENGAMBIL GAMBAR KENANG-KENANGAN DI MASJIDIL HARAM DAN MASJIDIL NABAWI..

BERINGATLAH BAHAWA HARTA,SAHAM ATAU DUIT YANG DISIMPAN ITU AKAN DIKIRA SEBAGAI HARTA YANG TIDAK BERMANFAAT...

HARTA YANG MELALAIKAN..

HARTA YANG MEMUDARATKAN..

HARTA YANG MENJADIKAN RAMAI MANUSIA SANGAT KEDEKUT UNTUK MENGINFAKKAN SEBAHAGIAN HARTANYA ATAS TUJUAN JIHAD ,MUAMALAT,EKONOMI SERTA PEMBANGUNAN EKONOMI MAPAN BUAT UMMAT ISLAM....

HARTA YANG MENYUSAHKAN..

HARTA YANG MEMBUATKAN SANGAT RAMAI MANUSIA BERLUMBA-LUMBA UNTUK MENGEJAR KEKAYAAN DAN KEMEWAHAN DUNIA..

HARTA YANG MENYAKITKAN ANDA ..

DI PENJARA PUDU..

BUKANLAH...

HARTA YANG AKAN MENYAKITKAN ANDA DI NERAKA HUTAMAH..

Kecelakaanlah bagi setiap pengumpat lagi pencela,

yang mengumpulkan harta dan menghitung-hitungnya,

dia mengira bahwa hartanya itu dapat mengekalkannya(MENGUKUHKAN KEDUDUKAN ,PANGKAT DAN KUASA MEREKA DI DUNIA ,MEMANJANG UMUR DAN MEMANJANGKAN ANGAN-ANGAN MEREKA UNTUK HIDUP SEPUAS-PUASNYA DI DUNIA ),

sekali-kali tidak! Sesungguhnya dia benar-benar akan dilemparkan ke dalam Huthamah.

Dan tahukah kamu apa Huthamah itu?

(yaitu) api (yang disediakan) Allah yang dinyalakan,

yang (membakar) sampai ke hati.

Sesungguhnya api itu ditutup rapat atas mereka,

Surah al Humazah 1-8...

SURAH TERSEBUT JUGA SEBAGAI PERINGATAN KERAS KEPADA PIHAK AJK MASJID YANG TIDAK BIJAK MENGURUSKAN DUIT DERMA DAN SUMBANGAN ORANG RAMAI ..JANGAN JADIKAN DUIT SUMBANGAN ITU BERSAWANG DAN BERKULAT....

PERMINTAAN KEPADA JABATAN AGAMA...SILA DAPATKAN , REKODKAN PERJALANAN DAN PENGURUSAN BAGI DATA KEWANGAN SETIAP MASJID ..KAMI TIDAK MAHU MELIHAT DUIT YANG DISEDEKAH SETIAP HARI JUMAAT ITU TERKUMPUL SEPERTI SAMPAH SARAP...

JIKA DATA KEWANGAN TIDAK TERURUS DAN TERBUKTI JELAS BAHAWA AJK MASJID TIDAK BIJAK MENGURUSKAN REKOD KEWANGAN MASJID..KAMI MINTA MEREKA INI DIPECAT DAN DIBUANG PLANET..BIARKAN MEREKA TINGGAL DI ISS..INTERNATIONAL SPACE STATION... HARAP MAKLUM..

MAAF,KAMI TELAHPUN BERJUANG DI MEDAN JAHAR IAITU MEDAN REALISTIK NAMUN MENGGUNAKAN KAEDAH SONGSANGAN PERSONALITI.DIVERSITY CHARACTER. BUAT MASA SEKARANG,KAMI LEBIH MEMPERLIHATKAN MEDAN PROFESIONALISME SEBAGAI ALTERNATIF YANG PALING BAIK. KAMI TIDAK LAGI DUDUK BERSAMA GERAKAN DALAM KUBUR. GERAKAN DI SEBELAH KIRI.ATAU BAWAH TANAH. BERJUANG DI MEDAN PROFESIONALISME DAN REALISTIK LEBIH MEMUDAHKAN KERJA,GERAKAN,PERANCANGAN DAN SISTEM. MENGUBAH SISTEM DARI BAHAGIAN DALAM ADALAH LEBIH MUDAH DAN KURANG RISIKO. DENGAN PERANCANGAN YANG TELITI DAN SISTEMATIK.KAMI TIDAK BERMINAT MENJADI HERO YANG MENENTANG ARUS ATAU SISTEM SECARA DRASTIK. KAMI TIDAK BERCITA-CITA MENJADI MUHAMMAD YANG DITENTANG KERANA CUBA MENGHALANG SISTEM SECARA KERAS ATAU KASAR. STRATEGI MENJAHANAMKAN STANDARD OF PROSES (SOP) DAJJAL SECARA LEMBUT DAN PERLAHAN-LAHAN. BERANSUR-ANSUR.MEROSAKKAN SISTEM YANG DIBINA RIBUAN TAHUN DALAM MASA BEBERAPA BULAN SAHAJA..INSYA’ALLAH. BERJUANG SECARA BIJAKSANA....

“KEBENARAN YANG SISTEMATIK AKAN MENGALAHKAN KEBATILAN YANG SISTEMATIK..”

MUDAH-MUDAHAN DENGAN IZIN DAN KEHENDAKNYA..ALLAH TAALA AZZA WA JALLA

PERANG DUNIA KE-3 YANG JAUH LEBIH MEMENATKAN ...

MUNGKIN BEBERAPA TAHUN LAMANYA SEBELUM DUNIA INI KEMBALI PULIH DENGAN SEBENAR-BENAR PULIH..PULIH DENGAN CAHAYA DAN RAHMAT ALLAH KE SEKALIAN ALAM..

KEMBALI KEPADA SIFAT-SIFAT UTAMA PARA NABI...

SIDDIQ..

YANG MEMBENARKAN...YANG MEMPASTIKAN ATAU MENCONFIRMKAN BAGI SETIAP KERAGUAN DAN KECELARUAN YANG MEMBELEGGU UMMAT PADA SETIAP ZAMAN KEDATANGAN MEREKA ..DALAM APA JUA PERMASALAHAN..MASALAH PERUBATAN,KOMUNIKASI,TEKNOLOGI,KEJURUTERAAN,SEL STEM ,NANOTEKNOLOGI,BIOTEK,MASALAH JENAYAH SIBER,PERDAGANGAN,KORUPSI,EKONOMI,PENGURUSAN,PENTADIBIRAN,PENGUATKUASAAAN ATAU APA JUA BIDANG ..

AMANAH

MEMIKUL TUGASAN DENGAN CERMAT,HALUS DAN TELITI,PENUH DENGAN INTEGRITI,MEMEGANG JANJI DAN IKRAR DENGAN SEPENUHNYA JIWA DAN RAGA ,(termasuk bakul sekali)

FATHONAH.

(KEBIJAKSANAAN YANG MELEPASI ZAMAN-KEPANDAIAN DALAM PIDATO-KECUALI NABI MUSA,KEPETAHAN DALAM BERHUJAH,KECERDIKAN DALAM MENILAI DAN MEMPROSES INFORMASI, PARA NABI ADALAH PENTADBIR-PENTADBIR ILMU-MENGURUS DAN MENGORGANISASI ILMU DENGAN SANGAT BERKESAN DAN BERHIKMAH-SEBAB ITU NABI MUHAMMAD MENGATAKAN BAHAWA AKU ADALAH BANDAR ILMU...)

TABLIGH..

MENYAMPAIKAN DAN TERUS MENYAMPAIKAN DALAM APA JUA KEADAAN SERTA MELEPASI SEGALA CABARAN,MEHNAH, TRIBULASI,PROVOKASI,KONSPIRASI,IMPERIALIS DARIPADA MUSUH SERTA PENENTANG-PENENTANG AGAMA ALLAH..

KONSEP DAN PEMBOLEH UBAH NIAT..

PERBETULKAN SETIAP DAN SEPANJANG MASA..SETIAP SAAT JIKA BOLEH...SETIAP NIAT AKAN PENJADI PENENTU KEPADA SETIAP MATLAMAT,TINDAKAN,PENDIRIAN,CITA-CITA,PERBUATAN,PERKATAAN,TULISAN,CERPEN,CEREKA,PEMIKIRAN,NALURI FITRAH MANUSIAWI ...


hadiah untuk TOK GURU NIK AZIZ DAN TUAN GURU HAJI HADI..

SEKIAN DAN JAZAKALLAH..

BERTEMU DI BAITUL MAQDIS KELAK,INSYA ALLAH...

Followers