Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Isnin, 23 Julai 2012

MASUKAN DAN INPUT DATA


PENGKHIANAT

“NO ONE IS INNOCENT UNTIL THEY ARE PROVEN GUILTY”..

“Jangan memanggil kami sebagai orang yang mengkhianati”…BUKAN PENULIS..

TERDAPAT 3 CIRI UTAMA ORANG MUNAFIK..

JIKA BERBICARA MEREKA BERDUSTA..

apabila berpidato ,bersyarah,berucapan di dalam persidangan,perkataan mereka cukup mengagumkan,dalam memberI  penerangan , penjelasan dan menyampaikan pembentangan,mereka adalah yang paling sempurna..
cuba teliti budaya oral speaking,debate,presentation,public opinion,undi,pole  dan hal yang sewaktu dengannya.
Ianya merupakan budaya yang diciplak daripada masyarakat eropah..setuju 100 %.
Dan perkara ini telah dilaksanakan dengan jayanya di seluruh dunia..
TETAPI HAL YANG JELAS DI SEBALIK SEGALA UCAPAN YANG DISAMPAIKAN ADALAH..
TIDAK SERUPA BIKIN..
A..k.a..
No action..
Talk only..

JIKA BERJANJI MEREKA MUNGKIRI..

Kami akan menawarkan insentif ,bantuan,plan keselamatan,plan perlindungan  dan pelbagai lagi tawaran dan kami akan siapkan sekitar 2 minggu dan ia pasti siap..
Kami datang untuk member bantuan kepada mereka yang memerlukan dan mahukan perlindungan daripada rejim assad,
Apakah yang berlaku kepada iraq,Afghanistan, Syria,JIKA DIBERI AMANAH MEREKA KHIANATI..

Tiba saatnya negara  itu Berjaya ditakluk,semakin dan bertambah kacau bilau..DAN SAHABAT IAITU NEGARA ISLAM..DAN KAMI SEDANG DAN TELAH MELIHAT DAN AKAN SELAMANYA MELIHAT…OH I SEE..
TINDAKAN  KAMI ADALAH MELIHAT ..
DAN SETERUSNYA MENGHANTAR BANTUAN PASUKAN YANG JUGA AKAN MELIHAT..
KEMUDIAN PARA PELIHAT-PELIHAT  YANG LAINNYA JUGA AKAN TURUT MELIHAT..
BERTERUSAN MELIHAT..
DAN TINDAKAN KAMI ADALAH MELIHAT…HANYA LIHAT.. ..LIHAT. DAN LIHAT…
KEMUDIAN JIKA TERDETIK SEDIKIT HATI INSAN INI UNTUK BERSUARA …
KAMI AKAN MENGORAK LANGKAH SEDIKIT JAUH..IAITU SETELAH PENAT MENJADI PARA PELIHAT..
KAMI AKAN MULA MENJADI PENDENGAR ..PENDENGARAN KAMI PASTINY A SANGAT TAJAM,TERLALU  TAJAM SEHINGGA RETAK   GEGENDANG  TELINGA..DAN KAMI AKAN TERUS MENDENGAR..
DENGAR DAN DENGAR..
DENGAR LAGI..
DAN KALI INI KAMI BUKAN LAGI PARA PELIHAT..
TETAPI BERUBAH MENJADI PENDENGAR..
KEMUDIAN SETELAH MENDENGAR APA YANG HENDAK DIDENGAR, MEREKA  SEGERA  PULANG..
KAMU DENGAR APA YANG DIKATAKAN OLEH MUHAMMAD SEBENTAR TADI..
TIDAK ..

KAMI TIDAK MENDENGAR APA-APA..(MEREKA KETAWA DENGAN NIAT  MENYINDIR  NABI MUHAMMAD S.A.W.)

MUSUH SEPANJANG ZAMAN..

GOLONGAN INILAH YANG PALING BERMASALAH DI SEPANJANG ZAMAN ..MEREKA BERJAYA MENCONTENG SEJARAH MENGIKUT ACUAN MEREKA SENDIRI..KEMUDIAN MENULISKANNYA DAN MEMBUKUKAN IA..SETERUSNYA MENGENSIKLOPEDIAKAN IA..
DAN KITA PUN MEMBACA DAN MENGULANGKAJI DAN MENGAMBIL PERKATAAN-PERKATAAN MEREKA SENDIRI..

DAN SUNGGUG CEMERLANG,TERBILANG DAN GEMILANG  KERANA KATA-KATA MEREKA..MUNCUL DI BIBIR KITA..

DAN KITA MENGULANGI PERCAKAPAN MEREKA SENDIRI..

TANPA KITA SEDARI…

TANPA KITA SEDAR..MEREKA TELAHPUN DAN SEDANG WUJUD…

MEREKA BERADA DI SANA…

DAN MEREKA TIDAK MAHU KEWUJUDAN MEREKA DISEDARI…

ALWAYS  AND AWARE IN IDENTIFYING YOU REAL ENEMY..

WHO IS YOUR ENEMY..

NO….

 I’M CORRECTING MY QUESTION..
….
WHAT IS YOUR ENEMY..

..WHERE IS YOUR ENEMY..

..NO..

YOU ALREADY  KNOW
BUT YOU ‘RE JUST FORGOT…

YOUR REAL ENEMY IS…

YOUR AGNORANCE...

YOUR IGNORANCE..

YOUR INCONCIOUS…

YOUR MISUNDERSTANDING…

YOUR SELFISHNESS…

YOUR MISGUIDING…

YOUR INCONTROLLING  EMOTIONS..

BUT THE MOST DAN ENORMOUS ENEMY..

IS YOUR BELIEF….

WHAT IS YOUR BELIEF IS WILL BE  THE MOST  DANGEROUS  ENEMY..

THE  MOST UNWANTED ENEMY…

FOREVER….

JUST MY WORD FOR THOSE WHO ARE  BETRAYED  THE HISTORY AND THE  TRAITOR  FOR THE TRUTH..

JUST KEEP  THIS TRAITOR FAR AWAY FROM THIS WORLD…

THEN  THE TRUE PEACE WILL BE RESTORE..AND 
ABSOLUTELY

..WITHIN ISLAM..

THS SYSTEM OF ISLAM..


DENGAN IZIN KAMI MENGAMBIL SECEBIS GESAAN  DENGAN IZIN DARIPADA BADAN FISABILILAH..BLOG PANJI HITAM..panjihitamdaritimur.blogspot.com


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Kepada Sekalian Saudaraku,

Pertama sekali kami ingin mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa yang kedua pada hari ini. Diharap tiada yang cuba memonteng secara sengaja kerana ibadah ini adalah salah satu ibadah yang penting selain dari solat 5 waktu sehari semalam.

Sudah sampai masanya, kami ingin menyeru kepada saudara islam dan pejuang fisabilillah yang kami hormati sekalian untuk mengkaji semula budaya hidup melayu pada hari ini. Kerana terlalu banyak ruang, yang telah dibiarkan sehingga bersarang dalam hidup kita tanpa ada tindakan memperbaikinya secara keseluruhan. Artikel kali ini memerlukan kerjasama para ketua-ketua badan fisabilillah untuk memastikan keberkesanannya.

Ramai yang menyeru supaya kita semua BERSATU. Itu adalah perkara yang sangat baik. Tapi adakah dengan menyeru saja sudah mencukupi? Dan selepas menyeru kita boleh lepas tangan begitu saja tanpa menggalas tanggungjawab dalam seruan itu? Tentunya Tidak. Seruan hanyalah dalam bentuk kata-kata semangat yang disampaikan kepada pihak lain tapi ia sekadar angin lalu saja dan ia tidak akan berkesan melainkan kita memasang sistem Monitoring dan Control yang baik. Seruan sesiapa pun mampu menyeru
 Tapi untuk mengambil tanggungjawab itu, berapa kerat saja yang mampu. Dan kami di sini ingin mengucapkan tahniah kepada badan fisabilillah yang telah dan sedang berusaha menggalas tanggungjawab itu.

Antara perkara paling asas yang wajib diberikan perhatian adalah kenapa adanya perbezaan pemahaman? Ia adalah kerana kita masih belum ada sistem yang efektif untuk memastikan semua ahli fisabilillah mempunyai pengetahuan dan pemahaman yang sama rata.Terlalu banyak konflik dan perselisihan faham berlaku yang punca utamanya adalah maklumat dan pemahaman yang tidak sekata. Ini adalah perkara pokok (pendidikan), yang perlu dibincangkan di pengurusan tertinggi Badan Fisabilillah seluruh Malaysia untuk merapatkan jurang ini untuk ke arah penyatuan yang baik.

CARA UNTUK BERSATU

1. Semua ahli perlu mempunyai didikan, pengetahuan dan pemahaman yang sama tentang perjuangan. Fakta yang sama, dan perlu dibuang cerita yang ditambah-tambah perisanya supaya tidak meracuni pemikiran yang boleh melibatkan selisih faham. Ahli Majlis tertinggi fisabilillah seluruh Malaysia perlu mengadakan satu pertemuan untuk membuat silibus pengetahuan yang sama dan selaras. Ini adalah peranan majlis tertinggi.
2. Kemudian, semua ahli perlu bertanggungjawab memajukan diri sendiri, berperang dengan sifat buruk diri sendiri yang boleh memberi impak negatif kepada badan ini. Di sini lah peranan besar abang-abang untuk membantu ayahanda, membimbing adik-adik. Jadi, apa yang perlu dibimbing? Abang-abang perlu membimbing adik-adiknya untuk menjadi seorang yang matang dalam menyelesaikan masalah hidup dan berhenti campur tangan secara terus dalam menyelesaikan masalah adik. Abang hanya membimbing dan memberi sokongan moral dan bukan menyelesaikan masalah sendiri. Ingat adik-adik kita adalah pejuang fisabilillah, mereka sepatutnya dididik untuk menjadi insan matang yang boleh menyelesaikan masalah diri dan membantu saudara lain. Jika mereka sendiri tidak mampu menghadapinya dan sentiasa mengharapkan pertolongan abang-abang, mereka tidak akan matang. Kita perlu mengurangkan "bantuan" pada adik2.. kecuali ia melibatkan AGAMA, BANGSA dan TANAH AIR saja.
3. Menggalakkan adik beradik menyertai gelanggang persilatan sebagai aktiviti disiplin dan menyihatkan. Ini adalah sangat penting dan secara tidak langsung kita mempertahankan warisan seni mempertahankan diri warisan kita.

PERKARA YANG ANDA BOLEH IMPROVE SEBAGAI FISABILILLAH.

1. Mendalami ilmu agama, memahami hakikat kehidupan, kenapa anda dilahirkan. Siapakah diri anda? Apakah peranan anda? Mengkaji asal usul kejadian alam... kejadian manusia.. Mengenal Sifat Allah dan Mengenal Muhammad. Asal usul kejadian huruf hijaiyah, kenapa surah alfatihah ibu surah, kenapa tujuh ayat diturunkan secara berulang. Di mana letaknya surah yang mencerita simbolik kekuatan Allah? Kenapa 30 juzuk, kenapa surah ada 114? Kenapa kita selalu bermula dengan basmalah... Apakah rahsia huruf BA pada basmalah? Di mana titik asal BA?  (kami hanya membantu anda memberi bekalan untuk anda jadikan modal berjumpa dengan guru anda nanti....)

2. Elakkan bercerita perkara-perkara yang tidak sihat seperti cerita yang tidak ada jawapan jika dibincangkan.

3. Bersikap professional dengan manusia sejagat, dan belajar mengawal sikap marah dan bertindak tanpa usul periksa. Contohnya, jika anda mendapat satu cerita yang menaikkan kemarahan anda, cool down dulu... ambil masa untuk periksa sebelum anda mempercayainya.
Antara perkara yang anda boleh persoalkan ialah: 
- Dari mana sumber itu diperolehi?
-Siapa saksi cerita tersebut?
-Apakah niat si pencerita tersebut menyampaikan perkara ini kepada anda?
-Siapa yang terlibat dan puncanya?

4. Elakkan budaya mengikut kawan, pastikan anda sentiasa jelas dalam apa pun yang anda lakukan. Ini adalah penting untuk mengelakkan anda dipergunakan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab. Walaupun ramai orang sokong tidak semestinya mereka betul.

5. Elakkan membuka kelemahan adik-beradik lain. Perkara inilah yang menyebabkan pahlawan handal kita zaman dulu kalah. Kecundangnya mereka adalah sebab ada pihak yang iri hati membuka kelemahan mereka.

6. Sentiasa menceritakan kebaikkan dan kehebatan adik-beradik, supaya kita disegani oleh pihak yang cuba mencari kelemahan dan menjatuhkan mereka.

7. Sentiasa mengarahkan diri untuk berkata benar. Elakkan bercakap bohong kerana inilah penyakit hati yang paling besar.


SEKIAN... SALAM SAYANG DARI KAMI. KAMI BERHARAP SEMUA AHLI FISABILLLAH DAPAT MEMBERI KERJASAMA YANG IKHLAS DALAM MENSTRUKTUR SEMULA DIRI SENDIRI, DALAM PROSES PENYATUAN SEMUA AHLI FISABILILLAH. MARILAH KITA BERDOA SUPAYA JEMAAH KITA SENTIASA KUAT DAN BERSATU PADU.


Sekiranya ada yang terkurang.. tersilap... Kami ingin menyusun sepuluh jari memohon maaf. ///

 SEKIAN..SALAM..
SALAM  SEJAHTERA..

 PESAN AKHIR DARIPADA SALAH SEORANG SAHABAT UTAMA BAGINDA UTUSAN NABI MUHAMMAD S.A.W.. DAN DIJAMIN SYURGA OLEH ALLAH S.W.T.

SAIDINA ALI KARAMALLAHUWAJHAH..

"JANGAN LIHAT SIAPA YANG BERKATA..

TETAPI DENGARLAH APA YANG DIKATA....".Followers