Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Selasa, 2 Julai 2013

BERPESAN KEBENARAN

Bersatu


Rahsia bersatu

Menyeru kesatuan…dinding dan tembok di sebalik dinding..prasangka..

Apabila bersatu..kita saling kenali mengenali,mampu bersalaman sesame kita dan berpelukan sesame kita, dan ingat satu sama lain,kita boleh bercakap dan beramah mesra satu sama lain,tiada prasangka dan prejudis,tiada buruk sangka dan hasad,tiada dengki dan dendam,tiada menyingkap aib dan malu sesame kita,kita sentiasa meraikan dan senyum sesame kita,saling bantu dan saling memperbaiki kelemahan, dan saling berpesan kepada kebenaran dan kesabaran,tiada sikap tidak mempedulikan dan saling menyombongkan diri,tiada menuding jari dan tiada tuduh menuduh,tiada pijak memijak lebih lagi tiada saling hina dan menghina, jiran berbaik sesame jiran,sahabat baik dengan sahabat,suami bahagia dengan isteri dan pemimpin sentiasa adil terhadap rakyatnya….

TIADA RAHSIA DAN MAKLUMAT SULIT DALAM KALANGAN KITA..

HAL HAL SULIT IAITU RUANG PRIVASI HANYA DIBERIKAN KEPADA NABI DAN AHLI SYURA TERTINGGI DALAM KELOMPOK BERNAMA UMMAH…


BUKAN UNTUK SEBARANGAN DAN SEMUA..HAK PRIVASI HANYA UNTUK MASA MUHASABAH DAN KOREKSI …. BUKAN RUANG BERMAKSIAT DAN MENCIPTA AGENDA JAHAT….

Inti dan hasilan kesatuan. Tiada perbezaan kelas dan taraf,tiada jurang darjat dan kedudukan..

Tiada beza warna,parti, bahasa dan lambang,tiada kelas dan kedudukan,tiada beza status dan popularity,

SEGALANYA SETARAF DALAM SATU GARIS YANG LURUS…

SALING RAPAT DAN MERAPATKAN SAF..SEBETULNYA IANYA HANYA SLOGAN APABILA DISEBUT PENYATUAN SELAIN DARIPADA PENYATUAN SAF DAN KEYAKINAN…..

MAKSUDNYA TANPA BERSELINDUNG PENYATUAN NASIONAL DAN PENYATUAN POLITIK ATAU PENYATUAN RAKYAT,IA TIDAK BAHKAN HAMPIR SAHAJA TIDAK MEMBERI MANFAAT APA-APA,JIKA ADA MUNGKIN HANYA MINIMAL DAN CUKUP TIPIS. MANFAAT YANG TIPIS ITU PULA HANYA DINIKMATI OLEH SEKELOMPOK KECIL, JUSTERU BUKAN MENOLAK LANGSUNG NAMUN PERLU KEPADA ANJAKAN PERUBAHAN LAINNYA…

SATU SEJARAH YANG MUNGKIN JARANG DIDENGAR..DI DALAM CATATAN SEJARAH YANG KURANG POPULAR,HANYA ZAMAN RASULULLAH SAHAJA KESATUAN UMMAT INI BERJAYA DICAPAI SECARA SEMPURNA DAN MEMBANGGAKAN. HANYA PADA ZAMAN INI SAHAJA..

KEMUDIAN FITNAH MULA MELANDA BERTIMPA-TIMPA SETELAH KEMATIAN BAGINDA NABI MUHAMMAD S.A.W DAN DIIKUTI PERTEMPURAN DAN PERSELISIHAN PARA SAHABAT DAN AKHIRNYA MEMBERI KESAN KEPADA KITA HARI INI..

KESATUAN AKIDAH YANG SEJATI DAN BENAR INI HANYA BERAKAR UMBI DI DALAM LIPATAN SEJARAH PADA DEKAD ITU DAN PEDIHNYA KERANA IA HANYALAH NOSTALGIA CATATAN SEJARAH YANG JARANG DIDENGAR..

PADA ABAD INI,DALAM KALANGAN SAHABAT DAN BAHKAN NABI SENDIRI,

AKAR JATI DIRI MEREKA HANYALAH ..MEREKA MENYEBUT SEBAGAI..

AKU MUSLIM..IA BUKAN SLOGAN ATAU JENAMA..IA JATI DIRI….IA JIWA YANG MEMBALUTI DAN SUCI..PENUH PENYERAHAN MELALUI PENGABDIAN PADA YANG MAHA TINGGI…...DENGAN RENDAH HATI DAN PENUH TAWADHUK NAMUN SANGAT MENGAGUMKAN DAN MEMPESONAKAN TATKALA BAGI SESIAPA YANG HIDUP PADA ZAMAN ITU YANG MELIHAT BAGAIMANA KEAKRABAN YANG DITAMPILKAN MENERUSI KESATUAN UMMAH ITU SENDIRI..


KESATUAN UMMAH DAN DEFINISI YANG YANG TEPAT HANYA TERBIT PADA ABAD SEKITAR 1400 TAHUN YANG LEPAS. BANGSA ARAB ADALAH BAHKAN SEBELUM KEDATANGAN ISLAM YANG SEBENAR HANYALAH BANGSA KASAR DAN PEMARAH,BENGIS DAN GEMAR BERPERANG,TIADA BANGSA PENAKLUK PADA KETIKA ITU INGIN MENAKLUK ARAB DEK KERANA BURUK DAN HODOHNYA BANGSA ARAB.

NAMUN HIDAYAH ALLAH MENENTUKAN SEBALIKNYA….

DATANGNYA SEORANG MANUSIA YANG SUPER PENYAYANG AKHRIRNYA MERUBAH IDENTIFIKASI DAN PERSONALITI BANGSA ARAB. ARAB YANG PEMARAH BERUBAH MENJADI LEMBUT DAN MEMULIAKAN PARA TETAMU HANYA KERANA SEORANG MANUSIA SUPER PENYAYANG INI. JUSTERU KELAHIRAN SESEORANG INI TELAH MENCORAKKAN SEMULA RUPA DAN IMEJ BANGSA ARAB. WATAK INI MEMBENTUK WARNA DAN SINARAN SUATU BANGSA YANG DULUNYA CUKUP HINA DAN DIPANDANG JELEK OLEH SANG BANGSA PENAKLUK.

BERSATU DAN MENYATUKAN BANGSA BUKAN SEMATA SLOGAN NAMUN PERLUNYA WATAK DAN INSAN-INSAN PENTING YANG BERWIBAWA UNTUK MENYATUKAN SESUATU BANGSA...MEMANG DAN SEPATUTNYA DIKETAHUI BETAPA DAN BAHAWASANYA KESATUAN UMMAT BUKAN LAGI ISU SYARAK,IBADAH ,AKHLAK DAN FIKRAH SEMATA,RUPA-RUPANYA IA TELAH MENJADI ISU AKIDAH KERANA IA TELAH BERAKAR UMBI KEPADA BANYAKNYA RANTAIAN DAN PERMASALAHAN UMMAH SELURUHNYA,BAYANGKAN BERAPA IBADAH MENJADI BINASA APABILA KITA SALING TUDUH MENUDUH DAN MEMAKI HAMUN SESAMA KITA,

BUKANKAH DICAMPAK KE NERAKA BAGI MEREKA YANG HANYA BERIBADAH KERANA MENAIKKAN NAMA DAN MENCIPTA POPULARITI ,DENGAN SEBAB UNTUK MEMBANGGAKAN DIRI DAN STATUS ATAUPUN MENJUAL JENAMA APA JUA PARTI YANG DIPAKAIKAN PADA JUBAHNYA,SELAMA INI KITA MENAIKKAN NAMA BANGSA KITA UNTUK MERENDAHKAN BANGSA LAIN ATAU MENJATUHKAN BANGSA LAIN. …..


INGAT RASULULLAH TIDAK MEMBANGGAKAN DIRI BAGINDA SEBAGAI ARAB NAMUN BAGINDA TIDAK PERNAH MELUPAKAN BAHAWASANYA BAGINDA ADALAH DALAM KALANGAN ARAB, BAGINDA JUSTERU MENGANGKAT BANGSA LAIN AGAR BERDIRI BERSAMA-SAMA BAGINDA DI DALAM SAF YANG DIGARISKAN OLEH BAGINDA..

BAGINDA MENUNJUKKAN JALAN KEPADA SEKALIAN BANGSA BAHKAN MANUSIA ..IKUTILAH JALAN YANG DIJALANI OLEH AKU DAN ORANG SEKELIAN SEBELUM YAKNI PARA NABI SEBELUM KU…

SUNNAH MENERUSI KITAB YANG MEMBENARKAN KITAB-KITAB TERDAHULU ..KITABULLAH AL QURANUL KARIM…

INGAT ..DAN SALING BERPESAN KEPADA KEBENARAN…..


Followers