Sinar Kebangkitan Ummat ke-Dua

masa itu kian hampir,kebangkitan kini mula menjenguk tabir TAKDIR YANG TELAH DITETAPKAN

MASA UNTUK MEMPERBAHARUI /TAJDID AGAMA ITU AKAN BERJALAN

SALAH........................

BUKAN AGAMA YANG PERLU TETAPI

MANUSIALAH YANG PERLU DIPERBAHARUI


REVOLUSI SPIRITUAL AKAN TERCETUS
SATU FENOMENA BARU AKAN MUNCUL
TIBAKANLAH SAAT ITU YANG KIAN HAMPIR

DENGAN LAFAZ BISMILAHIRRAHMINIRRAHIM...KAMI INGIN LAUNGKAN

SELAMAT DATANG KE

" ERA REVOLUSI SPIRITUAL MANUSIA "

Sabtu, 4 September 2010

TEKNOLOGI KEJURUTERAAN ROH III


TEKNOLOGI KEJURUTERAAN ROH III

Sambungan kepada tajuk BERSEDIAKAN ANDA UNTUK BEBAS ??

KAMI TERPAKSA PERKENALKAN ANDA SEDIKIT TENTANG PEMENJARA DIRI MANUSIA DARIPADA BEBAS !!

DAJJAL /AZAZIL/SYAITAN

Sebelum kami ingin memaki hamun kepada semua manusia yang seolah-olah tidak tahu apa-apa tentang permasalahan Dajjal atau FITNAH AKHIR ZAMAN ini,maka adalah penting kami membentangkan isu ini mengikut persprektif MUSLIMDAIRYZ sendiri.

Seluruh para anbia atau orang-orang yang telah dipilih Allah sendiri,sentiasa membawa peringatan akan ancaman terbesar buat ummat manusia ini.(sila cari sendiri hadith tersebut). Dan ternyata kemuncak kepada krisis ini adalah pada UMMAT AKHIR ZAMAN INI,IAITU PADA ZAMAN KITA.

SEBELUM KE TAJUK DAJJAL /AZZAZIL ITU KITA LARI TOPIK SEDIKIT YER !!sikit jer x jauh sangat pun.

Berdasarkan beberapa analisa yang kami laksanakan sendiri mengikut rumus Al gebra dan juga teknik-teknik memasak Chef Wan maka kami berjaya memperolehi dapatan kami sendiri. Tetapi kaedah ini agak radikal dan juga super kompleks kerana ia melibatkan beberapa struktur bidang kuasa yang MAHA TERAGUNG . KUASA ALLAH YANG TIADA BATASAN. Jika para pengujung sempat menyemak semula artikel kami iaitu CLASSFIFIED OPERATION : TARBIYYAH FILE 001 ,TARBIYYAH RABBANIAH DAN TARBIYYAH SYAITANIAH MAKA ANDA SEMUA WAJIB MENGETAHUI SUSUN GALUR PERATURAN YANG LEBIH BESAR DAN MEMAKSA KITA SEMUA UNTUK TUNDUK KEPADA ALLAH SAMA ADA TERPAKSA ATAU RELA.

SYARIATULLAH dan SUNNATULLAH

Kedua-dua elemen di atas adalah undang-undang atau ketetapan Allah ke atas makhluk-Nya. Bezanya adalah,syariatullah untuk mereka yang percaya,yakin,takut dan menyerah diri kepada Allah semata. Maka untuk itu,undang-undang atau syariatullah adalah wajib dilaksanakan oleh mereka tanpa sebarang kompromi. IA TIDAK BOLEH DIUBAH TETAPI BOLEH BERUBAH. Ia berdasarkan teks ,wahyu atau kitab yang telah diturunkan Allah sepertimana yang diperlihatkan iaitu kitab Al-Quran,Zabur,Taurat dan Injil.

Syaritullah adalah elemen perundangan yang boleh dikatakan sebagai hukum kanun PERLEMBAGAAN TERBESAR BAGI MANUSIA YANG BERIMAN DAN PERCAYA KEPADA ALLAH. SYARIATULLAH ADALAH KETETAPAN YANG DIKHUSUSKAN UNTUK MANUSIA SAHAJA a.k.a MUKMIN + MUSLIM. Mereka yang menyerah diri sepenuhnya kepada Allah Azzawajjal. Sama ada yahudi, Kristian atau Islam. Apabila Islam tiba maka syariat untuk Yahudi dan Kristian telah termansukh secara mutlak.(ini hujah kebiasaan)

Contoh syariatullah SOLAT,PUASA,NIKAH,HAJI,KORBAN,AQIQAH,POLIGAMI dsb. Jika pergi kepada konteks yang lebih besar iaitu kepada masyarakat maka SYARIAT AKAN MENCAPAH KEPADA ASPEK –ASPEK seperti JUAL BELI,GADAIAN,PINJAMAN ,TAKAFUL, FARAID,-NEGARA-HUKUM HUDUD,SISTEM KEPIMPINAN,EKONOMI dsb.

Justeru syariatullah adalah peraturan yang NYATA DAN JELAS. IA boleh dilihat dari segi teknikal,prosedur,pelaksanaan dan modus operandinya. Tiada khilaf di sini.

JIKA BERLAKU PENENTANGAN TERHADAP SYARIATULLAH MAKA IANYA ADALAH BERKAITAN TEKNIKAL SAHAJA. BUKAN MELIBATKAN PENENTANGAN KEPADA PERATURAN TUHAN TETAPI KERANA KETIDAKFAHAMAN DAN KESALAHFAHAMAN PIHAK YANG BERCITA-CITA MENJALANKAN PERINTAH BERKENAAN ATAUPUN PIHAK YANG MENOLAK SISTEM BERKENAAN. SOLUSINYA DUDUK DAN BINCANGKAN SECARA ILMIAH DAN DAPATKAN SOLUSI YANG TERBAIK. SARANAN KHAS BUAT SISTER IN ISLAM DAN KELOMPOK JUMUD PAS YANG KERAS KEPALA HENDAK MELAKSANAKAN SISTEM HUKUM HUDUD. BERTENANG DAN DAPATKAN SOLUSI YANG OBJEKTIF. KELOMPOK SIS LAHIR DARI KALANGAN MEREKA YANG KECEWA DENGAN MUSLIM ATAU ORANG ISLAM. BUKAN AGAMA ISLAM. ORANG ISLAM YANG MENGECEWAKAN ORANG ISLAM DAN MENGECEWAKAN AGAMA ISLAM ITU SENDIRI.

CAUTION : DAJJAL@ SYAITAN MEMANFAATKAN PERATURAN SUNNATULAH UNTUK MEMASTIKAN MANUSIA LARI DARI HUKUM ALLAH.

Sunnatullah pula sangat berlainan di mana ia merupakan ketetapan ke atas semua makhluk tidak kira jin,manusia,malaikat,pokok,tumbuhan-tumbuhan dan sebagainya. Ia lebih dikenali sebagai hukum sains,fizik,hukum semula jadi,hukum alam hukum gravity dan sebagainya. Ia perlu diterokai,dianalisa dan dikaji. IA TIDAK BOLEH DIUBAH DAN TIDAK BERUBAH. Ianya telah tetap berdasarkan ISO 9001 yakni ketetapan sebagaimana tercatat di dalam Luh Mahfuz.

Peraturan sunnatullah ini kelihatan sangat kritikal dan kompleks. Kerana peraturannya mencakupi

KAEDAH-TATACARA-PUNCA-FAKTOR-KESAN-AKIBAT-IBRAH (PENGAJARAN)

DIPERJALANKAN DENGAN MENCAKUPI TAHAP-TAHAP TERTENTU :

AWAL-PERTENGAHAN-KLIMAKS-PENGAKHIRAN

Jika anda semua meneliti hujah di atas bagaimana TEORI OF EVERYTHING(teori yang cuba dikembangkan oleh saintis) DIBANGUNKAN ,ia sangat mudah dan senang difahami.

1. SETIAP PERKARA YANG BERLAKU/WUJUD DI ALAM SEMESTA INI BERTINDAK BALAS ANTARA SATU SAMA LAIN.

2. SETIAP PERKARA MEMPUNYAI BENTUK (FORM) DAN INTIPATINYA (SUBSTANCE) TERSENDIRI. SEMUA BENDA .

Maka apakah kamu mengira, bahwa sesungguhnya Kami menciptakan kamu secara main-main (saja), dan bahwa kamu tidak akan dikembalikan kepada Kami?

Al mukminun ayat 115

SEMUA PERKARA. KAMI AKAN PANJANGKAN DAHULU BAGI PERKARA KE-2. SEGALA YANG BERNYAWA TERMASUKLAH AL-QURAN. IANYA ADALAH MAKHLUK KERANA BERSIFAT DICIPTAKAN. TERDAPAT BENTUK DAN INTIPATINYA TERSENDIRI. Mushaf dan hurufnya adalah BENTUK manakala intipatinya adalah dengan KENAL,TAHU,FAHAM DAN AMAL. MENGERTI KAMU !!!

Dalam contoh lain,berlakunya proses tumbesar manusia adalah atas perintah SUNNATULLAH. KLON MANUSIA TIDAK AKAN BERLAKU JIKA IA MEROSAKKAN PENCIPTAAN MANUSIA. IA TIDAK MENCABAR ALLAH SEBENARNYA TETAPI ALLAH AKAN MENGGAGALKAN RANCANGAN TERSEBUT SEANDAINYA TERBUKTI IA AKAN MENIMBULKAN KESAN ATAU DAMPAK YANG MEMUDARATKAN MANUSIA. DALAM KONTEKS KLON BAGI MENDAPATKAN SEL-SEL ATAU ORGAN-ORGAN TERTENTU MAKA IA TIDAK MENJADI HAL TETAPI JIKA MELIBATKAN STRUKTUR MANUSIA SELURUHNYA MAKA ALLAH TIDAK AKAN BERKOMPROMI. DAN JANGAN LUPA MANUSIA TERDAPAT SATU ELEMEN YANG AKAN MENENTUKAN HIDUP ATAU MATINYA IA. ROH. ROH BERADA DI DALAM PENGETAHUAN ALLAH SELURUHNYA.

TEKNOLOGI KEJURUTERAAN ROH INI HANYA MEMBINCANGAN hal-hal intipatinya sahaja. Tidak lebih dan tidak kurang kerana kami tidak akan berinjak dari KAPASITI YANGTELAH DIBERIKAN ALLAH KEPADA KAMI SENDIRI. KAMI JUGA MEMILIKI BATAS BATAS YANG TIDAK BOLEH DILEPASI KECUALI MEREKA-MEREKA YANG TERPILIH OLEH ALLAH.

Maaf,hujah di atas hanyalah selingan semata. Kembali kepada satu kenyataan kami iaitu SEGALA PERKARA ATAU BENDA DI ATAS MUKA BUMI INI BERKAITAN ANTARA SATU SAMA LAIN. PERKAITAN ANTARA SATU PERKARA DENGAN PERKARA INI DIHUBUNGKAN DENGAN SATU HUBUNGAN YANG SANGAT HARMONI. NAMANYA ...

ROSLEMENOHKONTERINUEMATATIKAKNALLLLANAK,ESTOHEN DANM,@

Salah,tuan dan puan sekalian.

KESEIMBANGAN

Cantik dan unik nama ini. Sangat indah jika anda MAMPU MERASAI MAKNA PERKATAAN INI SEHINGGAKAN ANDA TIDAK LAGI BOLEH MERASAI SEPERTI KAMI.

Kami petik beberapa ayat di dalam surah Al-Rahman ,

[55.7]

Dan Allah telah meninggikan langit dan Dia meletakkan keseimbangan (keadilan).[55.8]

Supaya kamu jangan melampaui batas tentang keseimbangan itu.[55.9]

Dan tegakkanlah keseimbangan itu dengan adil dan janganlah kamu mengurangi kesembangan itu.Sebelum kita bersambung ,sendainya para pengunjung ingin menolak dan mempertikaikan hujah kami,KAMI PERSILAKAN KERANA KAMI TIDAK MEMAKSA ANDA UNTUK MENERIMA HUJAH KAMI dan TIDAK PULA MEMINTA ANDA SEMUA MEMPERCAYAI APA YANG KAMI TULIS. CUMA SILA TELITI DAN CERMATI BAIK-BAIK. JIKA ADA KEKURANGAN MAKA IA DARIPADA KAMI DAN JIKA ADA KEBAIKAN MAKA IA DARIPADA ALLAH UNTUK ANDA SEMUA. KAMI HANYALAH ALAT YANG DIPERGUNAKAN ALLAH UNTUK MENYAMPAIKAN KEBAIKAN DARIPADANYA UNTUK ANDA SEMUA. JIKA KAMI KATA KAMI ADALAH ...”YANG DITUNGGU-TUNGGU ITU”,LEBIH LAGI KAMI MINTA ANDA JANGAN PERCAYAI KAMI : )

Kembali semula kepada teori kami iaitu keseimbangan. Di dalam matematik ,teori keseimbangan ini telah dipraktikkan secara signifikan di dalam hampir kesemua cabang. Dan paling ketara adalah

PERSAMAAN LINEAR

X + y = 0

Jika y tiada maka x tidak akan menjadi negatif dalam erti kata lain, TIADA SEIMBANG

Jika lelaki tiada maka wanita akan menjadi gersang (negatif),TIADA SEIMBANG

Jika tiada bulan ,maka graviti matahari akan melepasi tahap yang tidak sepatutnya (negatif),TIADA SEIMBANG

Jika tiada Islam maka Iman akan rosak ,TIADA SEIMBANG

Jika tiada HIDAYAH(PETUNJUK) MAKA FAQEH(KEFAHAMAN) TIADA ARAH DAN TUJUAN,TIADA SEIMBANG.

Bak kata ust Hasrizal@Saifulislam.com,tulisan di sini ideanya melompat-lompat. Kejap bab itu kejap bab ini,x konsisten.

KAMI INGIN BERTANYAKAN KEPADA ANDA SEMUA ADAKAH HIDUP ANDA KONSISTEN.?

TELITI AYAT INI BAIK-BAIK.

CORRELATION JUMPING SYSTEM

PERKARA YANG PALING TIDAK KONSISTEN ADALAH AL-QURAN. KERANA IA SENTIASA BERBELIT-BELIT. BUKAN BERBELIT-BELIT. IA DIPANGGIL CORRELATION JUMPING SYSTEM. SETIAP SATU KEADAAN AKAN BERTINDAK LANGSUNG (CORRELATION ) SECARA BERALIH ARAH ATAU BERUBAH ARAH (JUMPING)DENGAN SATU KEADAAN YANG LAIN DI DALAM PERATURANNYA YANG TERTENTU (SISTEM)

CONTOHNYA DI DALAM SATU-SATU SURAH AKAN MENCERITAKAN KISAH ORANG MUKMIN,MUNAFIK,KAFIRIN DAN KADANG KALA AYAT BERUPA AMARAN. HIKMAH TERBESAR MEMBACA AL-QURAN ADALAH MEMBENTUK OTAK ATAU MENCIPTA SISTEM PEMIKIRAN YANG PALING OPTIMUM IAITU ..............

HYPER TECHNOLOGY THINKING DUO SYSTEM

INILAH TAHAP PEMIKIRAN YANG PALING IDEAL BILAMANA ANDA MAMPU MENCIPTA HELIKOPTER DENGAN HANYA MEMANDANG PERGERAKAN SEEKOR PEPATUNG. TAHAP PEMIKIRAN YANG KAMI GELARKAN SEBAGAI TAHAP PEMIKIRAN YANG PALING KOMPLEKS DAN HANYA UNTUK MANUSIA-MANUSIATERPILIH SAHAJA. KEDUA-DUA BELAH OTAK BEREAKSI PADA TAHAP YANG PALING EFEFKTIF DALAM JAJARAN DWI SISTEM YANG OPTIMUM. BUKAN MAKSIMUM TAPI OPTIMUM.

Pastinya jika anda semua membaca kenyataan di atas maka pasti ramailah orang yang akan membaca Al-Quran. JIKA BACA SAHAJA X CUKUP POH BEDAH WEIII!!KEMBALI KEPADA TEORI “SEGALA BENDA TERDIRI DARIPADA FORM DAN SUBSTANCE”. MAKA kenyataan kami jika diperincikan semula,ia beerti

FORM = MEMBACA MANAKALA

SUBSTANCENYA= BERFIKIR (NILAI + ANALISA + TELITI + KAJI + TEROKAI ) + FAHAM + KENAL + TAHU + AMAL

MEMANG KOMPLEKS TAHAP CORNFLEKSS GILER !!!

Satu lagi perkara penting. Kenapa banyak ayat kat sini menggunakan caps lock. Terlalu banyak. MEMANG KAMI YANG SENGAJA BERBUAT BEGITU SUPAYA OTAK ANDA KEMBALI AGRESIF DAN AKTIF. SETIAP AYAT KAMI MEMBAWA MAKSUD 5-10 INTERPRESTASI YANG BERBEZA.

TULISAN KAMI ADALAH HASIL KAJIAN KAMI SENDIRI . BUKAN MAIN CEDOK IDEA ORANG ATAU MANA –MANA PIHAK YANG BERKENAAN.

KAMI TIDAK MAHUKAN PEMBACA YANG OTAKNYA TEPU DAN BEKU. TERIMA KASIH KERANA TIADA ORANG YANG NAK KOMEN. SENANG KERJA KAMI SEBAB X YAH LAYAN MULUT- MULUT CABUL YANG XDE INSURAN. !!!

(KAMI JAUH LEBIH BAIK DARI SRIKANDI –RATU SEJARAH KATANYA DENGAN SOMBONG ,@ QUEEN OF HISTORY,

SEDIKIT ULASAN UNTUK MAK CIK SRIKANDI ..X PERLULAH NAK BERLAGAK DENGAN HUJAH SEJARAH BERJELA –JELA SAMBIL NAK MEMPERLEKEHKAN ORANG LAIN. INGAT SELAGI ANDA BERPEGANG KEPADA KITAB-KITAB MAHUPUN MANUSKRIP –MANUSKRIP LAMA YANG BOLEH DIANGKAT SEBAGAI DOKUMEN BERPRESTIJ SEKALIPUN ,SEBENARNYA IA TETAP TIDAK BOLEH LARI DARIPADA SIFAT ASAL UTAMA MANUSIA IAITU KESILAPAN@ BUKAN DOSA. TIDAK KIRA WALAU SIAPAPUN PENULIS KITAB TERSEBUT (HATTA ULAMA BESAR SENDIRI) NAMUN,RALATNYA TETAP ADA KERANA SUMBER RUJUKAN YANG TIDAK KONSISTEN DAN MASALAH KELOMPONGAN/KEBOCORAN DATA SEMASA BERLAKUNYA PEMINDAHAN/PERALIHAN/PENYAMPAIAN DATA DARI SATU MASA KE MASA ATAU DARI SATU TEMPAT KE TEMPAT YANG LAIN. USAHANYA UNTUK MENGKAJI SEJARAH SANGAT BAGUS TETAPI JANGAN PULA ROSAKKAN AMAL TERSEBUT DENGAN SIKAP ANDA YANG NTAH APA-APA NTAH.

TEORI PERTAMA

SEMUA PERKARA BERTINDAK BALAS ANTARA SATU SAMA LAIN.

Teori ini sangat mudah. Anda hanya perlu jatuhkan sesuatu objek ke atas lantai dan sila dengar bunyi yang terhasil. Ini aplikasi yang mudah.

Teori ini berasaskan kepada INPUT, PROSES DAN OUTPUT. MASUKAN ,PROSES DAN KELUARAN. MASUKAN AKAN BERTINDAK BALAS KEPADA PROSES DAN PROSES AKAN MEMBERIKAN RESPON ATAU OUTPUT. TANPA MASUKAN,PROSES TIDAK AKAN BERJALAN DAN OUTPUT TIDAK WUJUD.BEGITU JUGA JIKA TIADA PROSES MAKA MASUKAN JUGA TIDAK WUJUD. APATAH LAGI OUTPUT.

Asas bagi hujah ini merupakan dalil yang sangat biasa bagi kita semua. Sebuah tajuk filem Indonesia yang agak popular.

KUN FAYAKUN.

JADI MAKA JADILAH IA.

Kita semua menganggap ia adalah jampi serapah AllahAzza waalla. Seperti perkataan zam zam ala kazam. Mana boleh wahai saudara yang kami kasihi sekalian. Segala perkara yang Allah ciptakan pasti bersebab.

Hal ini juga bersangkut paut di dalam hidup kita semua. Pasti kita biasa menggunakan hujah. “Alah saje je buat. Nak suka –suka. “ tiada hal ini seperti ini. Segala perbuatan dan amalan kita seluruhnya berada di dalam PENGETAHUAN ALLAH. DAN DICATIT TANPA TERLEPAS SATU PUN AMAL KITA DARI TANGAN PARA MALAIKAT. INGAT. Al- Isra ayat 36.

Dan janganlah kamu mengikuti apa yang kamu tidak mempunyai pengetahuan tentangnya. Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati, semuanya itu akan diminta pertanggungan jawabnya.

KEPADA SESIAPA YANG MENGENALI KAMI,KAMI BUKAN SIAPA YANG KALIAN KENALI. SAAT INI KAMI SEPERTI TIADA KAWAN,IBU BAPA,KELUARGA ATAU SAUDARA MARA. EVERYTHING WAS COMPLETELY EMPTY. SO QUIET.

JADI KAMI MINTA TIDAK PERLULAH KALIAN MAHU MEMANGGIL KAMI KERANA KAMI TELAH PUN MEMULAKAN LANGKAH KAKI KAMI YANG PERTAMA.
(REGARDS - KING OF THE FUTURE)

KAMI HANYA AKAN MENYAMPAIKAN SAHAJA PERKATAAN YANG WAJIB KAMI SAMPAIKAN. SEKIAN.

SESUNGGUHNYA KAMI HANYALAH PENYAMPAI KHABAR BERITA DAN PEMBERI PERINGATAN.


Followers