Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Isnin, 1 Ogos 2011

THE END OR BEGIN???

TOWARDS THE END OR THE NEW JOURNEY ?????

Sebetulnya diari ini kian menuju ke penamat. KAMI SEMAKIN BUNTU KE PENGHUJUNG. SEPERTI TANGGUNGJAWAB YANG DIPERTANGGUNGJAWABKAN INI SEMAKIN SUDAH KE PENAMAT. ADAKAH BERMAKNA TANGGGUNGJAWAB BARU AKAN MULA DATANG? HANYA ALLAH MAHA MENGETAHUI.

TUJUAN KAMI MENULIS BUKAN KERANA SENGAJA MENGADA-NGADA KERANA MELIHATKAN KEPADA TREND RAKYAT MALAYSIA YANG GEMAR BENAR MENULIS. HAMPIR 2 JUTA PENGGUNA BLOG DI MALAYSIA. SATU ANGKA YANG BESAR. JIKA TIDAK SILAP KAMI,FAKTA ANGKA INI PERNAH DIKELUARKAN OLEH KEMENTERIAN KOMUNIKASI. MAAF JIKA TERSILAP DATA.

KAMI MENULIS HANYA KERANA MEMIKIRKAN TANGGUNGJAWAB PERIHAL ILMU SEGALA YANG KAMI MILIKI MELALUI PROSES PEMBELAJARAN YANG KAMI TELAH,SEDANG DAN AKAN LALUI MENGIKUT APA YANG DITETAPKAN ALLAH. TUHAN YANG TIDAK PERNAH MENZALIMI HAMBA-HAMBANYA. MAAFKAN KAMI SETULUSNYA WAHAI TUHAN YANG MAHA MULIA KERANA KAMI PERNAH BERSANGKA BURUK KEPADA ENGKAU. HANYA ENGKAU PERNAH MENJADI SAKSI BETAPA SAKITNYA PENDERITAAN YANG TERPAKSA KAMI LALUI SAAT KAMI MENCARI DIRI KAMI SENDIRI.

SEGALA PUJI BAGI ENGKAU KERANA ENGKAU TELAH MEMPERTEMUKAN CINTA SEJATI DI SAAT KAMI HIDUP INI. SEGALA PUJI-PUJI-PUJIAN BUAT ENGKAU SELAMANYA. MAAFKAN KAMI KERANA KAMI YANG MENZALIMI DIRI INI. HANYA KEPADA ENGKAU KAMI MEMOHON AMPUN. DENGAN KEHENDAK ENGKAULAH AIR MATA INI PERNAH MENGALIR DEK KERANA SEORANG BIDADARI YANG SANGAT MULIA INI. YA TUHAN. AIR MATA INI JUGA PERNAH TUMPAH KERANA ENGKAU DAN UMMAT INI. SEBAGAIMANA MUHAMMAD S.A.W PERNAH MENUMPAHKAN AIR MATA DEMI UMMAT MAKA SEAKAN PERASAAN ITULAH LAHIR KEMBALI PADA DIRI YANG TIDAK PUNYA APA-APA INI. AMPUN SELURUHNYA BUAT ENGKAU KIRANYA KAMI PERNAH MENYAKITI BIDADARI KURNIAAN ENGKAU INI YA TUHAN. MAAF SESUNGGUHNYA.

KAMI BERTANGGUNGJAWAB SEPENUHNYA DI ATAS ETIKA PENULISAN YANG TERMAKTUB DI SISI ALLAH. KAMI MENULIS KERANA HANYA DIA SEMATA-MATA. BUKAN MENCARI UNTUNG POPULARITI,PENGARUH,PENGIKUT,KEPENTINGAN ATAU SEGALA KEMAANFAATAN DEMI DIRI SENDIRI. TIDAK PERNAH TERLINTAS. NAMUN DI ATAS SIFAT MANUSIA YANG LEMAH. ADAKALANYA KAMI AGAK KURANG SENANG KERANA IDEA KAMI DITIRU SESUKA HATI TANPA PENGETAHUAN KAMI WALHAL SEBETULNYA KAMI YANG BERKEHENDAK DEMIKIAN. KAMI TIDAK PERNAH MEMIKIRKAN RISIKO JIKA IDEA INI DITIRU SESUKA HATI TETAPI PADA KAMI SEJUJURNYA TIDAK MENGAPA. TERSERAH KEPADA PENIRU DI ATAS TUJUAN APA DIA MENIRU TULISAN KAMI. KAMI SERAHKAN KEPADA ALLAH.

KAMI HANYA MEMINTA IMBALAN PADA ALLAH.HANYA DARIPADA ENGKAU WAHAI TUHAN AZZA WA JALLA.

BEGITU JUGA PARA NABI,PADA SAAT MEREKA MENYAMPAIKAN DAKWAH,MEREKA DENGAN TENANG DAN AMAN, MEREKA MENYATAKAN BETAPA ,SEGALA IMBALAN BUAT KAMI ADALAH DARI ALLAH SEMATA-MATA. ITULAH KALIMAH YANG ALLAH SECARA JELAS TELAH SAMPAIKAN KEPADA MEREKA. MEREKA TIDAK MENUNTUT PUJIAN ,ANUGERAH DAN BALASAN DARIPADA PENGIKUT MEREKA SENDIRI. BUAT PARA PENGIKUT KEUNTUNGAN ADALAH KEUNTUNGAN BUAT DIRI MEREKA SENDIRI. BAGI PARA NABI SENDIRI,BALASAN MEREKA TELAH TERSIAP DENGAN SEMPURNA DI SISI ALLAH.

KAMI HANYA MENYAMPAI TANPA SEBAB WALAU SEDIKITPUN DEMI MENCARI KEUNTUNGAN DAN GELARAN DARI SISI MANUSIA.

PADA KAMI,CUKUPLAH SIAPA KAMI DI SISI ENGKAU,ITU LEBIH MEMADAI. MENJADI RAJA DI SISI ENGKAU. ITU JAUH LEBIH BAIK DARI PADA HAMBA DUNIA DI SISI MANUSIA.

MAHA SUCI ALLAH.

ALLAH MAHA BESAR SELAMANYA.

MAAF. KAMI KEKURANGAN ISU. ISU SERANGAN DI NORWAY. KONSPIRASI.RUPERT MORDOCH. KRISIS BERSIH. SUKAR UNTUK DIHURAIKAN BAGI SETIAP ISU SECARA TERPERINCI. SERANGAN DI NORMAY. ISLAMOPHOBIA SEBAGAI NARATIF KRITIKAL BAGI MENGHALALKAN TINDAKAN KEGANASAN KE ATAS MASYARAKAT. DOGMA SONGSANG YANG TERUS MENGHIMPIT KALANGAN YANG KURANG TERURUS MINDA DAN PEMIKIRAN.

KAMI ADA TERBACA PERIHAL TUDUHAN KE ATAS DR ASRI YANG MENGATAKAN BELIAU SEBAGAI BAPA SAUDARA,KAPARA,AYAHANDA,TAUKE BESAR,PRESIDEN WAHABI DI MALAYSIA. WALAU SESIAPA JUA YANG MENUDUHNYA ,SEMOGA MENARIK BALIK TUDUHAN ITU. IA MENJATUHKAN KREDIBLITI SI PENUDUH TERMASUKLAH MAJLIS KESELAMATAN NEGARA. HAL INI MEMBAWA KETERIKATAN LANGSUNG DENGAN ISU TITAH TUAN MUDA SULTAN PERAK,RAJA NAZRIN SYAH YANG TURUT MENDESAK AGAR PIHAK RAJA MELAYU MEMAINKAN PERANAN AUTONOMI,SEBAGAI PIHAK YANG KEMBALI MENDAULATKAN DAULAT MELAYU.MEMULIHKAN IMEJ MELAYU SERTA MARTABATNYA. TITAH ITU TURUT MEMBAWA HUBUNGAN LANGSUNG BETAPA BESARNYA PENGARUH RAJA MELAYU BAGI SETIAP INSTITUSI KESELAMATAN YANG MEMBAWA KEPENTINGAN MENYELURUH BUAT MASYARAKAT AWAM.

SEMOGA SELEPAS INI PERANAN PENASIHAT ISTANA AKAN MULA DIMINIMUMKAN. KAMI MINTA RAJA YANG MENGGERAKKAN MINDA MEREKA SENDIRI. BUKAN MINDA NASIHAT SI TUKANG KIPAS ATAU SI KITUL MAHUPUN MANA-MANA BATU API. JANGAN SEHINGGAKAN TERGADAI SELURUH NEGARA DAN HILANG PENGHORMATAN DARI RAKYAT JELATA BARULAH MAHU TERNGANGA LIDAH TERJELIR KE BUMI.

BELAYAR JAUH KE BUMI TUAH,

SINGGANG DI BALIK JERIJI BESI,

JANGAN SAMPAI TERGADAI MARUAH,

KELAK NANTI TERHINA DIRI,

KAMI PERNAH MEMBERITAHU BAHAWA KAMI MEMILIKI BUKTI KONKRIT UNTUK MENGATAKAN KAMI ADALAH..................... YANG SEBENAR. NAMUN DI ATAS SEBAB-SEBAB YANG BESAR DAN PENTING TERPAKSALAH KAMI MEMINGGIRKAN HAL INI.

KAMI TIDAK PASTI ADAKAH PENGISTIHARAN IMAM MAHADI AKAN DISIARKAN SECARA LANGSUNG KE SELURUH DUNIA. ADAKAH ITU KEHENDAK ALLAH. ATAU SEKADAR PERMAINAN SENDA GURAU DUNIA? JIKA DAJJAL DIISYTIHARKAN SEBAGAI PENYELAMAT DUNIA MAKA PADA KAMI TIDAK MENGAPA KERANA TERBUKTI SELURUH TEKNOLOGI DUNIA DIGEMBLENGKAN DEMI MEMASTIKAN IMEJ DAJJAL SEBAGAI RAJA PENYELAMAT ITU BENAR-BENAR BERLAKU SECARA BIJAK,BERHIKMAH ,NYATA DAN JELAS. OBJEKTIFNYA AGAR PERCAYALAH SEKALIAN ORANG-ORANG YANG DITERNAK YAKNI GHOYYIM. HAMBA ABDI KE SISTEM DUNIA DAJJAL.

SISTEM YANG SEMAKIN SAMPAI KE TITIK LENGKAP.

SYSTEM COMPLETE.

DAJJAL NEED YOUR TRUST.

DIA PERLUKAN KEPERCAYAAN KALIAN BETAPA DIA ADALAH RAJA PENYELAMAT.

DAJJAL TIDAK MEMAKSA KALIAN UNTUK PERCAYA.

TIADA PAKSAAN DALAM PERCAYA.

TUGAS KAMI SEPERTIMANA KAMI MEMBERITAHU HANYA SEBAGAI PENYAMPAI SEMATA-MATA. SEGALA KOREKSI BERKENAAN HAL POLITIK ADALAH MENGAMBIL KIRA PELBAGAI FAKTOR PENTING DAN HOLISTIK. SECARA JUJUR KAMI MENOLAK PENYATUAN UMNO DAN PAS ADALAH IA BERSIFAT TERGESA-GESA. KETIDAKSEDIAAN YANG MEMBINGUNGKAN AKHIRNYA. SITUASI MASYARAKAT MELAYU YANG TIDAK BERSEDIA MENERIMA KESATUAN ITU SENDIRI. SEBAB ITULAH KAMI MENOLAK IDEA INI. IA BERISIKO BESAR UNTUK MENCETUS POLEMIK KAUM ULTRA KIASU MANA-MANA KAUM YANG MASIH TEBAL DAN TERUS MENCENGKAM.

KESATUAN MELAYU INI ADALAH HAL YANG CUKUP SIGNIFIKAN NAMUN BERPADALAH AGAR IA BERADA DI TEMPAT YANG HAK. SATU YANG HAK. KESATUAN HAK.

BERSATULAH INI BERERTI BERSATU KALANGAN PERCAYA PADA YANG SATU,PERCAYA KEPADA KEPERCAYAAN YANG PADU DAN TEGUH. BUKAN PERCAYA LAT TALI LAT LALI TAMPLOM.BUKAN TELUR TEMBELANG. PERCAYA YANG BENAR-BENAR UTUH DAN TEGUH.

KITA PERLUKAN KESATUAN DI ATAS PERCAYA SEBEGINI. DALAM KONTEKS SEMASA,MAAF ,PROSES KE ARAH PERCAYA SEBEGINI BARU SAHAJA SEDANG BERGERAK. DAN TIDAK BERADA LAGI DI TAHAP SEBENARNYA. MASIH LAGI BERGERAK LANCAR KE ARAHNYA. TERUSKAN BERGERAK KE TAHAP OPTIMUM. KAMI FAHAM,TAHU,PERCAYA,FIKIR DAN SEDAR MESKIPUN SKUAD KEBANGSAAN GAGAL KE PERINGKAT SAINGAN KUMPULAN ASIA KELAYAKAN PIALA DUNIA 2014 NAMUN,PROSES PEMBAIKAN KE ARAH PEMBINAAN PERCAYA INI TETAP BERGERAK...

MENGIKUT APA YANG ALLAH TELAH TETAPKAN.

JANGAN KHUATIR..

JANJI ALLAH ITU PASTI BETAPA KEBANGKITAN ITU DARIPADA TIMUR..

SILA PANDANG BAIK –BAIK SIMBOL DI ATAS...

GAMBAR DI ATAS MENUNJUKKAN (plagiat ayat BENTUK SOALAN LEMBAGA PEPERIKSAAN AWAM) BENTUK YANG AGAK UNIK PADA KAMI. KAMI MASIH LAGI BINGUNG MEMIKIRKAN APAKAH IA. IA MEMBAWA DUA MAKSUD.

PERTAMA...


..MIM ..HA... MIM..DAL...

ATAU

MIM...HA....DAL..

BENTUK INI MERUJUK KEPADA SATU SIMBOL YANG TERLUKIS DI SALAH SATU KEPINGAN KAYU YANG ADA PADA SALAH SATU POKOK YANG ADA DI TANAH KAMI LAHIR....

MAAF KAMI TIDAK PASTI DI MANA KAH SIMBOL INI DIPEROLEH....

KAMI BERTEMU DENGANNYA..DAN KAMI SEMBUNYIKAN IA DARIPADA PENGETAHUAN KHALAYAK YANG LAYAK..MENYEBARKAN BERITA BENAR DI KHALAYAK YANG PALSU SANGAT MERENDAHKAN MARTABAT SEBUAH KEBENARAN ITU.JUSTERU KAMI MESTI BERHATI-HATI..

..

MENYAMPAIKAN BERITA YANG SILAP KEPADA KHALAYAK YANG SILAP PASTINYA AKAN MEMPORAK-PERANDAKAN DUNIA..

BERHATI-HATI DALAM MENDENGAR DAN MELIHAT SEBARANG BERITA..

TIDAK TERLALU APOLOGETIK..ATAU PLAGIAT HASIL TULISAN KAMI..JANGAN MENYEBAR PERKARA-PERKARA YANG BOLEH MENCETUSKAN POLEMIK DALAM KALANGAN MASYARAKAT YANG BINGUNG INI...AWAS...

JANGAN MENJADIKAN IA BERITA GOSIP MAHUPUN KHABAR ANGIN...

KAMI ULANGI BAHAWA SIMBOL INI DIPEROLEHI PADA KEPINGAN KAYU..

JANGAN MENAMBAH ATAU MENGURANGKAN HAK BAGI BERITA INI..

KAMI HANYA MENYAMPAIKAN...

MENYAMPAIKAN BUKTI YANG NYATA

BERITA DARI LANGIT..BUKAN KERAJAAN PERSEKUTUAN AYAH PIN..TETAPI RABBUL JALIL..

HANYA KEPADA ENGKAU KAMI MENYEMBAH..

BUAT PENGKAJI KONSPIRASI....KAMI FIKIR MASA UNTUK MENGKAJI TELAH TAMAT..

MASA UNTUK REVERSE THEORY TO BE APPLIED ..SHALL COMES AT THE BEGINNING..

PRESS THE START BUTTON..

MASA UNTUK MEMBALIKKAN KONPIRASI..SUDAHLAH DENGAN BERTEORI...KEMBALI KEPADA NYATA..BERPIJAK PADA REALISTIK...BERSAMA BERPIJAK PADA DUNIA YANG SEDANG MERAIKAN PERUBAHAN...JADIKAN RAMADHAN DAN SYAWAL 1432H SEBAGAI TAHUN YANG PALING MANIS BUAT BAGINDA DAN SEKALIAN PARA SAHABAT..SERTA SEKALIAN PARA SYUHADA DAN MUJAHIDIN..

IMARAHKAN BULAN RAMADHAN DENGAN ILTIZAM ,VISI DAN MISI YANG BARU..

SELAMAT MEMBAWA PERUBAHAN.....

JAZAKALLAH....

Followers