Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Sabtu, 2 Julai 2011

SAPU SAMPAH

JOM SAPU SAMPAH BERSIH 2.0

GAZA FLOTILLA

USRAH DAI SEMALAYSIA

PERTAMA-TAMA SEKALI KAMI INGIN MENGKALUNGKAN SETINGGI-TINGGI UCAPAN TAHNIAH DAN SEBESAR-BESAR RASA TAKZIM DI ATAS PENUBUHAN USRAH DAI SEMALAYSIA,DI ATAS INISIATIF UST ZAHARUDDIN.NET DAN BEBERAPA KREW DAKWAH YANG LAIN. USAHA YANG DIJANGKA DAPAT MEMBAWA MANFAAT YANG JAUH LEBIH BESAR SELEPAS INI. TERKESIMA KAMI BEBERAPA DETIK TATKALA MELIHAT KEPADA STATISTIK YANG DIBENTANGKAN SENDIRI OLEH SAUDARA ZAHARUDDIN.NET.

NAMUN PADA KAMI WALAUPUN ANDA MENGATAKAN HIMPUNAN DAI MALAYSIA ADALAH LEBIH TERARAH KEPADA MENGHIMPUNKAN PENGALAMAN ,IA MERUPAKAN SALAH SATU OBJEKTIF YANG RUGI DAN TIDAK MENYEBARMANFAAT JIKA MANA TIDAK DIURUSKAN DAN DI SELENGGARAKAN STRATEGIK KEPAKARAN BAGI PENGALAMAN YANG ADA

BUAT BEBERAPA ROMBAKAN..

BENTUKKAN SEMULA MANHAJ BARU WALAUPUN IA BUKANLAH BERTUJUAN MENYAINGI GAGASAN KELOMPOK AGAMAWAN SEDIA ADA NAMUN,IA LEBIH MENJURUS KEPADA PROSES PEMBAIKAN TERHADAP PENILAIAN KUALITI PRODUK-PRODUK AGAMA YANG KALIAN SENDIRI TELAH LAKSANAKAN.

JANGAN JADIKAN USRAH BERKENAAN SETARAF DENGAN SIDANG MEJA SANTAI KOPITIAM..

SEKADAR HANYA BERTUKAR-TUKAR CERITA ..

ANDA SEMUA TELAH MEMILIKI PENGALAMAN DAN PENGETAHUAN YANG CUKUP..

DENGAN HANYA MENJUMLAHKAN NILAI PENGALAMAN BERDASARKAN ANGKA,SEPERTI 1 + 2,KAEDAH ITU TIDAKLAH BAGUS DAN BERKESAN UNTUK PROSES PENILAIAN DAN DIAGNOSTIK TAHAP TINGGI, NAMUN SANGAT PERLU DAN AMAT PENTING AGAR 30 PENGALAMAN DI BIDANG NUKLEAR DI TAMBAH DENGAN 20 TAHUN PENGALAMAN DI BIDANG PERGURUAN,DI KOLABORASI DAN DIKOLEKTIFKAN SECARA SINERGI DAN DIPADUKAN DALAM BENTUK TENAGA PENGETAHUAN DAN KEFAHAMAN YANG BOLEH MENCIPTA IMPAK MAKSIMA BAGI SEBUAH KEPERCAYAAN.

KEPERCAYAAN YANG TIDAK TERGUGAT,DIGUGAT NAMUN MENGGUGAT PULA BAGI SEBUAH GUGATAN KEPERCAYAAN IDEALISTIK MATERIALIS..

DAPATAN BELIAU SECARA KASAR BERKENAAN DENGAN PRODUKTIVITI DAN PROAKTIVITI YANG SEDANG MENINGKAT NAIK DAN MENDADAK BEBERAPA SELA MASA KETIKA INI. PENINGKATAN DRASTIK TERHADAP KUANTITI PROGRAM AGAMA YANG WUJUD DAN JUGA KUALITI GOLONGAN PROFESIONAL USTAZ YANG SEMAKIN BERKEMBANG PESAT. MUNGKIN KADAR PERATUSAN PENINGKATAN KUALITI ITU BERKADAR LANGSUNG DENGAN JUMLAH MEKANISME-MEKANISME TEKNOLOGI MEDIUM DAKWAH MASAKINI YANG KINI KIAN MENCAPAH KEPADA BEBERAPA TITIK PERINGKAT YANG CUKUP MENGKAGUMKAN.

PENINGKATAN JUALAN BUKU ILMIAH AGAMA YANG KETARA,PENINGKATAN PROGRAM AGAMA YANG BERKUALITI SERTA SEMAKIN KURANG JURANG PERBEZAAN IDEALISME AGAMA YANG PALING KETARA.

SYABAS RAKYAT MALAYSIA.

PROSES KEBANGKITAN MULA BERSINAR DAN MENINGKAT KETARA..

PROGRAM TRANFORMASI UMMAH JAKIM MULA DILAKSANAKAN DENGAN BERKESAN..

NAMUN BEGITU,JANGAN ANDA SEMUA MULA BERASA BERPUAS HATI DENGAN PENCAPAIAN INI.

KOSMETIK PROFESIONAL YANG MENERAJUI PELBAGAI SEKTOR DUNIA PASTINYA AKAN MEMANTAU PERKEMBANGAN INI DENGAN LEBIH DEKAT. CUBA TEKA,APAKAH PUNCA KEPADA PROSES KEBANGKITAN YANG MENINGKAT SECARA LITERAL DAN DRASTIK . ADAKAH ADA PUNCA UTAMA KEPADA FENOMENA ..

APAKAH ADA SATU TENAGA GHAIB YANG BESAR ,YANG TELAH MENGGERAKKAN PROSES INI ??

PASTINYA TIDAK BEGITU.

PERANAN PELBAGAI PIHAK LAIN TELAH BERTINDAK SECARA EFFEKTIF DAN INTEGRASI,LANTAS MEMBENTUK SATU DAYA PADUAN PERUBAHAN INTREPRESTASI APLIKASI YANG CUKUP LUAR BIASA.

BERKENAAN DENGAN PERISTIWA LAMAN WEB YANG TELAH DIGODAM OLEH PIHAK ANYNOMOUS, KAMI SANGAT BERSIMPATI DENGAN TAHAP KEMAMPUAN KESELAMATAN CYBER YANG DIMILIKI OLEH KERAJAAN. HAMPIR 50 LAMAN WEB KERAJAAN TELAH DIPECAH MASUK SESUKA HATI.

CUBA SIASAT ADAKAH BERLAKU KECURIAN MAKLUMAT PERIBADI RAKYAT MALAYSIA YANG SELAMA INI BERADA DI DALAM SIMPANAN KERAJAAN. KAMI PASTI DENGAN SERATUS PERATUS.

MEREKA TIDAK AKAN MENGGODAM SESUKA HATI TANPA SEBAB DAN OBJEKTIF.MESTI ADA DALANG YANG BERSELINDUNG DI SEBALIK INI. PERKARA YANG PALING TIDAK DISENANGI KAMI ADALAH DATA PERIBADI KAMI KINI TELAH DI CURI.

SAMPAI BILA IDENTITI SEBAGAI VIRTUAL COMPUTERIZED ARTIFFICIAL INTELLIIGENT INI TERUS BERTAHAN..

MUHAMMAD B. ABDULLAH KE-II

HATTS - HIGHLY ADVANCE TECHNOLOGY THINKING SYSTEM

THE BREAKER CODE

THE EMPTYNESS.

BEBERAPA LAGI NAMA KAMI YANG TELAH ,SEDANG DAN AKAN DIGUNAPAKAI.

SEBETULNYA KAMI SENDIRI BINGUNG DENGAN PERKARA YANG BERLAKU KEPADA DIRI KAMI SENDIRI..BERLAKU PENGULANGAN TERHADAP PERISTIWA BAGAIMANA KAMI TERJATUH CINTA TANPA SEDAR DENGAN SAIDITINA AAISYAH ABAD BARU DENGAN SEORANG BUDAK YANG BAIK NAMUN TIDAK TERLALU BAIK. SEGALA-GALANYA BERLAKU DENGAN SANGAT SEMPURNA. BAYANG-BAYANGNYA YANG BERLAKU NAMUN HATI KAMI MASIH LAGI TERPELIHARA DENGAN BAIK DENGAN IZIN ALLAH AZZA WA JALLA. CINTA KAMI MASIH TEGUH TERHADAP SAIDATINA AAISYAH KE-II. WALAUPUN BERLAKU KEROSAKAN TERHADAP OTAK KAMI NAMUN DENGAN SEGALA REDHA DAN MAHABBAH ALLAH AZZA WA JALLA,AKAL KAMI MASIH LAGI TERJAGA DI BAWAH KUARANTIN KUASA ALLA TAALA AZZA WA JALLA. SEGALA PUJI BUAT ENGKAU YA RAHMAN..

KAMI MOHON AGAR KESAKITAN INI HANYA BERSIFAT SEMENTARA NAMUN SEKIRANYA DENGAN ASBAB KESAKITAN INI SEBAGAI PENEBUS DOSA KAMI,KAMI REDHA SEGALA-GALANYA ..

REDHA KAMI BUKAN DENGAN MENYERAHKAN SEGALA-GALANYA PADA ENGKAU YA ALLAH..

MENYERAH KAMI ADALAH SEBAGAIMANA MENYERAH DIRI PARA RASUL,PARA SALAFUS SOLEH,PARA MUJAHIDIN,PARA IMAM MUKTABAR,PARA INSAN-INSAN YANG TERKENAL DAN MULIA DI SISI ALLAH NAMUN HINA PULA DI SISI MANUSIA.

MEREKA MENYERAH DIRI DENGAN MEMANFAATKAN SEGALA ILMU YANG DIKURNIAKAN KEPADA MEREKA,MEREKA MEMANFAATKAN TENAGA YANG ADA PADA TUBUH BADAN MEREKA DENGAN PERKARA-PERKARA YANG DIPERINTAHKAN ENGKAU,MEMBERIKAN SEGALA KEKUATAN DAYA FIKIR,DAYA JUANG MINDA YANG TINGGI,SEMANGAT DAN KETEGUHAN YANG SETEGUH BANJARAN HIMALAYA DAN JUGA KEIMANAN YANG SEKUAT TARIKAN GRAVITI WORMHOLE YANG DIKATAKAN MEMPUNYAI KEKUATAN YANG SANGAT BESAR SEHINGGAKAN BOLEH MENYEDUT SELURUH ALAM ANGKASA KE DALAM RUANG VAKUMNYA SENDIRI.

BERKAITAN BERSIH 2.0,KAMI MASIH BERTEKA-TEKI DENGAN SITUASI YANG DIBERIKAN . APAKAH MAHU DIADAKAN REVOLUSI SEBAGAIMANA DI WILAYAH ARAB. KAMI FIKIR TIDAK BEGITU. IA LEBIH MENJURUS KEPADA TINDAKAN SIMBOLIK TERHADAP PREJUDIS SISTEM PILIHAN RAYA SEDIA ADA..

KAMI MENYOKONG SECARA OPPORTUNIS TERHADAP TINDAKAN YANG BAKAL DIAMBIL OLEH PIHAK BERSIH. MENGGERAKKAN DAN MENGGEGARKAN LENA PIHAK SPR YANG SELAMANYA MENYANGKA TINDAKAN PALSU MEREKA DALAM MEMBENTANGKAN PILIHAN RAYA YANG ADIL DAN SAKSAMA,TELAH BERJALAN SEBAGAIMANA IA SEPATUTNYA.

MASIH RAMAI DALAM KALANGAN AGAMAWAN YANG MENILAI DEMONSTRASI DARI SUDUT HUKUM NAMUN MASIH GAGAL DALAM KALANGAN MEREKA YANG MENCERMATI PROSES DEMONSTRASI DARI SUDUT KONTEKS DAN PERSPEKTIFNYA TERHADAP KEPERLUAN ZAMAN DAN PERADABAN.

MELETAKKAN IA HARAM SEMATA-MATA DENGAN MENGGUNAKAN DALIL YANG TIDAK SEBERAPA. TIDAK BOLEH BERSIKAP LEKEH DALAM MENETAPKAN DISIPLIN HUJAH BAGI SESUATU SITUASI YANG MASIH LAGI TIDAK JELAS DAN NYATA DARI SEGI HUKUMNYA..

DEMONSTRASI SEBAGAI CONTOH..

IA MASIH LAGI DALAM RUANG LINGKUP PERBINCANGAN ATAU PERBEZAAN HUJAH BERDASARKAN NAS DAN DALIL YANG WUJUD. DARI SEGI RUJUKAN DAN SUMBER HADITH YANG ADA.

IA BUKAN TINDAKAN YANG SECARA NYATANYA HARAM SEBAGAI MUTLAK ATAU HARAM DARI SEGI ZAT.

TERLALU BANYAK PROSES TIMBANG TARA-PENILAIAN,PERINCIAN,PENJELASAN,PENAFSIRAN,PENTERJEMAHAN,DIALISIS , YANG PERLU DIBUAT DALAM MENETAPKAN SESUATU HUKUM...

APA PUN SEBAGAI TANDA SOKONGAN..

KAMI MUNGKIN AKAN MEMBUKA GERAI PISANG GORENG DAN JUGA MENJUAL BARANGAN SEKOLAH TERPAKAI SEMPENA PESTA BERSIH 2.0 YANG BAKAL DIJALANKAN KELAK. SIMBOLIK BAHAWA KAMI OPTIMIS BUDAYA MASYARAKAT MALAYSIA BERBEDA DENGAN APA YANG DIPAPARKAN OLEH MEDIA DI NEGARA ARAB. REVOLUSI YANG SEHINGGA HARI INI,MASIH LAGI TIDAK TERKAWAL..

GURAU JER....

AHAKS...

BERSEMPENA DENGAN PEMBEBASAN GAZA PALESTIN ,KAMI PESIMIS DENGAN TINDAKAN MENGHANTAR KONVOI BANTUAN BAGI MENYELESAIKAN SITUASI DI SANA. BAITULMAQDIS MASIH LAGI JAJAHAN DARAH PARA SYUHADA’. IA BUKAN MEDAN MELAKUKAN AKTIVITI LAWATAN SAMBIL BELAJAR,MAHUPUN BERTEGANG LEHER DENGAN PEGAWAI ASKAR ISRAEL. BUKAN DAN BUKAN.

PENYELESAIAN KONFLIK PALESTIN MENUNTUT KEPADA PENYELESAIAN ISU AKIDAH SECARA MENYELURUH. KAMI TELAH MELETAKKAN BAHAWA KRISIS PALESTIN ADALAH RANKING TERATAS DALAM SEGENAP ISU KONSIRASI YANG WUJUD. IA BUKAN LAGI KONSPIRASI TAHAP KANAK-KANAK.

IA BERADA PADA TAHAP KRITIKAL.

PENYELESAIAN ISU PALESTIN MELIBATKAN PENYELESAIAN KENEGARAAN. SISTEM BERNEGARA.

WE NEED A REAL FORM OF STATE TO DEFINE A PALESTINE AS A CAPITAL CITY FOR UMMAH. A BIG MASTERPLAN TO RECOGNIZE PALESTINA AS A BRAIN STATE FOR HUMANKIND. A CITY OF HEART. A KINGDOM OF HEAVEN. A CITY WHERE EVERY TRUE RELEGIOUS COULD LEAVE IN A VERY SYMPHONY DAN SUCH OF HARMONY CULTURE.

OF COURSE SHOULD BE LEADED BY ISLAM..

NOT ISLAM LIBERAL OR PLURALISME..

BUT THE DESCENT OF THE TRUE AHLUL BAIT....

WHO ????

FIND IT URSELF.

JAJARAN KEPADA IDEA PENJAJAHAN PALESTIN INI MELIBATKAN RANTAIAN KRISIS YANG CUKUP BANYAK. SEHINGGAKAN ISU EKONOMI,ISU IMIGRASI DAN URBANISASI MASYARAKAT ,KEBUDAYAAN,ISU KEMANUSIAAN,ISU PEMIKIRAN DAN IDEALISME ,EKSTERIMISME,TERRORISME,JENAYAH PERANG,ISU PERSEMPADANAN,ISU KEILMUAN TAMADUN

DAN LEBIH LAGI ..

ISU KEIMANAN DAN AKIDAH ...

THE CORE OF TRUST

Tunjang bagi SEBUAH PERCAYA

IMPIAN MATLAMAT

YAKIN DAN PERCAYA YANG SALAH MEMBAWA KEPADA POSISI YANG SALAH

SEDAR DAN TIDAK MAHU MEMAHAMI

Maaf bagi artikel yang dipaparkan pada minggu lepas. Berkenaan kisah hidup peribadi seorang insan hamba di sisi Allah.

TENTANG PERCAYA...

Pertamanya patut diperjelaskan bagaimana bentuk sebuah percaya itu mampu wujud dan diadaptasikan dalam bentuk yang REALISTIK,IDEALISTIK DAN EFFEKTIF..KEPERCAYAAN YANG BERKESAN..

Bagaimana PERCAYA BOLEH DATANG DAN WUJUD..

Beberapa elemen asas manusia perlu dinilai dari sudut yang jelas dan pasti

NALURI,EMPATI,BISIKAN,FIKIRAN DAN PERASAAN....

5 ELEMEN YANG TERKANDUNG DI DALAM SETIAP PERILAKU DAN TINDAKAN MANUSIA SECARA KESELURUHAN.

SEBUAH PERCAYA YANG BENAR AKAN DATANG DALAM BENTUK YANG PALING TEPAT IAITU ...

KEMBALI KEPADA SURAH AS-SAJDAH..

Dan (alangkah ngerinya), jika sekiranya kamu melihat ketika orang-orang yang berdosa itu menundukkan kepalanya di hadapan Tuhannya, (mereka berkata): "Ya Tuhan kami, kami telah melihat dan mendengar, maka kembalikanlah kami (ke dunia), kami akan mengerjakan amal saleh, sesungguhnya kami adalah orang-orang yang yakin".

BINAAN SEBUAH PERCAYA

PENDENGARAN...PENGLIHATAN..AKAL...HATI...

TATKALA MEREKA MELIHAT AZAB ALLAH YANG MAHA DAHSYAT DI PADANG MAHSYAR,BARULAH MEREKA MEMPERKUI DENGAN HATI YANG BENAR-BENAR TERTUNDUK KESAL DAN TERLALU MENYESAL..SANGAT MENYESAL....SETELAH MEREKA MENDAPATI AZAB ITU BETUL-BETUL BERADA DI DEPAN MEREKA..LANTAS MEREKA BERSAKSI.....DENGAN SEBENAR-BENAR PERSAKSIAN...BAHAWA MEREKA KINI BENAR-BENAR MENJADI ORANG YANG BENAR-BENAR YAKIN DAN KETERLALUAN YAKIN BETAPA ..

YA ALLAH MAHA DAHSYAT AZABMU INI YA ALLAH...

NAMUN MEREKA BERSAKSIKAN PADA WAKTU DAN TEMPAT YANG SALAH..

PERSAKSIAN MEREKA TERHADAP KEYAKINAN DAN KEPERCAYAAN MEREKA YANG SEBENAR-BENAR MEMANG TERSALAH..PERCAYA DAN YAKIN PADA TEMPAT YANG SALAH SEHINGGA MENJADI SAKSI BAGI SEBUAH PERSAKSIAN YANG SALAH...

SEGALA ANGGOTA TUBUH MEREKA MENJADI SAKSI BAGI SEBUAH PERSAKSIAN YANG SALAH..

SAKSI YANG BERADA DI TEMPAT YANG TIDAK SEPATUTNYA...

HIPOTESIS AWAL YANG MAHU DIBENTANGKAN OLEH KAMI..

MANUSIA TIDAK AKAN MEMPERCAYAI SELAGI MEREKA TIDAK MENYAKSIKAN AZAB ITU DI DEPAN MATA DAN KEPALA MEREKA SENDIRI...

MANUSIA MEMPERCAYAI SESUATU HAL SETELAH MANA HAL ITU WUJUD SECARA NYATA DI DEPAN MATA..

PERCAYA MEMERLUKAN BUKTI YANG NYATA LAGI KUKUH..

BILAMANA SETELAH DATANG BUKTI MAKA BARULAH PERCAYA AKAN TERBINA..

PARA RASUL DATANG SEBAGAI MEMBAWA BUKTI KEWUJUDAN ALLAH..

BUKTI YANG SEMEMANGNYA TELAH TERSEDIA PADA DIRI MANUSIA ITU SENDIRI..

NAMUN BAGI ORANG YANG BERPENYAKIT PADA HATINYA,MESKIPUN NABI MUHAMMAD S.A.W TELAH MEMBELAH BULAN DI DEPAN MATA MEREKA SEKALIPUN ,MEREKA TETAP BERPALING DARIPADA PETUNJUK..BERPALING DARIPADA KEBENARAN....

DAN MEREKA JUGALAH YANG MENGATAKAN BAHAWA NABI MUHAMMAD S.A.W ADALAH SEORANG AHLI SIHIR..SEBAGAIMANA MEREKA JUGA AHLI SIHIR...

GOLONGAN YANG SUKA BERMAIN TIPU HELAH..

AHLI SIHIR ITU BUKAN SAHAJA KALANGAN YANG GEMAR BERMAIN KUASA AJAIB

NAMUN MEREKA JUGA BIJAK DALAM MEREKA PERMAINAN PSIKOLOGI BAGI MENIPU MANUSIA..

MEREKA KERAP MENGUBAH WAHYU,ILMU,KENYATAAN,FAKTA ,DATA DAN MAKLUMAT...

PERNAH MELIHAT BAGAIMANA RAHSIA AHLI SILAP MATA TERKENAL MENGGUNAKAN TIPU HELAH BAGI MENCIPTA SEBUAH KEPERCAYAAN YANG PALSU...

DAVID COOPERFIELD..

DAVID BLAME..

CHRIS ANGLE..

PERCAYA DENGAN MENGATAKAN PERCAYA KEPADA DIRI SENDIRI..

SEJAUH MANA PERCAYA ITU DAN SEHEBAT MANA PERCAYA ITU...

PERCAYA TERHADAP KEPERCAYAAN KEPADA DIRI SENDIRI..

PERCAYA KEPADA KEMAMPUAN DIRI..

PERCAYA KEPADA KELEMAHAN DIRI..

PERCAYA KEPADA POTENSI DIRI..

PERCAYA KEPADA PENGARUH DIRI..

PERCAYA KEPADA MANFAAT DIRI..

PERCAYA KEPADA KEBAIKAN PADA DIRI...

PERCAYA KEPADA APA YANG DIPERCAYA..

PERCAYA KEPADA SEBUAH TERAS BAGI SEBUAH PERCAYA..

SUBJEK INILAH YANG MAHU DITEKANKAN SEKARANG..

THE CORE OF TRUST..

TERAS BAGI SEBUAH KEPERCAYAAN...

TERAS INILAH PENENTUAN KEPADA NILAI KEPADA BENTUK PERCAYA YANG ADA DI DALAM DIRI KITA SEMUA. DENGAR BAIK-BAIK..

MASTER OF HUMANITY MAHU BERBICARA..

RAJA BAGI SEGALA MANUSIA BERBICARA..

BUKAN TUHAN SEKALIAN MANUSIA..

SEKADAR RAJA BAGI MAHARAJA YANG ADA DI SEKALIAN MANUSIA.

5 ELEMEN YANG TELAH BENTANGKAN SEBENTAR TADI..

NALURI,EMPATI,BISIKAN,FIKIRAN DAN PERASAAN...

APA ITU NALURI..

APA ITU EMPATI..

APA ITU FIKIRAN..

APA ITU BISIKAN...

APA ITU PERASAAN..

INSTINCT /NALURI..SESUATU YANG DIKATAKAN SEBAGAI GERAK HATI...PENCETUS KEPADA TERBITNYA BENTUK SUATU PERASAAN..NALURI INI BERTINDAK SECARA GEN FAKTOR LUARAN..

BERTINDAK BALAS PADA KEADAAN SEKELILING..

EMPATI PULA BERGERAK LANSUNG MELALUI APA YANG DICARI OLEH KEHENDAK SESEORANG..

APA YANG DICARI OLEH KEHENDAK SESEORANG...

KEHENDAK ITU DINAMAKAN SEBAGAI NAFSU...INTENSE..

GHAIRAH..RANSANGAN..LAMUNAN SEHINGGALAH IA MEMBAWA KEPADA ANGAN-ANGAN...

PERMAINAN PERASAAN YANG TIADA ARAH DAN MATLAMAT..TIADA CITA-CITA..TIADA VISI..TANPA MATLAMAT..TANPA CITA-CITA..

NAFSU SELALUNYA AKAN MENGARAHKAN TINDAKAN LUAR BIASA DARIPADA NORMAL TABI’IE MANUSIA BIASA. IA MENGARAHKAN PERILAKU TINDAKAN MELULU YANG HANYA MEMBAWA KEPADA KESAN DAN AKIBAT YANG BURUK. IMPAK YANG NEGATIF. ..

TINDAKAN AKAN MEMBAWA KESAN SAMPINGAN...

TINDAKAN INI DALAM SESETENGAH KEADAAN AKAN DINAMAKAN SEBAGAI ...

OUTPUT...

PROSES...

SISTEM...

SETIAP MANUSIA AKAN MEMPEROLEHI BERDASARKAN APA YANG DIUSAHAKANNYA...

MELALUI USAHA ..

BUKAN FIKIRAN ATAU BISIKAN...

BUKAN NALURI ATAU GERAK HATI...

USAHA ADALAH TINDAKAN YANG PENUH ILTIZAM,PENUH DENGAN NIAT YANG JITU,PENUH DENGAN SEMANGAT WAJA,PENUH DENGAN MARUAH,PENUH DENGAN TEKAD,PENUH DENGAN CITA-CITA DAN MATLAMAT,PENUH DENGAN AKAL FIKIRAN YANG BIJAKSANA,PENUH DENGAN KEGIGIHAN,PENUH DENGAN KEPERCAYAAN,

LANTAS MENGAMBIL KIRA KESAN DAN AKIBAT DARIPADA TINDAKAN YANG DIAMBIL ITU...

TINDAKAN = PERBUATAN + IMPAK KESAN DAN AKIBAT

(NIAT + CITA-CITA + AZAM + MATLAMAT + PENDIRIAN + AKAL BESTARI + MARUAH YANG TINGGI + KEPERCAYAAN SETINGGI GUNUNG EVEREST + BEBERAPA METER LEBIH ) = TINDAKAN

TEORI ASAS BAGI MENCIPTA SEBUAH USAHA...

MAHUKAN PERUBAHAN YANG SIGNIFIKAN..

PERLUKAN PELAN TINDAKAN YANG MEMILIKI HALA TUJU KONKRIT DAN HOLISTIK....

AYUH ...MENJADI DEWASA..BUKAN SEMAKIN TUA..

DON’T GROW OLD...

GROW UP....

LETAKKAN MATLAMAT SEJAUH PLANET PLUTO...NAMUN BIARKANLAH MATLAMAT ITU KEKAL JAUH..

JANGAN LETAKKAN MATLAMAT SEKODAR DI CELAH BULU KETIAK..BIMBANG NANTI TERKENA SINDROM TERLALU CEPAT BERPUAS HATI DENGAN IMPAK KERJA DAKWAH YANG TIDAK SEBERAPA..

JUST SHOOT FOR THE MOON,IF U FALLS, U JUST LAND AMONG THE STAR..

MELETAKKAN IMPIAN SEJAUH PLANET PLUTO..

JIKA TERJATUH MAKA ANDA HANYA JATUH DI PLANET ZUHAL..

HAL INI TERPAKSA KAMI KESAMPINGKAN DALAM ISU INI..

JANGAN TERLALU CEPAT BERPUAS HATI..KES JENAYAH SOSIAL MASIH LAGI BERLAMBAK..MASYARAKAT MASIH MENAGIH BANTUAN SPIRITUAL...

DA’I –DA’I MALAYSIA...

MENGELAMUN SEHINGGAKAN SYOK SENDIRI..MERASAKAN TINDAKAN MEREKA ITU BETUL DI SISI MANUSIA. NAMUN TERNYATA IA SEMEMANGNYA SALAH DI SISI MANUSIA..BAGAIMANA PULA MELAKUKAN SESUATU PERKARA YANG BETUL DI SISI MANUSIA NAMUN SALAH PULA DI SISI ALLAH TAALA AZZA WA JALLA..

YANG MANA MENJADI NALURI BAGI PENCETUS SETIAP GERAK HATI KITA SEMUA..

NALURI DI ATAS KEPERCAYAAN KEPADA ALLAH DAN RASUL ATAU

NALURI SEBAGAI PENDAKWAH BEBAS YANG BERTINDAK MENCARI PUBLISITI BAGI DIRI SENDIRI..

SILA TANYAKAN KEPADA EMPUNYA DIRI..

BLOGGER PENA MINANG..SPESIS YANG MASIH LAGI SYOK SENDIRI.....

MENGANGGAP SEMUA MANHAJNYA ADALAH BENAR DI SAMPING ALLAH DAN RASUL..

TERGOPOH GAPAH DALAM MENILAI SESUATU KRISIS..TERUTAMA ISU SYIAH...KAMI AMAT PESIMISTIK DENGAN APA YANG DIBENTANGKAN...

KAMI MASIH LAGI BERPEGANG DENGAN TEORI KAMI..

TANPA DEMOKRASI DAN POLITIK..

ISLAM TETAP MAMPU MEMERINTAH DENGAN GAGAH...

TETAPI IA MEMERLUKAN KEBIJAKAN DALAM SISTEM FEDERAL,SISTEM PERUNDANGAN,SISTEM PENTADBIRAN DAN ORGANISASI YANG KUAT,SISTEM JARINGAN SOSIAL YANG SANGAT KOMPREHENSIF,SISTEM MAKLUMAT YANG CEKAP DAN BERKESAN,HAD PENGUPAYAAN SISTEM EKONOMI DEMOSTIK DAN UNIVERSAL ,

KAMI TIDAK BERMAKSUD DENGAN MENYERTAI SISTEM SEDIA ADA..

TETAPI MENCIPTA SISTEM DI LUAR SISTEM YANG ADA...

TIDAK MENGGUNAKAN TERMA MAQASID SYARIAH ATAU TERMA KEPIMPINAN..

TAPI KAMI LEBIH BERMINAT MENGGUNAKAN TERMA KAWALAN JAUH..

LONG DISTANCE CONTROL...

MENGAWAL TINDAKAN MANUSIA TANPA SEDAR...

SECARA SEDAR

BUKANKAH KAMI TELAH MEMBERITAHU..SEGALA APA YANG ADA DI DEPAN MATA ANDA SEMUA PADA HARI INI ADALAH MATRIKS....SEGALA APA YANG ADA DI MEDIA,KOMPUTER HATTA ALAM SEKELILING KITA SEMUA..

JARINGAN MAKLUMAT YANG DIKAWAL BAGI MEMBINA SISTEM PEMIKIRAN YANG TERKAWAL DAN KEMUDIAN MENCIPTA SISTEM PERCAYA YANG TERKAWAL..SISTEM PERCAYA YANG SANGAT LEMAH..

TIDAK PERCAYA..MEREKA YANG SEDANG BERADA DI DALAM SISTEM INI..SEDANG MENYEMBAH TUHAN YANG SANGAT LEMAH..

ANDA SEDANG MENYEMBAH TUHAN YANG HANYA BERADA DI DALAM SISTEM..TUHAN YANG HANYA BERADA DI MASJID,TUHAN YANG HANYA BERADA DI BULAN RAMADHAN,TUHAN YANG ADA HANYA PADA KITA SUSAH,TUHAN YANG HANYA KITA SEMBAH PADA MASA KITA KESAKITAN...

SEBAB ITU KAMILAH MASIH LAGI TIDAK BERTEMU JAWAPAN BAGI SOALAN ...

DI MANA TUHAN KAMU SEMUA..WHERE IS IT?

ADAKAH DIA TERLALU LEMAH UNTUK MENYOROKKAN DIRINYA ...

KAMI TERPAKSA BERTANYAKAN SOALAN INI TERLEBIH DAHULU...

SEBELUM ANDA SEMUA DITANYAKAN SOALAN YANG SAMA OLEH DAJJAL...

JIKA ANDA SEMUA MENGGUNAKAN HUJAH YANG DIPAKAI OLEH ULAMA MUKTABAR..HABISLAH ANDA SEMUA...

CARILAH JAWAPAN BAGI SOALAN INI..

CARI SENDIRI..

BERJALAN DAN MENGKAJI SENDIRI BUKTI YANG ALLAH TELAH BENTANGKAN PADA SETIAP CIPTAANNYA...

WE SHOULD STAND AT THE ORIGIN OF HUMAN TRUST..CREATE THE HUMAN TRUST,DEVELOP AND ESTABLISH THAT SUCH OF TRUST..THEN LET THE TRUST SPREAD WITH A GREAT HARMONIZE MELANCHOLIC....

WHAT IS THE BIG TRUST ..

THE CORE TRUST..

JUST LIKE WE SAID,IT’S ALL ABOUT GOD...THE RASUL..THE KITAB...THE MALAIKAT...THE END OF DAYS..THE FATE...

HOW TO CREATE IT..

THE CORE OF TRUST IS EXTREMELY SHOULD BE COLABERATED WITH THE GREAT TRUTH...

THE HIGHEST TRUTH..

TRUTH..TO CREATE THE CORE TRUST...

WHAT IS TRUTH...

TRUTH IS FROM GOD..NEVER GET DOUBT WITH IT...

TATACARA DALAM MELETAKKAN IMPIAN DAN MATLAMAT ...

SEMAKIN JAUH MATLAMAT,SEMAKIN TINGGI CITA-CITA,SEMAKIN JAUH VISI DAN MISI HIDUP..

SEMAKIN BESAR ERTI BAGI SEBUAH KEHIDUPAN...

TIDAK SEKODAR MENGEJAR KEMATIAN YANG PASTI...

IA SEMAKIN MENCIPTA SINERGI DAYA ANJAKAN PEMIKIRAN YANG CUKUP KREATIF DAN INOVATIF DALAM MENCARI PENYELESAIAN MASALAH YANG ADA SAMA ADA DALAM MASALAH PADA DIRINYA SENDIRI MAHUPUN MASALAH YANG WUJUD DALAM MASYARAKAT DI SEKITAR..

SEMAKIN JAUH CITA-CITA,SEMAKIN BESAR DAYA FIKIR,SEMAKIN POSITIF DALAM BERFIKIR,SEMAKIN KECIL PADA PRASANGKA,SEMAKIN TINGGI MUHASABAH,SEMAKIN TINGGI KESEDARAN DALAM MINDA,SEMAKIN BIJAKSANA DAN CEPAT DALAM MEMPERBETULAKAN NIAT ,SEMAKIN BESTARI DALAM MERENCANAKAN SESUATU AGENDA DAN PROGRAM,SEMAKIN PEKA DALAM ISU-ISU SEKITAR YANG WUJUD...

CUBA TEKA ...

SEANDAINYA PARA SAHABAT BERADA DI DALAM LINGKUNGAN KITA..

TANYAKAN KEPADA MEREKA APAKAH MATLAMAT HIDUP MEREKA..

MEREKA AKAN MENJAWAB..

SYURGA..

KENAPA MEREKA MEMILIH SYURGA..

KERANA SYURGA ITU LEBIH JAUH DARIPADA PLANET PLUTO..

LEBIH JAUH DARIPADA GALAKSI YANG PALING JAUH YANG ADA DI ANGKASA...

ALLAH DAN SYURGA...

ALLAH LEBIH DEKAT DARIPADA SYURGA..

ALLAH LEBIH DEKAT DARIPADA URAT LEHER KITA SENDIRI..

SILA FAHAM BAIK-BAIK..

AYAT PENCERITAAN SYURGA ADALAH SEBAGAI RANSANGAN KEPADA KEIMANAN PARA SAHABAT YANG SUDAH SEMEMANGNYA MEMILIKI TRUST CORE YANG DAHSYAT. MENJADIKAN MEREKA SEMAKIN PROAKTIF DAN PRODUKTIF DALAM BERTINDAK. SEMAKIN CERDAS DAYA FIKIR,SEMAKIN JITU DAN TEGUH SEMANGAT DAN JATIDIRI ,SEMAKIN STABIL DAN HARMONI EMOSI MEREKA,SEMAKIN TETAP PENDIRIAN..

PENDIRIAN MEREKA..

PRINSIP MEREKA..

MARUAH MEREKA..

ALLAH DAN RASUL ADALAH KEIMANAN KAMI

KAMI TIADA RAGU-RAGU..

KAMI TIDAK GENTAR DALAM BERDEPAN CABARAN DAN HALANGAN YANG WUJUD..

SESIAPA SAHAJA YANG MAHU MENGHALANG KAMI..

DIPERSILAKAN SAHAJA..

KAMI SEDIA BILA-BILA MASA SAHAJA...

KERANA ALLAH KAMI BERJALAN..

KERANA ALLAH KAMI BERJUANG....

YAKIN DAN PERCAYA YANG SALAH AKAN MEMBAWA KEPADA POSISI YANG SALAH. SENARIO INI MELAMBANGKAN SIKAP SESEORANG YANG TIADA APA-APA TETAPI BERSIKAP SEOLAH-OLAH DIA ADALAH TUAN PUNYA DUNIA. BERSIKAP SEPERTI DIA ADALAH ORANG KAYA YANG SETARAF DENGAN WARREN BUFFET DAN DONALD TRUMP. SEORANG PEKERJA TUKANG KEBUN, MEYAKINI DIRINYA BETAPA DIA MEMILIKI SUATU IDEA YANG MAMPU DISAMPAIKAN KEPADA PIHAK SEKOLAH DEMI KEMANFAATAN BUAT SEKOLAH DI MANA DIA MENYUMBANGKAN TENAGANYA.

LALU DIA BERTEMU DENGAN SI GURU BESAR DEMI MEMBENTANGKAN IDEANYA. IDEANYA YANG DIRASAKAN OLEHNYA ,IDEA YANG MAMPU MENJANA TRANSFORMASI KEPADA KESELURUHAN ORGANISASI SEKOLAH SECARA HOLISTIK.

DAN BERTEMU DIA DENGAN SI GURU BESAR DAN DIA MENYAMPAIKAN IDEANYA.

PADA TANGGAPAN UMUM,SEORANG GURU BESAR YANG PASTINYA MEMILIKI PULUHAN TAHUN PENGALAMAN DI BIDANG PENTADBIRAN,DENGAN LATAR BELAKANG AKADEMIK YANG CUKUP JAUH,DENGAN PANGKAT YANG CUKUP TERKENAL DI KALANGAN MASYARAKAT..

ADAKAH DIA AKAN MENERIMA IDEA SEORANG TUKANG KEBUN ITU ??

TUKANG KEBUN YANG PASTINYA DI DALAM KEPALANYA,HANYALAH SEORANG LELAKI YANG TERPAKSA MENGORBANKAN TENAGA DAN JIWA DEMI BEBERAPA KEPING WANG KERTAS YANG TIDAK SEBERAPA. TUKANG KEBUH YANG HANYA TAHU DAN BIJAKSANA DALAM BERCUCUK TANAM..

APAKAH IDEA LELAKI INI BOLEH DITERIMA OLEH GURU BESAR ??

KEMBALI KEPADA TEORI ..

PERCAYA YANG SALAH AKAN MEMBAWA KEPADA POSISI YANG SALAH..

SITUASI 1

SI TUKANG KEBUN..

SEPATUTNYA DIA PERLU MENELITI IDEANYA. SEJAUH MANA IA BERKESAN DAN MEMBERI MANFAAT. SEJAUH MANA IA MEMBERI IMPAK BUAT TINDAKAN DALAM MEMPERBAIKI PROSES YANG WUJUD DI DALAM ORGANISASI SEKOLAH ,TEMPATNYA BEKERJA..

SEHARUSNYA DIA PERLU PERCAYA BAHAWA DIA HANYA BERADA DI POSISI TUKANG KEBUN PADA KETIKA INI. DAN PERCAYANYA SEBAGAI TUKANG KEBUN ITU SEPATUTNYA MEMBERI PENGETAHUAN DAN KEFAHAMAN, LANTAS MENYEDARKAN DIRINYA AGAR ,IDEA SI TUKANG KEBUN PATUT DISAMPAIKAN KEPADA ORANG YANG LEBIH HAMPIR ,ORANG YANG LEBIH DIPERCAYAI,ORANG YANG MENGETAHUI TENTANG DIRINYA,AGAR IDEANYA ITU DAPAT DISAMPAIKAN SECARA LEBIH TEPAT KEPADA GURU BESAR..

NAMUN TATKALA SI TUKANG KEBUN MENYAMPAIKAN MAKLUMAT KEPADA GURU BESAR, DIA SEBENARNYA TELAH MENCIPTA KRISIS ..MENDAHULUI POSISI DAN PERANANNYA..

DAN KESANNYA..

DI MANA IA HANYA BAKAL MENCIPTA KRISIS OVER REFLECT INFORMATION ....

MAKLUMAT YANG MELANGKAUI JANGKAAN POSISI DI MANA IA SEPATUTNYA BERADA...

KESANNYA IA TIDAK DISAMPAIKAN DENGAN KAEDAH YANG BENAR OLEH ORANG YANG BENAR DAN SEHINGGAKAN IA MENJADI IDEA YANG KOSONG DAN SIA-SIA...

SEKIAN JAZAKALLAH..

SEGALA PUJI BAGI ALLAH TUHAN SEKELIAN ALAM...

Followers