Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Sabtu, 14 Ogos 2010

POLEMIK IMAM MAHDI : UJIAN ATAU RAHMAT ??Dunia semakin berkecamuk dibuatnya. Jika diperhatikan senario yg berlaku di sekelling nampaknya keadaan tidak akan berubah dalam masa 2-3 tahun lagi. APA YANG UMMAT ISLAM @ SAMPAH NIE DAH BUAT!!!!

NAMPAKNYA KITA KENA PERBETULKAN ISTILAH ORANG-ORANG ISLAM. ORG YG PAKAI KOPIAH DAN SERBAN BUKANLAH ORG ISLAM LAGI TETAPI BALACI-BALACI YG X TAU APA BENDE TUJUAN HIDUP YANG SEBENAR..

CUBA KITA PERHATI APA YG BERLAKU DI JEPUN,KOREA,TAIWAN DAN NEGARA-NEGARA YG BERADA DI TIMUR DAN JUGA EROPAH .

SANGAT TERTARIK BAGAIMANA MEREKA MENTERJEMAHKAN CARA MEREKA UNTUK MENCARI ERTI SEBUAH KEHIDUPAN. untuk mendapatkan gambaran,sila tontoni filem atau anime dari JEPUN. PERHATIKAN AYAT-AYATNYA DAN KISAH YG DI PAPARKAN DALAM ANIME TERSEBUT.BILA KITA PERHATI SEMULA ORG ISLAM YG MENDAKWA MEMEGANG PANJI AL-MAHDI MASIH LAGI TERKAPA-KAPAI. TIDAK TAHU KE MANA MEREKA HENDAK MEMBAWA DIRI MEREKA SENDIRI. AKHIRNYA TERSADAI JUGA PERJUANGAN YG DIKATAKAN SUCI DAN UNTUK MENEGAKKAN KALIMAH ALLAH .

SURUH BERSATU BANYAK ALASAN SURUH HENTIKAN/CEGAH GEJALA ZINA BANYAK JUGA ALASAN SURUH BERSIHKAN HATI ,AKAL,JIWA DAN ROH SEMANGAT, SEMAKIN BERGOLAK DAN LEBUR. SEMAKIN SOMBONG DAN EGO..

JIKA DAN SEANDAINYA UMMAT INI BENAR-BENAR MAHUKAN PEMIMPIN YG TERPANDU INI,HADIR DAN MENYELAMATKAN KALIAN , KAMI MINTA KEPADA PARA UMMAT ISLAM ,SILA TAMPILKAN SEKALIAN PARA ULAMA YG ADA DI SELURUH DUNIA UNTUK DATANG DAN BERDEPAN DENGAN PEMIMPIN INI. BAGAIMANA PARA ULAMA YG ADA PADA MASA KALIAN SEOLAHNYA MEMANDANG DAJJAL INI DENGAN SEBELAH MATA DAN BAHKAN TIDAK MENGAMBIL PEDULI DENGAN KEHADIRAN DAJJAL YG ADA DI SEBELAH,DI DEPAN,DI BELAKANG,ATAS,BAWAH,KIRI,KANAN ANDA SEMUA. TAHUKAH KALIAN BAHAWA SISTEM PEMERINTAHAN ISLAM SEBENAR MULA HANCUR DAN JATUH, SELEPAS KEWAFATAN SAIDINA ALI KARAMALLAHHU WAJHAH. BUKAN BERDASARKAN KIRAAN PADA SISTEM KHALIFAH IAITU 86 TAHUN YG LALU. APABILA ANDA TIDAK FAHAM APAKAH MAKSUD ISLAM MAKA ANDA TIDAK TAHU,KENAL,FAHAM DAN MERASAI BAGAIMANA NATIJAH SEBUAH PEMERINTAHAN ISLAM. HAK KEBEBESAN,HAK MEMILIH DAN HAK PERUBAHAN OLEH SETIAP MAKHLUK, YG TERJAMIN BERDASARKAN AL-QURAN DAN AS-SUNNAH.

APAKAH KALIAN MAHU DISEMBELIH HIDUP-HIDUP TATKALA DAJJAL YG SEBENAR MUNCUL MENJELANG 2012 NANTI,BARULAH PADA SAAT ITU BARU MENYESAL DAN MENUNTUT SUPAYA DIDATANGKAN IMAM MAHDI. MEMANG MENYEDIHKAN PARA UMMAT INI.SUDAHLAH DENGAN ULAMANYA YG ADA LEMAH,LESU,KEHABISAN IDEA,TEPU,NAK DIHARAPKAN PEMIMPIN IAITU UMARA',LEBIH TERUK LAGI...
PADA KAMI TIDAK KIRA ANDA PARTI ISLAM ATAU BULAN,PARTI POKOK,TOK GURU ATAU DR SAPE SEKALIPUN ,KALIAN SEMUA TETAP SEUMPAMA BUIH-BUIH DI LAUTAN.

(KECUALI AHLI PEMIKIR ISLAM-DR TARIQ RAMADHAN , PARA ULAMA YG TEGAS DGN INTIPATI ISLAM- SAMA ADA PENDAKWAH DAN KELOMPOK YG SENTIASA MENGKAJI DAN MENCARI MAKNA SEBENAR ISLAM-cth krew the Arrival)
TIDAK BERGUNA,SIA-SIA ,NAIF DAN BUSUK...SUDAHLAH WAHAI UMMAT ISLAM. TARAF KALIAN SEBAGAI UMMAT ISLAM AKAN TERCABUT TIDAK LAMA LAGI SEANDAINYA KALIAN MASIH TIDAK MAHU BERUBAH...

IMAM MAHDI BUKANLAH SYARAT KEPADA KEMENANGAN TETAPI IA ADALAH UJIAN TERBESAR BUAT UMMAT INI, ADAKAH KALIAN BENAR-BENAR BERSEDIA UNTUK BERADA DI DALAM DUNIA PIMPINANNYA,

SEBUAH DUNIA TANPA KESEDIHAN,TIADA TANGISAN,KEHAMPAAAN,KEKECEWAAN,KEDAMAIAN ,KEAMANAN,KESEJAHTERAAN HATTA UNTUK SELURUH MANUSIA. SEGALA AGAMA AKAN DIIKTIRAF. TIADA LAGI PAKSAAN DALAM BERAGAMA. MANUSIA HIDUP DENGAN SALING FAHAM-MEMAHAMI,MEMPERCAYAI,MENGHORMATI,MENGENALI DAN MEMBANTU SATU-SAMA LAIN.

---INILAH DUNIA YG INGIN DIPIMPINNYA. SEBUAH DUNIA YG DITAJA DI BAWAH CAHAYA TUHAN.IAITU ISLAM. WILAYAH YG DITADBIR DENGAN NAUNGAN CAHAYA TUHAN INI DINAMAKAN EMPAYAR KERANA TIADA ISTILAH SEMPADAN (DAULAH,WILAYAH,KOTA,PERADABAN,NEGARA,INSTITUSI,JABATAN,SEKOLAH,
DAERAH) ) APABILA ISLAM MEMERINTAH. SELURUH TIMUR ,BARAT,SELATAN DAN UTARA BAHKAN SEANDAINYA TERDAPAT MAKHLUK DI PLANET MARIKH SEKALIPUN ,MAKA MEREKA TETAP BERADA DI BAWAH PEMERINTAHAN ISLAM.

DAN AKHIR SEKALI KAMI ADA SOALAN INGIN DITANYAKAN..

PERLUKAH IMAM MAHDI PADA MASA SEKARANG ?

SIAPA YG PERCAYAKAN DAN MENUNGGU IMAM MAHDI ?

APAKAH IMAM MAHDI AKAN DIBAIAT OLEH ORANG ISLAM ?

BENARKAN IMAM MAHDI AKAN DIPERLECEHKAN OLEH ORANG ISLAM YG TIDAK MENGAKUI DIRINYA SEBAGAI IMAM MAHDI ?

DAN APAKAH BENAR SEANDAINYA IMAM MAHDI AKAN MENYELAMATKAN UMMAT INI DAN SETERUSNYA AKAN MEMBANGKITKAN UMMAT KE-2 ?

SEAKAN -AKAN KEADAAN INI MUSTAHIL WAHAI TUAN-TUAN YG MULIA. TAKDIR ALLAH SANGAT UNIK,PELIK DAN LUAR JANGKAAN.

IMAM MAHDI AKAN MUNCUL PADA SAAT MANUSIA TERPINGA-PINGA DAN PENING. MABUK DENGAN DUNIA,SIBUK,MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI. PADA SAAT MANUSIA SEDANG GEMBIRA ,SERONOK ,BAHAGIA -INGKAR PADA PERINTAH ALLAH.

MUNGKIN DI SINILAH SEBAB MENGAPA IMAM MAHDI SENTIASA MENJAUHKAN DIRI DARI SESIAPA ( DIKURUNG ATAU DIGHAIBKAN ). DIA TIDAK MAHU BERDAMPING DENGAN MANUSIA KERANA MANUSIA SANGAT SERING MEMPERTIKAIKAN KREDIBLITI DIRINYA SENDIRI.

DAN DI SINILAH UJIAN ALLAH BUAT MEREKA YG BERIMAN ....
UJIAN UNTUK MEREKA YG MENDAKWA MEMOHON PETUNJUK DAN KEMENANGAN DARI ALLAH.

AL-MAHDI DATANG BUKAN DENGAN CAHAYA DAN MUKJIZAT TETAPI DENGAN NYAWANYA SENDIRI. DIA HANYALAH MANUSIA BIASA YG TIADA APA DAN TIDAK DIGILAI OLEH MANA-MANA WANITA PUN DI ATAS MUKA BUMI.

CUBA KITA FIKIRKAN BAGAIMANA.....

SEANDAINYA IMAM MAHDI ADALAH JIRAN SEBELAH RUMAH KITA

SEORANG BUDAK YG SUKA MEMUKUL ORANG ?
KAKI MABUK

PEPERIKSAANYA SERINGKALI TIDAK LULUS

SUKA MENGACAU ORANG
KURANG BIJAK DALAM BERKATA-KATA DAN YG LEBIH TIDAK DIJANGKA PULA...
KITA ADALAH WANITA YG PERNAH MENERIMA SURAT LAMARAN DARI IMAM MAHDI
ANAK KITA SENDIRI ADALAH IMAM MAHDI
BEKAS PELAJAR KITA ADALAH IMAM MAHDI
ANAK SAUDARA KITA ADALAH IMAM MAHDI
BAKAL SUAMI KITA ADALAH IMAM MAHDI
ABANG KITA ADALAH IMAM MAHDI

AYAH SAUDARA KITA ADALAH IMAM MAHDI
DATUK SAUDAAR KITA ADALAH IMAM MAHDI.

YANG PALING PELIK .....
..
KITA SENDIRI ADALAH IMAM MAHDI

TAPI PERCAYALAH BAHAWA DIA AKAN MUNCUL PADA MANUSIA YG TIDAK PERNAH MEMIKIRKAN TENTANG DIRINYA SENDIRI . DAN BUKAN KEPADA ORANG-ORANG YG MENANTI-NANTIKAN KEDATANGANNYA. UNIK DAN SANGAT PELIK KAN ? YG PASTINYA ALLAH ADALAH TUHAN YG MAHA TIDAK DJANGKA.. INGAT IMAM MAHDI TIDAK AKAN MENGAKUI DIRINYA SENDIRI KERANA DIA SENDIRI TIDAK TAHU YG DIA ADALAH IMAM MAHDI. HUJAH INI SANGAT MAHSYUR DAN TERKENAL... OH YA JANGAN TERKEJUT,MUNGKIN KETIKA ANDA PULANG BERHARI RAYA DI KAMPUNG,BUDAK LELAKI YG DUDUK DI SEBELAH ANDA MUNGKIN IMAM MAHDI!!!. JANGAN JUGA TERKEJUT,JIKA BUDAK LELAKI YG DATANG DAN MEMBELI BUKU DI KEDAI ANDA ADALAH IMAM MAHDI. !!!!!!!


( Ini Hanyalah fantasi Sahaja...x perlu kecoh-kecoh )

KENDERAAN IMAM MAHDI,PASTI KITA SEMUA AKAN CEMBURU DENGAN DIA KAN...

MOTOR IMAM MAHDI

TETAPI JIKA DIA DITANYA ADAKAH DIA IMAM MAHDI,MUNGKIN DIA HANYA BERDIAM DIRI,SENYUM DAN TERUS BERLALU MENINGGGALKAN ANDA TERPINGA-PINGA.

KERETA IMAM MAHDI
BAGAIMANA JIKA DIA SEORANG YG TIDAK KAYA..
MOTORNYA BEGINI (TANPA DIMODIFIED OLEH KAWANNYA SENDIRI MAKA MANA MUNGKIN DIA BOLEH MEMILIKI MOTOR SEPERTI INI.)KERETANYA BEGINI SAHAJA,...KAMI TERINGATKAN CERITA THE GODS OF COCKERY,(lakonan Stephen Chow),DEWA MASAKAN . PADA SAAT DIA DIKATAKAN DIA ADALAH DEWA MASAKAN YANG SEBENAR, maka anda tahu apa jawapannya....

"SEMUA ORANG BOLEH MENJADI DEWA TUKANG MASAK. DALAM KES INI, SEMUA ORANG BOLEH MENJADI IMAM MAHDI".


Setelah kita semua tahu betapa dunia sedang menghadapi krisis kemanusiaan,alam sekitar, dan cuaca yang meruncing maka pastinya kita tertanya-tanya? Sampai bila krisis ini akan berakhir ?

Cuba kita amati permasalahan Dajjal. RASAI DAN FAHAMI SENDIRI BAGAIAMANA ANDA SEMUA AKAN NAMPAK BETAPA DAJJAL SEMAKIN MENAMPAKKAN KEMUNCULAN DIRINYA. TINGGALKAN SEMENTARA HUJAH ULAMA SILAM YANG MENGATAKAN DAJJAL ITU BERUPA GERGASI ATAU RAKSASA BERMATA SATU DAN AKAN MENGHANCUR SEGALA-GALANYA. Isu akhir zaman memaksa kita untuk tinggalkan segala pemikiran Islam yang ketinggalan dan jumud. Yang jauh dari realiti sebenar intipati sebenar ajaran Islam sebagai RAHMATAN LIL ALAMIN. KAMI AGAK TERKEDU DENGAN FALSAFAH YANG CUBA DISAMPAIKAN SALAH SEORANG PEMIKIR ISLAM YANG SANGAT PROGRESIF DAN TENANG. DR TARIQ RAMADHAN AL BHUTI. ANAK ALAMARHUM SAYYID RAMADHAN AL-BHUTI. DARUS-SYAHADAH SEBAGAI BENTANGAN DUNIA YANG TERLAMPAU LUAS. MEMBUKA PINTU ISLAM DENGAN DIALOG DAN HUJAH.


TIADA LAGI ISTILAH DAULAH ISLAM, DAULAH KAFIRIN. MELETAKKAN ISLAM SEBAGAI ASAS DALAM MEMBINA PERADABAN TAMADUN MANUSIA, MEMBUKA INTIPATI ISLAM DALAM KONTEKS YANG SANGAT LUAS DAN ADAKALANYA DILIHATNYA OLEH SESETENGAH ORANG SEBAGAI MENJATUHKAN NILAI DAN MARUAH ISLAM. TERPESONG DARI AJARAN BAGINDA S.A.W. JANGAN KITA LUPA BAHAWA DALAM MENGKAJI PEMIKIRAN DR RAMADHAN AL-BHUTI,MAD’U DAKWAHNYA ADALAH KAUM BARAT –SATU KELOMPOK KOMUNITI YANG KINI DIKETAHUI RAMAI SEBAGAI KOMUNITI YANG GIAT MENGEJAR DAN MENGKAJI ISLAM. MAKA PERBAHASAN YANG CUBA DIKETENGAHKAN OLEH DR RAMADHAN AL –BHUTI ADALAH MENTERJEMAHKAN ISLAM DALAM BENTUK YANG BOLEH DIFAHAMI DAN DIHAYATI SENDIRI OLEH MASYARAKAT BARAT KHUSUSNYA. PEMIKIRAN BELIAU ADALAH PEMIKIRAN DALAM KONTEKS DAKWAH YANG TERSANGAT MENCABAR DAN BERTEKANAN TINGGI. JIKA ANDA TERSALAH TAFSIRAN HUJAH BELIAU MAKA BERKEMUNGKINAN ANDA AKAN TERJATUH DAN TERCUNGAP-CUNGAP.


HUJAH YANG DIBENTANGKAN BELIAU ADALAH MENGIKUT PENGKHUSUSAN MASYARAKAT BARAT YANG SANGAT TERKENAL DENGAN ISLAM DARI SEGI DISIPLIN,KEBEBASAN BERSUARA,PENDIDIKAN YANG TIDAK MENCEKAM MINDA MAHASISWA, KEBIJAKAN DALAM PENGURUSAN DAN CEMERLANG DALAM SEKTOR PENGURUSAN HAK-HAK KEMANUSIAAN. MAKANYA BELIAU MESTILAH MEMBACA ANALISA INI SEBAGAI BAHAN DALAM MENDEPANI MASYARAKAT MODEN BARAT YANG SANGAT KRTIKAL DARI SEGI PEMIKIRAN DAN BUDAYA,SEBAGAI PERSIAPAN DALAM MENYEBARKAN ISLAM DALAM CARA YANG BOLEH DITERIMA OLEH MASYARAKAT BARAT. APA YANG BELIAU PERJUANGKAN SEKURANG-KURANGNYA DAPAT MENGURANGKAN DAN MEMINIMUMKAN ISLAMOPOHBIA DALAM KALANGAN MASYARAKAT TERSEBUT.


KESIMPULANNYA BELIAU HANYALAH MENYAMPAIKAN HUJAH DALAM KONTEKS SEBAGAI PENYAMPAI YANG MENGKAJI DAN MENELIITI KEADAAN SEKELILING SEBELUM BERHUJAH. PENDAKWAH YANG MENCARI JALAN DEMI MEMBINA HUBUNGAN YANG LEBIH HARMONI ANTARA 2 DUNIA-DUNIA KEGELAPAN DAN DUNIA CAHAYA-SUPAYA SURVIVAL KUASA DIPLOMASI ISLAM TERUS MENDOMINASI PERADABAN MANUSIA. KUASA NEUTRAL YANG AKHRNYA AKAN MEMAKAN KEGELAPAN DENGAN CAHAYA YANG TERUS BERGEMERLAPAN TANPA BATASAN DAN HALANGAN. SEDIKIT KOMENTAR BERKENAAN GAYA PEMIKIRAN SEORANG PENDAKWAH MODEN ,DI DUNIA YANG MANA FITNAH DAJJAL TERUS BERTERUSAN DAN RAKUS MENJAHANAMKAN MANUSIA DAN KESANNYA SANGAT TERASA PADA UMMAT MUHAMMAD,UMMAT YANG MENGUCAP 2 KALIMAH SYAHADAH. UMMAT YANG BERKOPIAH DAN BERTUDUNG LABUH.

Jika kami amati dan teliti,berkemungkinan DAJJAL AKAN MENJADI PENYELAMAT KEPADA UMMAT ISLAM DAN IMAM MAHDI AKAN MENJADI PENYELAMAT KEPADA MASYARAKAT BARAT DAN TIMUR JAUH.(JEPUN,CHINA,KOREA,TAIWAN dll)

REVERSE DESCRIBING OF PERSONAFICATION.

KAMI HANYA MEMBERIKAN GAMBARAN SERINGKAS MUNGKIN. Apakah hujah kami sehingga menimbulkan kenyataan bahawa Imam Mahdi pastinya akan sedih melihat Ummat Islam dan AKAN MEMBELA MEREKA SEMUA. Tapi berlaku masalah kerana fenomena REVERSE DESCRIBING OF PERSONAFICATION. SONGSANGAN BENTUK DAN MANIFESTASI PENTERJEMAHAN WATAK ATAU PERSONALITI. MASALAH YANG TELAH DIHASILKAN DAJJAL DAN SEKUTUNYA. MASALAH YANG SANGAT MERBAHAYA KESAN DAN IMPAKNYA. YANG MANA MEMUNGKINKAN KITA SEMUA TERBATAL DARI SEGI SYAHADAH DAN IMAN. TIADA LAGI ISLAM DALAM HATI DAN ROH KITA SEMUA. ADAKAH ANDA BENAR-BENAR YAKIN DAN PERCAYA YANG ANDA ADALAH SEORANG MUSLIM ?. JIKA BOLEH SILA NYATAKAN APAKAH YANG ANDA SEDANG,TELAH DAN AKAN BERBUAT DI ATAS MUKA BUMI INI. APA MAKSUD DI SEBALIK RUKUN IMAN DAN RUKUN ISLAM. PERCAYA KEPADA PERKARA GHAIB DAN KEYAKINAN YANG TUNTAS KEPADA ALLAH DAN SEGALA PERINTAH DAN UNDANG-UNDANGNYA ?

PERNAHKAH KITA MENDENGAR HADITH NABI TENTANG UMMAT AKHIR ZAMAN AKAN BERIMAN PADA SEBELAH PAGI DAN KUFUR PADA SEBELAH PETANGNYA ? RAMAI BERANGGAPAN KUFUR YANG DIMAKSUDKAN ADALAH BERKAIT RAPAT KUFUR NIKMAT –PENYELEWENGAN NIKMAT PANCAINDERA DAN KEKAYAAN YG DIGUNAKAN ALLAH KEPADA KITA SEMUA. HUJAH INI MENJADI PEGANGAN KITA SEMUA KERANA IANYA ADALAH HUJAH PARA ULAMA SILAM. SEOLAH-OLAH GAMBARAN KEKUFURAN ITU PERKARA YANG KECIL DAN RINGAN OLEH ULAMA’ YANG LEPAS. JIKA KITA MEMBACA TAFSIRAN ITU BEGITU MAKA KITA TERSILAP BESAR. KEKUFURAN YANG DIMAKSUDKAN ADALAH BERKAIT LANGSUNG DENGAN AKIDAH DAN SYAHADAH KITA PADA HARI INI. KEKUFURAN YANG TELAH MENYEBABKAN SEGALA AMAL IBADAT KTA TERBATAL SELURUHNYA .!!! KEKUFURAN YANG MEMBAWA KEPADA TERBATALNYA AMAL KITA SELAMA KITA HIDUP. PERNIKAHAN,SOLAT ,IBADAT HAJI,UMRAH,PUASA DAN SEGALA IBADAH KITA TERBATAL DI SISI ALLAH. INILAH ANCAMAN NABI UNTUK KITA SEMUA. SEBAB ITULAH JIKA ANDA SEMUA PERNAH MENDENGAR DIALOG PENJAGA MAKAM NABI DENGAN BAGINDA S.A.W ,”DALAM 60 000 UMMAT AKU YANG MATI,TIADA SEORANG PUN YANG BENAR-BENAR BERIMAN DAN DAPAT MELEPASKAN DARI AZAB KUBUR”..

So KAMI ADA SOALAN INGIN DITANYAKAN KEPADA ANDA SEMUA. DI SINI KITA AKAN MELIHAT SEMULA GAMBAR MODEL YG SANGAT TERKENAL DI LANGIT KERANA KELALAIANNYA MENJADI MUSLIM-SEBAGAI PENGHANTAR MESEJ BUAT MEREKA YANG MASIH TINGGAL DI DUNIA, “AKU TELAH DIBELASAH KERANA AKU INGKAR PADA AZAB DI AKHIRAT,APAKAH KALIAN MAHU MENGIKUTI JEJAKKU. DIPERSILAKAN JIKA KALIAN MAHU…”.

BERBALIK KEPADA ISU KAMI IAITU SONGSANGAN TERHADAP PENTERJEMAHAN ATAU MANIFESTASI WATAK DAN PERSONALITI MANUSIA. DI DALAMNYA MUSLIM DI LUARNYA KAFIR,DI DALAMNYA KAFIR DI LUARNYA MUSLIM. NAMPAK GAH DENGAN HUJAH DAN KATA-KATA TENTANG IMAN DAN ISLAM,IDEALOGI PERJUANGAN,IBADATNYA SEHEBAT IMAM SYAFI’E,ISTERINYA SEINDAH ANNA ALTHOFUNNISA’ NAMUN TIADA DIAMBIL PEDULI TENTANG NASIB UMMAT DI SEKELILING. DUIT DAN HARTA HANYA DISIMPAN DEMI KEMASLAHATAN KELUARGANYA SAHAJA DAN BUKAN DEMI MENJAGA AGAMA DARI TERUS DIHINA OLEH KAUM KAFIRIN. SANGAT MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI SEHINGGA LUPA PADA DIRI SENDIRI. LUPA PADA TUNTUTAN DAN KEPERLUAN DIRI SENDIRI. KEMBALI KEPADA YANG ESA. MENGEJAR NAMA DAN JAWATAN ATAS NAMA AGAMA WALHAL PERJUANGANNYA PENUH DENGAN KERAGUAN DAN HINAAN. KATA-KATA NISTA SEMACAM KALIMAH SUCI YANG LEBIH SUCI DARI KALAM ALLAH. MENGUTUK ORANG LAIN ITU LEBIH MULIA DARI MEMPERBAIKI ORANG LAIN. MENGHINA DAN MENCERNA ITU JAUH LEBIH BERMARTABAT DARI MENDIDIK DAN MEMPERBETULKAN KESALAHAN YANG LEPAS DAN KEMBALI KEPADA ISLAM. -SALING MENGHORMATI DAN MEMAHAMI SATU SAMA LAIN. BAHANA KRISIS REVERSE DESCRIBING OF PERSONAFICATION.

KAMI ADA ANDAIAN YANG MENAFSIRKAN ,SEANDAINYA DAJJAL DAN IMAM MAHDI MEMPUNYAI PERSONALITI DAN KEGAGAHAN YANG SAMA,SEIRAMA ,SEIRING DAN SERUPA. BAHKAN MIRIP DARI SEGI WAJAH DAN RUPA PARAS. MUNGKIN HUJAH INI KELIHATAN DANGKAL TETAPI KEMUNGKINAN TETAP ADA. KERANA JIKA KITA PERHATI BERDASARKAN APA YANG DIKETENGAHKAN,BAGAIMANA KRISIS AKHIR ZAMAN INI ADALAH PERTEMBUNGAN SEBAGAIMANA ADAM DAN AZAZIL. PERANG KEBENARAN DAN BATHIL YANG PERTAMA. DI SINI,AZAZIL MEMBENTUK DALAM WAJAH YANG KITA SEMUA KETAHUI. AZAZIL SEKALI LAGI DATANG SEBAGAI ENTITI BARU IAITU DAJJAL YANG AKAN MENYESATKAN MANUSIA SELURUHNYA. TATACARA UNTUK MENYESATKAN INI ADA DALAM PELBAGAI BENTUK TERMASUKLAH MENYERUPAI RUPA PARAS IMAM MAHDI AGAR MANUSIA SEKALI LAGI TERPANAR DAN PENING. YANG MANA SATUKAH YANG BENAR ? JIKA BERLAKU KEADAAN SEDIMIKIAN,APAKAH YANG KALIAN AKAN LAKUKAN ? SYAITAN HANYA TIDAK BOLEH MENYERUPAI NABI S.A.W SAHAJA. TIADA DIKETAHUI STATUS NABI YG LAIN. APATAH LAGI IMAM MAHDI ,SEORANG MANUSIA YANG TIDAK KENAL AKAN DIRINYA SENDIRI. KAMI TIDAK KETAHUI SEJAUH MANA IMAM MAHDI BERADA DALAM PERLINDUNGAN ALLAH S.W.T. KEADAAN SANGAT TIDAK KAMI JELAS DAN NYATA. MOHON MAAF NAMUN HUJAH INI SEANDAINYA BERLAKU DENGAN IZIN ALLAH,SEKALI LAGI APAKAH YANG KALIAN AKAN PERBUAT ??

Namun pada akhir kalam ini,kami amat pasti yang PEDANG DARI LANGIT INI PASTINYA AKAN TERHUNUS JUA.
DAN HANYA YANG BENAR-BENAR LAYAK SAHAJA AKAN BERADA SEBARIS DENGAN IMAM MAHDI. IMAM MAHDI TIDAK AKAN MENCARI PENYOKONG KERANA PENYOKONG KERAP KALI AKAN MENGIKUTNYA SECARA MENGKHINZIR BUTA DAN MERUMITKAN KEADAAN ADAKALANYA.NAMUN PASTINYA ALLAH AKAN JADIKAN PENENTANGNYA SEBAGAI UJIAN BUAT DIRINYA AGAR DIA SENTIASA KUAT DAN SEMAKIN KUAT DAN TERUS GAGAH DEMI MENCIPTA MASA DEPAN. MUNGKIN WANITA YANG MENOLAK LAMARAN DIA ADALAH TAKDIR YANG AKAN MEMPERTEGUHKAN LANGKAHNYA DAN WANITA YANG MENERIMA LAMARANNYA HANYALAH MENJADI BEBAN BUAT DIRINYA. DIA AKAN HIDUP DALAM KELOMPOK YANG TIDAK MENGETAHUI AKAN IMAM MAHDI DAN TIDAK PULA MENDAKWA DIRI MEREKA SEBAGAI PEMEGANG PANJI DARI TIMUR DAN SEBAGAINYA TETAPI ITULAH TAKDIR ALLAH.

ALLAH SENTIASA MENCIPTA JALAN YANG AKAN MEMPERTEGUHKAN DAN MEMPERKUATKAN LANGKAH HAMBA-HAMBANYA YANG TERPILIH. UJIAN HADIR UNTUK MEMPERKUATKAN IMAN KITA BUKAN UNTUK MELEMAHKAN KITA. BERBAHAGIALAH WAHAI ORANG YANG SENTIASA DIUJI . CELAKALAH BUAT MEREKA YANG HIDUPNYA SENTIASA MUDAH DAN SENANG DALAM ZAMAN FITNAH YANG SANGAT MENCENGKAM INI. BUKAN NAMANYA BERJUANG JIKA HIDUPNYA PENUH DENGAN KESELESAAN DAN KEMUDAHAN DI SEBALIK BANYAK KEPERITAN DI SEKELILING KITA.Followers